Patuljasti pinč

Ja ne znam shta da radim sa ovom mojom, danas sam je ostavila na manje od dva sata samu i bila je skroz ok, odmah je otishla u spavacu sobu, a kad sam se vratila toliko je zavijala, chula sam je u ulazu a mi zivimo na 4. spratu. Sutra josh moram da budem van stana ceo dan, od 9 do 6 i ne znam shta da radim. :(

Moram da vam prenesem zadovoljstvo koje sam doziveo danas jer sam bio u poseti kod gospodina Dragana i njegovoj odgajivachnici GDS !
Pored srdachnog docheka (sokic,kafica ,razgovor o psima...) imao sam priliku da vidim veoma lepe i kvalitetne patuljaste pincheve!
Odushevljen sam kako mu izgledaju psi i sa koliko paznje brinu o njima on i njegovi ukucani!
Video sam i neke mlade pse pred kojima je sjajna izlozbena karijera !
Sve pohvale za ulozen trud u gajenju rase koju toliko volimo!
Mogu svakom da preporuchim da ,ako zeli da vidi vrhunske pse Ptp, poseti odgajivachnicu GDS!
Pozdrav svim pincherashima i razbudite se malo!!! :D :D :D

2gvjvrt.jpg

2hxyogg.jpg

Nasha odgajivachnica "BARKMAKER" je pojachana za josh jednog chlana!
To je KATY GDS ,prelepa mala zenkica iz odgajivachnice GDS!
Otac:Curacao vom Kösslbachtal
Majka:Sandy Sweet Dreams GDS

A tek da vidish kako je luda! K'o struja!
Prvi dan se neshto kao plashila,a vec sledeci dan kao da je oshtenjena kod nas,laje na nepoznate ,ima svoje mesto u sobi,svadja se sa Indrom,Larom,Selmom i ostalima...
Pravi mali vragolan!

isti sluchaj ,i kod nas u zemlji Bukvaliji :) kad neko kaze(ako i kaze) da je neshto kao pacov onda se misli na velichinu ili na izgled a ne na kostim!!!
A ako ovi psi imaju dlaku kao pacov,odmah idem da ih oshisham do kozze!!!
No ,dobro ,ovo je ipak tema o Ptp a ne o glodarima!!!!

Mada bi se za neke pse i moglo reci da su velichine kao oveci pacov( recimo manji primerci chivave) ,za patuljastog pincha to ne moze da se kaze chak ni kada je stene !
Takve predrasude o ovoj rasi su rashirili "odgajivachi" malih i zakrzljalih pasa koji imaju jako malo slichnosti sa psima rase Ptp!
Pogledaj malo koliko ima oglasa po raznim chasopisima gde se spominju stenci od izuzetno sitnih roditelja,ispod 3 KG ,"PRAVI PREDSTAVNICI RASE",ITD,ITD...
Uglavnom se ti oglasi ponavljaju iz broja u broj ,shto govori o hiperprodukciji i zloupotrebi pasa u cilju zarade !
Patuljasti pinch je pas koji u odraslom uzrastu ima izmedju 4 i 6 KG ,pa bih bash voleo da mi neki od tih "odgajivacha "objasni kakvi su to "pravi predstavnici rase " ispod 3 KG????

Kamo srece, nismo u takvim odnosima... Morace da se nauchi. Oni kazu kao da im ne smeta ali da im je mnogo zao kad je chuju da zavija, al ja se chudim kako je chuju jer je ja zatvorim u sobu, koja je bash daleko od ulaznih vrata, i zatvorim i vrata u hodniku tako da nema shanse da se chuje u zgradi, a ponovo chudi me da je chuju odozgore... :confused:

pa shta je tu teshko i shta ti nije jasno???
polja sa zvezdicom su obavezna !
sve to popunish ,uplatish u poshti i skenirash uplatnicu i sve to poshaljesh na kinoloshki !
uz to ,za izlozbu ti je obavezna josh i vakcina protiv besnila!

Perune cestitam,vidim da imate jos jednu slatku prinovu...mala Katy je preslatka...kad vidim te male slatke stence ,zao mi je sto Amos nije ostao jos malo tako mali i sladak ;)
...a evo i ja sam iskopala neke njegove slike kad je bio mali,skoro da sam zaboravila kako je to izgledalo,s obzirom da on sada ima vec 13meseci :)

HPIM0209_edited-1.jpg

HPIM0414_edited-1.jpg

HPIM0277_edited-1.jpg

Fotografija200-1.jpg

...i jedna nova od pre neki dan,samo loseg kvaliteta,jer sam ga zumirala :)

Da ,kad su tako mali onda su i najlepshi i najsladji a boga mi , i najludji! :)
Shto se mene lichno tiche Amos je jedan od boljih muzjaka na ovim nashim prostorima i tek ce se pokazati koliko vredi!
A i sada izgleda fenomenalno!

Back