Padobranci sveta ujedinite se !

23 i 24 septembra u Paracinu je odrzan medjunarodni padobranski kup "Paracin 2006" i rezultati su sledeci:
Ekipni plasman
1. Prijedor
2. Paracin
3. Kumanovo
Generalni plasman
1. Simic Svetlana Paracin
2. Martinovic Nenad Prijedor
3. Petrovic Petar Kumanovo

Muska konkurencija
1.Martinovic Nenad Prijedor
2.Petrovic Petar Kumanovo
3. Lajic Drasko Prijedor

Zenska konkurencija
1.Simic Svetlana Paracin
2.Vucenovic Jelena Prijedor
3.Micic Svetlana

29 i 30 septembra na Prvom medjunarodnom Krstovdanskom kupu u S.Palanci rezultati su sledeci
Ekipno
1.Prijedor
2.Paracin
3.Banja Luka

ukupna konkurencija
1.Lajic Drasko Prijedor
2.Nozinic Dario Prijedor
3. Simic Svetlana Paracin

Takmicenja su u skokovima na cilj sa 1000 m.
Obavestavamo padobrance da ce se 6. 7. i 8 . oktobra nastaviti padobranske aktivnosti u padobranskoj skoli u Paracinu.
Blue sky

Pozdrav svim padobrancima,

Evo nasao sam vas na netu sasvim slucajno, i zelim da vas obavestim da je u toku izrada sajta www.balkan-skydive.com koji ima u cilju da okupi sve padobrance sa Balkana.
S toga zelim da uspostavim saradnju sa svim SkyDive klubovima (onima koji sebe smatraju da se bave SkyDiving-om) da bih mogao da uradim sajt koji bi mozda jedini u Evropi skupio sve padobrance na jedno mesto.

Sajt je uradjen u PHP-u, imace i forum za diskusije.
Jos uvek nije postavljen na net jer nemamo dovoljno saradnika.

Javite se na skydive.bl@gmail.com

P.S.
Ja sam padobranac i PK Banja Luka.

evo da se i ja javim i ja sam padranac !!! Clan sam aero kluba Novi Sad . poceo sam da skacem sa 16 god znaci pre skoro 4 godine !!! imao sam i nocne skokove a u brigadu na zalost necu imati prilike da odem posto je sada samo namenjena za profesionalne vojnike ......

ps. ladno je lajic prvi ....
ps.2 ramstsatjne koji u kom si ti klubu ?
ps.3 pozdrav cici od crw-a mladjeg

:arrow:
Nebeski narod - istorija padobranstva - od Peter Hearn-a

Svaki padobranac je pionir.
Taj prvi skok..! To je skok u nepoznato.
To je skok, pad ili nesigurni korak - ili pak izbacivanje - u novi svet. Svet za koji nas priroda nije opremila, i za koji nijedna definicija niti simulacija nemože pripremiti naša čula. Onaj ko prvi put skače je istraživač, ne samo tog novog sveta u koji ulazi, već i samog sebe. Skok u prostor je protivno svim ljudskim instiktima. Loši snovi su sačinjeni od toga. Tako da tokom tih momenata, časova, ili ponekad dana, pre prvog skoka, padobranac testira sebe na dozu straha koji verovatno nije nikad pre iskusio, i kada prebrodi taj strah on oseća dostignuće koje može prevazići sva prethodna iskustva. On može u narednim skokovima osetiti zadovoljstvo i ushićenje, koje će vrlo verovatno zameniti prvobitni strah.

Diploma in Commercial Skydiving - Christchurch, New Zealand | skydivingnz.com
:arrow:

Kuzma:
evo da se i ja javim i ja sam padranac !!! Clan sam aero kluba Novi Sad . poceo sam da skacem sa 16 god znaci pre skoro 4 godine !!! imao sam i nocne skokove a u brigadu na zalost necu imati prilike da odem posto je sada samo namenjena za profesionalne vojnike ......

ps. ladno je lajic prvi ....
ps.2 ramstsatjne koji u kom si ti klubu ?
ps.3 pozdrav cici od crw-a mladjeg

Pozdrav Kuzma,
Nisam u klubu, nazalost, imam iskustva samo u vojnom padobranstvu.
Planovi su mi da skoknem do Paracina, kad nadjem malo slobodnog vremena, i da obidjem klubove po Vojvodini.
Pozdrav svima !

plavo vam bilo nebo.paodbranci a posebno rammstein84 svaka cast za pokretanje ove teme.krenulo je kao sto vidite.javljam se iz austrije gdje i zivim,pomalo skacem.bio sam pados u nisu 88-89-te.
1-va PPC kod kap.zorana stevanovica ,pozdrav od padosa:PARACLUB BIHAC

da napisem malo o austrijskom nebu:fallschirmspringer club Union Linc.skok sa 4000 kosta 26 eur. a njihov padobran po skoku 3 eur.tandem je od 200 do 300 eur. sa ili bez video snimka.raja je nevjervatno prijatna i druzeljubiva.primili su nas kao svoje(a sta drugo ocekivati od padobranaca)ima vise schopova gdje mozes kupiti sve sto ti srce zeli od padobranske opreme.toliko za sda .vedro nebo.

pozdravljam prijatelju.ja sam svaki dan tu.evo jos malo da se zabavis.http://www.skydiveshop.at/jos jedan http://www.its-airtime.de/shop/catalog/default.php.
kako je nasa sezona na kraju tako su se drugi malo uspavali ali smo ja i ti jos tu .nadam se da ce i drugi da nesto pisu.ja imam vektor 2 sistem,swift rezervu i PD230 glavni padobran.kupio sam to u augustu, registrovao u austriji i sad stim skacem .toliko za sada.vedro vam nebo

proka1:
istina je da je paracin stvarno jedina livada na kojoj mozete da skacete KAD TO VI HOCETE!!!

ja sam iz novog sada i do dolaska "nekih novih klinaca" koji su zaistinu podigli nivo skakanja na nasoj livadi, mogli ste da bacate pasulj a i on vam bas uvek ne bi mogao reci da li ce biti skakanja ovog vikenda ili ne.......................... ogranicavajuci nam je faktor, sto mi imamo An-2 i da bi on polete treba na livadi da bude spremno bar 20-tak padobranaca sa opremom kako bi mogli spojiti dva naleta radi ekonomicnosti .............

sto se tice ostalih livada u vojvodini vidim da se darko javlja sada iz kikinde i da tamo imaju cesnu 185 sa 5 mesta i da pokusava da napravi neki pomak na toj livadi, zrenjanin je nekad , cinimi se, bio aktivniji a sad tu i tamo se oglase..............subotica vec odavno muk..........a to je jedna od lepsih livada u vojvodini

i sta nam ostaje....lisicji jarak?????????????

ja za 25 god bavljenja padobranstvom nikad nisam skocio na jarku bilo sta za pamcenje, da ne pominjem jabucilov fijasko od proslog leta??????????? ispravite me ako gresim............

i sta nam je ostalo....paracin, sa najjacom instruktorskom bazom, sa utvom koja nosi 4 padobranca .i koja moze da poleti uvek kada se 4 padobranca skupe na livadi ...ili jedan koji ce da plati za ceo avion :) imaju odlicnu opremu i ganc nov tandem koji je jedini trenutno u funkciji u celoj srbiji...........

nama na ceneju, zahvaljujuci milanu, stize ekipa engleskih padobranaca sa 3 tandema u vreme egzita, kao i sasa jojic koji sa svojim tandemom stize u maju sa novog zelanda. sasa je inace pri samom kraju izrade vind tunela, koji ce do maja sigurno da proradi.......... na nasu livadu uvek ce po pozivu doci i ljuba i cica sa svojom ekipom i tandem padobranom, kada za to postoje ekonomski razlozi. zbog jednog zainteresovanog ne polece nigde ni jedan avion pa zato organizujte se ili samo se okupite a ja ili milan ili ljuba cemo vam pruziti sve ostalo...........
:confused:
cao, posto smo zainteresovani za padobranstvo i naišli smo na NEBESKI DIJAMANT - Jabučilo, zanima nas kakav je to fijasko od prošlog leta???

Back