Pakao

Bozije stvaranje Raja i Pakla i okruzivanjem stvarima sto do njih dovodi

Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik Muhammed s.a.v.s. rekao: 'Kada je Allah stvorio Džennet(Raj) i Džehennem(Pakao), poslao je Džibrila(andjela Gavrila) u Džennet i rekao mu: Otidi pogledaj Džennet i nagradu koju sam pripremio stanovnicima Dženneta. Džibril ode, pogleda Džennet i nagradu pripremljenu njegovim stanovnicima, kada se vrati, rece Allahu: Tvoje mi moci, u Džennet ce uci svako ko za njega cuje! Allah naredi pa se Džennet okruži neugodnostima i rece Džibrilu: Vrati se i pogledaj kakvu sam nagradu pripremio stanovnicima Dženneta. Kada se Džibril vrati do Dženneta – ugleda Džennet okružen neugodnostima, odma se vrati Allahu: Tvoje mi moci, bojim se da ce iko uci u Džennet! Otidi i pogledaj Džehennem i kaznu koju sam pripremio stanovnicima Džehennema – naredi mu Allah. Kada dode do Džehennema i ugleda njegovu razbuktalu vatru, vrati se nazad i rece: Tvoje mi moci, niko ko cuje za Džehennem nece uci u njega! Allah naredi da se Džehennem okruži strastima, pa rece Džibrilu da ga ponovno pogleda. Kada ugleda Džehennem, Džibril progovori: - Tvoje mi moci, bojim se da ce se iko spasiti Džehennema!' Bilježe Tirmizi (Ebu Davud i Nesai, hadis hasen-sahih).

Mozda i jeste, odakle ti to znas ?

to je prosta logika da nista ne nastaje samo iz nista...univerzum naucno ima svoj pocetak, to znaci ima svoj uzrok, onaj ko je prouzrokovao Univerzum to je nas Bog, on je i stvaraoc ljudi i svih zivih bica.

Sama postojanost univerzuma koji ima pocetak, je dokaz za Boga....jer niko normalan nece vjerovati da je univerzum iskocio iz nista sam od sebe , kao da tvoja majka rodi samu sebe, nema smisla.

Tako da ateista fakticki treba dati dokaz zasto nema Boga a ne mi da se pravdamo zasto ga ima, jer dokaz je ocit, univerzum ima pocetak, taj pocetak je prouzrokovao Bog jer nema nikakve logike da univerzumsam sebe stvori iz nista kao sto je nelogicno da tvoja majka samu sebe rodi.

to je prosta logika da nista ne nastaje samo iz nista...univerzum naucno ima svoj pocetak, to znaci ima svoj uzrok, onaj ko je prouzrokovao Univerzum to je nas Bog, on je i stvaraoc ljudi i svih zivih bica.

Sama postojanost univerzuma koji ima pocetak, je dokaz za Boga....jer niko normalan nece vjerovati da je univerzum iskocio iz nista sam od sebe , kao da tvoja majka rodi samu sebe, nema smisla.

Tako da ateista fakticki treba dati dokaz zasto nema Boga a ne mi da se pravdamo zasto ga ima, jer dokaz je ocit, univerzum ima pocetak, taj pocetak je prouzrokovao Bog jer nema nikakve logike da univerzumsam sebe stvori iz nista kao sto je nelogicno da tvoja majka samu sebe rodi.
Logika moze da bude multiverzum.

Pakao nema nikakvog smisla zato sto niko ne bira svoju genetiku , okruzenje i poremecaje.
Ne mozes da sudis serijskom ubici zato sto je bolestan , isto tako ne mozes da nagradis dobrog coveka zato sto je on radio isto sto i ubica , samo pratio svoje nagone , a ni jedan ni drugi nisu birali nagone.

Nesto sad pisem na drugoj temi i pade mi na pamet..
Da li postoji jedan pakao ili vise njih?

Nekad mi neko rece da za popove postoji poseban pakao jer su oni trebali da su svesniji od drugih kad grese i zloupotrebljavaju polozaj..

Ali na stranu to..

Da li u isti pakao i isto prolazi recimo neki masovni ubica , pljackas, manijak, siledzija, kontravezni biznismeni i sitna secikesa ili ipak postoji razlika kako ce proci na onom svetu?
Pakao dođe onome koji laže samog sebe. Jer laže samog sebe onda radi ono što ne bih radio ako samome sebi ne bih lagao. Više toga uradi više ima patnje i tako pakao. Nebesa, raj su ono što postigne, kad je u istini ali nije istine ako nisi onaj koji jeste. Ja sam taj koji jeste, zato vam kažem. Ne-besa, (nebesa) znači nema patnje, nema ljutnje. Jer ljutnja je dio tebe i uvijek je bila. Neče drugi biti ljut na tebe nego si ti sam ljut na sebe ako ne radiš ono što bi trebao da radiš i uradiš. Više se odstraniš od istine više nisi ti i više ti je pakao bliže nego ikada.

Ja sam taj koji jeste, zato vam kažem. Ne-besa, (nebesa) znači nema patnje, nema ljutnje. Jer ljutnja je dio tebe i uvijek je bila. Neče drugi biti ljut na tebe nego si ti sam ljut na sebe ako ne radiš ono što bi trebao da radiš i uradiš. Više se odstraniš od istine više nisi ti i više ti je pakao bliže nego ikada.
au, koja je ovo denominacija? mislim, cija li je ovo filozofija utkana sad i u recite ne-besima? jel inspiracija bila recite ne drogama? ludilo mozga

imas priliku da dopunis svoj 1 pasus, vreme ti tece - SAD

IZVOLI, sta, kako, odakle ideja: ne besima? malo se zekis, a?

ovo neki tvoj, ajde da priznas
Nije ideja nego su rječenice sestavljene iz zlogova. I nisam prvi, ki jih dijeli i pogleda samu besedu iz različitih zornih kutova. To znači, da se izkazalo za mnoge riječi, da nose više nego na prvi pogled nama kažu jer smo ih navikli, da ih ne vidimo u potpunom smislu kojeg drže. Tako riječ nebesa opisiva raj ali usput i kaže šta je to. Tako da to nisu nikakve zajbancije nikakva droga nego činjenice koje pa u zvaničnoj znanosti ili narativu svakako nemaju potvrđenja, jer iako bih imalo promijenio bih se mođda i svijet ljudi vrlo brzo o tome šta večina ljudi smatra.

Nije ideja nego su rječenice sestavljene iz zlogova. I nisam prvi, ki jih dijeli i pogleda samu besedu iz različitih zornih kutova. To znači, da se izkazalo za mnoge riječi, da nose više nego na prvi pogled nama kažu jer smo ih navikli, da ih ne vidimo u potpunom smislu kojeg drže. Tako riječ nebesa opisiva raj ali usput i kaže šta je to. Tako da to nisu nikakve zajbancije nikakva droga nego činjenice koje pa u zvaničnoj znanosti ili narativu svakako nemaju potvrđenja, jer iako bih imalo promijenio bih se mođda i svijet ljudi vrlo brzo o tome šta večina ljudi smatra.
pa, jasno mi je, ali kako dokazati da je nas jezik prvi saznao za ne-besa? mislim, malo je suludo. Onda mi pada na pamet da smo mi tako definisali ne-besa, ali sta cemo sa ne-bom [nad ne-besima]?
ali ima ty neke zavere, jer mi kazemo nebeski Bog, ali ako je nebo onda bi trebalo nebski, ili nepski

koliko ja znam srpski, nebo je jednina,a nebesa mnozina, ne zameri sto sam te napao, i ja sam to istrazivao, samo mi nije palo na pamet da smo mi Bogom dani da ih definisemo, ne-besa

Back