Moreplovka.pa sta?
Primećen član
- Poruka
- 753
...reko Putin danas "ko se maca lati od maca i strada"...pri tom je mislio na Amere i njihovo potcinjavanje drugih silom oruzja
Prica se,prica da Rusi "dolaze"...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
...reko Putin danas "ko se maca lati od maca i strada"...pri tom je mislio na Amere i njihovo potcinjavanje drugih silom oruzja
Dobro, poslovice, parole, doskočice i pošalice su već viđena stvar. Hoće li nam više pomoći da oteramo Amere s Kosova, pa da se obračunamo sa šiptarima jedan na jedan?
Uh... Mora da nas mnogo vole kad im se ne žuri, a? A kako su požurili za NIS, a?![]()
Prica se,prica da Rusi "dolaze"...
Za vrijeme WW2 su Njemci od parole: "Die Russen kommen" (Rusi dolaze) strijepili. Danas Berlin radi sve na tome da Rusi stvarno i dođu a strepe od pomisli da se to ne dogodiA Rusi dolaze li, dolaze. Kapital nema nacionalnost
![]()
Za vrijeme WW2 su Njemci od parole: "Die Russen kommen" (Rusi dolaze) strijepili. Danas Berlin radi sve na tome da Rusi stvarno i dođu a strepe od pomisli da se to ne dogodiA Rusi dolaze li, dolaze. Kapital nema nacionalnost
![]()
Ebote, sad kontam da su Rusi više para dali za 10-ak placeva kamena u Crnoj Gori nego za NIS!
Živeo Putin!
Ebote, sad kontam da su Rusi više para dali za 10-ak placeva kamena u Crnoj Gori nego za NIS!
Živeo Putin!
Не заборави да ми од Руса очекујемо потпуну подршку у УН по питању КиМ, као и да гасовод прође кроз Србију и од тога убирамо ренту.
A gde sam tu ja? :shock: I ja bih malo rente...
То што се купује у Црној Гори, не купује се државним капиталом. Ко зна ко то купује и нема никакву стратешку вредност.
Не заборави да ми од Руса очекујемо потпуну подршку у УН по питању КиМ, као и да гасовод прође кроз Србију и од тога убирамо ренту.
Од запада нисмо добили готово ништа, што је битно за националне и стратешке интересе.
Убира држава Србија ваљда.
Živeo Putin!
Koliko ce Srbija stvarno da ubira ako se izgradi gasovod "Nabuko"(koji je pod kontrolom amera) koji treba da prodje kroz Kosovo ili u njegovoj blizini?
Prvo treba da znas da ja nisam napaljena klinka.Donosis pausalne zakljucke kao i u tvojim postovima.I kako ti znas da sam se ja reinkarnirala sa tvojih 70 postova?Sto se tice prevoda mislim na ta tvoja dva...Patrijah pavle je tu cuvenu recenicu rekao na studenskim protestima!
Zaboravio si da kazes u svojoj opsirnoj analizi jednu vaznu cinjenicu da je Nabuko projekat pod americkom kontrolom. Trebao bi da staryeski energent isporucuje Evropi preko Balkana.Najkraci put vodi preko Kosova.Jos jednu vaznu stvar koju si izostavio je i ta da se pored zemalja koji su vlasnici interesunu i Nemacka i Francuska.Trasa do Austrije vodi isključivo kroz zemlje nato-a. Ideja je da gas sa Kavkaza, Irana i Centralne Azije bude, preko istočnog Mediterana i Turske, a potom Balkana, sproveden do tržišta Zapadne Evrope .Postoje pet globalnih frontova-Kosovo,Korejsko poluostrevo,Indokina i srednji istok i podrucje istocne Afrike.
Kosovo je vazno iz dva razloga.jedan od njih je stvaranje velike vojne baze, a drugi je prolazak gasovoda i naftovoda koji bi bio pod kontrolom SAD i Nato-a.
Rusija ce ponovo iskoristiti Srbiju.Ergetska bezbednost i snabdevanje Evrope naftom i gasom iz Kaspijskog basena i Srednje Azije, su i direktni sudar interesa SAD i Rusije .Spekulise se i oko nove alijanse Rusije,Kine i Iran kojoj bi u perspektivi trebala da se prikljuci Indija.Kosovo je postalo nezavisno i nema smetnji da krak prodje kroz Makedoniju i Kosmet.,pa kroz bivse republike SFRJ, prema Austiriji i Zapadnoj Evropi. Na osnovu ovog moze se izneti zakljucak da Rusija pored interesa da brani medjunarodno pravo ima i drugih razloga da se suprotstavlja proglasenju nezavisnog Kosova a jedan od njih je borba da se ne izgradi konkuretski Nabuko.
Tvoji zakljucci da je kupovina NIS- beznacajni je budalastina....Ovde su u igri mnogo veci interesi koji si ti u tvojoj pametnoj strateskoj analizi izostavio.Propustio si esenciju.lA to koliki O Plavom potoku,Juznom, sovjetskom gasovodu moze procitati svako koristeci google...
Pa jes'... Ubira. Možda, videćemo kad ostarimo.
Jeste......Како је са осталим државамо кроз које је прошао гасовод?
Је ли се оне уграђују у цену гаса.
Jeste......
I ti narodi su srecni........., svako od njih ima cev u bulju a kroz usta bljuju vatru ka azdaje i svi ih se plase. Kazu :
"To je taj sto baca gas kroz usta.........!"
Nishta ali AMABASH nista od toga shto si ti napisala ja nisam "izostavio". Naime VELIKA vecina stvari koje si napisala su netachne (bile su svojevremeno tachne ali se za 5-8 godina MNOGO stvari promenilo) !!! Za sada da ti pobijem najvazniju:
- Nekada davno davno (tachnije pre 5 godina) Projekat Nabucco je posedovao "juzni krak" koji je planirano trebao da ide preko Kosova i Makedonije. Finansije i globalno strateshka realnost je isti ODAVNO vratila u fioku. Shto se moze i videti na site-u Nabucco projekta gde se samo i jedino pominje jedna jedina trasa:
http://www.nabucco-pipeline.com/project/project-description-pipeline-route/project-desription.html
nazalost, link mora da se otvara iz IE-a !!! Pod Firefox-om ume da zavileni !!!
- Definishi "americhkom kontrolom" ?
- Netachno za patrijarha Pavla, na studentskom protestu je samo ponovio tu rechenicu, kao NOVO upozorenje na isti problem - poshto ga ni prvi put (1991) oni kojima se obratio nisu shvatili. Nastavi da kopash - nacicesh SIGURNO, imam poverenja u tebe.
- ja na ruskom NISHTA nisam postavio !!! Navedi mi linkove, preveshcu ti onom brzinom koja mi treba da tekst prekucam !!!
Poshto je kasno, ostatak budalashtina, rezultata predoziranja propagandom i zastarelih informacija, vesti i propagandnih floskula cu ti pobiti sutra (ima nas koji imamo pametnija posla u 01h ujutru, a i ima MNOGO da se pobija poshto malo tachnih stvari ima).