Vidovnjaci ne postoje, mislim postoje samo varalice koje na osnovu toga peljese neuk svet.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
"Kratko ali jeb........."Vidovnjaci ne postoje, mislim postoje samo varalice koje na osnovu toga peljese neuk svet.
Hoće li neko da mi objasni kako to ne postoji dato rođenjem? Po toj logici SVI mi možemo da budemo Mocart, Da Vinči, Dostojevki.. samo je pitanje truda, jel?
MOLIM VAS, postoji dar koji određeni ljudi imaju - drugi ga nemaju. Mogu navesti koliko hoćete primera raznih darovitih ljudi koji su taj dar stekli isključivo rođenjem. Ja sam jedna od njih. Imam apsolutni sluh i nemam pojma kako funkcioniše, zašto i nisam ga naučila. Ne umem da ga objasnim, prenesem drugome, ukinem ili isključim na kratko. Zašto vidovitost nije u ravni sa svim drugim darovima o kojima se i ne raspravlja?![]()
Par puta sam i ja bio vidovnjak kad sam nekim prsatim koleginicama prorokovao da im uskoro sledi ljuto bambusanje spreda radi reda i otpozadi reda radi i svaki put se moje prorocanstvo ostvarilo.Bio sam im omiljeni vidovnjak dok me nisu sef i direktor najurili sa posla.
Par puta sam i ja bio vidovnjak kad sam nekim prsatim koleginicama prorokovao da im uskoro sledi ljuto bambusanje spreda radi reda i otpozadi reda radi i svaki put se moje prorocanstvo ostvarilo.Bio sam im omiljeni vidovnjak dok me nisu sef i direktor najurili sa posla.
Boga u sebi ipak ne nose svi. Da jesu svi rodjeni i jesu svi bogolika bica, ali nazalost nemaju svi Boga u sebi. Mnogi ga svesno odbacuju.
Ako je apsolutni sluh moguće objasniti, dokazati i rasčlaniti pitanje je zašto ga onda ne nauče svi i ne primenjuju?
Ako mi ne možemo takvu vrstu dara da shvatimo, zašto apriori odbacujemo i sve duge talente/darove?
Svojevremeno sam čitala knjigu o Van Gogu gde se citira neke njegovo pismo u kome on kaže (parafraziram) da je nerazumevanje talenta za slikanje u tome što posmatrači žele da sliku vide svojim očima, a ona je delo umetnikovog pogleda. Vrlo jasno - to što neko drugo vidi drugačije od nas ne znači da je u krivu a mi u pravu. To što nešto ne vidimo ne znači da to ne postoji - najlakši primer je vazduh. Ne vidimo ga a znamo da postoji i udišemo ga.
Evo još primera :
svemir - ne vidimo da je beskrajan a znamo da je tako
crna materija-ne vidimo je (čak nismo znali ni da postoji sa sigurnošću) a sada znamo da je tu
vreme-merimo ga i grčevito ga držimo a to je najrelativnija stvar u svemiru
iskorišćenost kapaciteta mozga-znamo da koristimo ni 10% a nemamo pojma o ostalih 90% (što ne znači da i taj deo kapaciteta ne postoji)
Prema tome, to što neko ima neuobičajeni dar/talenat/sposobnost koji mi nemamo to ne znači da to ne postoji.
Ako je apsolutni sluh moguće objasniti, dokazati i rasčlaniti pitanje je zašto ga onda ne nauče svi i ne primenjuju?
Ako mi ne možemo takvu vrstu dara da shvatimo, zašto apriori odbacujemo i sve duge talente/darove?
Svojevremeno sam čitala knjigu o Van Gogu gde se citira neke njegovo pismo u kome on kaže (parafraziram) da je nerazumevanje talenta za slikanje u tome što posmatrači žele da sliku vide svojim očima, a ona je delo umetnikovog pogleda. Vrlo jasno - to što neko drugo vidi drugačije od nas ne znači da je u krivu a mi u pravu. To što nešto ne vidimo ne znači da to ne postoji - najlakši primer je vazduh. Ne vidimo ga a znamo da postoji i udišemo ga.
Evo još primera :
svemir - ne vidimo da je beskrajan a znamo da je tako
crna materija-ne vidimo je (čak nismo znali ni da postoji sa sigurnošću) a sada znamo da je tu
vreme-merimo ga i grčevito ga držimo a to je najrelativnija stvar u svemiru
iskorišćenost kapaciteta mozga-znamo da koristimo ni 10% a nemamo pojma o ostalih 90% (što ne znači da i taj deo kapaciteta ne postoji)
Prema tome, to što neko ima neuobičajeni dar/talenat/sposobnost koji mi nemamo to ne znači da to ne postoji.
cista filozofska postavka, ako je onda je ako nije onda nije...Ako zelite da verujete da postoje ljudi koji vide buducnost onda budite i spremni na cinjenicu da
mi zivimo zivot koji je vec unapred odredjen, ako tvrdite da zivot jeste odredjen ali su dozvoljene
izmene onda se pomirite sa cinjenicom da ce svako uticanje na svoju sudbinu ima uticaj i promenu
na sve ostale sudbine oko vas, ako svako moze i utice na svoju sudbinu onda je broj mogucnosti
ravan beskonacnosti i to opet dovodi do cinjenice da u tom slucaju ne postoji sudbina i da nije predvidiva
Zavisi iz kog ugla gledas, ako gledas iz ugla da ne pogode ili omanu ili slazu, da. U protivnom bi i proroci koji su neminovno postojali i prorekli samo rodjenje Isusa Hrista bili lazovi...a znamo da nisu bili. Ili prorocanstva koja se jesu obistinjavala itd....