Mobilni telefon vs lap top/kompjuter

Uskoro neću koristiti ni telefon koji mi je jedini ostao kao veza sa svetom, jer su pritisci sve veći, evo na primer, više i ne pitaju "da li hoćete siguran net", već samo obaveste ("produžen vam je siguran net"), znači 200- 300 dinara "skinu" bez pitanja (pripejd sam, ne znam kako je kod postpejd).

I to je samo 1 primer, ovo je otimačina, sve više mi je muka od svega.

Moj otac je pre godinu dana prestao da koristi mobilni, koristi fiksni i ne pada mu na pamet da se uopšte vraća na mob.

Ja ću još malo, pa ako nastave da pritiskaju možda ću i ja da pređem na fiksni. Meni internet treba samo da nađem majstora za nešto, otprilike. Već sam u grad počela da izlazim sa starim telefonom "Nokia" koji mi služi da pozovem taxi.

Prošlog meseca nisam uplatila "pametnom" i bila 24 dana bez interneta, jbg treba imati internet, zbog informacija kojih se ne sećam, na primer.

na primer, više i ne pitaju "da li hoćete siguran net", već samo obaveste ("produžen vam je siguran net"), znači 200- 300 dinara "skinu" bez pitanja (pripejd sam, ne znam kako je kod postpejd).
To im je "fora". Jednom uplatis i onda "misle" da ti treba stalno. I sad, kao, cine ti uslugu sto ti automatski to "produze", ne moras ti da "brines o tome" i da se opterecujes...
Treba samo da se odjavis sa tog "siguran net" servisa. Ima, da li SMS kod, na dnu poruke kad si to aktivirala, tako nesto...

Mobilni bi, svakako, svako trebao da odbaci, ko moze.

Poslednja izmena:
Uskoro neću koristiti ni telefon koji mi je jedini ostao kao veza sa svetom, jer su pritisci sve veći, evo na primer, više i ne pitaju "da li hoćete siguran net", već samo obaveste ("produžen vam je siguran net"), znači 200- 300 dinara "skinu" bez pitanja (pripejd sam, ne znam kako je kod postpejd).

I to je samo 1 primer, ovo je otimačina, sve više mi je muka od svega.

Moj otac je pre godinu dana prestao da koristi mobilni, koristi fiksni i ne pada mu na pamet da se uopšte vraća na mob.

Ja ću još malo, pa ako nastave da pritiskaju možda ću i ja da pređem na fiksni. Meni internet treba samo da nađem majstora za nešto, otprilike. Već sam u grad počela da izlazim sa starim telefonom "Nokia" koji mi služi da pozovem taxi.

Prošlog meseca nisam uplatila "pametnom" i bila 24 dana bez interneta, jbg treba imati internet, zbog informacija kojih se ne sećam, na primer.

a zašto ne uzmeš i ne koristiš neograničeni net kod kuće sa wi fi - em naravno znači samo net ništa više

Ja pet godina ima kako sam sa lap topa prešao na mobilni. Crkao je i nije mi trebao odmah novi laptop. Za nesto hitno sam pozajmio od ukucana. Tako sve vreme sve na ovo malom sokoćalu. Kupio prosle godine i nikako da bitne i nebitne stvari radim na velikom ekranu nego sve još na malom. Ne mogu da se odviknem uopšte. Gmail, viber, fb tj mesenger, insta itd sve na mobu. Nista bitno da sad palim lap kad je sve na app odmah samo udjes zvirnes i izadješ.

Back