Nifont
Domaćin
- Poruka
- 3.326
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nesto sad pisem na drugoj temi i pade mi na pamet..
Da li postoji jedan pakao ili vise njih?
Nekad mi neko rece da za popove postoji poseban pakao jer su oni trebali da su svesniji od drugih kad grese i zloupotrebljavaju polozaj..
Ali na stranu to..
Da li u isti pakao i isto prolazi recimo neki masovni ubica , pljackas, manijak, siledzija, kontravezni biznismeni i sitna secikesa ili ipak postoji razlika kako ce proci na onom svetu?
Nekad mi neko rece da za popove postoji poseban pakao jer su oni trebali da su svesniji od drugih kad grese i zloupotrebljavaju polozaj
Da li u isti pakao i isto prolazi recimo neki masovni ubica , pljackas, manijak, siledzija, kontravezni biznismeni i sitna secikesa ili ipak postoji razlika kako ce proci na onom svetu?
Odakle ti u paklu kosti?![]()
Nevjerujem da ima iko vise znanja o Raju i Paklu od mene na ovom forumu pa ako imate pitanja izvolite. tu sam , koga sta interesuje.
Pa eto ispricaj kako se stize u pakao nakon smrti? Sta se dogadja?
Kako izgleda pakao?
Sta radi osoba u paklu?
Ima li neka uprava tamo?
Ima li neka zajednica?
Opisi.
Pa eto ispricaj kako se stize u pakao nakon smrti? Sta se dogadja?
Kako izgleda pakao?
Sta radi osoba u paklu?
Ima li neka uprava tamo?
Ima li neka zajednica?
Nakon sudjenja covjeku od strane Boga na Sudnjem danu, ako pretegnu losa djela dobra , covjek ide u Pakao.
Vatra u paklu je crne boje zbog svoje zestine, dubok je , kada bacis kamen sa vrha Pakla pada na dno 70 godina.
Dijelovi pakla ima razlicite kazne, nekom manje nekom vise. U Paklu se zaduzeni andjeli mucitelji da izvrsavaju kaznu nad ljudima i demonima(sotonama) i nemaju nikakve miosti ni sazaljenja kada krenu patiti.
patis se, to mu je i poenta, da se izvrsava kazna
Kazne su gore nego u nocnima morama, gore su nego sto se moze i zamisliti....jedan dio pakla se utjece Bogu od onog drugog dijela pakla.
Bog kaze o Paklu i ulasku ljudi u pakao:
- A za one koji ne vjeruju u Gospodara svoga kazna je Džehennem, užasno je ono boravište!
- Kad budu u nj bačeni, pucketanje njegovo će čuti, i on će ključati,
- gotovo da se od bijesa raspadne. Kad god se koja gomila u nj baci, stražari u njemu će je upitati: "Zar nije niko dolazio da vas opominje?"
- "Jest, dolazio nam je onaj koji nas je opominjao" - odgovoriće - "a mi smo poricali i govorili: Allah nije objavio ništa, vi ste u velikoj zabludi!"
- I reći će: "Da smo slušali ili razmišljali, ne bismo među stanovnicima Džehennema bili!"
Andjeli strazari i mucitelji upravljaju u Paklu......
Pakao ce biti pun ljudi i demona nad kojima ce se kazna izvrsavati....ali ce covjek ipak misliti da je sam...neces imati neku psiholosku podrsku, da kontas pa eto nisam sam, i drugi su samnom u muci, ne, nego poenta da ce misliti da si sam.
Pakao je najuzasnije mjesto, najuzasnija kazna koja mozda strefiti covjeka, znaci gore je nego tvoje najgore nocne more. Puno bola, tuge, placa ali nece biti suza vise nego krv ce se isplakivati, da ce rijeke krvi teci od silnog placa, da bi mogle ladje ploviti po njima.
Pa što mu onda jedno telo ostane na zemlji, gde će da se raspada pa ponovoU paklu je covjek i sa tijelom i dusom, kao sto smo sad tijelo i dusa na zemlji.
Ja smatram da je to prilicno dobar opis.
Sudnji dan, je li mislis na rascjep kad se nevidljivi i vidljivi svijet spoje, ili na licni sudnji dan svakog pojedinca?
Sto se tice sudjenja, nisam siguran. Mislim da te sila odvuce i sudjenje je interno, odvija se u tebi. Ali nije bitno.
Slazem se za tamnu boju, ali nisam siguran da je vatra vrela niti zestoka, nisam siguran da postoji cuki toplote. mislim da gusi samocom.
Nisam siguran ni da se jedan dio pakla uliva Bogu. Mislim, Bog je sve prisutan rijecju, samo u sebi cujes rijec koja te vodi.
Slazem se i sa cuvarima, strazarima, da rade kao roboti.
Slazem se i da je pun samoce, i beznadja, i nema radosti.
Uglavnom, prilicno dobar opis, iako postoje neke nedoumice.
Sudnji dan, je li mislis na rascjep kad se nevidljivi i vidljivi svijet spoje, ili na licni sudnji dan svakog pojedinca?
Sto se tice sudjenja, nisam siguran. Mislim da te sila odvuce i sudjenje je interno, odvija se u tebi
ali nisam siguran da je vatra vrela niti zestoka
Slazem se i sa cuvarima, strazarima, da rade kao roboti.
Slazem se i da je pun samoce, i beznadja, i nema radosti.
Uglavnom, prilicno dobar opis, iako postoje neke nedoumice.
Pa što mu onda jedno telo ostane na zemlji, gde će da se raspada pa ponovo
da niče? Što ne nosi to telo svuda sa sobom?
Islamska verzija pakla zvana Dzehenem. Au sto je tek tu piscima radila masta.![]()
Sudnji dan je kada ce Bog cijelo covejncastvo da prozivi ponovo sa njihovim tijelima, od prvog covjeka do posljednjeg svi ce biti prozivljeni i tad ce se krenuti sa sudjenjem ljudima.
Dolazit ce jedan po jedan pred Boga, prozovu ti ime i ime tvog oca, dodju i svjedoci, iznese su registri djela i sve se to prezentirai i pocne vaganje onda.
nemoze covjek sam sebi pravedno suditi.
jedno je sta mi mislimo drugo je sta nam BOg kaze u svojoj knjizi i sta njegov poslanik kaze o tome, ono sto ti poslanik kaze to je tako, upravo je tako u Paklu.
da nesto poput robota, nema milosti ni sazaljenja, nego samo izvrsava sto mu se natedi
Opis je logican s obzirom da se radi o Paklu, sigurno nece ljude docekati u paklu sa buketom cvijeca
To moze samo za muslimane da bude informacija od Boga. Te price o paklu su pune bizarnih stvari. Skorpija velicine magrca koja ubode i covek trpi bol 50 godina. Bog koji nema pametnija posla nego da gresnicima kroz celu vecnost obnavlja kozu kako bi ovi patili.nije to nikakva masta nego informacije iz objave od Boga.
А јел' питаш за друга, или бринеш да ли постоји неки специјализован за модерацију...?Da li postoji jedan pakao ili vise njih?

Е- то ти, видиш, верујем...Није баш да сам читао

Misliš nešto tipa paviljon A, paviljon B?Nesto sad pisem na drugoj temi i pade mi na pamet..
Nekad mi neko rece da za popove postoji poseban pakao jer su oni trebali da su svesniji od drugih kad grese i zloupotrebljavaju polozaj..
Ali na stranu to..
Нема њему спаса, немо' да се петљаш у то и замераш ортацима; ово је његов форум...Za koje nedelo se prijavljuješ pa da vidim sa ortacima šta možemo...

Нема њему спаса, немо' да се петљаш у то и замераш ортацима; ово је његов форум...
Њему би било најпаметније да оде у спалионицу, у Винчи, да види како то изгледа изблиза...![]()
Dobiće gejmerski laptop da sigra darkweb sigrice do smrtaНема њему спаса, немо' да се петљаш у то и замераш ортацима; ово је његов форум...
Њему би било најпаметније да оде у спалионицу, у Винчи, да види како то изгледа изблиза...![]()
Тако је и настала она песма "Забрањеног пушења"- "Док чеках сабах са Шејтаном"....Dobiće gejmerski laptop da sigra darkweb sigrice do smrta

Sveopsti sudnji dan, taj rascjep i to kad mrtvi ustaju, to kod mene ne postoji jer nije po Jevandjelju po Marku. Postoji sudjenje odmah nakon smrti dusi, i svakom pojedinacno. Postoji dusevno tijelo koje je kopija zemaljskog, ali nije materijalno.
Ne sudi covjek sebi, nego rijec Bozja, i sudjenje nije javno nego cujes rijec Bozju u sebi i cuju koji treba da cuju. Bog je rijec koja kotrolise.
Slazem se sto se tice Poslanikove rijeci, ocigledno je da su informacije iskrene, ali su kratke i onda su tumacene, tako da postoje nedoumice jer su opisi nedoreceni od Poslanika. Nije problem. Uglavnom je u redu, medjutim, ja bi radije da postoji vise svjedocanstava a ne jedno i tumacenja.
ne poznajes ti izgleda Bibliju koliko vidimSveopsti sudnji dan, taj rascjep i to kad mrtvi ustaju, to kod mene ne postoji jer nije po Jevandjelju po Marku.
| Matej 12,36 | A kažem vam: za svaku bezrazložnu riječ koju ljudi reknu dat će račun na Dan sudnji. |
Postoji dusevno tijelo koje je kopija zemaljskog, ali nije materijalno.
| Matej 5,29 | Ako te dakle sablažnjava oko tvoje desno, iskopaj ga i baci ga od sebe, jer je bolje za te, da propadne jedan od udova tvojih, negoli da se sve tijelo tvoje baci u pakao. |
| Matej 10,28 | Ne bojte se onih, koji doduše mogu ubiti tijelo, ali duše ne mogu ubiti! Nego se bojte onoga, koji može dušu i tijelo pogubiti u paklu! |
| Matej 8,11 | Ali vam kažem, mnogi će doći od istoka i od zapada i sjedit će za stolom s Abrahamom, Izakom i Jakovom u kraljevstvu nebeskom. |
| Luka 22,30 | Vi ćete u kraljevstvu mojemu za stolom mojim jesti i piti i na prijestoljima sjediti i dvanaest plemena Izraelovih suditi." |
Slazem se sto se tice Poslanikove rijeci, ocigledno je da su informacije iskrene, ali su kratke
ne poznajes ti izgleda Bibliju koliko vidim
Isus kaze:
Matej 12,36 A kažem vam: za svaku bezrazložnu riječ koju ljudi reknu dat će račun na Dan sudnji.
i ovo te Isus opovrgava
Matej 5,29 Ako te dakle sablažnjava oko tvoje desno, iskopaj ga i baci ga od sebe, jer je bolje za te, da propadne jedan od udova tvojih, negoli da se sve tijelo tvoje baci u pakao.
Matej 10,28 Ne bojte se onih, koji doduše mogu ubiti tijelo, ali duše ne mogu ubiti! Nego se bojte onoga, koji može dušu i tijelo pogubiti u paklu!
znaci tijelo takodjer ide u pakao na kaznu
u Raju je takodjer tijelo
Isus kaze:
dusa ne sjedi, tijelo sjedi
Matej 8,11 Ali vam kažem, mnogi će doći od istoka i od zapada i sjedit će za stolom s Abrahamom, Izakom i Jakovom u kraljevstvu nebeskom.
Luka 22,30 Vi ćete u kraljevstvu mojemu za stolom mojim jesti i piti i na prijestoljima sjediti i dvanaest plemena Izraelovih suditi."
dusa ne jede niti pije, tijelo jede i pije.
nisu kratke, ima toga jos puno receno
To moze samo za muslimane da bude informacija od Boga. Te price o paklu su pune bizarnih stvari. Skorpija velicine magrca koja ubode i covek trpi bol 50 godina. Bog koji nema pametnija posla nego da gresnicima kroz celu vecnost obnavlja kozu kako bi ovi patili.
To moze samo za muslimane da bude informacija od Boga.
Te price o paklu su pune bizarnih stvari
Skorpija velicine magrca koja ubode i covek trpi bol 50 godina.
Bog koji nema pametnija posla nego da gresnicima kroz celu vecnost obnavlja kozu kako bi ovi patili.