gost 281026
Aktivan član
- Poruka
- 1.991
koliko je plaćeno ovo pašče i da li je plaćeno iz budžeta?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ima tu raznih situacija :jak pas ,slab vuk,star,bolestan,nezreo i sl;
Ali kad su oba u snazi,onda pas nema sanse.Sem ako nije bas izuzetan a to je veoma retko.
Pa pises tako jer se nisi bavio time.
Ali nije tacno da kada su oba zdrava da pas nema sanse.
Sarplaninac je rasa koju sam mnogo pratio.
Trenutno imam samo jednog.
Ovih dana sam video Sarca koji se borio sa vukom, i pobedio.
A danas po sumamama imamo izuzetno velike vukove nego nekada.
Prebegli ko zna odkuda, a sume prazne, nema ljudi po sumama kao nekada pa se nastanilo i zapatilo.
U vecini slucajeva jedan na jedan, vuk pobegne.
vidjala sam dosta sarplaninaca u mom kraju...realno, kakav god da je vuk, nema sanse protiv jednog odraslog zdravog sarplaninca...
a sladak je pasa...sudeci po duzini nogu i strukturi kostiju, bice od njega uskoro povece tele...
Srbiji fali odlucnosti.
Sarplaninac je boranija za vuka.
Imam prijatelja koji ima 16 Sarca, i preko 500 ovaca, svoje pastire.
Desilo se da su nocu sve ovce izasle iz tora, pastiri nisu dobro zatvorili.
Kada su ujutro pastiri dosli, sve ovce napolje, sarci su ih samostalno zaokruzili i ne pustaju dalje, a par sotina metara citav copor vukova, samo urlice ne usdjuje se ni da pridje.
Citavu noc su cuvali ovce, ni jedna nije falila.
ako je verovati metohijskim gorstacima, nije...
Red je da ga posetimo da ne tuguje dok se navikne tamo.
Pobegne sa imanja zbog prangije ali u sumi ga pojede.
Vuk je zver jaca, brza,okretnija,zilavija ,izdrzljivija od psa.Samo pas za borbe moze da se nosi sa nim.
Ove druge jede.
To su lovacke price. Pusti to.
Vuk je vuk.
Pobegne sa imanja zbog prangije ali u sumi ga pojede.
Vuk je zver jaca, brza,okretnija,zilavija ,izdrzljivija od psa.Samo pas za borbe moze da se nosi sa nim.
Ove druge jede.
Nisam znala. Od nasih rasa najvise volim vucjake i sarplanince, mada vucjak (nemacki ovcar) i nije nasa rasa ali je toliko odomacen kao da je nasa.
Pas ne da je presladak,nego je pravi odabir s obzirom da je odan, sladak a kad poraste velik, sporo pamti ali sporo i zaboravlja tj. nikako i miroljubiv nadasve (dok ga i ako ga neko ne dirne a tada je opasan, opravdano).
Sam vuk ne napada takvog psa, jer zna da ce biti ozbiljno povredjen ako ne i ubijen.
A onda ako Vuk pobedi, zavrsio je.
Ne moze da lovi, ne moze da se otima za hranu sa drugima.
Umre od gladi, dok ozdravi, ili ga ubiju drugi vukovi cim osete da je ranjen.
Tako da se jedan vuk upusti u borbu, samo ako nije mogao da pobegne.
A kada pojedu saraca, , to je samo kada su vise.
- - - - - - - - - -
Ili Kangal sa vukom u Orahovcu:
https://www.kurir.rs/crna-hronika/1642713/18-uzas-u-orahovcu-snimili-kako-pas-ubija-vuka
'
Sto je red - red je ...!
Ili da on dodje u posetu kod nas i ponese i nama neki "kisobran" ?
Ja od domacih pasova najlepse obozavam afganistanskog hrta, onaj ruski mi nekako...
A sto se tice sarpljaninaca treba reci Putinu da su malo u glavu i da nisu bas jbg, takav kraj...