PatriJote iz dijaspore

• Začetnik teme Začetnik teme Reg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pazi Infostud, nije nikakav argumentum ad hominem kada kazes da najglasniji mutavac sto predlaze kolektivno drzavno samoubisvo zapravo ima englesko drzavljanstvo, jer on ne deli sudbinu gradjana Srbije. Za nas koji zivimo samo u Srbiji Evropa nema alternativu, zato sto Srbija nema alternativu.

Da je on obican jadnik sa ovog foruma, to njegovo nemusto laprdanje bi bilo okarekterisano kao ludilo i frustracija. Ovako je pogani licemer i gnjida.

uvek u zivotu imas alternative. ljudi bez alternative su ljudi bez mozga.

ja mislim da evropa ima i treba da ima alternativu. uvek ima alternative ma u kojoj se zivotnoj situaciji nasao.

Tu je ispao glup u drustvu jer je prihvatio Turajlickinu laznu dilemu.

A glup je i jer misli da treba ici na skolovanje u Afriku a ne u Evropu, al' to je drugo pitanje.

to je preneto u pogresnom kontekstu. on nije rekao da nasi treba da idu da studiraju u afriku i aziju vec da treba da obidju i afriku i aziju i da evropa nije jedini kontinent. a to je bio odgovor na turajlickino pitanje zasto ne zeli da i druga nasa omladina vidi to sto je on video.

Sve u svemu problem viza nije problem poltiike vec NOVCA. Cim imas pare odmah ti svi ukidaju vize i svuda si rado vidjen gost .

A kad ti je prosecna plata u drzavi 300 eura niko te ne voli pa ni rod najrodjeniji.

znaci nasa omladina ne putuje po evropi ne zbog viza ili pogresne politike nase zemlje, vec zato sto nemaju pare.

pola ljudi ne ode ni na apsolventsku ekskurziju sa kolegama zato sto nema para.

a nista lakse danas nije nego dobiti vizu na konto studentskog indeksa za neko studijsko putovanje.

I onaj Teslin muzej treba spaliti, i on je bio izdajnik najgore vrste, otisao u Ameriku i tamo se pravio pametan i glumio srbina :roll: :D :P

Vama sa zapada trebaju samo domaci kadrovi tipa Djelic da vam se nayebu mile majke kroz finansije, leba da nemate da jedete, i strani "guverner" tipa US ambasador u zemlji koji ce da vas nadgleda k'o marvu kako marljivo radite i slusate :D

To što ti dozvoljavaš da te prave majmunom je samo tvoj problem. Meni sigurno neće držati predavanja onaj ko je iz ove države otišao, smatrajući da ima pravo da sebi obezbedi bolju budućnost. Ja se slažem da svako ima pravo da bira i da sebi želi bolje, ali onda neka ne brinu o budućnosti Srbije, pošto oni nisu deo te budućnosti.

To licemerstvo me dovodi do ludila. Patriota... da, kako da ne. S bezbedne udaljenosti. Tako je najlakše. Muka mi je od njihovog licemerja. Ako pripuca, oni imaju gde da se sklone, što će sto posto i uraditi, a šta je sa svima ostalima koji nemaju gde da se sklone.

Bolje bi im bilo da makar ćute. Bilo bi pošteno. Ako uopšte znaju značenje te reči. A i ti, zajedno s njima.

Pa ti slusaj onda Srbina Ivu. Ivo je lepo rekao da je demonstrant laskim pivom gadjao ambasadu.Ivo je u pravu.

Vidi Registra, mene recimo Miskovic nije sprecio da se skolujem ovde ili u Americi. Nije ni Kostunica. Nije ni Cobe, svojevremeno.

Niko me, zamisli, nije ni pitao za Kostunicu. Ja, pravo da ti kazem, mislim da ti likovi za Miskovica nisu ni culi. Ne znaju ni za Sormaza, nisu upoznati sa izjavama Samardzica o Kosovu, i rekao bih, mada nisam siguran, da ih politicke intrige u nasoj zabacenoj zemljici tangiraju nesto manje od dileme koje gace ujutro da obuku. Mozda i nije manje, ne bih mogao da se zakunem. Mozda isto.

Ovako te pitaju: kakve su ti ocene? Dobre? OK. Imas para? Imas? OK. Dodji.

I to je sve.

Super, tako i treba da bude. Učio si, imao dobre ocene, upisao fakultet, studiraš i dobro je. Baš tako i treba da bude.

Isto važi i za ovog problematičnog momka iz naslova teme. Ali, u njegovom slučaju, nije tako. On je pozvan da kaže da srpska omladina nema šta da traži u Evropi, da bi trebalo da idu u Afriku???:confused:

Vidiš li ti da tu nešto ne štima?

S druge strane, jednom delu aktuelnih političara i srpskim tajkunima nikako ne odgovara otvaranje Srbije prema svetu. Ne samo zbog viza. Zbog toga najmanje, mada će sad Jarry da me prozove, ali vize zaista nisu problem. Odeš u ambasadu, malo sačekaš i uvek dobiješ vizu. Problem ima daleko dublje korene i svakom ko hoće da vidi, jasno je da je ovaj sukob sa Evropom i ovo ludilo koje se dešava po gradovima, organizovana akcija dela vlasti u saradnji sa tajkunima, koji žele Srbiju u bodljikavoj žici. Oni bi nestali sa političke scene u suprotnom i drže nas kao taoce sve ove godine.

Zato se "ne zna" gde su osumnjičeni za ratne zločine, zato su radikali sa jednocifrenog procenta birača skočili na 40%, zato se Srbija vraća u devedesete. Zato što oni samo tako mogu da opstanu, njih ne interesuje to što u Srbiji milion ljudi ne radi, njih ne zanima kako će se i gde školovati naša deca, njima je samo važno da situacija ostane ovakva kakva je sada, ili da bude čak i gora, jer što je nama gore, njima je bolje.

Eto, tako ti stoje stvari u Srbiji. Ali, na žalost, ima mnogo ljudi koji veruju aktuelnim političarima, koji misle da oni zaista brane interese Srbije tim inatom sa celim svetom i nastavkom Miloševićeve politike.

Kao prvo pise se "patriote" a ne patrijote. Kao drugo, ja ne vidim sta ima cudno u tome sto je neko ko zivi u inostranstvu a voli svoju maticu i reaguje burno na ovakve dogadjaje. Sta po vama takvi pojedinci treba da rade? Da ne trebaju mozda da cestitaju Taciju na novoj drzavi? Idite na "komentare" na stranici B92 i bice vam sve jasno. Vise od 90% likova koji ostavljaju svoje komentare na toj stranici odobrava odcepljenje Kosova i kritikuju one koji zele da protestuju ili na bilo koji drugi nacin reaguju na ova dogadjanja. Vecina se samo plasi da slucajno ne poljubi vrata EU. Sad takvi pricaju o nekoj demokratiji. Sve komentare cenzurisu i stavljaju ono sto njima odgovara. Samo da potvrdim ovu teoriju, ubacih i svoj komentar slican ovom. Naravno, nikad nije bio objavljen (pri tome, nisam bio ni vulgaran niti sam napadao bilo koga). Tamo takodje napadaju "patriote" i kace im etiketu nacionalista pa cak i terorista. Sramota! Da se tako nesto desilo u bilo kojoj zemlji na svetu, da li mislite da se ne bi udruzili ovi iz matice i ovi iz dijaspore? Konkretan primer, Hrvati. Ta njihova sloznost je i dovela do pravog etnickog ciscenja i usvajanja AVNOJ-skih granica koje opet njima idu u prilog. Danas to niko ne osudjuje. U takvu EU mi se pravo da vam kazem ne ulazi. Ne po svaku cenu. Mislite ulaskom u istu dolazimo do konacnog spasa, prosperiteta i sigurnosti. Ipak mislim da smo i mi i sve ove nove clanice zadnjica EU i da nikad nista drugo necemo ni biti. Koristice nas kao jeftinu radnu snagu i to je to.
Treba da budemo srecni sto imamo podrsku iz dijaspore ma kakva ona bila.

nije licemerna bitanga vec covek lepo kaze da treba nasoj omladini da se obezbede uslovi ovde da studira . srpsko obrazovanje je najjadnije u evropi i tu najmanje mozes da naucis , prepuno teorije, zaklupljujucih definicija, profesori teraju studente da bubaju njihove knjige napamet mesto da ih obucavaju kako da resavaju probleme u okviru svojih profesija sa kojima ce se sutra suocavati i tako dalje.

tako da sa sadasnjim ustrojem srpskog obrazovanja, svako ko moze, treba da ode i da studira negde u inostranstvu. poenta je sto zbog demokratske promasene ekonomske politike to moze samo mali broj ljudi.

I kako to da ti ne Vuk Jeremic , koji je takodje zavrsio studije u Engleskoj ? On nije licemerna bitanga jel tako?

Drugo on nije porucio omladini da treba da ide u aziju i afriku vec da nije evropa SVE NA SVETU, da psotoje i druge drzave i kontinenti koje treba obici i videti.

Recimo ja planiram da idem u Egipat kad skupim pare da obidjem drzavu jedne od najstarijih svetskih civilizacija. Tamo zaista ima sta da se vidi.

Smrdljivi London i zadimljeni Pariz me ne privlace nesto narocito.

Prvo Jeremic nije licemerna bitanga u ovom smislu iako mozda jeste inace, jer on ne prica drugima da ne treba da idu u Englesku ili SAD gde je on studirao , drugo Kairo ti je mnogo prljaviji,smrdljiviji i zadimljeniji od Pariza Londona, a o ostalim egipatskim selendrama da i ne govorim , trece o turistickim ukusima ne vredi raspravljati ja recimo smatram da treba otici i na jedno i drugo i trece mesto ukoliko postoji mogucnost.

I kako to da ti ne Vuk Jeremic , koji je takodje zavrsio studije u Engleskoj ? On nije licemerna bitanga jel tako?
Немој да се правиш блесав, нигде нисам ни рекао да је свако ко заврши факултет у иностранству лицемер, али ова дилеја то јесте из већ више пута наведених разлога.
Могу да се кладим да је и војну обавезу ескивирао а овде нешто сере.

registra i dalje karikiras i ne shvatas poentu cele price.

poenta je da te na zapadnim univerzitetima ne pitaju kakve ocene imas vec ti traze da polozis prijemni i da izvadis pare. ako ta dva uslova zadovoljis mozes da studiras ma odakle bio , pa makar i iz Tanzanije.

Eurio integracije nemaju nikakvog uticaja na studiranje na univerzitetima u drzavama evropske unije.

sto se tice radikala, oni su skocili na 40% zbog toga sto demokrate varaju svoje birace, lazu i vode izdajnicku i poltronsku spoljnu politiku .

to sve vise gradjana prezire te daje svoje glasove radikalima.

problem ui rastu radikala nije u radikalima vec u vama. radikali su imali 2000te 300.000 glasova a danas imaju 1.6 miliona i za taj rast ste krivi iskljucivo vi.

Немој да се правиш блесав, нигде нисам ни рекао да је свако ко заврши факултет у иностранству лицемер, али ова дилеја то јесте из већ више пута наведених разлога.

Баш демократски. Вук Јеремић није, а овај јесте. Баш демократски. Прекини да лупеташ мајке ти

pa tako kazi.

on je licemer zato sto je srbin patriota i nacionalista, a vuk Pozderac nije jer prdi zajedno sa tobom u istu tikvu.

pa to mi kazi...

Znas, ima dosta njih medju ovim politicki napaljenim klincima koji crvsto veruju da ce im njihovi stavovi obezbediti neke povlastice u EU, neki preferencijalni tretman, te fore.

Pojave se i kazu "Ja sam liberalni demokrata! Dole nacionalizam! Dole Srbende!" a ovi kazu "Vau! Ybt! Stvarno? Pa ti si neka mega faca, hiperfensi ultrakul baja, keva, kralj, kuca, cale i zakon! Aj upadaj! Ljudi, pice za mladog liberala!"

Medjutim, te ljude zabole ona stvar i za Srbe i za Srbiju i za liberalnu demokratiju i za borbu protiv Srbovanja. Najozbiljnije. Nisu ni culi za te dileme. To je kao da se neki lik pojavi negde u ruskoj provinciji i vikne "braco! Ja sam Srbin!" - ili bi ga istukli i opljackali ili ignorisali ili strpali u psihusku.

Zna sta misle? "Jos jedan prosjak, *** sto ne idu natrag u te njihove Bongo-Bongo zemlje."

pa tako kazi.

on je licemer zato sto je srbin patriota i nacionalista, a vuk Pozderac nije jer prdi zajedno sa tobom u istu tikvu.

pa to mi kazi...

On nije ni Srbin, ni nacionalista. On je najobičniji glupak. Toliko je glup, da ne postoji merni instrument kojim bi se to izmerilo. Pokušaj da saslušaš još jednom njegovo "izglaganje" i tu gomilu nebuloza koje je izgovorio.

E, Jarry, Jarry, šta ti pokušavaš da opravdaš.:cry:

Znas, ima dosta njih medju ovim politicki napaljenim klincima koji crvsto veruju da ce im njihovi stavovi obezbediti neke povlastice u EU, neki preferencijalni tretman, te fore.

Pojave se i kazu "Ja sam liberalni demokrata! Dole nacionalizam! Dole Srbende!" a ovi kazu "Vau! Ybt! Stvarno? Pa ti si neka mega faca, hiperfensi ultrakul baja, keva, kralj, kuca, cale i zakon! Aj upadaj! Ljudi, pice za mladog liberala!"

Medjutim, te ljude zabole ona stvar i za Srbe i za Srbiju i za liberalnu demokratiju i za borbu protiv Srbovanja. Najozbiljnije. Nisu ni culi za te dileme. To je kao da se neki lik pojavi negde u ruskoj provinciji i vikne "braco! Ja sam Srbin!" - ili bi ga istukli i opljackali ili ignorisali ili strpali u psihusku.

Zna sta misle? "Jos jedan prosjak, *** sto ne idu natrag u te njihove Bongo-Bongo zemlje."

HAHAHHAHAHAHAHHAHA...svaka cast :D

On nije ni Srbin, ni nacionalista. On je najobičniji glupak. Toliko je glup, da ne postoji merni instrument kojim bi se to izmerilo. Pokušaj da saslušaš još jednom njegovo "izglaganje" i tu gomilu nebuloza koje je izgovorio.

E, Jarry, Jarry, šta ti pokušavaš da opravdaš.:cry:

mozda je za tebe glup za mene i vecinu drugih decko je pametan jer je uspeo intelektualno da porazi argumente "evropa nema alternativu" sorosevih stipendista turajlicke i hrvata iva viskovica.

Back