Patuljasti zec (kunic)

• Začetnik teme Začetnik teme JelenaPA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nece im smetati, ali to ce za njih prvo biti shok, posto su zivjeli u kuci a onda ce toliko da budu odusevljeni prirodom da je pitanje hoces li moci opet da ih naviknes na kucu. A i velika je mogucnost da ce zalutati, mislim ne znam kakvi su uslovi kod tebe, velicina dvorista, ograda i td;;;

imam veliko dvorište, ali sam mislila da ih ogradim samo da budu u bašti gde smo prošle godine sadili travu, jer u ostatku dvorišta ima puno stvari koje bi mogli da pojedu a i imamo i psa i mačke pa da ne dođe do pokolja... ovih sam ih dana izvodila napolje u kavezu i oduševljeni su, tako da jedva čekam da i travica poraste pa da ih bacim u baštu... znači neće im smetati trava koja je tretirana đubrivom i tako to...
inače hvala na odgovoru, vidim da je tema malo zamrla, valjda zecoljupci nemaju vremena :) :)

559121_3572798079989_1274144917_33483584_768383341_n.jpg

533566_3559282822116_1274144917_33476808_125262652_n.jpg

imam veliko dvorište, ali sam mislila da ih ogradim samo da budu u bašti gde smo prošle godine sadili travu, jer u ostatku dvorišta ima puno stvari koje bi mogli da pojedu a i imamo i psa i mačke pa da ne dođe do pokolja... ovih sam ih dana izvodila napolje u kavezu i oduševljeni su, tako da jedva čekam da i travica poraste pa da ih bacim u baštu... znači neće im smetati trava koja je tretirana đubrivom i tako to...
inače hvala na odgovoru, vidim da je tema malo zamrla, valjda zecoljupci nemaju vremena :) :)

ne smeju da jedu svezu travu pogotovo ne rosnu samo suvu (seno,slama) cuvaj ih krpelja pravi su magnet za njih i misije groznice pametnije je da ih drzis u kavezu kad su napolju i ja drzim mog pogotovu macke ih kolju ko nista jako ih je tesko odbraniti itd...ja ti ne savetujem bas.

Moj ZEC (da zec, za mene ce KUNIC uvek biti ZEC...
jer je tako prihvaceno u narodu...
Ni ja ne ispravljam stranke kad koriste u pravu nepostojece termine,
i ne ucim ih pravnim terminima,
BITNO JE SAMO DA SE RAZUMEMO...),
jede mnogo,
za toliko malu zivotinjicu,
pa se pitam da li je to zdravo..?
Nemam problem sa time da poraste i predje standardne mere,
vec me zanima da li je to zdravo..?
Ako pokusam da mu smanjim obroke on pojede svoje govance bez problem...
Mada sumnjam i da ta 'cista zivotnjica' i ovako smaze po koji brabonjak...
Mozete li mi reci koliko je normalno da pojede zec dnevno hrane u gramima, kilogramima..?

Zdravo svima. Imam kunica starog sest meseci, kupljen je pre tri meseca...... jedno dva puta se popiskio van kaveza dok nije skontao sta mu je wc i od tada sa tim nije bilo problema....... kakio je na sve strane a onda je i to poceo da obavlja samo u wc-u..... i devojka i ja se obradovali i otvorili mu kavez da non-stop bude pusten (osim kad nismo tu ili nocu zbog kablova) i sve je bilo lepo nekoliko dana dok nije poceo da piski i kaki na sve strane, znaci cim ga pustimo odmah izbaci nekoliko govanaca, zapisao nam je krevet,kauc,tepih......sinoc sam ga mazio sat vremena dok sam gledao film, i spustim ga dole za svaki slucaj ako mora u wc i on se vrati do mene i ja uzmem da ga mazim i on se ispisa na mene.... ne znam sta da radim sa njim, ubedjen sam da namerno to radi jer je bio skontao gde mu je wc i onda tako odjednom podivljao...ne znam u cemu je problem......
to se desilo u periodu sad kada smo poceli da mu ubacujemo voce i povrce u ishranu i promenili smo mu granule ali mislim da nije do toga (svidja mu se to sto jede ne verujem da protestvuje) i dalje koristi wc ali sada to radi i sa strane ... mozda mu je sada taj wc mali jer je on bas porastao ali opet ne radi to kad mu je pun wc ili nesto, nego i kad je ociscen,sredjen.....
dajte neki savet.
Unapred zahvalan :)
Pozdrav

Jel mužjak ili ženka?
Što se kake tiče,moguće je da mu promena hrane smeta? Kakva mu je stolica? Uobičajena , kao kuglice?
Što se tiče piškanja, moguće je da je počeo da obeležava ....
Ili je jednostavno prerastao toalet ....
Hajde, daj još neku informaciju.

Jel mužjak ili ženka?
Što se kake tiče,moguće je da mu promena hrane smeta? Kakva mu je stolica? Uobičajena , kao kuglice?
Što se tiče piškanja, moguće je da je počeo da obeležava ....
Ili je jednostavno prerastao toalet ....
Hajde, daj još neku informaciju.

Zenka je.
Mislim da joj ne smeta promena hrane, govanca su normalna.
Sto se pisanja tice, kazem popiskila se dva -tri puta kad smo je doneli i od tada samo u wc do pre nekoliko dana.
A cim je pustim iz kaveza izbaci dva tri govanceta istog trenutka a ni to pre nije radila. ja je vratim u kavez pa pustim i ona opet. i tako tri-cetiri puta i onda se ne iskaki, pustim je da se seta i posle sat vremena se opet ispisa ili iskaki.
moguce da joj je wc sad mali ali i dalje ga koristi, a kaki i pisa po stanu nezavisno od toga da li je wc tek ociscen ili je pun.
ne znam sta jos da napisem osim pomagajte !

Zdravo svima. Imam kunica starog sest meseci, kupljen je pre tri meseca...... jedno dva puta se popiskio van kaveza dok nije skontao sta mu je wc i od tada sa tim nije bilo problema....... kakio je na sve strane a onda je i to poceo da obavlja samo u wc-u..... i devojka i ja se obradovali i otvorili mu kavez da non-stop bude pusten (osim kad nismo tu ili nocu zbog kablova) i sve je bilo lepo nekoliko dana dok nije poceo da piski i kaki na sve strane, znaci cim ga pustimo odmah izbaci nekoliko govanaca, zapisao nam je krevet,kauc,tepih......sinoc sam ga mazio sat vremena dok sam gledao film, i spustim ga dole za svaki slucaj ako mora u wc i on se vrati do mene i ja uzmem da ga mazim i on se ispisa na mene.... ne znam sta da radim sa njim, ubedjen sam da namerno to radi jer je bio skontao gde mu je wc i onda tako odjednom podivljao...ne znam u cemu je problem......
to se desilo u periodu sad kada smo poceli da mu ubacujemo voce i povrce u ishranu i promenili smo mu granule ali mislim da nije do toga (svidja mu se to sto jede ne verujem da protestvuje) i dalje koristi wc ali sada to radi i sa strane ... mozda mu je sada taj wc mali jer je on bas porastao ali opet ne radi to kad mu je pun wc ili nesto, nego i kad je ociscen,sredjen.....
dajte neki savet.
Unapred zahvalan :)
Pozdrav

E tako je i moj Rino bio normalan zec,
i kada sam ga pustila iz kaveza za stalno kao i ti,
on je nakon izvesnog vremena zakljucio da je ceo sta njegov,
i poceo to da radi svuda...
Onda sam ga ponovo naucila,
i sve je bilo OK mesec dana i onda je opet poceo to da radi...
Govance i nekako lakse mi da sredim ali kada se popiski sto radi redje, hoceu da poludim...
Znaci ili je zaboravio, posto realno i nisu bas bistri ti kunici ili je poceo da konta da je ceo stan njegova gajba... Eto...

Polomila ja nogu,
(nisam polomila, ali da ne duzim, noga noga u gipsu,
i ograniocena mi je mogucnost mobilnosti na odlazak u WC...),
te se vratih na oporavak rodnome domu...
Samim time prepustih brigu o Rincetu familiji...
Posle nedelju dana sam ga videla prljavog,
i brat mu uze neki sampon da to resimo danas...
On kod mene nikada nije bio prljav osim malo sape,
koje sam mu koliko je to moguce cistila...
E sad hajde i to, resicu ovako bangava...
Posto sam morala lepo da se izderem na familiju kako sta da rade oko njega,
sada mi se cini da ce i raditi skoro tako,
kako im je receno...
Medjutim promenio je i ponasanje posle 10 dana...
Nikada nisam imala problema da ubacim ruku u kavez da mu dam da jede, i sl...
a sada moju kevu ujeda(ne jako ni kozu joj ne zapara...)...
nece vise da dodje da legne pored mene i sl...
Divljiji je, tacno se vidi odsustvo socijalizacije...
Pa me zanima hocu li moci uopste kada ponovo budem JA u stanju da se lepo brinem o njemu kao pre da se i on ponasa kao pre..?
Kako da ga resocijalizujem..?

Moj ZEC (da zec, za mene ce KUNIC uvek biti ZEC...
jer je tako prihvaceno u narodu...
Ni ja ne ispravljam stranke kad koriste u pravu nepostojece termine,
i ne ucim ih pravnim terminima,
BITNO JE SAMO DA SE RAZUMEMO...),
jede mnogo,
za toliko malu zivotinjicu,
pa se pitam da li je to zdravo..?
Nemam problem sa time da poraste i predje standardne mere,
vec me zanima da li je to zdravo..?
Ako pokusam da mu smanjim obroke on pojede svoje govance bez problem...
Mada sumnjam i da ta 'cista zivotnjica' i ovako smaze po koji brabonjak...
Mozete li mi reci koliko je normalno da pojede zec dnevno hrane u gramima, kilogramima..?
Ma pusti ga da jede, pazi samo da se ne pregoji. Inače oni su koprofagi, jedu svoj izmet i to je normalno. To im omogućava dobro varenje celuloze i još nekih hranjljivih sastojaka pošto im je digestivni trakt kratak pa hrana przo prođe kroz njega.

Back