Padobranci sveta ujedinite se !

Da bude malo slikovitije

Prilozi

• Ja.jpg
    Ja.jpg
    21,6 KB · Pregleda: 86
evo male informacije :)

inace ljuba ce doci i na leto na www.nsboogie.com

Pozdrav svima,
zeleo bih da objavim dobru vest da je potpuno nova tandem oprema
(SIGMA sistem sa glavnom kupolom Sigma 370, ZP eliptical)
stigao i da ce u Paracinu moci da se vrse tandem skokovi "u svakom momentu".
To znaci da sa nasim avionom mozemo uvek leteti radi ovih skokova.
U sklopu tandem skokova nudimo i veliku povoljnost za one padobrance koji budu doveli
tandem putnika, imaju BESPLATAN skok sa 3000m. Zar ovo nije veliki doprinos
nasem skupom padobranstvu?
Ovo je, verujem, narocito izazovno padobrancima-snimateljima koji ce tu moci jos
i nesto da zarade (za snimanje naravno).
Freestylisti, wingflyeri, styleri(figurasi), ucenici zeljni "trojke"
ako imate putnika mozete se javiti npr. u 10oo da dolazite i da od 11oo (posle pripreme)
vas putnik moze skociti, bilo kog dana u sedmici.....
Podsetio bih da je u Paracinu moguce skakati uvek kada ima najmanje tri padobranca
na startu koji zele po tri skoka sa bilo koje raspolozive visine.
Cena koju putnik placa za svoj tandem skok je 150 €.
Doplata za snimanje u slobodnom padu je 10 € sa izradom DVD, snima se od njegovog
pojavljivanja na livadi.
Kontakt Email, 035 546 089, 035 54 66 76, 063 75 75 250, 063 825 35 90.
Blue Sky, Ljubisa Naumovic

Jeste meni koji sam iz Panceva, a ostalima?
Poseticemo i Novi Sad - Cernjev ,

Priprema se jedna ekipica 4-5 ljudi iz 63.Pad.Br.
Poseticemo i vas i g.Naumovica.
Ovo je ujedno i poziv ostalim klubovima da se jave da cujemo za njih i svratimo.

Zelim svim padobrancima VEDRO NEBO.

Druze lako je da to kazes. Naravno da ce svako svoje da hvali.
Mogu i ja da kazem " Utva" iz Panceva je vrh, ali sta mi vredi kad tu nema padobranske ko zna od kad. Ostala je samo skola za pilote.
Budi malo objektivan.
Slazem se sa tobom da je Novi Sad jak centar padobranstva (ta u nasoj je Vojvodini kako i ne bi bio?). Pozdrav za sve !

Pozdrav padobrancima i svima koji to zele da postanu!

Ja sam Mirko, sportski padobranac iz Beograda i jedan sam od odgovornih u Padobranskom klubu "Feniks". Ovu poruku upucujem svima zainteresovanima za padobransku obuku i nadam se da Vam moze biti od koristi.

Padobranski klub "Feniks" ce pocetkom maja ponuditi uslugu tandem skokova koje cemo obavljati na aerodromu Lisicji jarak u Beogradu. Tandem oprema ce biti potpuno nova, vrhunskog kvaliteta, a instruktori ce u inostranstvu obaviti obuku za sertifikat o obucenosti. Cena, popusti i paketi usluga bice jako atraktivni. Detaljne informacije objavicemo do pocetka aprila na nasem redizajniranom sajtu www.skydive.co.yu.
Direktorat civilnog vazduhoplovstva SCG je preporucio, a vecina padobranskih skola koje rade i prihvatila, da od ove sezone pocetna padobranska obuka za samostalne skokove krilom ne sme da traje samo jedan dan, vec minimum nekoliko dana po programu. Ne preporucujemo padobranske skole koje nude jednodnevnu obuku, nebezbedne su i zele da uzimaju pare na brzinu. "Feniks" preporucuje padobranske skole Aero kluba Kikinda i Padobranskog kluba "Srebrni zmaj" iz Beograda. Dobra skola nije i najjeftinija, srpska padobranska zajednica je mala, raspitajte se dobro i procenite odnos cene i opsteg kvaliteta obuke.
Padobranstvo u Srbiji se oporavlja i napreduje zahvaljujuci ekipi mladjih ljudi koji su ozbiljno usli u sport proteklih godina u vise klubova (AK Kikinda, Novi Sad, Zrenjanin, PK Srebrni zmaj, KVK Soko), i tu naravno ubrajam i moju Fenix ekipu i sebe. Nismo u sportu da bi od toga ziveli, vec da bi se druzili, uzivali i povecavali krug novih padobranaca na pravi nacin, bezbedno i kvalitetno.

Zovem Vas da nam se pridruzite i zelim Vam plavo nebo, padobranci!

Mirko Manojlovic
Padobranski klub "Feniks", Beograd
secretary@skydive-feniks.org.yu

joj ljudi stvarno ste extra...morat cu jedan dan i ja doci malo tamo kod vas, da isprobam te skokove... jer samo to uvijek zeljela...nadam se da dopustate i djevojkama da skacu... ovdje kod nas nema nikakvih padobranskih klubova, jer inace bih to vac davno uradila... ali eto, pa cim vrijeme bude ok, dolazim u Paracin ili Novi Sad...

ova poruka je od mojih velike prijateljice iz paracina sky-cica

ja sam simic svetlana, instruktor padobrnstva, 3300 skokova, visestruki drzavni prvak u padobranstvu i nosilac statue ZLATNOG ORLA za 2005 god.

zaista sam se zaprepastila kada sam pricitala post mirka fenix manojlovica, padobranca od stotinak skokova,( zaista "imopzantno" iskustvo ) "da direktorat civilnog vazduhoplovstva scg preporucuje u saradnji sa vecinom padobranskih skola da od ove sezone pocetna padobranska obuka za samostalne skokove krilom ne sme da traje samo jedan dan"

ovo je potpuno netacna tvrdnja jer da direktorat to preporucuje postoje nacini i forumi gde bi se to objavilo, a to sa danasnjim danom nigde nije objavljeno. osim toga ovakva tvrdnja dovodi u zabludu i obmanjuje mladje padobrance i sve zainteresovane.

aero klub nasa krila iz paracina u saradnji sa preduzecem za proizvodnju padobrana i opreme SKY nudi svim zainteresovanima koji zele da naprave prvi skok da to mogu uraditi u jednom danu i to po cenama:

- lekarski pregled 1950,oo din ( vazi godinu dana)
- prvi skok 55,oo eura, padobranima krilo
- drugi i svaki sledeci po ceni od 11,oo eura , sa 1000 metara
- koriscenje student opreme 5,oo eura/ skok
- tandem skokovi, padobran SIGMA POTPUNO NOV, sa 3000 metara 150,oo eura
- plus nagrada za padobranca koji prate tandem, besplatan skok sa 3000 m

u paracinu smo u mogucnosti da svakog dana omogucimo skakanje!!!!!!!

posebnost nase skole je sto svaki put kada dodjete mozete skociti i biti prezadovoljni najboljim instrukcijama :) :) :)

SVAKI PUT OSMEH NA LICU I PLAVO NEBO :) :) :)

Pozdrav svima, narocito Rammstein84 :-)

Lepo je i za svaku pohvalu to sto se neko konacno setio da postoji predivni sport koji se zove PADOBRANSTVO i da o njemu javno govori na netu, u cilju popularizovanja i priblizavanja ovog sporta ljudima koji bi zeleli da skoce, ali pojma nemaju kome da se obrate. Jos je lepse sto se javilo puno klubova, da ljudi mogu da izaberu onaj koji im najvise odgovara, sto po lokaciji, sto po ceni, sto po kvalitetu obuke.

Nemogu da odolim, a da ne odgovorim na provokativni post gospodina Mirka iz Feniksa, koji govori neistine (da se ne izrazim drugacije), siri dezinformacije i direktno vredja klub i skolu u kojoj sam ja skocio svoj prvi skok.

Ja sam Nikola. Trenutno imam 80 skokova. Nemam nekog velikog iskustva, tek 3 godine se bavim padobranstvom i nameravam da se bavim jos dugo, ali verujte mi na rec, za prvi skok vam ne treba obuka duza od 2 sata. Ovu vrstu obuke je prvi kod nas uveo, i na taj nacin ljudima u nasoj zemlji u ovoj danasnjoj teskoj situaciji, ustedeo mnogo para, Ljubisa Naumovic, covek sa verovatno najvise titula u padobranstvu, trenutno kod nas i preko 4 000 skokova iza sebe.
Sve te budalastine o obuci koja traje vise dana, pod parolom "radi vase bezbednosti", su sarena laza i otimanje para. U vasim prvim skokovima, o bezbednosti vode racuna instruktori koji su za to obuceni. Vase je samo da se prepustite i uzivate u svom skoku. Padobran se otvara sam, odmah nakon iskakanja, sto znaci da vi nista "ne vucete" da bi ga otvorili (ne ucestvujete u neposrednom otvaranju istog). Da pojasnim, isti sistem (po nasem zakonu) vazi i u skolama cija obuka traje vise dana, samo vam se glava ne puni raznim nepotrebnim stvarima koje vas mogu zbuniti ili ih mozete pomesati ili pogresno shvatiti. Naucite samo ono sto vam je neophodno za vase prve skokove, a kasnije, kako raste vas broj skokova i kako napredujete tako raste i vase znanje. Kao u skoli. Nemozete u prvom razredu uciti ono sto se uci u osmom.

Sto se tice cena, Paracin je najjeftiniji jer nema posrednika (instruktora ili nekih drugih lica) koji ce vam uzimati deo para za svoje skokove. Takodje da pomenem i iznajmljivanje opreme koje u pojedinim klubovima prelazi i 10 evra, dok je u Paracinu 5 evra i uz to je verovatno i kvalitetnija (najbolji americki student padobrani i sistemi)

O instruktorima, Ljubisi Naumovicu i Svetlani Simic nema potrebe govoriti (imena dovoljno govore), jer su argumentovano dokazani u svemu, a vidim i da je bilo reci o njima ranije u ovoj temi.

Ja se izvinjavam ako sam nekog smorio ovom svojom dugackom porukom, ali morao sam da pojasnim neke stvari.

Blue Sky and safe landing.

Odgovor Proki: Pozdrav tebi i tvojoj velikoj prijateljici Cici! Jako mi je zao sto je ona neobavestena, sto se uvek smatra napadanom i vredjanom, i sto sam je ja posredno svojom porukom informisao o nekim stvarima. U svojoj poruci sam rekao : "Direktorat civilnog vazduhoplovstva SCG je preporucio, a vecina padobranskih skola koje rade i prihvatila, da od ove sezone pocetna padobranska obuka za samostalne skokove krilom ne sme da traje samo jedan dan..." Prozvan sam da je tvrdnja netacna, jer nije nigde objavljena, a moj odgovor je da ukoliko nije objavljena ne znaci da ne postoji, a ja sam takvu informaciju dobio od instruktora iz padobranskih skola koji ce je primenjivati, i samo sam je ovde preneo, pa budi ljubazan, Proko, i prenesi joj da ukoliko o tome zeli da se dalje informise moze se javiti nadleznom vazduhoplovnom inspektoru.
Proko, ako mislis da je OK da drugi "neobavesteni" ljudi preko tebe nazivaju bilo koga lazovom, svaka ti cast, imas moj respect, a posto volis njene lepe price, a ja znam da ona bas divno prica kad druge napada a oni su u prici najbolji, pa neka ti isprica pricicu na koji nacin je u njihovoj padobranskoj skoli pre par godina poginuo padobranac i da li je to njihovim "najboljim instrukcijama" moglo biti izbegnuto, ili kod nje sve moze kad doneses cash. A i bas me zanima da li bi ti omogucili da skaces, ako radnog dana hoces da dodjes sam i skocis jedan skok... Ne verujem..

Odgovor Nixiju: Iskreno zalim ako sam "direktno uvredio klub i skolu u kojoj si ti skocio svoj prvi skok", ali ja ne govorim neistine i ne sirim dezinformacije, a ako ti nemas neke informacije, ne znaci da one ne postoje i da ti mozes tako lako da prozivas ljude da lazu i to za tudj racun! U tekstu sam izneo proverene informacije i nisam imao nameru da njima bilo koga prozivam i vredjam, a ako se neko prepoznao kao napadnut, i dize buku iako nije uopste ni pomenut, onda verovatno on sam zna da li postoji razlog da se od necega brani.
Sto se tice informacije o preporuci Direktorata, ona ce biti primenjivana u svim padobranskim skolama koje priznaju Direktorat civilnog vazduhoplovstva kao autoritet u oblasti sportskog padobranstva, a skola u kojoj si ti skocio svoj prvi skok to odavno ne cini. Tacka. Sistem, odnosno zakon na koji se pozivas, u praksi je zastareo, a program pocetne obuke za skokove tipa krilo svaki instruktor na aerodromima prilagodjavao je svojim potrebama i pomenuta preporuka Direktorata je mera koja ima za cilj da standardizuje padobransku obuku na nivou zemlje.
Drago mi je da si nam u svojoj poruci pojasnio neke stvari, ali interesantan mi je detalj vezan za iznajmljivanje opreme, kako je oprema u Paracinu super, a nigde drugde ne valja. Da li si bio na nekom drugom aerodromu da vidis to o cemu govoris ili te je o tome neko poucio? Ne pricaj o stvarima koje nisi video! Cena iznajmljivanja opreme u drugim skolama je u rasponu od desetak evra zato sto su sve te opreme vrhunskog kvaliteta, jos uvek su nove (jako malo skokova) i zato sto su ti padobrani placeni preko 5000 evra i garantovano su konstrukcijski i koncepcijski kvalitetniji od opreme u Paracinu i imaju najmodernije (citaj skupe) svetski standardizovene automate za otvaranje rezervnih padobrana. Uz to, paracinska oprema je jeftinija jer se koristi godinama i na kraju je svog eksploatacionog veka, koji je par stotina skokova i moze se reci da je odsluzila svoje.
Ja pricam ono sto sigurno znam i ovde nikog ne zelim da napadam niti favorizujem, samo iznosim cinjenice koje je lako proveriti, a ako se nekima ne svidja objavljivanje istine, jako mi je zao zbog toga.

Izvinjavam se Rammstein84, jer ova replika ne odgovara nameni teme koju je pokrenuo, a pozdravljam portparole paracinske padobranske skole i pozivam ih da vise ne opterecuju ovaj forum svojim prozivkama za tudj racun i pokusajima da me diskredituju, i ukoliko zele da mi prenesu jos nesto od sky-cice ili mi pojasne ili objasne neke stvari, stojim im na raspolaganju preko svog maila, jer im preko foruma vise necu odgovarati.

Mirko Manojlovic
Padobranski klub "Feniks", Beograd
secretary@skydive-feniks.org.yu

Kao prvo Mirko Manojlovicu trebalo bi da vratis dug koji imas kada vec govoris o cashu.... a to stoji vec vise od dve godine......
Ponovo govoris o neproverenim stvarima: U Paracinskoj padobranskoj skoli, sa kojom si i ti saradjivao dovodeci pocetnike kojima si naplacivao 80 - 90 € za prvi skok a nasa tarifa tebi i feniksima je bila 45€ ( pa neka neko proceni kome je vise stalo do casha..... a mi smo sve radili i odgovarali), ima padobrana koji se koriste od zacetaka novih metoda ali ima i potpuno novih sistema, novi SOLO i Navigator, i tandem SIGMA, i svi imaju Vigil automate, i dalje se iznajmljuju po 5 € i to kada ih za pocetnike pakuju profesionalci. Vazno je reci u ovom momentu da su svi padobrani privatna investicija jedne porodice.
I na drugim mestima su padobranci stradali i to se, nazalost, desavalo i u Beogradu, Zrenjaninu, Kikindi, Smederevu, Nisu......pogibija padobranca nije bilo pitanje nasih instrukcija vec reakcije padobranca koji je imao oko 80 skokova, polozen ispit za dozvolu i duze vremena skakao u Beogradu pred svojim instruktorima u Beogradu.
Direktorat Civilnog Vazduhoplovstva ako bi imao nameru da na pravi nacin uredi sportsko padobranstvo onda bi neko iz te institucije sazvao validan sastanak svih strucnjaka i zainteresovanih, a pre svega, obavestio Vazduhoplovni savez. Ovako je svaki navodni dogovor nekih instruktora i nekog inspektora nevazan za vazeci Zakon o vazdusnom saobracaju i sve ostale pratece pravilnike. Inace, mi postujemo Direktorat CV, ali se slobodno moze reci da se DCV zloupotrebljava kako bi nekolicina progurala svoje interese. Nase misljenje je da o padobranstvu moraju odlucivati padobranci sami u svojim asocijacijama, kao i svuda u svetu. I krajnje je vreme da se UJEDINE.
Prave informacije o nama i padobranskom centru u Paracinu mozete dobiti direktno a i od velikog broja padobranaca koji su obucavani kod nas i znaju pravu istinu.
Blue Sky, Simic Svetlana Cica

Licna stvar svakog padobranca ili buduceg padobranca je gde ce skakati. Postoji mogucnost izbora, pa ljudi skacite gde hocete! Svako moze da se uveri koja je skola dobra a koja ne. Ali ako se sve padobranske skole i klubovi takoreci UJEDINE (a ujedinjeni su i po drugim aspektima) i prihvate da rade po novim, PROPISIMA NAMETNUTIM nacinima rada, a samo jedna skola to ne zeli, mislim da je ocigledno ko u srpskom padobranstvu odbija da se "UJEDINI". Direktorat civilnog vazduhoplovstva SCG nije organ koji donosi odluke na osnovu "necijeg NAVODNOG dogovora", iz nekog hira koji ima svrhu da nekome puni dzep ili cije odluke svako moze da razmisli da li ce da primenjuje ili ne, onako kako mu odgovara, vec je to regulatorno telo neposredno zaduzeno za bezbednost vazduhoplovstva i KONTROLU POSTOVANJA pomenutog Zakona o vazduhoplovstvu i vazecih podzakonskih akata, i podrazumeva se da su SVI njegovi dokumenti OBAVEZNI za sve vazduhoplovne subjekte, svidjalo se to nama ili ne. A istina je da nam se uglavnom ne svidja. Evo na primer, ja bih najvise voleo da ne moram da produzavam svoju dozvolu padobranca svake 2 godine, ali takav je propis u trenutnom pravnom sistemu. A asocijacije i savezi u njemu imaju neke druge svrhe.

Secam se vremena kad je u Paracinu jedino moglo da se skace. Ta vremena su prosla i dobro je sto sada ima boljih mesta za skakanje. Takodje, ako Vojvodjanima i Beogradjanima odgovara da idu 150-250km u jednom pravcu do Paracina, a da se ne raspitaju za uslugu na aerodromu koji im je blizi ili je u njihovom gradu, to nije moja stvar. Moguce je da prave pametan izbor za sebe. Sta ja znam...

Ako je moja greska bila dobra namera da u prvoj poruci dam iskren savet i ukazem na istinite cinjenice, ja tu gresku prihvatam i najiskrenije se izvinjavam se svima. Poslusajte savet iz poruke iznad ove i potrazite i saznajte "pravu istinu" o srpskom padobranstvu.

Ujedinjeni padobranci i buduci padobranci - ZDRAVO!

:!:
...od nedavno i online http://www.aeroklubzrenjanin.org.yu/sr/para.htm ...

a za one koji vole malo opustenije letenje moze biti zanimljiva sledeca vest:

50. Otvoreno Državno Prvenstvo
u vazduhoplovnom jedriličarstvu 2006

Mesto i vreme održavanja takmičenja je Zrenjanin, Sportski aerodrom “Ečka” od 08 do 23 jula 2006 godine. Aerodrom je udaljen 6 kilometara od centra grada pored puta za Beograd. Neposredni organizator je Aeroklub “Zrenjanin“.
Takmičenje je proglašeno međunarodnim otvorenog tipa, u istom terminu održaće se ujedno i pokrainsko prvenstvo u vazduhoplovnom jedriličarstvu Vojvodine.
U periodu od 02 do 08 jula organizator obezbeđuje trenažno letenje na aerodromu “Ečka” za sve takmičare učesnike prvenstva.
Za više informacija pogledajte sajt...
:!:

Back