Paranormalna iskustva??

Imam jako izrazenu intuiciju.Mislim da to nije paranormalno iskustvo vec samo osobina koju neko poseduje ili ne poseduje.
Moram da ispricam,ovaj meni dragi dogadjaj.Jedan od retkih u mom zivotu,kada me je intucija upozorila na nesto lepo....uglavnom su to bila neka gadna predskazanja.
...Pre nekoliko godina muz mi je bio u bolnici sa teskim povredama glave i grudnog kosa,u komi.
Bilo je pitanje da li ce ostati ziv.Bila sam pod velikim stresom,i tabletama za smirenje.Jedne noci sva tako uplakana i nikakva zaspim na kaucu....bila je to jedna od rtekih noci koju nisam tada provela u bolnici.
Sanjam ja njega i mene,kako sedimo na terasi u nasem stanu,pijemo kafu i smejemo se.Sve je izgledalo stvarno,onako kako i inace izgleda,sem tresninog drveta cije su rascvetale grane dopirale do nas na terasi,tresnjini cvetovi su bili svuda oko nas i jasno sam u snu mogla osetiti njihov miris.A sve to se desilo u mesecima kada cvetaju tresnje.
A u stvarnosti tresnino drvo se ne nalazi pored nase zgrade.
Divan san,sve idilicno i lepo.Probudim se ,negde u zoru sva srecna.Idalje potresena,ali jaca zbog tog sna.Odem u bolnicu tog jutra,tamo svi njegovi drugari napeti....nikome nije jasno kakav mi to osmeh igra u ocima.Izadjem u dvoriste bolnice,sednem na klupu i pripalim cigaru....Razmisljam,zagledana u daljinu"samo da mu bude dobro".
Iz tog razmisljana me je probudio nezan deciji glasic koji nikad necu zaboraviti.
"teto bas si lepa,evo ti..."
Pored mene mala ,musava romska devojcica....smeje se,igra se sama sa sobom....dadoh joj koji dinar i dok je odlazila od mene,primetila sam na svom krilu rasvetanu tresnjinu granicu......
Sve mi je proslo kroz glavu.On,ja i sve sto nam se desilo.
Tog dana se probudio.

Jednom davno kad smo se decko i ja bas jako posvadjali ( a inace zivimo zajedno), i odem ja kuci kod svojih, naljutim se bas.. I posle nekoliko dana mi se pomirimo. I prica meni decko (koji inace ne veruje u takve stvari), kaze- Onda kada si otisla, spavam ja i cujem ujutro neko zvoni na vrata. Ustajem posle nekog vremena, otvaram.. Kad ispred stoji baba ciganka i hoce da mi gleda u dlan. Ja joj kazem aj bezi, kad meni ona dohvati dlan, pogleda i kaze- U ljubavi si sa nekim na slovo M, trenutno ste u svadji, al ne brini, vratice se ona brzo.. - Sav sam se sledio u trenutku, dohvatio svu sicu iz steka i onako sav zbunjen joj dao..
I eto pogode nekad i ti sto kucaju na vrata..:)

Da li ste ih imali?
Verujete li uopšte u pojave tog tipa?

Šta me je inspirisalo na temu?
Sledeće:
Danas , mi kao porodica, sedeći za ručkom, sećali smo se naših bližnjih, a preminulih.
Pomenuli smo i baku ( tatinu majku) i njenog pokojnog mladjeg brata.
Baka je umrla nakon duže bolesti. Živela je u Apatinu, a veći deo bolesti je ležala kod nas, u Bg-u. Kad se videlo da će joj doći kraj, vratili smo je u porodičnu kuću u Apatin, te je tu skončala.
Naravno, niko nije znao kad će umreti.

Njen rodjeni, gorepomenuti brat, je živeo u Lici, na Udbini. To je od Apatina, autobusom , bilo udaljeno 6-7 sati vožnje.
Jutro kad je umrla, nakon samo pola sata , on je ušetao u kuću i rekao da je došao jer je imao predosećaj da će ona umreti.:shock:
Naravno, nije mu niko javio, jer kao što rekoh, nije se znalo kad će baka sklopiti oči.

Nakon 6 meseci, jedno jutro , on, bakin brat, ustao je , doručkovao i rekao svojoj ženi da je sanjao Seju ( on je tako zvao baku) i da ga je odvela sa sobom.
Pozdravio se sa suprugom i tog dana je poginuo.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Da li verujete da neki ljudi imaju posebne sposobnost, naglašen osećaj...šta bi uopšte ovo bilo? Ili zaista, kako sam i naslovila- paranormalna pojava?
Verujem u intuiciju. Neko je ima mnooogo izrazeniju. Ni sama nikada nisam pogresila kada sam slusala instinkt i redovno se presla kada sam ga odbacila.

A da li neko ima bas tako jake moci da nesto predvidi, i sebi i drugima... Ne znam. Kazu da koristimo samo mali procenat mozga. Ako neko izvuce vise, svasta je moguce...

Inace, ko voli ovakvu tematiku, knjiga "Paralelni svetovi" je zanimljiva. Meni strasna :sad2:

Verujem u intuiciju. Neko je ima mnooogo izrazeniju. Ni sama nikada nisam pogresila kada sam slusala instinkt i redovno se presla kada sam ga odbacila.
A da li neko ima bas tako jake moci da nesto predvidi, i sebi i drugima... :

Доста неухватљива тематика.
Полаз је:

1. Опажање ствари и појава помоћу интуиције, тј. ван чула.
2. Могуђност уображавања појава. Неко је без већих разлога обеђен да је нешто видео, осетио или опазио, а у ствари је био под стресом (специјално стање нерва) и онда му се у мозгу приказале ствари које у стварности нису постојале.

И једно и друго је јако тешко за доказивање, те чини материјал доста неухватљивим. У сваком случају, најнеистраживији део људске појаве уопште, те је огромна прилика да се неко покаже, јер и најмањи помак гарантује веилики успех. Они који ово воле, нека се баве тиме, било у слободно време за себе или професионално, где је наравно, потребно образовање.

Оно што ја зовем интуиција јесте ванчулно опажање, тј. читање информација које нам преноси енергија без помоћи редовних 5 чула. Е, сад, како то ради?? По мени, да би се могло укључити ванчулно опажање ПОТРЕБНО је претходно искључити свих 5 чула!!
Како ово урадити?
- Намерно! Дакле: спавањем, аутохипнозом, или дубоком медитацијом. Потребно је претходно (дакле: у свесном стању) ИСПРОГРАМИРАТИ Енергију Мозга да за нас уради оно што желимо да се догоди (очитати поруку коју нам неко шаље без употребе чула!).

Највећи непријазељ ванчулног опажања је искуство!! Када таква информација доспе у нашу свест, она је измешана са искуством које имамо о неким стварима, а које је УВЕК јаче од те новопристигле информације. И то је НЕСРАЗМЕРНО ЈАЧА! Неколико стотина пута. Тако да та јадна информација нема шансе да зажив, тј. да буде узета за озбиљно од стране наше свести. Обично траје кратко (секунд или мање!) и интензитет је јако слаб јер је питсикиван снагом искуства.

Зато је потребно огромно вежбање. Е, сад, овде се долази у опасну зону: да се постане ексцентричан, или у најмању руку чудак за околину!! А онда си створио проблем. Решио један а навукао други. Дакле, јако нестабилан терен ово ванчулно опажање, или ти интуиција.

Али сам на основу сопствених истраживања доказао да ради! Онда сам, због нечега (претераних очекивања) напустио све! На жалост. Има неколико година као сам потпуно баталио и не бавим се тиме. Али, мислим да ћу наставити са тим. И СВАКО кога то интересује треба да се тиме бави. Јер моје искуство казује да СВИ имамо интуицију. Неко више неко мање, таман као и све остало по чему се разликујемо. Потребно је да човек ради на томе, као и на сваком другом пројекту, ако хоће да има опоиљиве резултате.

Има и оних надарених, тј. оних који имају природно ЈАКУ интуицију! Они би требали да на томе раде јер је то као златни рудник.
У следећем посту ћу навести сопствени пример који сам имао.

Ево и мог примера. тј ИСКУСТВА СА ИНТУИЦИЈОМ:

Изгубио сам рукавице у шуми. Приметио сам то тек када сам дошао кући. Дакле, касно да их тражим тај дан. Увече сам ПРОГРАМИРАО моју мисао (објаснићу и како сам вршио програмирање) да сутра нађе рукавице. Отишао сам у шуму сутрадан и тражио их. Нисам тачно знао куда сам пролазио, али сам их тражио на земљи јер сам веровао да сам сео да се одморим и спустио их крај себе, а онда устао и отишао. Бар тако сам мислио да се то десило. После дужег времена, безуспешног тражења и прегледања земљишта, стао сам и загледао се на грану дрвета која је била исперд мене, а која је по висини била изнад моје главе на дрвету неколико метра испред. После десетак секунди зурења у празно (без ИКАКВОГ СВЕСНОГ разлога!) схватио сам да ГЛЕДАМ У МОЈЕ РУКАВИЦЕ!! Осећај је био као када се пробудиш из сна, и постанеш свестан окружења.

Шта се у ствари десило претходног дана: док сам шетао ја сам стао да извадим флашу са водом из џепа, а рукавице сам ставио на грану изнад своје главе (да бих их лакше узео), Онда сам попио воду...попричао са сапутником, и занесен разговором, заборавио на рукавице и наставио шетњу.

Кратка анализа: СВЕСНО сам тражио рукавице на земљи, али је МИСАО коју сам ИСПРОГРАМИРАО претходне вечери одвела ме на место где су рукавице биле, и НАРЕДИЛА да мој поглед буде у висини (не на земљи)!! Јер се добро сећам да није постојао никакав свестан разлог што сам гледао на грану!! Дакле: МИСАО је радила свој посао непогрешиво, дириговала мојим телом (подигнута глава!) и показала ми рукавице!

Ово може некоме да звучи као случајност!? Може другима, али не мени, јер сам имао још примера сличних овима! Дакле, случајност је искључена. Е, сад, у својим истраживањима ја сам очекивао превише, тј. да ово постане редовна појава, те да проналазим решења и одговоре на БУКВАНО СВЕ што пожелим. И онда када је то изостало, ја баталио цео пројекат!
Грешка.

Poslednja izmena:

A da li neko ima bas tako jake moci da nesto predvidi, i sebi i drugima... Ne znam. Kazu da koristimo samo mali procenat mozga. Ako neko izvuce vise, svasta je moguce...

Inace, ko voli ovakvu tematiku, knjiga "Paralelni svetovi" je zanimljiva. Meni strasna :sad2:

hu givz a fak

Nije paranormalno, msm nije ni normalno, ali jeste nešto jako strašno. Ovde se pričaju strašne priče, a?
Ja u vikendici, napijem se jedno veče i izađem na terasu da zapalim. U to vreme nam bio ćuk koji se drao na krovu k'o nenormalan, valjda se parili, nemam pojma. I kako ima neko drvo staro sa granama koje pravo gleda u mene i ja u njega kada se izađe na vrata na grani sedi dete, praktično beba i oglašava se kao ćuk. Vratim ja cigaru u paklu i od tad vala pazim šta i koliko pijem. Eto...

Nije paranormalno, msm nije ni normalno, ali jeste nešto jako strašno. Ovde se pričaju strašne priče, a?
Ja u vikendici, napijem se jedno veče i izađem na terasu da zapalim. U to vreme nam bio ćuk koji se drao na krovu k'o nenormalan, valjda se parili, nemam pojma. I kako ima neko drvo staro sa granama koje pravo gleda u mene i ja u njega kada se izađe na vrata na grani sedi dete, praktično beba i oglašava se kao ćuk. Vratim ja cigaru u paklu i od tad vala pazim šta i koliko pijem. Eto...

Je li dete bilo crno?

nije paranormalno,al je neverovatno.pre dve godine vadim mrezu u buljarici i nadjem zakacene suncane naocare koje je moje dete izgubilo pre desetak dana kad su mu spale sa camca,kad se vozao sa drustvom.to je jedno 300 metara od obale
a drugo,jedem kod matoraca skoljke,zamrznute kupljene i zagrizem u nesto.i iz usta izvadim mali,majusni biser.i sada ga cuvam.

Pa jel' verujemo u postojanje nekih predznaka ili najava za neki loš dogadjaj? Dakle u nešto što ne može da se objasni matematičkim putem.

Verujemo. Postoje mnoge stvari naucnonedokazive.
Recimo nas mozak koristi samo 10% od 100%, a upravo je toliko i istrazeno.
Ko zna sta sve postoji a nije u nasoj moci da dokucimo jer ne koristimo ni trecinu mozga.

Kada je rec o paranormalnm iskustvima, svako ih bar jednom u zivotu dozivi, ali iz nekog straha od samog sebe ili reakcija drugih to se apstrahuje.
Da imala sam vise puta, ne bas tog tipa, u vidu nekih predznaka, da bilo je i toga , ali i mnogih drugih stvari....Ranije sam se plasila, a sad sam se navikla...zabavno je ko zna da se kontrolise :cool:

Doziveo sam paranormalno iskustvo u Kovačici kad sam jednog jutra posle zurke ustao i video da Slovakinje leze pored nas,a nista nismo uradili:heart:

хаха...то јесте ПАРА и НЕНормално!????????????? Жене леже око вас а ви ништа нисте урадили?????????????????:roll:
Паранормална појава године!

Poslednja izmena:
Mislim da je sesto culo ili intuicija ili kako god vec to zvali prisutno kod svih ljudi, samo da ga neki koriste vise, a neki manje....meni se cesto desava da ono sto sanjam doslovno dozivim i na javi u nekom od narednih dana, ali uvijek sam puno paznje i polagala na svoje snove....isto tako osjetim da se nekom nesto desilo, ne tako cesto, ali povremeno iz cista mira dodje mi u misli neka osoba sa kojom i ne moram biti bliska i ja naprosto ne mogu da skrenem misli, a u glavi citav film i onda istog dana saznam da taj film nije bio samo plod moje maste,nego zbilja na koju me je nesto upozorilo. Mislim da se radi o instinktu koji je potrebno njegovati i ne smatram to cudnim. Cudno je da svijet danas zatvara vrata pred duhovnim sponama koje se tako cesto klasifikuju u paranormalno
Слажем се потпуно. Има смисла. Религија је често против оваквих размишљања, те је она највећа брана да се нешто опипљивије сазна у овој области.

Back