Branko2018
Iskusan
- Poruka
- 6.227
necije zaludne misli nikad ne mogu da budu informacijelepo čovek kaže da misli stvaraju informacije
I tebi je malo teško shvatit o tome što znači ja jesam i na šta se odnosi. Kad kažeš bilo bi krače, da svi jesmo. Ne vidiš, da kažeš BILO BI, što znači, da NIJE.
Ja jesam se odnosi na svijest i koliko je ta zaista svjesna.Ima onoga što je več kot tebe a ima onoga što još nije.
Za primjer: Dok nisi išao u školu i sreo profesora, koji te učio, do tada nešto ti sam nisi znao ili o nekim stvarima nisi imao infomacije.
Taj profesor je bio u materialnom obliku SEL, onaj koji informacije donosi. Informacija riječ sama kaže ako je pogledamo svijesno. Ona u sebi ima IN što znači da nešto dolazi u nešto. Takođe u njoj ima formacija, što znači neke vrste, oblika, forma. sadrži i druga 4 slova koje sada neču da razkrivam ali ako imate svijest i sa time dobru logiku onda si sami možete odgovoriti šta znače.
Ako te pitam, da li si svjesan vjerovatno češ odgovoriti ako si drznem ugađati , da češ reči da si. Ako si svjesan ako je netko svjesan onda mora da postoji svijest. Kad se pitamo o tome i pitaju se i tako zvani znastvenici kdje ona uopšte postoji. Do dana današnjog zvanična znanost o tome nema zaključka.
Sa drugim riječima oni neznaju kdje je ta svijest što je u nekom pogledu smiješno u drugom, absurd i u trečem tužno.
Jer je svijet nešto komplikovano a takođe jednostavno ima na sve koplikovani put za razumevanje nečega a ima i jednostavan. Genetika, genom našeg tijela ima zapis. Taj zapis je tako zvana sledljivost svih preca. Tako ako nadam se da izbiram pravu riječ, karikiram imaš i na svojem nosu dijelček djeda svoga pa i deda njegovog i tako dalje.
To znači, da nešto več imaš ali nešto još nemaš. Jer se genetika takođe i u nekim pogledima i dijelima mijenja. Ako pitaš znanstveni narativ, onda ti ta kaže, da na čovjeka ima utjecaj sve oko njega takođe i hrana i mnogo drugoga. Tako imaš jedan utjecaj materije a nekdje se stvara, postoji nešto što nije baš zvano materija.
Primjer. Psihodelici su mnoge substance takođe i hrana. Ali, da češ razumijeti iznesču jednoga od tih. Za primjer alkohol.
Onaj je u takozvanoj materiji i kemiji. Kad to uneseš u tijelo kao materiju dogodi se, da posle toga počneš da MISLIŠ drukčije. Jesu li misli materija koju ne mogu dokazati i otkriti ili su u nekom obliku za kojeg baš još neznaju kako da ga nazovu bih se mogli pitati ako još neznamo. Šta sam jtio sa time reči? Htio sam reči, da zbog neke materije dođe u nama do novih ili drukčijih u drugom obliku misli. Tako su materija i misli povezane.
Vjerovatno vam je znan i placebo efekat, kako mu kažu. No, taj da ne budem dug pa dokazuje i suprotnu smer. A ta je, da zbog misli ali iz misli može, da se promijeni i materija. Vrlo zanimljivo. A još više zanimljivo kad si svijesan suštine, takođe materije i nematerije.
Još nismo došli do misli od kuda te dolaze.
Rekao sam da u nekom smislu imaš svoga djeda na nosu. Taj ded je postojao. Ako ne bih bilo njega ne bih bilo ni tebe. Krv nije voda.
Neču da razkrijem sve ali ču nakazati bitnu činjenicu, koju se može za saznanje pogledati sa time što sam več opisao.
Ako imaš svog djeda na svome nosu takođe i njegovog pa i njegovog i tako dalje onda se to porazumijeva oko genetike i materialnog oblika.
A za kraj priče o mislima i nemateriji kako se materija shvata pa postoji i ta ali pazi pitanje ima li tistog djeda takođe u nekom obliku ili sledljivosti nekada takođe trenutačnog postojanja I SADA, prisutnog?
MISEL
MI= (tko je mi)?
SEL= ( donosni informatičar)
Jesi gol ko Adam ?da sam ja adam i moja generacija prihvatao te pomisli da su moje, ne znajuci zapravo cije su, nikada ne bismo ni poveli rat protiv palih andjela, koji su nam cak i zene krali. - e, to je nama zasmetalo, a inace bi se poveli kao i glupi ti, da su to nase misli, a ne njihove, i porobili bi nas
nemas ti pojma, a kao ucenik si slab, badava sam se ponadao
jok nosim koznjakJesi gol ko Adam ?
halu cin irasIli si poslusao Zmiju pa se obukao?
nemas pojma, po svom obicaju, samo se rugas, imas ban od meneKoji cirkusi kod vas mitomana...
Žao mi je da nisam bio dobro razumljen za one koji beru u svojim razlagama.da sam ja adam i moja generacija prihvatao te pomisli da su moje, ne znajuci zapravo cije su, nikada ne bismo ni poveli rat protiv palih andjela, koji su nam cak i zene krali. - e, to je nama zasmetalo, a inace bi se poveli kao i glupi ti, da su to nase misli, a ne njihove, i porobili bi nas
nemas ti pojma, a kao ucenik si slab, badava sam se ponadao
nemaju ni Jehovini Svedoci pakaoBahai, đainisti, animističke i šamanističke religije, i pa čak i neke hrišćanske denominacije (unitarijanci, i sl.) itd.
Ni budisti nemaju u strogom smislu pakao kao večitu patnju na nekom mestu, već više imaju neke nepovoljne reinkarnacije, i sl, neka me Jasna ispravi ako grešim.
Vaskrsne i ide u grob boli ga uvo.Neka pravi slobodno zlo u svetu.Ima da lala vecno.nemaju ni Jehovini Svedoci pakao
tj nema ga u Bibliji
jer izvorna rec je sheol ili hades i oznacava mesto na koje ljudi idu nakon smrti - grob
a to sto je crkva uvela to ucenje paganskog porekla je drugo
tako da vecina hriscana ga ima iako je to lazno ucenje
nemaju ni Jehovini Svedoci pakao
tj nema ga u Bibliji
jer izvorna rec je sheol ili hades i oznacava mesto na koje ljudi idu nakon smrti - grob
Matej 13,24 | Drugu priču kaza im govoreći: carstvo je nebesko kao čovjek koji posija dobro sjeme u polju svojemu, |
Matej 13,25 | A kad ljudi pospaše, dođe njegov neprijatelj i posija kukolj po pšenici, pa otide. |
Matej 13,26 | A kad niče usjev i rod donese, onda se pokaza kukolj. |
Matej 13,27 | Tada dođoše sluge domaćinove i rekoše mu: gospodaru! nijesi li ti dobro sjeme sijao na svojoj njivi? Otkuda dakle kukolj? |
Matej 13,28 | A on reče im: neprijatelj čovjek to učini. A sluge rekoše mu: hoćeš li dakle da idemo da ga počupamo? |
Matej 13,29 | A on reče: ne; da ne bi čupajući kukolj počupali zajedno s njime pšenicu. |
Matej 13,30 | Ostavite neka raste oboje zajedno do žetve; i u vrijeme žetve reći ću žeteocima: saberite najprije kukolj, i svežite ga u snoplje da ga sažežem; a pšenicu svezite u žitnicu moju. |
Matej 13,36 | Tada ostavi Isus ljude, i dođe u kuću. I pristupiše k njemu učenici njegovi govoreći: kaži nam priču o kukolju na njivi. |
Matej 13,37 | A on odgovarajući reče im: koji sije dobro sjeme ono je sin čovječij; |
Matej 13,38 | A njiva je svijet; a dobro sjeme sinovi su carstva, a kukolj sinovi su zla; |
Matej 13,39 | A neprijatelj koji ga je posijao jest đavo; a žetva je pošljedak ovoga vijeka; a žeteoci su anđeli. |
Matej 13,40 | Kako što se dakle kukolj sabira, i ognjem sažiže, tako će biti na pošljetku ovoga vijeka. |
Matej 13,41 | Poslaće sin čovječij anđele svoje, i sabraće iz carstva njegova sve sablazni i koji čine bezakonje. |
Matej 13,42 | I baciće ih u peć ognjenu: ondje će biti plač i škrgut zuba. |
Luka 16,19 | Čovjek neki pak bješe bogat, koji se oblačaše u skerlet i u svilu, i življaše svaki dan gospodski i veseljaše se. |
Luka 16,20 | A bijaše jedan siromah, po imenu Lazar, koji ležaše pred njegovijem vratima gnojav, |
Luka 16,21 | I željaše da se nasiti mrvama koje padahu s trpeze bogatoga; još i psi dolažahu i lizahu gnoj njegov. |
Luka 16,22 | A kad umrije siromah, odnesoše ga anđeli u naručje Avraamovo; a umrije i bogati, i zakopaše ga. |
Luka 16,23 | I u paklu kad bješe u mukama podiže oči svoje i ugleda izdaleka Avraama i Lazara u naručju njegovu, |
Luka 16,24 | I povikavši reče: oče Avraame! smiluj se na me i pošlji mi Lazara neka umoči u vodu vrh od prsta svojega, i da mi rashladi jezik; jer se mučim u ovome plamenu. |
Luka 16,25 | A Avraam reče: sinko! opomeni se da si ti primio dobra svoja u životu svome, i Lazar opet zla; a sad se on tješi, a ti se mučiš. |
kazem ti u Biblijskim prevodima je pogresno prevedena izvorna rec sheol ili hades - znace grobIsus je dvosmislen po pitanju pakla
s jedne strane...zli će biti sažeženi
Matej 13,24 Drugu priču kaza im govoreći: carstvo je nebesko kao čovjek koji posija dobro sjeme u polju svojemu, Matej 13,25 A kad ljudi pospaše, dođe njegov neprijatelj i posija kukolj po pšenici, pa otide. Matej 13,26 A kad niče usjev i rod donese, onda se pokaza kukolj. Matej 13,27 Tada dođoše sluge domaćinove i rekoše mu: gospodaru! nijesi li ti dobro sjeme sijao na svojoj njivi? Otkuda dakle kukolj? Matej 13,28 A on reče im: neprijatelj čovjek to učini. A sluge rekoše mu: hoćeš li dakle da idemo da ga počupamo? Matej 13,29 A on reče: ne; da ne bi čupajući kukolj počupali zajedno s njime pšenicu. Matej 13,30 Ostavite neka raste oboje zajedno do žetve; i u vrijeme žetve reći ću žeteocima: saberite najprije kukolj, i svežite ga u snoplje da ga sažežem; a pšenicu svezite u žitnicu moju.
Matej 13,36 Tada ostavi Isus ljude, i dođe u kuću. I pristupiše k njemu učenici njegovi govoreći: kaži nam priču o kukolju na njivi. Matej 13,37 A on odgovarajući reče im: koji sije dobro sjeme ono je sin čovječij; Matej 13,38 A njiva je svijet; a dobro sjeme sinovi su carstva, a kukolj sinovi su zla; Matej 13,39 A neprijatelj koji ga je posijao jest đavo; a žetva je pošljedak ovoga vijeka; a žeteoci su anđeli. Matej 13,40 Kako što se dakle kukolj sabira, i ognjem sažiže, tako će biti na pošljetku ovoga vijeka. Matej 13,41 Poslaće sin čovječij anđele svoje, i sabraće iz carstva njegova sve sablazni i koji čine bezakonje. Matej 13,42 I baciće ih u peć ognjenu: ondje će biti plač i škrgut zuba.
s druge strane priča priču o ubogom Lazaru i raju i paklu
Luka 16,19 Čovjek neki pak bješe bogat, koji se oblačaše u skerlet i u svilu, i življaše svaki dan gospodski i veseljaše se. Luka 16,20 A bijaše jedan siromah, po imenu Lazar, koji ležaše pred njegovijem vratima gnojav, Luka 16,21 I željaše da se nasiti mrvama koje padahu s trpeze bogatoga; još i psi dolažahu i lizahu gnoj njegov. Luka 16,22 A kad umrije siromah, odnesoše ga anđeli u naručje Avraamovo; a umrije i bogati, i zakopaše ga. Luka 16,23 I u paklu kad bješe u mukama podiže oči svoje i ugleda izdaleka Avraama i Lazara u naručju njegovu, Luka 16,24 I povikavši reče: oče Avraame! smiluj se na me i pošlji mi Lazara neka umoči u vodu vrh od prsta svojega, i da mi rashladi jezik; jer se mučim u ovome plamenu. Luka 16,25 A Avraam reče: sinko! opomeni se da si ti primio dobra svoja u životu svome, i Lazar opet zla; a sad se on tješi, a ti se mučiš.
Keopsova piramida je paganskog porekla, pa je Rasel prema njenimnemaju ni Jehovini Svedoci pakao
tj nema ga u Bibliji
to nije istinaKeopsova piramida je paganskog porekla, pa je Rasel prema njenim
merama računao kada će se desiti sudnji dan. Pa pošto je promašio
onda je to i lažno učenje.
Telo nakon smrti ide u grob, a ne ljudi. Čovek je mnogo više od tela.
I ovo je zanimljivo pitanje za svedoke.Vaskrsne zao dobije presudu daVaskrsne i ide u grob boli ga uvo.Neka pravi slobodno zlo u svetu.Ima da lala vecno.
Tebe ometa što su ti to zabranjene knjige. Kada bi pročitala Raseloveto nije istina
jer ne postoji prorocunavanje sudnjeg dana
malo si pogresila
mozda te omeli ti paganski elementi
hahhaha pa ti si stvarno smehTebe ometa što su ti to zabranjene knjige. Kada bi pročitala Raselove
i Raterfordove knjige, možda bi konačno shvatila u kakvoj si organizaciji.
Obojica su se bavili proračunavanjem sudnjeg dana i ispromašivali se
za medalju.
Kako možeš da kažeš da nije istina kada te knjige nisi ni pogledala?hahhaha pa ti si stvarno smeh
sve to sto pises nije istina
ja sam izucavaoc bilije i proucavam Bibliju ne trebaju mi druge knjige
a ti citaj sta zelis
ocigledno sve drugo osim Biblije volis
Odakle tebi da nisam pogledala knjige koje ti nisi ni videlaKako možeš da kažeš da nije istina kada te knjige nisi ni pogledala?
Ne trebaju ti, ali ne možeš reći da ne postoje.
Čitam šta želim, naravno. Meni nema ko da cenzuriše literaturu.
Čisto sam to pomenula u prilog paganskom nasleđu, kojeg očigledno
ima i u vašim redovima.
Čitala si otpadničke sajtove pa znaš ovo?Odakle tebi da nisam pogledala knjige koje ti nisi ni videla
nego citas sa otpadnickih sajtova pa ovde prepisujes lazi
isto je i u BiblijiA u bibliji jel slicno ?