PARANORMALNE POJAVE-vaša lična iskustva

Ovde možete da razmenjujete iskustva, naravno, ali ne tako da tema liči na reklamiranje izvesne osobe ili osoba.
A kontakt preko pp.;)
Ovako, da ne bi došlo do daljih zabuna:
Ti očigledno aludiraš na moje postove. Niti jednu riječ koju sam ja recimo napisao, nisam napisao kao oglas, već kao SVOJE LIČNO iskustvo koje sam iskreno želio da podijelim sa drugima. A što se tiče natprirodnosti ili misterioznosti vidovnjaštva, svakako da to pripada ovom forumu. Ako neko ili nešto (priča) doprinosi zajedničkom duhovnom a iz toga i svjetovnom MIRU, taj neko bi trebao da bude podržan. Ne vidim, čim se narušavaju pravila ovog foruma, s tim što se govori o iskustvima...ionako niko još i nigdje nije ostavio nikakve reklame, brojeve telefona, imena itd. Stoga, iako znam da tvoj posao zahtijeva nadzor nad temama,ne treba reagovati prije vremena ;).
Stoga, da još jednom potvdim: Oni koji budu željeli (kojima je potreban pomoć) saznat' će i imena i brojeve, na jedan ili na drugi način..."Ko traži taj i nađe!"..."Ko pita taj dobija!" očigledno ne putem reklame na ovoj temi jer se ovdje niko i ne reklamira već je tema razmjena iskustava. Namjera je bila čista i iskrena: PODIJELITI LIČNA ISKUSTVA. Tako, u tom duhu ću da nastavim. A to što su neki diskutani zatražili kontakt, to je do njih ali i do mene kako i na koji način ću da pristupim tome i da im učinim uslugu. Taj dio, NIKADA NIJE BIO U VLASNIŠTVU OVOG FORUMA NITI ĆE BITI, takođe i s tim krstarica neće izgubiti mogući 'novac' od reklama jer rekalme nikada nisu ni bile u zamisli.

PS. Hvala na sugestiji za pp. :)

:heart:

Postoji nešto što većina ljudi ne može da shvati a to je da postoji individualna i kolektivna stvarnost.
Međutim, i sama kolektivna stvarnost je uistinu stvarnost individue. Sam kolektiv je skup individualaca. Da bi kolektivna stvarnost bila ostvarena individualci u kolektivu moraju da se slože (ili ne slože) oko termina te stvarnosti. A kako se to uistinu slažemo sa onim šta će nam se desiti? Jednostavno: vibracije naših misli, tačnije ubjeđenja, kroz osjećanje odašilju se u jedan Centar, UM kolektiva, kroz koji svaki jedan pojedinac uistinu projektuje svoju realnost na razume drugih. Onaj koji vibrira najsnažnijom vibracijom će biti i nosilac i utemeljitelj stvarnosti u koju će drugi, sa manje volje i manje snage ubjeđivanja, da povjeruju. Ako se desi da čovječanstvo kao kolektiv povjeruje u mogućnost kataklizme...'kolektiv' (dakle svaki individualac koji pripada istom ubjeđenju) će tada da manifestuje kataklizmu i svi koji podlegnu tom ubjeđenju doživjet' će kataklizmu STVARNOM.

Oni koji ne budu povjerovali (kad govorim o vjerovanju govorim o pod-svjesnom nivou razuma) neće biti dio kataklizmičkog scenarija. A kako je to moguće? Šta će onda biti sa tim ljudima? Gdje će oni? Na druge planete???

Svaka realnost je projekcija, stoga, ako to shvatimo, onda ćemo znati da projekciji prethodi PERCEPCIJA. Percepcija se kreira u našem razumu, po našem shvatanju, naš pod-svjesni razum je fabrika mogućnosti, a onda kada je mogućnost oformljena i odobrena-prihvaćena kao nužnost ili izbor ona postaje i manifestujuća stvarnost koju čulima projektujemo a našim svjesnim razumom 'čitamo' kao uvjerljivu 'fizičku-materijalnu stvarnost'.

Poslednja izmena:
Ne bih se složio da je stvarnost samo projekcija percepcije iz razloga što događaji egzistiraju nezavisno od percepcije tj. nezavisno od toga verujemo li mi u njih ili ne.

Bog postoji verovao neko u njega ili ne. Verovanje ili percepcija je samo slika koz koju neko želi da posmatra stvarnost, ali stvarnost ne zavisi od same percepcije.

U redu, ako ti tako misliš i osjećaš.

Ja ne vjerujem u postojanje Boga. JA ZNAM, ne samo da ZNAM da Bog postoji...JA ZNAM...Boga. :)
Svi ZNAMO Boga ali smo ga zaboravili, zaboravili smo kako da mu se-SEBI-Bogu vratimo. Bog se i o tome postarao i stara se. Svaki Božiji izraz postaje svjestan Sebe-Boga...eventualno, ali sigurno. Ti si Bog koji doživljaš Sebe čovjekom. Ja sam isti Bog koji Sebe doživljavam čovjekom...i u svakoj kreaciji je isti Bog koji doživljava SEBE...nekim ili nečim. Bog nije odvojeno biće od svojih kreacija. Kreacija ne može da bude, ne može da postoji bez kreatora niti se pak kreacija može doživjeti postojećom-Svjesnom bez prisustva kreatora-Tvorca-Boga-'Svetog duha' unutar te kreacije. Razlog da duh zaboravlja Sebe-Boga jeste totalna koncentracija na Svjesnost-o-Sebi-kreaciji. Koncentarcijom Bog Sebe postavlja u Sebe-kreaciju i poistovjećuje sa njom te u njoj od svega što 'On' uvijek jeste biva samo njegov duh koji doživljava spoznaju Sebe kroz širenje svjesnosti-o-postajućem-sebi.

Licno ne mislim da ce doci do prave kataklizme u onom smislu smaka sveta iz vise razloga. Da bi doslo odnosno dogodilo se Vaskrsenje mrtvih ...zivi to moraju videti, prosta logika. Znaci zivi ljudi moraju postojati u trenutku Sudnjeg Dana. Ti mrtvi koji su ili vekovima mrtvi ili kratko unazad mrtvi moraju vaskrsnuti, a zivi se pretvoriti tj. preobraziti kao Hristos na Gori Tavorskoj u svetlosna bica kakva je Bog stvorio nekada od Adama Kadmona do prognanstva iz Raja.

Sva prorocanstva koja govore o tom nekom kraju fakat govore o 3. Svetskom ratu, o zemljotresima, poplavama, pomeranju i promeni reljefa itd...i borbi Antihrista i njegovih sledbenika protiv Bozijih ljudi, i svi ti preddogadjaji imaju za cilj da coveka i narod kao celinu osveste, pokaju i privedu Bogu. Tako da po mom skromnom misljenju nece biti klasicnog smaka sveta, ali pojedinacnih i kolektivnih nesreca i katastrofa da.,

Slazem se sa Wibu da Bog postoji nezavisno od nase i vere i percepcije i poimanja i shvatanja.

Ja koji Jesam...koje je ovo stivo koje iscitavas, zanima me, jer je malo drugacije od uobicajenog koje licno iscitavam.

Bog jeste u nama kao bogolikim bicima apsolutno se slazem, postoji u teologiji izraz mislim da je gnothos ali cu proveriti,uglavnom poenta je da obzirom da nas mozak dokazano funkcionise ili je bar ispitano do 10% ako uopste i toliko - onaj deo dakle svih onih 90 i nesto posto je PRIMRAK to je nas prevod te reci, a oznacava Boga u nama, dakle onu svest o njemu koja je prikrivena svim velovima racia, ubedjenja, uverenja itd...ali postoji, ko kucne otvorice se, zato i postoje tzv prosirenja svesti (ne mislim naravno na vestacki izazvana raznim opijatima ili ritualima) ali jednostavno Bozijim darom koji retki pojedinci imaju - tzv prozorljivost, sa kojom se tesko nose jer vide to nesto sto ostatak sveta ne vidi, a to je i buducnost i zapisanu putanju pojedinca.

Poslednja izmena:
Licno ne mislim da ce doci do prave kataklizme u onom smislu smaka sveta iz vise razloga. Da bi doslo odnosno dogodilo se Vaskrsenje mrtvih ...zivi to moraju videti, prosta logika. Znaci zivi ljudi moraju postojati u trenutku Sudnjeg Dana. Ti mrtvi koji su ili vekovima mrtvi ili kratko unazad mrtvi moraju vaskrsnuti, a zivi se pretvoriti tj. preobraziti kao Hristos na Gori Tavorskoj u svetlosna bica kakva je Bog stvorio nekada od Adama Kadmona do prognanstva iz Raja.

Sva prorocanstva koja govore o tom nekom kraju fakat govore o 3. Svetskom ratu, o zemljotresima, poplavama, pomeranju i promeni reljefa itd...i borbi Antihrista i njegovih sledbenika protiv Bozijih ljudi, i svi ti preddogadjaji imaju za cilj da coveka i narod kao celinu osveste, pokaju i privedu Bogu. Tako da po mom skromnom misljenju nece biti klasicnog smaka sveta, ali pojedinacnih i kolektivnih nesreca i katastrofa da.,

Slazem se sa Wibu da Bog postoji nezavisno od nase i vere i percepcije i poimanja i shvatanja.

Ne mislim na armagedon po Bibliji već na globalnu kataklizmu, veliku nesreću koja ne mora nužno da bude i kraj sveta, možda samo civilizacije kakvu je sada poznajemo.

Ja koji Jesam...koje je ovo stivo koje iscitavas, zanima me, jer je malo drugacije od uobicajenog koje licno iscitavam.

Ovo nije štivo. Lično sam i neposredno doživio spoj sa Bogom i odatle, naravno, dobijam Znanja jednostavnim (za mene) otvaranjem prema Sebi-Bogu.
To je ono što sam opisao u prvom pisanju na ovoj temi, što sam 'dobio' kao dar od 'Boga'. Dar od Boga je prosvjetljenje. Bog je pomogao 'mom duhu' da pronađe put kući i odatle mi je dao znanje kako da koristim taj direktan portal ka njemu.

Naravno da Bog postoji nezavisno od krecije ali takođe Bog, kao konačnost-apsolut, ne može Sebe doživjeti beskonačnim ukoliko iz Sebe-koji-jeste ne stvara beskonačnost postajućih kombinacija, kreaciju.

Percepcija nema nikakvog uticaja na postojanje, na Boga, ali dakako percepcija ima odlučujuću ulogu u stvaranju projekcije realnosti (o tome sam gore pisao). Projektovana realnost je realnost kreacije. Kreacija ničim ne uslovljava Boga. Bog je kreator-Tvorac, te Sebi dozvoljava da iz Sebe-apsoluta stvara i da u stvorenom centrira svoj duh i odatle da percipira novo-nastalu kreaciju. Percepcija je neraskidivo vezana za nivo svjesnosti. Nivo svjesnosti jedino ima duh unutar kreacije, te unutar kreacije zato postoji i hijerarhija Svjesnosti. Jedino Bog ima SVIJEST, dok čovjek recimo ima Svjesnost. Ni razum čovjeka nije svjestan, mada postoje izraziti nivoi razuma (svjesni, podsvjesni, nesvjesni i nadsvjesni) i svaki od njih su samo dio istog mehanizma kojeg je duh ili biće-koje-jesmo svjesno (ili ne-svjesno) u momentu dok doživljava projektujuću realnost. Razum je mehanizam kojim se duh služi da bi projektovao dušu (namjere za iskustvom sebe) kako i misaono-motorne radnje manifestovanog izraza duše...tijela. Sama Duša NIJE svjesna, duša je namjera, pokretačka iskra mehanizma projekcije. Duh je uvijek taj koji je svjestan ili pak ne-svjestan. Duh se po želji i sopstvenom izboru identifikuje sa dušom ili pak egom (razum-tijelo entitetom).

.

Apsolutna Istina o postojanju i o kreaciji je izvan percepcije. Apsolutna Istina je kod Boga u apsolutu. Istina do koje čovjek svojim razumom može da dosegne jeste relativa, relativna je nivou svjesnosti. Nivo svjesnosti, kako rekoh, jedino se može pripisati duhu unutar kreacije. Nivo svjesnosti uistinu predstavlja količinu prisutnih apsolutnih istina (Znanja) unutar percipirane realnosti, dakle između svih stvorenih-relativnih istina. Da bi znao-la istinu moraš da se vratiš, uistinu, duh iz tebe-čovjeka mora da se vrati, u svoj apsolutni aspekt, u samo postojanje, u Boga. Povratkom u apsolut postaješ JEDAN sa Bogom. Kada si JEDAN sa Bogom...Bog si. PostOjanje, apsolut, Bog je dakle vezan-o za postojanost-nepromjenjivost, nestvorenost, dok je postAjanje vezano za trajanje i promjenu kroz kreaciju-stvaranje.

Poslednja izmena:
Fortune-Teller-fortune-teller-zodiac-sign-smiley-emoticon-000545-facebook.gif

Smesno pitanje stvarno. Tako isto pitaju sto sebi ne moze npr da pomogne ili spreci nesto. Pa ako je determinisano to sto je u podsvesnom ili sudbini zapisanoj koju moramo iskusiti, onda je logicno da nista spreciti ne mogu, i da nista ne mogu ni pomoci ni odmoci vec samo videti dogadjaje, okolnosti, ljude, stanja, itd.

Npr. pre nekih 17 godina sam bila kod neke bake u nekom selu pored Jagodine, elem ona je meni tada rekla vidim imala si dva pobacaja, kazem ne jedan, ne dva, i mi se tu ubedjujemo, ja nisam znala da sam tada trudna, prodje jos 4 meseca i mene hitno na sto, jer je bilo uginuce ploda, znaci ipak je bilo 2 pobacaja...baka je vreme pobrkala mislila je da je to vec bilo, ali je pogodila da mi je to stajalo. Znaci nisam to mogla da izbegnem ni greskom. Po istoj logici smatram da se zna koliko ce ko imati brakova, dece, cime ce se baviti, zdravstveno stanje, i naravno kakvom smrcu i kada ce umreti. To su te zapisane stvari. Mnogi svetitelji medju njima i sv. Serafim Sarovski su imali dar prozorljivosti i mogli su da vide sta ce se desavati i narodu koji bi im dolazio i sire dogadjaje mnogo decenija i vekova unapred. Ali to nisu mogli da sprece niti da uticu na razvoj dogadjaja.

Ok.., ako kazete da oni vide nase podsvesno, onda najverovatnije vide i nase zelje, nade i strahove... na taj nacin mogu i da 'proreknu' pogresnu buducnost... tj.ono sto se u stvarnosti nece desiti...
Za one koji su bili kod K. samo da obavestim da se upravo kod mene dogodio jedan deo od recenog, ali vezan za porodicu, ne licno mene...
Isto tako , nesto se niije desilo , sto je ona tvrdila da hoce sigurno, odmah , brzo... ( vezano za otpustanje jedne osobe sa posla).. dakle ja sam mislila da ce jedna osoba dobiti otkaz, jer propada firma... ona je tako i rekla... medjutim... desilo se da je ispalo suprotno... firma ipak nije propala... i nece... po novim informacijama...
Zakljucak, ona nam verovatno cita i deo misli... sto se ne mora pokazati kao buducnost koja ce se desiti...

Isto tako cudno mi je da mi je ona zena na trgu oba puta predvidela da cu imati troje dece... to nikad nisam zelela....objektivno i realno cak smatram da je nemoguce...
I sta ako je to eventualno duboko duboko u mojoj podsvesti... opet ne znaci da ce se zaista desiti...

Pretpostavljam da zato tacno vide proslost, a buducnost pogode najcesce 70, 80 %

JA KOJI JESAM pitala bih te, da li se toj zeni sto ti je gledala desavalo da pogresi ?
I za onaj primer kada si naveo da je predvidela smrt bake tvoje supruge, da li je rekla da se bas radi o njoj... ili je rekla samo starija zenska osoba iz porodice ?

Mozda je potrebno vreme kod K, to nekako ostavljam stvarno kao rezervu jer je i meni tvrdila milion puta neke stvari, a neke se naravno obistinile do u tancina...

negde sam i sama dolazila do zakjucka da citaju misli, a da to ne umeju da razgranice da li su misli ili je dogadjaj koji ce se obistiniti van naseg uticaja...i onda zato mislim da nisu svi ni kadri ni vicni da razluce sta su nase zelje u datom momentu, a sta stvarno dogadjaj koji ce neminovno da se desi

Back