Pakao

Ja svjedocim. Je li imas ti svjedocenje svoje?
Ti svedocis, znaci bio si ziv a sad nisi
Biti u raju ili biti u paklu, je ono shta imash u glavi. Stavi nekog u Raj koji ima pakao u glavi i mislitje da je u Paklu i proklinjatje sudbinu.
Tako da ako si u glavi u Raju, onda si spasen...
I ti si isto bio ziv pa sad svedocis da je to tako ?
Ili samo mislis.....

Jel ti to iz iskustva ili.....
Sve govorim iz iskustva, nakupilo se… samo shto ti mislish da je Raj i Pakao neko fizichko mesto, kad je jedino fizichko mesto
upravo ova Zemlja… naravno tu postoje logichki problemi, tipa obetjani vechni zhivot i vaskrsenje mrtvih, u shta, iskreno, ne verujem...

Trenutak, zatvorio ochi, pa otvorio, gomila ljudi oko mene koji tu nisu mogli stitji pre minimum pola sata, a i to je super brzo.
Dakle, smrt je laka, nishta, zilch, niti se patish niti te shta boli. Nema nichega, ako se probudish deluje ko sekund, jedan treptaj.
Ok, a kako onda pises o nekakvom spasenju kad nisi otisao ni u raj ni u pakao, dusa koju spominjes ti je tu [na vidnom mestu] :D

Da li u isti pakao i isto prolazi recimo neki masovni ubica , pljackas, manijak, siledzija, kontravezni biznismeni i sitna secikesa ili ipak postoji razlika kako ce proci na onom svetu?
Ne verujem da postoji pakao kao mesto, već da se radi o stanju svesti.
Tako neko može u paklu biti bez da je ikoga ubio ili da je krao, već samo
zato što veruje da je grešan i kriv što je takav.

Ok, a kako onda pises o nekakvom spasenju kad nisi otisao ni u raj ni u pakao, dusa koju spominjes ti je tu [na vidnom mestu] :D
Dusha postoji, i to je tvoj i moj um, shto kazhemo psiha, shto na grchkom znachi dusha. Dakle psihologija
bukvalno znachi nauka o dushi. Nemogutjnost AI-ja, ostavlja mogutjnost da inteligencija nije mogutja,
bez dushe, tj psihe, tj uma. Zato postoji pitanje, odakle nama inteligencija? Svi pokushaji do sada
su propali, a ostaje samo laganje i zavlachenje javnosti...

Ne verujem da postoji pakao kao mesto, već da se radi o stanju svesti.
Tako neko može u paklu biti bez da je ikoga ubio ili da je krao, već samo
zato što veruje da je grešan i kriv što je takav.
Ne mozhesh biti u dushevnom Raju, ako ne dignesh nivo svesti, jer choveka, pre svega
zeza dosada. Pakao dosade, mori sve ljude koji se oslanjaju na zivotinjske instinkte.

Back