Pakao

ako ne vidimo Boga i ne cujemo njegovu presudu....zamisli se onda, mozes da ga pljujes, ponizavas, vrijedjas i odes u nistavilo, gdje nema ni raja ni pakla,, jednostavno pobjegnes od njegove kazne, znaci drugim rijeci mozes sta god hoces da radis Bogu , koliko god gnusno ga vrijedjao i zlo cinio da kad nema pakla niti te kazni onda vjera bi bila besmislena, jer bi mogli raditi sta hocemo ili necemo opet bi nam svimakraj bio isti.
Јес, баш ће Бог због мене да се потресе.

То није одговор на оно што сам те питала.

Logicno je jedino to da boga nema a samim tim ni pakla ni raja

vise je nelogicno da Boga nema jer univezum postoji a nuzno to zahtjeva uzrok, mi vjernici taj uzrok kazemo je Bog.

dok kada bi Boga izbacili iz igre, evo recimo da ga nema, nebi nikako mogli objasniti nastanak univerzuma, pa cak nemoze se objasniti ni nastanak prvog zivota , zivih celija na zemlji, a da ne pricam da nebi mogli objasniti fine tuning univerzalnih konstanti, a nebi mogli ni zlatni rez pojasniti koji je sve prisutan u Bozijoj kreaciji....od izgleda nase galaksije, orkana, skoljki, pa sve do naseg DNK koji je sve u zlatnom rezu

Јес, баш ће Бог због мене да се потресе.

То није одговор на оно што сам те питала.

nece, ali bi tebe Bog itekako protresao bez imalo zamora ako hoce da kazni.....logicki ne treba ga izazivati....takvu silu obican smrtnik ne treba da izaziva pa da spusti bic svoje kazne na nas od koje nas niko ne bi odbranio a On, Uzveseni Gospodar Univerzuma nikome ne bi polagao racune zbog toga, niti ima ikoga da mu priprijeti, On uopste nema prijetnju za sebe ni sa koje strane ni iz koje dimenzije....i moze da kazni covjeka na koji god hoce moguci i nemoguci nacin pa da poslije proklinjemo mater sto nas je rodila.....

Jasna , pamet u glavu....sa jacim od sebe se ne bode, niti mu se gura prst u oko tek tako.

nece, ali bi tebe Bog itekako protresao bez imalo zamora ako hoce da kazni.....logicki ne treba ga izazivati....takvu silu obican smrtnik ne treba da izaziva pa da spusti bic svoje kazne na nas od koje nas niko ne bi odbranio a On, Uzveseni Gospodar Univerzuma nikome ne bi polagao racune zbog toga, niti ima ikoga da mu priprijeti, On uopste nema prijetnju za sebe ni sa koje strane ni iz koje dimenzije....i moze da kazni covjeka na koji god hoce moguci i nemoguci nacin pa da poslije proklinjemo mater sto nas je rodila.....

Jasna , pamet u glavu....sa jacim od sebe se ne bode, niti mu se gura prst u oko tek tako.
Ама коме ја прст у око гурам и о чему ти причаш. Питала сам те нешто
и ти свашта причаш, ал на то не одговараш.

Шта ти смета да имаш додирну тачку са Богом сада?

Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: 'Kada je Allah Stvorio Stvorenja u Knjizi koja je kod Njega, obavezao se!' 'Uistinu Moja milost preteže nad Mojom srdžbom'. Bilježe Muslim, Buhari, Nesai i Ibn Madždže.

Bog kaze u Kuranu:
Tebi(Muhammede) se neće reći ništa što već nije rečeno poslanicima prije tebe. Gospodar tvoj zaista prašta, a i bolno kažnjava.

.dok kada bi Boga izbacili iz igre, evo recimo da ga nema, nebi nikako mogli objasniti nastanak univerzuma, pa cak nemoze se objasniti ni nastanak prvog zivota , zivih celija na zemlji, a da ne pricam da nebi mogli objasniti fine tuning univerzalnih konstanti,
Nikako se ni ne moze objasniti jer dokaza nema.
Samo laprdamo, nagadjamo......

Ама коме ја прст у око гурам и о чему ти причаш. Питала сам те нешто
и ти свашта причаш, ал на то не одговараш.

Шта ти смета да имаш додирну тачку са Богом сада?

Dok Boga covjek ne vidi, ne cuje, i dok mu Bog licno ne presudi, nema covjek dodirne tacke, gdje se osjeti direktna Bozija milost ili kazna, da covjek nema sumnje u to sto ga snadje....ovako sad kad Bog dadne milost covjek moze da konta, ah to me sreca malo pogledala, ili ako BOg spusti kaznu na covjeka sad, covjek moze vrlo lahko zanegirati Boga i tvrditi da je to samo puka nesreca.

shvatas li sta hocu da kazem.

Ovako na sudnjem danu covjek direktno od Boga dobiva milost vidljivu, i kaznu vidljivu i opipljivu na svojoj kozi.

Narode evo vam se Bog obraca preko njegova poslanika pa procitajte sta vam porucuje

Ebu Zerr el-Gifari r.a. kazuje da je Allahov Poslanik Muhammed s.a.v.s. prenosi da Uzvišeni Allah kaže: 'Robovi Moji, Ja sam Sebi zabranio nasilje (zulum), i vama ga ucinio zabranjenim, pa ne cinite jedni drugima nepravdu. Robovi Moji, svi ste vi zalutali osim onoga koga Ja uputim, pa tražite da vas uputim i Ja cu vas uputiti. Robovi Moji, svi ste vi gladni osim onoga koga Ja nahranim, pa tražite da vas nahranim i Ja cu vas nahraniti. Robovi Moji, svi ste vi neodjeveni osim onoga koga Ja odjenem, pa tražite da vas odjenem i Ja cu vas odjenuti. Robovi Moji, vi griješite i nocu i danju, a Ja sve grijehe opraštam, pa tražite da vam oprostim. Robovi Moji, vi nikada ne možete doci do onoga što bi meni koristilo pa da Mi koristite. Robovi Moji, kada bi svi vi, i prvi i zadnji, i ljudi i džini, imali srce najpobožnijeg covjeka, to ništa ne bi povecalo Moju vlast. Robovi Moji, kada bi svi vi, i prvi i zadnji, i ljudi i džini, imali srce najveceg griješnika, to ništa ne bi umanjilo Moju vlast. Robovi Moji, kada biste se svi vi, i prvi i zadnji i ljudi i džini, sakupili na jedno mjesto, pa Mi svi uputili molbe i Ja udovoljio svacijoj molbi, to ne bi umanjilo Moju vlast ni koliko se umanji more kada se u njega zamoci igla. Robovi Moji, sve je do vaših djela koje vam Ja zapisujem, a potom cu vam za njih dati odgovarajucu naknadu. Pa ko zatekne dobro neka zahvali Allahu, a ko zatekne loše neka kori samoga sebe.' Bilježe Muslim (Tirmizi i Ibn Madždže).

Dok Boga covjek ne vidi, ne cuje, i dok mu Bog licno ne presudi, nema covjek dodirne tacke, gdje se osjeti direktna Bozija milost ili kazna, da covjek nema sumnje u to sto ga snadje....ovako sad kad Bog dadne milost covjek moze da konta, ah to me sreca malo pogledala, ili ako BOg spusti kaznu na covjeka sad, covjek moze vrlo lahko zanegirati Boga i tvrditi da je to samo puka nesreca.

shvatas li sta hocu da kazem.

Ovako na sudnjem danu covjek direktno od Boga dobiva milost vidljivu, i kaznu vidljivu i opipljivu na svojoj kozi.
Па ако баш инсистираш на томе, мени не смета.

Dakle klasican siledzija.

Dakle klasican siledzija.
Nije on siledzija, ON preferira milost, oprastanje, cak i trazi izgovor da ne kazni ...ali samo kaznjava one koji to bas zasluze.

hajde budi iskren procitaj ovo i reci je li tebi to izgleda kao siledzija

Enes r.a. prenosi da je cuo Allahovog Poslanika s.a.v.s. kada je rekao: 'Uzvišeni Allah kaže: Covjece, opraštat cu ti grijehe ne obaziruci se na njih sve dok Me budeš dozivao i molio. Covjece, kada bi imao grijeha koliko do neba pa Me zamolio za oprost, oprostio bih ti. Covjece, kada bi Mi došao sa grijesima velikim kao Zemlja i susreo Me bez truna širka, obasuo bih te sa isto toliko oprosta!' (Bilježe Tirmizi i Ahmed, sahih hadis).

Dali su ti lazne informacije, zaveli te.....
Ili su te zavedeni zaveli jer je i njih nego zaveo :super: :super:

koji ti je dokaz da je Muhammed bio zaveden, da cujem, bas me zivo interesuje....a evo siguran sam 1000% da samo nagadjas onako na suho bez ikakvog pokrica.

ja kad tvrdim barem se oslanjam na neke dokaze, a koji su tvoji argumenti protiv mojih dokaza? daj nesto junace

koji ti je dokaz da je Muhammed bio zaveden, da cujem, bas me zivo interesuje....a evo siguran sam 1000% da samo nagadjas onako na suho bez ikakvog pokrica.

ja kad tvrdim barem se oslanjam na neke dokaze, a koji su tvoji argumenti protiv mojih dokaza? daj nesto junace
Tebi je dokaz sto je neko nekad nesto mozda rekao :cool:

Zen priča o ratobornom samuraju, koji je jednom naprasito zatražio od zen
mudraca imenom Hakuin, da mu objasni narav pakla i raja.

Mudrac mu je prezrivo odgovorio:
„Ti se nazivaš samurajem? Pih, ovako neotesanog ja ti ne bih dao ni da mi čuvaš ovce!“

Samuraju je bio povređen ponos, razbesneo se, isukao mač iz korica i uzviknuo:
„Mogao bih te ubiti zbog tvoje drskosti!“

„To je pakao“, mirno mu odgovori mudrac.

Iznenađen zbog istine koju mu je mudrac otkrio o gnevu koji ga je obuzeo, samuraj se
smirio, vratio mač u korice i naklonio se zahvaljujući mudracu na pouci.

„A ovo je raj“, reče mudrac.

Back