Vidi Registra, mene recimo Miskovic nije sprecio da se skolujem ovde ili u Americi. Nije ni Kostunica. Nije ni Cobe, svojevremeno.
Niko me, zamisli, nije ni pitao za Kostunicu. Ja, pravo da ti kazem, mislim da ti likovi za Miskovica nisu ni culi. Ne znaju ni za Sormaza, nisu upoznati sa izjavama Samardzica o Kosovu, i rekao bih, mada nisam siguran, da ih politicke intrige u nasoj zabacenoj zemljici tangiraju nesto manje od dileme koje gace ujutro da obuku. Mozda i nije manje, ne bih mogao da se zakunem. Mozda isto.
Ovako te pitaju: kakve su ti ocene? Dobre? OK. Imas para? Imas? OK. Dodji.
I to je sve.
Super, tako i treba da bude. Učio si, imao dobre ocene, upisao fakultet, studiraš i dobro je. Baš tako i treba da bude.
Isto važi i za ovog problematičnog momka iz naslova teme. Ali, u njegovom slučaju, nije tako. On je pozvan da kaže da srpska omladina nema šta da traži u Evropi, da bi trebalo da idu u Afriku???
Vidiš li ti da tu nešto ne štima?
S druge strane, jednom delu aktuelnih političara i srpskim tajkunima nikako ne odgovara otvaranje Srbije prema svetu. Ne samo zbog viza. Zbog toga najmanje, mada će sad Jarry da me prozove, ali vize zaista nisu problem. Odeš u ambasadu, malo sačekaš i uvek dobiješ vizu. Problem ima daleko dublje korene i svakom ko hoće da vidi, jasno je da je ovaj sukob sa Evropom i ovo ludilo koje se dešava po gradovima, organizovana akcija dela vlasti u saradnji sa tajkunima, koji žele Srbiju u bodljikavoj žici. Oni bi nestali sa političke scene u suprotnom i drže nas kao taoce sve ove godine.
Zato se "ne zna" gde su osumnjičeni za ratne zločine, zato su radikali sa jednocifrenog procenta birača skočili na 40%, zato se Srbija vraća u devedesete. Zato što oni samo tako mogu da opstanu, njih ne interesuje to što u Srbiji milion ljudi ne radi, njih ne zanima kako će se i gde školovati naša deca, njima je samo važno da situacija ostane ovakva kakva je sada, ili da bude čak i gora, jer što je nama gore, njima je bolje.
Eto, tako ti stoje stvari u Srbiji. Ali, na žalost, ima mnogo ljudi koji veruju aktuelnim političarima, koji misle da oni zaista brane interese Srbije tim inatom sa celim svetom i nastavkom Miloševićeve politike.