Dobro, navedi nazive tih tog softvera. Ako uzmemo neku igru u obzir, napravljenu za npr PS3 i PC, dolazimo do saznanja da ti igru može da pokrene neki sempron, neki geforce 6800, sa 1GB DDR400.
@CopOut U ovom trenu XBOX košta kao GTX470, koji neće još dugo vremena zastariti. Da ne spominjemo PS3 koji je na premijeri koštao 2x skuplje nego 8800GT ili radeon 2900XT. Onaj ko ima te kartice još uvijek može da igra igre na takvim detaljima kakve vi konzolaši možete samo da sanjate. Na stranu cijene, kad je riječ o igranju znamo da je to skup sport, okrenimo se kvalitetu. A što se tiče kvaliteta tu će svako braniti sebe da ne bi ispao glup sa onim što je kupio. Ali ako budemo realni, ali dobro pazite na ovo jer je istina, jedina prednost konzola su pojedine exkluzivne igre. Ali to je jedina prednost. Inače, i PC ima svoje exkluzive. Ima ih vrlo mnogo, više nego konzolaške verzije. Portuje se to, portuju se igre sa konzola na računare i obrnuto, uvijek se pojavljuju neke nove exkluzive i tako u začaranom krugu. PC platforma ima i veću ponudu igara, i to kvalitetnih naslova. Uvjeravati druge šta je jeftinije nema smisla, jer je bitna roba koju vi želite. Konzole se ne moraju, tj ne mogu unapređivati, tako da to može biti i prednost i nedostatak. Računari mogu a ne moraju. Ovo može biti jedino prednost, jer vam je ostavljeno vrijeme. Većina ljudi koja ima konzolu, ima i neki računar, sa potrebom, jer konzole nisu baš toliko multifunkcionalne. Konzolaškim hitovima uvijek duva vjetar marketinga u leđa, kao posledica težnje ogromnih korporacija za zaradom, za razliku od PC gejminga gdje imamo proizvođače rama, proizvođače ploča, proizvođače procesora, proizvođače grafičkih kartica, hard diskova, napanja, kućišta... koji forsiraju svoje proizvode, a ne softver konkretno. Ne znam. Igrao sam nekoliko različitih verzija sega i starih nintendo sistema, pa PSX, pa Dreamcast, pa PS2, pa PC. I to je to. X360 sam imao priliku igrati ali me naslovi nisu vukli, a PS3 zbog nedostatka piraterije je za mene viša matematika.