Pakao

taj koji ti je dao da postojis, jel ti on stavio reci u usta da kazes
thedar:
Jer prije mene nema ni svijeta
Ako ja pitam. Dolazi odgovor. Otkud dolazi ako ne pitam tebe, njih? Dolazi samo od onoga koji jeste. Zašto? Zato jer onaj koji jeste može da odgovori a onaj kojeg nema ne može da odgovori. Jer znam da sam ja taj koji jeste i da otac je onaj od koga dolazim i da ja jesam on mora prvi da bude onda znam ko postoji i ko odgovara i ko kaže. Ako ja kažem tebi i svakako ti kažem ovde onda dadnem na znanje, da to dolazi od onoga koji jeste.
Nema tu zablude jer je jasno i ako ti je logika jasna onda možeš shvatit.

taj koji ti je dao da postojis, jel ti on stavio reci u usta da kazes
thedar:
Jer prije mene nema ni svijeta

jel' ti taj stavio i ovo:

ajde lepo odjava ides sa bmaxom na moj ignore - sta imas za kraj da izjavis jos?
Teško ti je shvatit?
Pa te pitam? Jer postoji za tebe život prije tog života ZA TEBE, ako oduzmeš priče da svijet postoji tisuče i tisuče ili milijone godina, koje ti kažu da je bio svijet prije tebe ovakvog kakav jesi? Kad gledaš svijet i slušaš ga onda može biti stariji nego ti ALI ZA TEBE OD KADA ON POSTOJI?

Ako ja pitam. Dolazi odgovor. Otkud dolazi ako ne pitam tebe, njih? Dolazi samo od onoga koji jeste. Zašto? Zato jer onaj koji jeste može da odgovori a onaj kojeg nema ne može da odgovori. Jer znam da sam ja taj koji jeste
ok, pricas sam sa sobom, bolje i to nego da imas glasove u glavi koji nisu tvoji

ok, pricas sam sa sobom, bolje i to nego da imas glasove u glavi koji nisu tvoji
Možeš tako nazvati, da pričam sam sa sobom. Ali jesi li pomislio ikada šta je misao? Kod nas u sloveniji se kaže MISEL. I opet dolazimo do riječi i da razčlenujemo riječ. MI znači nekoga i znači množinu (više nego jedan ili dvojica). A onda za MI dolazi SEL. Sel znači pismonoša, onaj koji obaviještava, onaj koji donosi informacije. MI i SEL. Ako pogledaš tako zvanu znanost, njegov narativ. Kaže da se misli stvaraju u mozgu ali opet ta znanost nema nikakvog dokaza da je to baš tako. Tako se netko pita ili ne od kuda dolazi misao, kdje ona nastaje. Ili u mozgu ili je mozak nešto što samo dovede v znanje neku misao. Dakle misao , misel, kažemu došla je. Vrlo često ljudi kažu i ne pomisle šta uopšte kažu, kad kažu : na pamet mi je došla misel, misao ta i ta. Kako došla od kuda? Ko ju slao?
Pa za sada neču više da pričam o tome jer razumijem,da ti nije baš u lijepo sve što kažem, jer imaš svoje pretpostavke koje su na neki način logičke. Ali mogu da kažem to,da to što razgovaramo sa samim sobom ima neko značenje i to sa sobom ko uopšte smo mi takođe. Kad te netko nešto pita i ti tražiš odgovor. Pa kdje ti njega nađeš, da možeš da odgovoriš? Pa u sebi ga nađeš. Ako je to ludo onda nek bude ludo.

Lijep pozdrav

Pa za sada neču više da pričam o tome jer razumijem,da ti nije baš u lijepo sve što kažem
ja sam te iznad pitao ko ti stavi rec u usta, pa je napisa, a sta mi ti sada kazes: ne samo rec, vec i misli ti neko spolja usadjuje? znaci, nisi svoj, neko te puni? ima da pricas i mislis po njegovoj volji, zombiran si, badava vadjenje na ludilo, sam sa sobom da pricas, nema sada vrdanja.
Dakle misao , misel, kažemu došla je. Vrlo često ljudi kažu i ne pomisle šta uopšte kažu, kad kažu : na pamet mi je došla misel, misao ta i ta. Kako došla od kuda? Ko ju slao?
moras da znas - KO, ako ne znas, a ne znas, onda uci sto ti pricam - sve odbijaj i ljuti se na njih.

ja prvo trazim od svake misli autentikaciju, ako ne znam od koga su, ne padaju mi na pamet, ne trebaju mi i ne usvajam ih, narocito iz pula kolektivnog nesvesnog.

auth failed!
Sel znači pismonoša, onaj koji obaviještava,
junk mail, bmaxa zna, zato ga bolje ignorisi kao ja

Poslednja izmena:
lepo čovek kaže da misli stvaraju informacije,samo što on tvrdi da su došle od jesam i da čim odgovara,i on jeste
kraće bi bilo da svi jesmo,jer od početka pa do kraja,reagujemo na okolne informacije i obrađujemo ih
znači kad nečeg nema,nije deo onog što jeste,čak i ako postoji,a nije primetno
zato daje ime mi,skup svih primetnih pojava koje cirkulišu kao informacije
kad ne odgovoriš,niti te zanimaju konkretne informacije,pa samim tim i nisi deo njih
e sad postoji i nešto van jesam i jeste,a nije u domenu ličnog jesam
to bi bilo nešto realno,ali nedefinisano još od našeg jesmo,što ne znači da negde neko nije definisao,samo što to nije konkretno iz našeg informativnog okvira
zato se i komunicira,jer se prenosi svoje jesam i deli sa ostalim jesam,jeste i resto :rotf:

ja sam te iznad pitao ko ti stavi rec u usta, pa je napisa, a sta mi ti sada kazes: ne samo rec, vec i misli ti neko spolja usadjuje? znaci, nisi svoj, neko te puni? ima da pricas i mislis po njegovoj volji, zombiran si, badava vadjenje na ludilo, sam sa sobom da pricas, nema sada vrdanja.

moras da znas - KO, ako ne znas, a ne znas, onda uci sto ti pricam - sve odbijaj i ljuti se na njih.

ja prvo trazim od svake misli autentikaciju, ako ne znam od koga su, ne padaju mi na pamet, ne trebaju mi i ne usvajam ih, narocito iz pula kolektivnog nesvesnog.

auth failed!

junk mail, bmaxa zna, zato ga bolje ignorisi kao ja
Tvoje tumačenje mojih riječi je pogrešno u vidu istine a nije pogrešno u tome kako tebi logika radi, jer je tvoja, a ta logika ima po mome pitanju previše nekih tenzija od nekih stavova da bih bila čista.
Kad si zauzeo takav stav onda nema smisla više da pričam sa tobom o time. Mogao bih ti i ja sa drugim rečima reči BUDALA da si ali NEČU.

lepo čovek kaže da misli stvaraju informacije,samo što on tvrdi da su došle od jesam i da čim odgovara,i on jeste
kraće bi bilo da svi jesmo,jer od početka pa do kraja,reagujemo na okolne informacije i obrađujemo ih
znači kad nečeg nema,nije deo onog što jeste,čak i ako postoji,a nije primetno
zato daje ime mi,skup svih primetnih pojava koje cirkulišu kao informacije
kad ne odgovoriš,niti te zanimaju konkretne informacije,pa samim tim i nisi deo njih
e sad postoji i nešto van jesam i jeste,a nije u domenu ličnog jesam
to bi bilo nešto realno,ali nedefinisano još od našeg jesmo,što ne znači da negde neko nije definisao,samo što to nije konkretno iz našeg informativnog okvira
zato se i komunicira,jer se prenosi svoje jesam i deli sa ostalim jesam,jeste i resto :rotf:
I tebi je malo teško shvatit o tome što znači ja jesam i na šta se odnosi. Kad kažeš bilo bi krače, da svi jesmo. Ne vidiš, da kažeš BILO BI, što znači, da NIJE.
Ja jesam se odnosi na svijest i koliko je ta zaista svjesna.Ima onoga što je več kot tebe a ima onoga što još nije.

Za primjer: Dok nisi išao u školu i sreo profesora, koji te učio, do tada nešto ti sam nisi znao ili o nekim stvarima nisi imao infomacije.
Taj profesor je bio u materialnom obliku SEL, onaj koji informacije donosi. Informacija riječ sama kaže ako je pogledamo svijesno. Ona u sebi ima IN što znači da nešto dolazi u nešto. Takođe u njoj ima formacija, što znači neke vrste, oblika, forma. sadrži i druga 4 slova koje sada neču da razkrivam ali ako imate svijest i sa time dobru logiku onda si sami možete odgovoriti šta znače.

Ako te pitam, da li si svjesan vjerovatno češ odgovoriti ako si drznem ugađati , da češ reči da si. Ako si svjesan ako je netko svjesan onda mora da postoji svijest. Kad se pitamo o tome i pitaju se i tako zvani znastvenici kdje ona uopšte postoji. Do dana današnjog zvanična znanost o tome nema zaključka.
Sa drugim riječima oni neznaju kdje je ta svijest što je u nekom pogledu smiješno u drugom, absurd i u trečem tužno.

Jer je svijet nešto komplikovano a takođe jednostavno ima na sve koplikovani put za razumevanje nečega a ima i jednostavan. Genetika, genom našeg tijela ima zapis. Taj zapis je tako zvana sledljivost svih preca. Tako ako nadam se da izbiram pravu riječ, karikiram imaš i na svojem nosu dijelček djeda svoga pa i deda njegovog i tako dalje.
To znači, da nešto več imaš ali nešto još nemaš. Jer se genetika takođe i u nekim pogledima i dijelima mijenja. Ako pitaš znanstveni narativ, onda ti ta kaže, da na čovjeka ima utjecaj sve oko njega takođe i hrana i mnogo drugoga. Tako imaš jedan utjecaj materije a nekdje se stvara, postoji nešto što nije baš zvano materija.
Primjer. Psihodelici su mnoge substance takođe i hrana. Ali, da češ razumijeti iznesču jednoga od tih. Za primjer alkohol.
Onaj je u takozvanoj materiji i kemiji. Kad to uneseš u tijelo kao materiju dogodi se, da posle toga počneš da MISLIŠ drukčije. Jesu li misli materija koju ne mogu dokazati i otkriti ili su u nekom obliku za kojeg baš još neznaju kako da ga nazovu bih se mogli pitati ako još neznamo. Šta sam jtio sa time reči? Htio sam reči, da zbog neke materije dođe u nama do novih ili drukčijih u drugom obliku misli. Tako su materija i misli povezane.
Vjerovatno vam je znan i placebo efekat, kako mu kažu. No, taj da ne budem dug pa dokazuje i suprotnu smer. A ta je, da zbog misli ali iz misli može, da se promijeni i materija. Vrlo zanimljivo. A još više zanimljivo kad si svijesan suštine, takođe materije i nematerije.

Još nismo došli do misli od kuda te dolaze.
Rekao sam da u nekom smislu imaš svoga djeda na nosu. Taj ded je postojao. Ako ne bih bilo njega ne bih bilo ni tebe. Krv nije voda.
Neču da razkrijem sve ali ču nakazati bitnu činjenicu, koju se može za saznanje pogledati sa time što sam več opisao.
Ako imaš svog djeda na svome nosu takođe i njegovog pa i njegovog i tako dalje onda se to porazumijeva oko genetike i materialnog oblika.
A za kraj priče o mislima i nemateriji kako se materija shvata pa postoji i ta ali pazi pitanje ima li tistog djeda takođe u nekom obliku ili sledljivosti nekada takođe trenutačnog postojanja I SADA, prisutnog?
MISEL
MI= (tko je mi)?
SEL= ( donosni informatičar)

Kad si zauzeo takav stav onda nema smisla više da pričam sa tobom o time.
sve preko ovoga sto dalje pises je vredjanje, ali ja sam tebe prvi stavio na ignore, for the record, - so, get lost.
Mogao bih ti i ja sa drugim rečima reči BUDALA da si ali NEČU.

ajde se samobanuj da te ne prijavljujem, da ne budem tuzibaba, ali si zavrsio na ovom forumu bar mene sto se tice..
p.s. i nemoj da mislis da ne znam da psujem bolje od tebe.

Poslednja izmena:
Nadam se da si ponosan na sebe.
nisam lud, jer ce ponosni nadrljati, ali tebe sam spreman da udesim, k'o moj sin kain
.ja SAM ADAM PRVI CO'EK, A KO SI TI SERONJO? KITIS SE TU Bozijim atributima, samo te posmatram... a mogu da te skrajnem kad 'ocu.

zasto se ne pokajes, sine coveciji? znas da si gresan! samo zatrazi, i ja cu te nauciti, jer ja sam se pokajao.
ali nemoJ da ti pada na um da se postavljas iznad mene DA ME BUDALIS, samo je Bog iznad mene, niko drugi od zivih.. JEL RAZUMES TI STA ZNACI DA JE NEBO ZA MENE ODAVNO otvoreno, za mene adama, a ne za ovu gomilu licemera i jajara?

Poslednja izmena:
nisam lud, jer ce ponosni nadrljati, ali tebe sam spreman da udesim, k'o moj sin kain
.ja SAM ADAM PRVI CO'EK, A KO SI TI SERONJO? KITIS SE TU Bozijim atributima, samo te posmatram... a mogu da te skrajnem kad 'ocu.

zasto se ne pokajes, sine coveciji? znas da si gresan! samo zatrazi, i ja cu te nauciti, jer ja sam se pokajao.
Gle:
Više puta si me htio napraviti budalu i uvrijediti. Sam sam ti jednom na tvoj slišan način vratio i raznilo te.
Tako, da bih bilo mudro da prvo sebe dovedeš u pitanje da li si grešan. Svakako nisam ja u ni jednoj rečenici kazao, da sam nemam grijeha ili, da sam bez njih. Tako, da to što kažeš nek se pokajam neme veze jer ja to činim i tebi priznajem ako očeš ili ako nešto dobro možeš imati od toga.
Ako me ne shvačaš šta sam htio da kažem i u tebi se tvori samo neka ludost ili mržnja pa i tendencijeda bih bi na taj ili neki drugi način zlo uradio mogu ti reči ODJEBI od mene, kako i ti meni kažeš sa drugim rječenicama. Nisam se došao ovde da se svađam ali ako je tebi to želja onda je naslovi drugdje ne na mene.

za to postoji definicija - halucinacije
  • kako mogu necije misli da budu informacije?
  • kako moze ja jesam da bude izvor informacija?
da nisi ti malo pobrkao loncice?
lepo,evo mislim pa pišem i ti čitaš:hahaha:
isto je i kad si ti pisao a ja čitao,jer jesmo,mada su izmislili i veštačku inteligenciju za beskrajno pisanje:hahaha:

Sel znači pismonoša, onaj koji obaviještava, onaj koji donosi informacije. MI i SEL. Ako pogledaš tako zvanu znanost, njegov narativ. Kaže da se misli stvaraju u mozgu ali opet ta znanost nema nikakvog dokaza da je to baš tako. Tako se netko pita ili ne od kuda dolazi misao, kdje ona nastaje. Ili u mozgu ili je mozak nešto što samo dovede v znanje neku misao. Dakle misao , misel, kažemu došla je. Vrlo često ljudi kažu i ne pomisle šta uopšte kažu, kad kažu : na pamet mi je došla misel, misao ta i ta. Kako došla od kuda? Ko ju slao?
da sam ja adam i moja generacija prihvatao te pomisli da su moje, ne znajuci zapravo cije su, nikada ne bismo ni poveli rat protiv palih andjela, koji su nam cak i zene krali. - e, to je nama zasmetalo, a inace bi se poveli kao i glupi ti, da su to nase misli, a ne njihove, i porobili bi nas

nemas ti pojma, a kao ucenik si slab, badava sam se ponadao

Back