PC vs PS3 vs XBOX360

Dali je tako. Kladim se da ti ne mozes da pokrenes igru sa DirectX10 podesavanjima a razlika izmedju DX9 i DX10 je bogami povelika. Dok kod konzola vec imas grafiku za RE5 kao DX10...

Tako je,i konzole ce ostati na kvalitetu Dxa10,a za komp je vec izasao Dx 11.Ja ne vidim ni jedan jedini dobar argument zasto nabaviti konzolu pored drasticno superiornijeg kompjutera,jedino ta prica za blue ray citac u PS3,to jedino vredi nesto,ali ovo je Srbija,i blue ray nece stici na nashe trziste jos barem godinu dana,a ja ocekujem i vise tako da......
Haha,pa ni PS3 nije samo za gaming,ima i bluray player,cak mozes da povezes tastaturu i misa i da instaliras linux na njega.

Pa da,instaliras linux i ni struja ti nista ne moze
Da,i samo da zavshim ovu pricu,cuo sam i neke gluposti o tome kako PS3 ima 100000000 jezgra procesora na raspolaganju,pa sada moze on da ih ima beskonacno,ali nema tehnologiju da kontrolise vise od 2 ili 3.A,sto se tice modernih igara sada je za komp izaso i9 procesor(6jezgra)i do sledece zime ce izaci neki novi sa 10jezgra,dok najzahtevnije pc igre ne traze ni quad core da bi ih przio besprekorno.Tako da na duge staze(recimo godinu i po dana),vi sa konzolama mozete samo da ga...

Poslednja izmena od moderatora:
CcC kako *****s i nemas veze o cemu pricas pa to je strasno.

Sumnjam i da si video neku od konzola uzivo.

Mislim XBox 360 ne da nije zavrsio svoje nego nije ni dostigao maximum jos uvek. jos uvek ni ne postoji igra koja bi izvukla iz konzole 100% njenih mogucnosti (pa cak ni priblizno), isto vazi i za PS3.
Uostalom onaj Project Natal za Xbox tek treba da izadje ove godine, a o gomili fantasticnih igara koje tek treba da izadju da ni ne govorim.
Uostalom da znas nesto o konzolama znao bi da su X360 i PS3 konzole iste generacije i da imaju odprilike hardver iste snage, i da kad bude prosao rok jednoj konzoli proci ce i ovoj drugoj.
Inace i MS i Sony su potvrdili da zasad nema potrebe za izbacivanjem novih konzola tako da cemo u ovim konzolama uzivati bar jos neke 2-3 godine.
Takodje svi kazu da igrati igru na PC-u i igrati tu igru na konzolu prosto ne moze da se poredi, pogotovo te recimo sportske simulacije, voznje, pucacine, avanture i ostalo, jedino sto na PC-u zaista valja to su strategije.

Onda ajde recimo nadji mi igru za PC koja recimo moze da parira Forzi 3, Gran Turismu, Lost Oddissey-u, Killzone-u 2 i ostalim konzolaskim ekskluzivama ?
Evo cak i onaj Crysis (u koji se kunu PC fanovi) izlazi i za konzole krajem godine.

Inace ti kad kupis ma kako jak komp on ti nakon 2 godine postaje mediokritet a nakon 4-5 ne mozes vise nista sa njim da pokrenes od nekih novijih i zahtevnijih naslova, dok recimo kad kupis konzolu uopste ne moras da razmisljas o tome.

Uostalom konzole su namenjene iskljucivo za igranje (iako su i one postale multimedijalne) dok kompu je primarna namena ipak nesto drugo

Poslednja izmena:
Takodje svi kazu da igrati igru na PC-u i igrati tu igru na konzolu prosto ne moze da se poredi, pogotovo te recimo sportske simulacije, voznje, pucacine, avanture i ostalo, jedino sto na PC-u zaista valja to su strategije.

Pucacine na konzoli ....
lol_cat-12926.jpg

Uopste necu da komentarisem glupost ove recenice:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Onda ajde recimo nadji mi igru za PC koja recimo moze da parira Forzi 3, Gran Turismu, Lost Oddissey-u, Killzone-u 2 i ostalim konzolaskim ekskluzivama ?
Evo cak i onaj Crysis (u koji se kunu PC fanovi) izlazi i za konzole krajem godine.
Killzone 2 je sranje da ga veceg nema,prosto ne znam sa cime da uporedim ovaj promasaj,necu ti pisati pc ekvivalent!Ove trkacke sto si ih naveo,njih nisam igrao,a inace meni je dovoljan most wanted(zasto bi bio pesak ako mogu biti kralj),a predpostavljam da su losije od Dirt dvojke,cisto da znas da Ps3 ne moze tehnicki da povuce tu grafiku koju je komp izvukao iz Crysica.
Inace ti kad kupis ma kako jak komp on ti nakon 2 godine postaje mediokritet a nakon 4-5 ne mozes vise nista sa njim da pokrenes od nekih novijih i zahtevnijih naslova, dok recimo kad kupis konzolu uopste ne moras da razmisljas o tome.
Posle 2 godine u najgorem slucaju morash da kupis novu graficku,a posle 5 godijna ces vec morati da menjas jedno 3 komponente na kompu,za 5 godina ces ps3 moci da poredis sa kompom,kao sto mozes da poredis prvog Super Maria sa Mirrors edge[/QUOTE]
Uostalom konzole su namenjene iskljucivo za igranje (iako su i one postale multimedijalne) dok kompu je primarna namena ipak nesto drugo
Tako je,konzole su namenjene iskljucivo za igranje i opet su ga ugasile od strane kompa kome su primarni ciljivi nesto potpuno drugo,to je dovoljan dokaz koji do detalja objasnjava neverovatnu superiornost kompjutera nad NEXT gen konzolama-koje mu zaista ne mogu nista

Poslednja izmena:
Sad sam nasao temu, vidim da je stara, ali moram nesto da prokomentarisem... Mrzelo me je da citam temu celu, ali sam procitao prvih3-4 strane, i mogu da kazem da ima dosta nerealnih argumenata za konzole... Iskreno, jako sam malo igrao konzole, i to sto sam igrao je bilo ok. Najvise sto mi je zapalo za oko je to sto govore ljudi da je bolja grafika na konzolama nego na kompu... Ako malo bolje pogledate, to bas i nije tacno, jer na kompu imas igrica koje mnoo lepse izgedaju nego bilo koja na konzoli, ali 'ajde... I jos jedna stvar; govori se da moras stalno da nadogradjujes komp da bi mogao da igras igrice novije. To je tacno, ali u odnosu na graficko osvezenje sto dobijes to da, ali ako igras na low, ili medijum grafici, ti es tu novu igru opet dobiti u rangu sa starom na high. Ne mozete da uporedjujete tako sto kazes kupis konzolu, i ne brines nikad vise. Pa zasto onda ima jos i PS1, PS2, PS3? Harder u konzolama je takav kakav je, i od prve do poslednje igre od njih se izvlaci maksimum, tako da graficka razlika izmedju prve, i poslednje igre koja izadje za konzolu nije velika... Ali, toliko o tome...
Da se vratim na temu... Komp je vise zastupljen jer to, kako je vec neko bio rekao, multifunkcionalan uredjaj, i mozes mnoge stvari da radis vise nego na konzolama, jer ne znam ni jednog coveka da komp koristi samo za igrice, jer, komp prvenstveno nije tome namenjen. (Cik da te vidim da otkucas referat na onzoli :D). Konzole su malo skuplje, i teze ide nabavka igrica za njih, i zbog toga mislim da su manje zastupljeno od PC-a.
Jos jedna stvar samo... Imate mnogo igrica koje mogu da se igraju u dvoje ili vise i na kompu, a gamepad, hvala bogu, mozete kupiti na svakom cosku, pa preneti osecaj konzole na duplo vise pixela :)
Nadam se da nisam nikog uvredio, jer, iskreno, sta me briga gde ko sta igra i kako :)

Hm zanimljiva tema. Ja sam posedujem Xbox360 konzolu, a PS3 sam igrao par puta. PC naravno se podrazumeva. Doduse nijednu noviju igru, ali sam kod druga igrao.

Sad da krenemo od Xbox360. Next-gen konzola. Kao i sony 3. Igrice su prelepe, ali sve imaju zakucan frame rate. Znaci to sto imate to vam je. Makar i kad imate HD televizor videcete dosta bolje, ali ipak je frejm zakucan. Isti je slucaj i kod sonija trojke. Ove konzole se nikako ne razlikuju po grafici. Nikako. Znaci to je glupost gde ovi koji imaju sony 3 lobiraju x a ovi koji imaju x lobiraju trojku.
Znaci gluposti. Kako neka igrica, koja je dvoplatformska moze izgledati bolje na nekoj konzoli. To je samo ubedjivanje da je vlastita konzola bolja kako se ne bi neko kajao oko licnog izbora. I razumem to.

Mada da je PS3 bolji po grafici od xboxa ja bih razmisljao da kupim sony 3. A ovako, sony3 i xbox360 konzole, potpuno iste. Ekskluzive na obe strane. PS3 ima \blu Ray(nemam para za BR filmove) necu ih ni gledati. Xbox360 mogu gledam filmove obicne. odgovara. Sony3 net za dz, ali malo ponudjenih opcija. Net za xbox360 puno ponudjenih opcija ali kidaju sa cenom. Ne treba mi net...

I onda gledam. Uopste se ne razlikuju konzole. Sta bi prelomilo moju odluku?
Da vidimo. Sony 3 450 evra, ne prima pirate, originali po 50-ak evra.

Xbox360 350 evra, prima pirate, CD za rezanje 120 dinara.

Xbox 360. Znaci kada bi sony 3 imao pirate onda bih razmisljao koju konzolu da kupim, ali ovako su mi konzole totalno jednake, ali prevaglili su pirati.

E sad sto se tice PC-a.

Neprevazidjen. Frejm nije zakucan, mozete da ga dizete u zavisnosti od vase konfiguracije. Ali zato trebate da kupujete nove komponente redovno, za razliku od konzola gde ne kupujete.

Opet cena komponenti skupa, a i treba se to redovno menjati. PC je mama za igrice, ali dok god je toliko skupo ja se drzim moje konzole.

Zakljucak:

Ako se ima para: Kompjuter definitivno. Sve se na njemu moze igrati.

Ako se nema para: xbox360, perfektno radi, sve igre pusta, grafika prelepa, ali ne toliko koliko i na PC.

Nevjerovatno. Ali nevjerovatno. Para se uvijek ima, samo kad pogledate džibere koji se oblijevaju u bircevima skontate da za jednu noć popiju originala za PS3.
Sve u svemu nemate nikakve argumente.
I baš je očigledno koja pristrasnost je u pitanju kad se pominju exkluzive. Pa cijeli gaming ne zavisi od nekoliko naslova.
Konzole imaju bolju grafiku? Ovo je prilično kvalitetna izvala ako pogledate da postoje naslovi koji su napravljeni za X360, PS3 i PC, ti naslovi na konzolama izgledaju kao naslovi na PC na low.
Osim toga, pročitah na prvoj ili drugoj stranici šta tip napisa, ono i9 i gtx275. Ja se smijem kladiti da takva konfiguracija tjera sve živo narednih 5 godina. Geforce 7900GT je grafička kartica stara 5 godina i ne može da pokrene samo just cause 2 zato što je directx 9, a neće moći ni mafiu 2. Dual core athloni su se davno pojavili i tjeraju sve živo. Ima modela starih takođe 5 godina. I takve konfiguracije će biti u stanju pokretati igre, možda ne sve, ali preko 3/4 naslova naredne 2 godine.
Najveći udarac PC igračima zadaju programeri koji vjerovatno pod lobijem proizvođača hardvera isključuju neke mogućnosti. Igre su namjerno neoptimizovane i na prilično jakim konfiguracijama se nemogu pokretati zato što ne podržavaju DX10.
Osim toga PC gaming je nešto sa dugom tradicijom. PC gaming je kult. PC gaming ima suštinu. To neki novi klinci ne vide zato što im taj kult ne znači ništa, a suština je nebitna. Bitno je samo to da igra ima mogućnost izbora težine, namjestiš easy proletiš kroz igru i sutra svima pričaš kako si završio killzone ili mgs. Dve igre koje se ne mogu porediti sa prosječnim ostvarenjima sa PC. A o vrhunskim stvarima da ne govorimo. Gran Turismo 5 ima ekvivalent u obliku GTR serijala. S tim da je GT dosta arkadnija vožnja od GTR. Ne znam više šta da pišem.

Zensko sam i volim konzole pa to ti je. Nekada sam bila manijak za igrice, ali sam omatorila :D i jos sam zensko ko sto rekoh i ne ide... vadim se na to, a u stvari samo nemam para ni vremena za PS3 :D Zbog fakulteta mi treba extra jak komp i imam jedan takav. Ma volim i jak komp :D al ne volim igrice za PC. MK Trilogy je bila moja omiljena na PS1 i sad se sprema MK9 koji je CUDO, a ja nemam gde da igraaaaaaaam :( Da li da kupim cizme i fenomenalan mantil ili xbox/PS3... pitanje je sad :D

Na PS3 imam vanjski HDD od 500Gb sa filmovima, muzikom i slikama, koje se naravno mogu pustati preko PS3.
Nekih 5% skinutih sto filmova sto serija ne podrzava pa to odgledam na kompjuteru odnosno tv, pusteno preko kompa. To odmah maknem sa tog HDD, tako da je na njemu samo ono sto 100% fercera.
Na PS3 mogu da gledam stotine TV serija ili emisija prikazanih mjesec i vise unazad u odlicnoj rezoluciji, bez sjeckanja preko BBCiPlayera (internet player).
Za igre ga koristim rijetko, nema se vremena, malo sam i prerastao (igralo se na ZX Spectrum, Comodore 64, Amiga 512, Atari...).
Igre kostaju stravicno, pogotovo po izlazenju.
Ljubitelj i kolekcionar PC igara vremenom nakupi desetine, mozda i stotine igara.
Za PS3 sakupiti takvu kolekciju treba bogatstvo.

Не знам зашто се расправљате. Никад пуцачине и стратегије не могу бити ни приближно добре на конзолама као на PCију. Бар ја, ма колико се трудио, не могу да уживам у истим. Опет на конзолама више волим да одиграм добру авантуру, све трке те спротове.

Ja bas obrnuto. Trke ne podnosim na konzoli, dok sve ostalo kidam. Strategije mogu da se igraju na konzolama ukoliko su komande dobro podesene, mada to je retkost. Inace pucacine bez ikakvih problema mogu da se igraju na konzoli, jer su komande sve jedna do druge, na jednom veoma udobnom dzojstiku. Sve je stvar navike. Ja igram vec preko 2 godine igre na konzoli i nema nikakvih problema :)
A kad sam tek kupio xbox nisam mogao da se snadjem. Kao sto rekoh, sve je stvar navike.

Imam i dobar komp a i Xbox 360 ELITE,igram sta mi se cefne bilo kom od ove dve masine,trke samo na konzoli jer nema nijedna dobra za komp,na kompu samo strategije jer strategije izgube svoju car na konzoli a i previse komplikovano dzojstikom igrati strategiju.FPS igram i na kompu i na Xboxu,na primer Halo igram na Xboxu jer je bolje na konzoli,dok na primer Sniper Elite,Aliens vs. Predators i Sniper:Ghost Warrior igram samo na kompu.

Back