Padobranci sveta ujedinite se !

dace BOG 63 P.B

Prilozi

• 18viseboj_mala.jpg
    18viseboj_mala.jpg
    1,5 KB · Pregleda: 192
VELIKI pozdrav svim padobrancima na forumu, a i sire :-)

U subotu je u Paracinu, posle 4 godine organizovano polaganje za dozvolu padobranca. Bilo je 10 kandidata iz raznih krajeva Srbije i Crne Gore, Beograda, Uzica, Jagodine, Krusevca, Leskovca, Podgorice... (ja medju njima). Moram da se pohvalim da smo svi polozili, sve je proteklo kako treba i zahvaljujuci tome nasa zemlja je dobila 10 novih sportskih padobranaca (novih nada naseg padobranstva). "Bilo nas jos vise", sto bi nas narod rekao.
Inace tog dana je na paracinskom aerodromu napravljeno vise od 40 skokova, medju kojima i jedan tandem skok. Pravi mini boogie. Inace to je, kao sto znate, vec ustaljena praksa na nasem aerodromu svakog vikenda... bla, bla... mislim da i ptice na granama to vec znaju. Ono sto, u stvari, hocu da kazem je da nama (mislim na padobrance iz nase zemlje) vise odgovaraju takva spontana okupljanja, nego velika boogie okupljanja koja se planiraju mesecima unapred i na kraju propadnu i ne odrze se, sto zbog nedostatka sredstava ili lose organizacije, sto zbog sve cescih svadja i razmirica medju padobrancima ,zbog kojih uzgred umalo da se ne odrzi padobranska svadba u nedelju, na uscu u Beogradu, no na srecu sve je proslo kako treba. Proslogodisnji propali boogie u Beogradu, pa ovogodisnji u Novom Sadu koji je na dobrom putu da i on propadne ili da se odrzi u otezanim uslovima, sa mnogo manjim brojem ljudi jer su mnogi vec otkazali. Mislim da nam ta otkazivanja prave strasno losu reklamu u Evropi i Svetu. Naci ce se sutra dan neko ozbiljan ko ce stvarno biti u mogucnosti da organizuje pravi medjunarodni boogie, ali ce naravno ljudi iz inostranstva reci "Pusti ove Srbe lazove". Mislim da nam tako nesto ne treba jer odrzavanje takvih boogie-a zavisi od tih ljudi koji dolaze "sa strane", jer mi niti imamo dovoljno padobranaca za tako nesto, niti svako od nas para za neki veci broj skokova.
Zato, moj je savet, ostavite se corava posla i pravljenja velikih parada. Neka svako skace u skladu sa svojim mogucnostima (vremenom i novcem), na livadi koju sam izabere, a ima ih sasvim dovoljno i u svim delovima zemlje (Cenej kod Novog Sada, Kikinda, Zrenjanin, Lisiciji Jarak kod Beograda, Paracin...), pa se vidimo na nekoj :-)

Blue sky!

svetlana_ns:
cao ljudi!
na ovom forumu je svasta napisano i ja, kao neko ko pojma nema o padobranstvu, malo sta razumem..;-))
bila bih jako zahvalna onome ko bi lepo mogao da mi kaze da li i u kom periodu postoji obuka (ili kako to vec ide) na Ceneju? Koja je cena, uslovi i sl?
pozz svima..

Ako te zanima obuka iskljucivo na Ceneju onda je ovo pravi kontakt za tebe milanpara@yahoo.com

Rammstein84:
A ja bih hteo da saznam cenovnik,dane skakanja i kako da dodjem do padobranskog kluba u Paracinu.
Hvala unapred.
Aerodrom u Paracinu u sezoni radi petkom od 12.00 i svaki vikend od 08.00 pa sve do zalaska sunca. Sami skokovi su besplatni a cene za mesto u avionu su:

1000m (3500ft) ...... 11€
1200m (4000 ft) ..... 12€
1500m (5000 ft) ..... 13,5€
2100m (7000 ft) ..... 16€
2500m (8000 ft) ..... 18€
3000m (10000 ft) .... 21€

Koriscenje padobrana .. 5€ po skoku

Tandem skok ......... 150€
Snimanje prvog skoka ....... 5€
Snimanje tandem skoka ... 10€
Za ostale usluge snimanja mozes se dogovoriti sa Cveletom.
Vise informacija mozes pogledati na http://www.skyblue.co.yu/?q=dropzone
Ako planiras dolazak posalji privatnu poruku pa da pravimo zezanje...

Skydive-Nixi:
E vidis, to je vrlo zanimljivo. A sto ih nisi pitao zasto prelaze toliki put, bas me interesuje da znam :confused: . Pa da popravimo sta ne valja, ako se da popraviti.

Jedan lik kojeg sam pitao kaze kao njegov ortak je prvi skok odradio u ki, pa je i nastavio ovde da skace pa ga je zvao da idu zajedno kolima da bi im bio jeftiniji put...

Koliko je u PN skok sa 1000 za ucenike >?<

GoshuMaster:
Jedan lik kojeg sam pitao kaze kao njegov ortak je prvi skok odradio u ki, pa je i nastavio ovde da skace pa ga je zvao da idu zajedno kolima da bi im bio jeftiniji put...

Ma da moguce je i to. Super su momci iz Kikinde. Ja ih sve licno poznajem i uvek smo se lepo druzili. Meni licno je KI daleko inace bih svratio ponekad na neki FUN skok...
Inace moja home DZ je Paracin. Dosta se kvalitetno tu radi, treneri su visestruki drzavni prvaci a Cica je cak 4-ta u evropi trenutno, tako da mi je nelogicno da neko prevali toliki put za skakanje kad ima tu ispred dvorista. E, to se zove volja :-) Pozdrav za njega.

Skok za ucenike sa 1000m u PN iznosi 15 eur sa iznajmljivanjem opreme (pakovanje padobrana naravno ukljuceno).
Pozdrav i puno lepih skokova

GoshuMaster:

Svaka cast coveku. Ja uopste ne mislim da je u Kikindi lose skakati, cak sta vise i ja bih voleo da skocim koji put kod vas. :)

Inace bio sam kod vas na aerodromu 2004-te, ali tada nisam bio u mogucnosti da skocim Aerodrom je OK (kao i svaki drugi gde se skace), kao i ljudi.

Pozdrav ljudima iz Kikinde. :D

PS. Mala ispravka Acime. Skok sa 1000m u Paracinu je 11€ + 5€ iznajmljivanje padobrana, sto znaci ukupno 16€.

Padobranska skola u Paracinu
Svi koji zele da naprave prvi skok padobranom mogu se javiti na telefone 063/8-25-35-90,
063/75-75-250 , 035/546-089
Ovo je skola sa tradicijom, sa oko 1500 ucenika u zadnjih nekoliko godina. Instruktori su visestruki drzavni prvaci. Cena prvog skoka je 55 evra i mi ne preprodajemo skokove. Svako ko organizuje grupu padobranaca ima odredjene popuste za svoje skokove. Mi ucimo padobrance da lete sopstvenim telom i posle 5-6 skokova na prinudno dejstvo padobranci mogu osetiti slobodan pad i otvarati samostalno padobran. Mi ne frustriramo ljude.Svako ko je bio ovde zna koliko je naucio i sta je naucio i kako je docekan.
Tandem skokovi su 150 evra sa 3000 m. 18.juna ste mogli videti tandem skok iznad Kalemegdana, medijski propracen, sa tandem instruktorom Naumovic LJubisom i tandem putnikom Miletom Vujcicem mladozenjom, suprugom Ane Filipovic padobranke sa 200 skokova. NA prostoru stare Jugoslavije ovo je jedini tandem americke proizvodnje najnoviji SIGMA sistem i instruktor sa americkom licencom LJubisa Naumovic.
DOBRODOSLI U PADOBRANSKU SKOLU PARACIN, BUDITE POSEBNI SA NAMA!!!
Simic Svetlana nastavnik padobranstva

Verovatno mislis na PD-04? Ne znam gde ti to pade na pamet :-) Trebalo bi da govorimo ovde o nekim kreativnim stvarima.
Dimenzije kupole padobrana PD-04 je skoro ista kao i kupola padobrana PD-08 (bez otvora za upravljanje). Razlikuju se u nekim tehnickim detaljima. Ranac padobrana je bez metalne konstrukcije, predvidjen je samo za otvaranje na prinudno dejstvo. Starije generacije padobranaca koji su imali priliku da skoce sa tim padobranom (ja sam imao priliku samo da ga vidim) kunu se da je bolji od PD-08-3U. Naravno prdvidjen je za ljudstvo.
Ako mislis konkretno na PPS-04 onda je to Padobran Pilotski predvidjen za spasavanje i nemam nekih tehnickih informacija za njega. Imao sam priliku da zapakujem oko par stotina ;-) i iskreno da ti kazem da nikada ne bih skocio sa jednom takvom kostrukcijom.

eto mene, sada sam stigao sa livade

danas je bio dan za pamcenje, sve sto moze da leti letelo je

od ultralakih aviona pa do mlaznjaka galeb-2
poslastica je stigla kasno popodne u vidu balona leteli smo i 7 padobranaca je skocilo iz njega.....

danas je 14 nasih sugradjana prvi put skocilo padobranom od njih 14, 12 su bile devojke
napravili smo preko sto skokova, suncali se, slusali dobru muziku, skakali leteli...........

mala informacija za drustvo : panoramski let avionom oko novog sada kosta samo 2.000,oo din !!!
cena skoka padobranom sa 3.000 m visine je 22,oo evra
cena skoka tandem padobranom sa kamerom je 150,oo evra

jos uvek forumasima je na ponudi gratis dvd sa tandem skokovima i padobranskom obukom
ulaz na livadu je besplatan, ponesite loptu pa da zakuvamo pod reflektorima fudbalicu na male golove

vidimo se

Back