Pakao

bas kao

Elita
Poruka
21.242
lepo čovek kaže da misli stvaraju informacije
necije zaludne misli nikad ne mogu da budu informacije
ja se bavim infiormacijama, a vas zaludjenike mogu samo na ignore, ne zanimaju me vase stupidne misli, ma nikog ne zanimaju, a ne samo mene

informacija postoji nezavisno od necijeg stpidnog uma koji je prijemnik za neke sulude ideje, nazovi informacije, baljezgarije

Poslednja izmena:

DedaStojan

Iskusan
Banovan
Poruka
6.802
I tebi je malo teško shvatit o tome što znači ja jesam i na šta se odnosi. Kad kažeš bilo bi krače, da svi jesmo. Ne vidiš, da kažeš BILO BI, što znači, da NIJE.
Ja jesam se odnosi na svijest i koliko je ta zaista svjesna.Ima onoga što je več kot tebe a ima onoga što još nije.

Za primjer: Dok nisi išao u školu i sreo profesora, koji te učio, do tada nešto ti sam nisi znao ili o nekim stvarima nisi imao infomacije.
Taj profesor je bio u materialnom obliku SEL, onaj koji informacije donosi. Informacija riječ sama kaže ako je pogledamo svijesno. Ona u sebi ima IN što znači da nešto dolazi u nešto. Takođe u njoj ima formacija, što znači neke vrste, oblika, forma. sadrži i druga 4 slova koje sada neču da razkrivam ali ako imate svijest i sa time dobru logiku onda si sami možete odgovoriti šta znače.

Ako te pitam, da li si svjesan vjerovatno češ odgovoriti ako si drznem ugađati , da češ reči da si. Ako si svjesan ako je netko svjesan onda mora da postoji svijest. Kad se pitamo o tome i pitaju se i tako zvani znastvenici kdje ona uopšte postoji. Do dana današnjog zvanična znanost o tome nema zaključka.
Sa drugim riječima oni neznaju kdje je ta svijest što je u nekom pogledu smiješno u drugom, absurd i u trečem tužno.

Jer je svijet nešto komplikovano a takođe jednostavno ima na sve koplikovani put za razumevanje nečega a ima i jednostavan. Genetika, genom našeg tijela ima zapis. Taj zapis je tako zvana sledljivost svih preca. Tako ako nadam se da izbiram pravu riječ, karikiram imaš i na svojem nosu dijelček djeda svoga pa i deda njegovog i tako dalje.
To znači, da nešto več imaš ali nešto još nemaš. Jer se genetika takođe i u nekim pogledima i dijelima mijenja. Ako pitaš znanstveni narativ, onda ti ta kaže, da na čovjeka ima utjecaj sve oko njega takođe i hrana i mnogo drugoga. Tako imaš jedan utjecaj materije a nekdje se stvara, postoji nešto što nije baš zvano materija.
Primjer. Psihodelici su mnoge substance takođe i hrana. Ali, da češ razumijeti iznesču jednoga od tih. Za primjer alkohol.
Onaj je u takozvanoj materiji i kemiji. Kad to uneseš u tijelo kao materiju dogodi se, da posle toga počneš da MISLIŠ drukčije. Jesu li misli materija koju ne mogu dokazati i otkriti ili su u nekom obliku za kojeg baš još neznaju kako da ga nazovu bih se mogli pitati ako još neznamo. Šta sam jtio sa time reči? Htio sam reči, da zbog neke materije dođe u nama do novih ili drukčijih u drugom obliku misli. Tako su materija i misli povezane.
Vjerovatno vam je znan i placebo efekat, kako mu kažu. No, taj da ne budem dug pa dokazuje i suprotnu smer. A ta je, da zbog misli ali iz misli može, da se promijeni i materija. Vrlo zanimljivo. A još više zanimljivo kad si svijesan suštine, takođe materije i nematerije.

Još nismo došli do misli od kuda te dolaze.
Rekao sam da u nekom smislu imaš svoga djeda na nosu. Taj ded je postojao. Ako ne bih bilo njega ne bih bilo ni tebe. Krv nije voda.
Neču da razkrijem sve ali ču nakazati bitnu činjenicu, koju se može za saznanje pogledati sa time što sam več opisao.
Ako imaš svog djeda na svome nosu takođe i njegovog pa i njegovog i tako dalje onda se to porazumijeva oko genetike i materialnog oblika.
A za kraj priče o mislima i nemateriji kako se materija shvata pa postoji i ta ali pazi pitanje ima li tistog djeda takođe u nekom obliku ili sledljivosti nekada takođe trenutačnog postojanja I SADA, prisutnog?
MISEL
MI= (tko je mi)?
SEL= ( donosni informatičar)
da sam ja adam i moja generacija prihvatao te pomisli da su moje, ne znajuci zapravo cije su, nikada ne bismo ni poveli rat protiv palih andjela, koji su nam cak i zene krali. - e, to je nama zasmetalo, a inace bi se poveli kao i glupi ti, da su to nase misli, a ne njihove, i porobili bi nas

nemas ti pojma, a kao ucenik si slab, badava sam se ponadao
Jesi gol ko Adam ?
Ili si poslusao Zmiju pa se obukao?
Koji cirkusi kod vas mitomana...

thedar

Primećen član
Poruka
987
da sam ja adam i moja generacija prihvatao te pomisli da su moje, ne znajuci zapravo cije su, nikada ne bismo ni poveli rat protiv palih andjela, koji su nam cak i zene krali. - e, to je nama zasmetalo, a inace bi se poveli kao i glupi ti, da su to nase misli, a ne njihove, i porobili bi nas

nemas ti pojma, a kao ucenik si slab, badava sam se ponadao
Žao mi je da nisam bio dobro razumljen za one koji beru u svojim razlagama.

aeternum

Elita
Poruka
17.573
Bahai, đainisti, animističke i šamanističke religije, i pa čak i neke hrišćanske denominacije (unitarijanci, i sl.) itd.
Ni budisti nemaju u strogom smislu pakao kao večitu patnju na nekom mestu, već više imaju neke nepovoljne reinkarnacije, i sl, neka me Jasna ispravi ako grešim.
nemaju ni Jehovini Svedoci pakao
tj nema ga u Bibliji
jer izvorna rec je sheol ili hades i oznacava mesto na koje ljudi idu nakon smrti - grob
a to sto je crkva uvela to ucenje paganskog porekla je drugo
tako da vecina hriscana ga ima iako je to lazno ucenje

anajade

Veoma poznat
Poruka
10.382
tj nema ga u Bibliji
jer izvorna rec je sheol ili hades i oznacava mesto na koje ljudi idu nakon smrti - grob
Vaskrsne i ide u grob boli ga uvo.Neka pravi slobodno zlo u svetu.Ima da lala vecno.

hm337

Veoma poznat
Poruka
11.572
tj nema ga u Bibliji

Isus je dvosmislen po pitanju pakla

s jedne strane...zli će biti sažeženi
Matej 13,24Drugu priču kaza im govoreći: carstvo je nebesko kao čovjek koji posija dobro sjeme u polju svojemu,
Matej 13,25A kad ljudi pospaše, dođe njegov neprijatelj i posija kukolj po pšenici, pa otide.
Matej 13,26A kad niče usjev i rod donese, onda se pokaza kukolj.
Matej 13,27Tada dođoše sluge domaćinove i rekoše mu: gospodaru! nijesi li ti dobro sjeme sijao na svojoj njivi? Otkuda dakle kukolj?
Matej 13,28A on reče im: neprijatelj čovjek to učini. A sluge rekoše mu: hoćeš li dakle da idemo da ga počupamo?
Matej 13,29A on reče: ne; da ne bi čupajući kukolj počupali zajedno s njime pšenicu.
Matej 13,30Ostavite neka raste oboje zajedno do žetve; i u vrijeme žetve reći ću žeteocima: saberite najprije kukolj, i svežite ga u snoplje da ga sažežem; a pšenicu svezite u žitnicu moju.

Matej 13,36Tada ostavi Isus ljude, i dođe u kuću. I pristupiše k njemu učenici njegovi govoreći: kaži nam priču o kukolju na njivi.
Matej 13,37A on odgovarajući reče im: koji sije dobro sjeme ono je sin čovječij;
Matej 13,38A njiva je svijet; a dobro sjeme sinovi su carstva, a kukolj sinovi su zla;
Matej 13,39A neprijatelj koji ga je posijao jest đavo; a žetva je pošljedak ovoga vijeka; a žeteoci su anđeli.
Matej 13,40Kako što se dakle kukolj sabira, i ognjem sažiže, tako će biti na pošljetku ovoga vijeka.
Matej 13,41Poslaće sin čovječij anđele svoje, i sabraće iz carstva njegova sve sablazni i koji čine bezakonje.
Matej 13,42I baciće ih u peć ognjenu: ondje će biti plač i škrgut zuba.

s druge strane priča priču o ubogom Lazaru i raju i paklu
Luka 16,19Čovjek neki pak bješe bogat, koji se oblačaše u skerlet i u svilu, i življaše svaki dan gospodski i veseljaše se.
Luka 16,20A bijaše jedan siromah, po imenu Lazar, koji ležaše pred njegovijem vratima gnojav,
Luka 16,21I željaše da se nasiti mrvama koje padahu s trpeze bogatoga; još i psi dolažahu i lizahu gnoj njegov.
Luka 16,22A kad umrije siromah, odnesoše ga anđeli u naručje Avraamovo; a umrije i bogati, i zakopaše ga.
Luka 16,23I u paklu kad bješe u mukama podiže oči svoje i ugleda izdaleka Avraama i Lazara u naručju njegovu,
Luka 16,24I povikavši reče: oče Avraame! smiluj se na me i pošlji mi Lazara neka umoči u vodu vrh od prsta svojega, i da mi rashladi jezik; jer se mučim u ovome plamenu.
Luka 16,25A Avraam reče: sinko! opomeni se da si ti primio dobra svoja u životu svome, i Lazar opet zla; a sad se on tješi, a ti se mučiš.

aeternum

Elita
Poruka
17.573
Isus je dvosmislen po pitanju pakla

s jedne strane...zli će biti sažeženi
Matej 13,24Drugu priču kaza im govoreći: carstvo je nebesko kao čovjek koji posija dobro sjeme u polju svojemu,
Matej 13,25A kad ljudi pospaše, dođe njegov neprijatelj i posija kukolj po pšenici, pa otide.
Matej 13,26A kad niče usjev i rod donese, onda se pokaza kukolj.
Matej 13,27Tada dođoše sluge domaćinove i rekoše mu: gospodaru! nijesi li ti dobro sjeme sijao na svojoj njivi? Otkuda dakle kukolj?
Matej 13,28A on reče im: neprijatelj čovjek to učini. A sluge rekoše mu: hoćeš li dakle da idemo da ga počupamo?
Matej 13,29A on reče: ne; da ne bi čupajući kukolj počupali zajedno s njime pšenicu.
Matej 13,30Ostavite neka raste oboje zajedno do žetve; i u vrijeme žetve reći ću žeteocima: saberite najprije kukolj, i svežite ga u snoplje da ga sažežem; a pšenicu svezite u žitnicu moju.

Matej 13,36Tada ostavi Isus ljude, i dođe u kuću. I pristupiše k njemu učenici njegovi govoreći: kaži nam priču o kukolju na njivi.
Matej 13,37A on odgovarajući reče im: koji sije dobro sjeme ono je sin čovječij;
Matej 13,38A njiva je svijet; a dobro sjeme sinovi su carstva, a kukolj sinovi su zla;
Matej 13,39A neprijatelj koji ga je posijao jest đavo; a žetva je pošljedak ovoga vijeka; a žeteoci su anđeli.
Matej 13,40Kako što se dakle kukolj sabira, i ognjem sažiže, tako će biti na pošljetku ovoga vijeka.
Matej 13,41Poslaće sin čovječij anđele svoje, i sabraće iz carstva njegova sve sablazni i koji čine bezakonje.
Matej 13,42I baciće ih u peć ognjenu: ondje će biti plač i škrgut zuba.

s druge strane priča priču o ubogom Lazaru i raju i paklu
Luka 16,19Čovjek neki pak bješe bogat, koji se oblačaše u skerlet i u svilu, i življaše svaki dan gospodski i veseljaše se.
Luka 16,20A bijaše jedan siromah, po imenu Lazar, koji ležaše pred njegovijem vratima gnojav,
Luka 16,21I željaše da se nasiti mrvama koje padahu s trpeze bogatoga; još i psi dolažahu i lizahu gnoj njegov.
Luka 16,22A kad umrije siromah, odnesoše ga anđeli u naručje Avraamovo; a umrije i bogati, i zakopaše ga.
Luka 16,23I u paklu kad bješe u mukama podiže oči svoje i ugleda izdaleka Avraama i Lazara u naručju njegovu,
Luka 16,24I povikavši reče: oče Avraame! smiluj se na me i pošlji mi Lazara neka umoči u vodu vrh od prsta svojega, i da mi rashladi jezik; jer se mučim u ovome plamenu.
Luka 16,25A Avraam reče: sinko! opomeni se da si ti primio dobra svoja u životu svome, i Lazar opet zla; a sad se on tješi, a ti se mučiš.
kazem ti u Biblijskim prevodima je pogresno prevedena izvorna rec sheol ili hades - znace grob
a ne pakao
pakao nije Biblijsko ucenje
a crkva je uveka to ucenje i to tek u srednjem veku

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
73.857
tj nema ga u Bibliji
Keopsova piramida je paganskog porekla, pa je Rasel prema njenim
merama računao kada će se desiti sudnji dan. Pa pošto je promašio
onda je to i lažno učenje.

Telo nakon smrti ide u grob, a ne ljudi. Čovek je mnogo više od tela.

aeternum

Elita
Poruka
17.573
Keopsova piramida je paganskog porekla, pa je Rasel prema njenim
merama računao kada će se desiti sudnji dan. Pa pošto je promašio
onda je to i lažno učenje.

Telo nakon smrti ide u grob, a ne ljudi. Čovek je mnogo više od tela.
to nije istina
jer ne postoji prorocunavanje sudnjeg dana
malo si pogresila
mozda te omeli ti paganski elementi

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
73.857
to nije istina
jer ne postoji prorocunavanje sudnjeg dana
malo si pogresila
mozda te omeli ti paganski elementi
Tebe ometa što su ti to zabranjene knjige. Kada bi pročitala Raselove
i Raterfordove knjige, možda bi konačno shvatila u kakvoj si organizaciji.
Obojica su se bavili proračunavanjem sudnjeg dana i ispromašivali se
za medalju.

aeternum

Elita
Poruka
17.573
Tebe ometa što su ti to zabranjene knjige. Kada bi pročitala Raselove
i Raterfordove knjige, možda bi konačno shvatila u kakvoj si organizaciji.
Obojica su se bavili proračunavanjem sudnjeg dana i ispromašivali se
za medalju.
hahhaha pa ti si stvarno smeh
sve to sto pises nije istina
ja sam izucavaoc bilije i proucavam Bibliju ne trebaju mi druge knjige
a ti citaj sta zelis
ocigledno sve drugo osim Biblije volis

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
73.857
hahhaha pa ti si stvarno smeh
sve to sto pises nije istina
ja sam izucavaoc bilije i proucavam Bibliju ne trebaju mi druge knjige
a ti citaj sta zelis
ocigledno sve drugo osim Biblije volis
Kako možeš da kažeš da nije istina kada te knjige nisi ni pogledala?
Ne trebaju ti, ali ne možeš reći da ne postoje.

Čitam šta želim, naravno. Meni nema ko da cenzuriše literaturu.

Čisto sam to pomenula u prilog paganskom nasleđu, kojeg očigledno
ima i u vašim redovima.

aeternum

Elita
Poruka
17.573
Kako možeš da kažeš da nije istina kada te knjige nisi ni pogledala?
Ne trebaju ti, ali ne možeš reći da ne postoje.

Čitam šta želim, naravno. Meni nema ko da cenzuriše literaturu.

Čisto sam to pomenula u prilog paganskom nasleđu, kojeg očigledno
ima i u vašim redovima.
Odakle tebi da nisam pogledala knjige koje ti nisi ni videla
nego citas sa otpadnickih sajtova pa ovde prepisujes lazi

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
73.857
Odakle tebi da nisam pogledala knjige koje ti nisi ni videla
nego citas sa otpadnickih sajtova pa ovde prepisujes lazi
Čitala si otpadničke sajtove pa znaš ovo?

Jesam, videla sam knjige. Ti si sama rekla da ti te knjige ne
trebaju, pa sam pomislila da ih nisi čitala. Da si čitala, znala bi
da je Rasel merio piramidu koja je paganskog porekla i u njoj
tražio istinu.

Cackalica21

Domaćin
Poruka
3.324
Bog kaze o Paklu u Kuranu:

39:71 Oni koji nisu vjerovali u gomilama će u Pakao/Džehennem biti natjerani, i kad do njega dođu, kapije njegove će se pootvarati i čuvari njegovi će ih upitati: "Zar vam nisu dolazili vaši poslanici, koji su vam ajete Gospodara vašeg kazivali i opominjali vas da ćete ovaj vaš Dan doživjeti?" – "Jesu" – reći će oni – "ali još je davno određeno da će nevjernici kažnjeni biti."

67:6. A za one koji ne vjeruju u Gospodara svoga kazna je džehennem, užasno je ono boravište! 7. Kad budu u nj. bačeni, pucketanje njegovo će čuti, i on će ključati 8. gotovo da se od bijesa raspadne. Kad god se koja gomila u nj baci, stračari u njemu će je upitati: "Zar nije niko dolazio da vas opominje?" 9. "Jest, dolazio nam je onaj koji nas je opominjao"- odgovoriće - ,"a mi smo poricali i govorili: Allah nije objavio ništa, vi ste u velikoj zabludi!" 10. I reći će: "Da smo slušali ili razmišljali, ne bismo među stanovnicima džehennema bili!"
43. Za sve njih mjesto sastanka Džehennem će biti
44. on će sedam kapija imati i kroz svaku će određen broj njih proći.
50:30 Na dan kada upitamo Džehennem: "Jesi li se napunio?" – on će odgovoriti: "Ima li još?"
349132112_1318956939025999_3188826982002925737_n.jpg

350120400_576601744602500_3054553137120768737_n.jpg

350537715_1445511072852631_7201432357712075274_n.jpg