Patuljasti pinč

Mastitis je zapaljenje dojke. Poshto je bila u teranju a nije parena, javila joj se lazna trudnoca, dojke su joj se uvecale i pochele da luche, previshe. Poshto se ne prazne dolazi do zachepljenja. Vrlo je opasno, dobila je antibiotike vchrs i ako se ne smiri do sutra, morace da dobije hormon. Mastits dosta povecava rizik od tumora dojke... Zato sam sad pochle mnogo vishe da se zanimam oko njenog parenja, da bih bila spremna na vreme...

Pa, preporuchljiva je povecana aktivnost i upola hrane dnevno. Tako nam je bar nash vet rekao. Al ne moze to od toga da prodje. Mazemo joj i jod po sikama. Videcemo shta ce biti do sutra...
Nego, kako se to vezba stav? Gledam neshto po forumima, al nishta nisam uspela da nadjem konkretno...

Pa to sam cuo od veterinara i moj brat je vet. tehnicar pa nikada ne vodim psa kod njega po savet.. Moja je kerusa bila od nepunih godinu dana kada je vet. rekao da je to mastitis i da je tu potrebna povecana aktivnost i smanjenje obroka to sam rekao! Ne samo setnja a posle klopa ceo dan nego kombinacija jednog i drugog bez neke terapije.

Idi na sajt kenel GDS ili jos bolje nadji broj Grujina pa popricaj malo sa njima ja sam par puta pitao coveka oko nekih mojih nedoumica da me uputi uvek mi je dao savet i koliko sam primetio veoma rado prica o tome.. Pozdrav svima

Nisam ni mislila da je ikad vodam po izlozbama, nisam u tom fazonu. Odvela bih je jednom da vidim mishljenje iz prve ruke, a da je ja neshto vezbam i forsiram zaista ne bih.
iskrenije misljenje ces da dobijes od peruna, mene i jos nekih ljudi evo je da se izjasnim povodm tvog psa.
Nemam sta da dodam perunovom izlaganju i molim te da se ne ljutis ni nakoga od nas, Pari je sa pravim PP i nema problema tebi i ovako nije bitno kakav je i kakvi ce stenci biti vazno ti je zdravlje psa. Necu da te savetujem da bilo sta uradis to moras sama da odlucis,
Ps jel moze da se zna iz koje je odgajivacnice tvoj pas samo da potvrdim svoju predpostavku odakle ja mislim da jeste.

Ja se ne ljutim ni na koga, pobogu. Zaista nisam sujetna, niti cu ikada biti. Vrlo sam objektivna prema svom psu.
Meni je zapravo bitno kakav ce biti muzjak i kakvi ce biti shtenci. Normalno da mi je zdravlje na prvom mestu, ali necu je pariti sa bilo kakvim muzjakom... No dobro, to cu videti vec sa ljudima koji se time bave.

Moja mala je iz Shabca. Nismo je kupili od samih odgajivacha, nego na nekom drugom mestu (sramota me da kazem gde :rumenko: ).

Na onom snimku shto je postavio Perun, na pochetku kad dechko vodi psa, jel normalno da se toliko otima?
Pinčevi su temperamentni psi, a to je mlad pas na snimku, a u međuvrenu to jest sutra dan od snimanja gledanog snimka je bio treći mladi pas Evrope za rasu pat. pinč, dok je na snimku bio samo CAC u intermedia razredu u okviru specijalke za rasu na Evropskoj izložbi u Budimpešti.
Evo jedne iskusne kujice i opet jednog mladog mužjaka a kod nas u Novom Sadu

pogledajte kako zive psi u azilima kod nas!
jesu li to ta drushtva koja se toliko bore za zashtitu zivotinja i njihova prava i pokushavaju da nekim suludim predlozima zakona upropaste kinologiju u Srbiji!
poshto je snimak mutan (snimano je telefonom) te crvene fleke na zemlji u blatu je meso od verovatno nekih uginulih zivotinja!
sta reci osim -STRASHNOOOO!!!!

Poslednja izmena:
Jao jao, kako oni brinu.... Slicna je situacija i u Zrenjaninskom prihvatilistu samo sto im je lokacija na najvecoj gradskoj deponiji pa psi imaju i predivne mirise i milijarde muva, komaraca i ostale gamadi! Pa i to je iz ljubavi tamo napravljeno. Strasno bi bilo da skupina bolesnih umova to odlucuje, ja sam peticiju naravno potpisao ali nisam nikakav komentar ubacio, valjda nema veze? Sta tu da komentarisem, pa moja cerka koja 7 godina ima zaplakala se kad sam je odveo da vidi te pse kako onda da reaguje jedan zreo normalan covek? Tu treba bager i sve razbucati. :-) Pozdrav svima..

evo jedne fotke glave nasheg zmaja ,chisto da nas ne zaboravite i da vidite da se nismo uspavali nego chekamo da neko drugi nesto napishe ali ono izgleda nista od toga! pozdrav svima!
2n1xevc.jpg

Poslednja izmena:
pa recimo ,ako si ipak reshila da izvedesh tvoju zenkicu na neku izlozbu mozete da vezbate stav i pokazivanje zuba (ako nece da pokaze zube dobro je da je vezbash tako sto ce neki od tvojih prijatelja to pokushati, da se navikava da joj neznanci chachkaju po ustima)!

pa da, pretpostavljam kako to otprilike izgleda!
to ti je uglavnom problem sa previshe razmazenim psima!
i jedna nasha zenka ima taj problem ,ustvari slichan,-prelepo ide na povodcu, kao mali konjic kasach ali da je postavish u stav - nema shanse!!!

pa da, pretpostavljam kako to otprilike izgleda!
to ti je uglavnom problem sa previshe razmazenim psima!
i jedna nasha zenka ima taj problem ,ustvari slichan,-prelepo ide na povodcu, kao mali konjic kasach ali da je postavish u stav - nema shanse!!!
Meni je problem shto mi nikada nismo vezbale stav, ona kad se shetamo i stane u taj stav, al kad ja pokusham da je stavim u stav ona kao da se neshto uplashi, podvuche dupe pod sebe i krene da sedi. Ja joj namestim noge, mamim je keksicem i sve to, al ona i dalje ne shvata shta treba da uradi. Mislim da nije to do razmazenosti, nego to shto tako kasno pokushavam da je upoznam s nechim novim i ona to ne moze da shvati. Ne znam...
Ima li josh neki savet za treniranje stava?

Pogledajte ovo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll: :roll: :roll:
Nije nam dosta sto su ubacivali chivave i pacolovce u rasu Ptp nego sada josh i ukrshtaju sa pekinezerima!
Stvarno,ljudskoj bolesti nema kraja!!!
p.s. samo da za ove meshance ne chuju nashi "VELIKI" odgajivachi,onda smo stvarno naderali!
I ovako je ljude nemoguce opasuljiti kako treba da izgleda Ptp a sad josh i nove budzotine!!!
http://www.dogbreedinfo.com/pekeapin.htm
U stvari ,evo pa sami pogledajte sve meshance :
http://www.dogbreedinfo.com/hybriddogs.htm
Shto se nas -pincherasha -tiche ,ima tu meshanaca sa pudlom,pomerancem,biglom,snaucerom,mopsom...

Back