Pa dobro bre, gde su ti Rusi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Он, сказал Рогозин, лишь констатировал факт, что политика НАТО и ЕС противоречит нормам международного права, и "если на первый план выйдет право применения грубой физической силы, то Россия будет вынуждена действовать так же".

I ovo cu ti prevesti
On je rekao da je Rogozin konstatovao fakte,da politika nato i eu protivreci normama medjunarodnih prava i ako u prvi plan izadje pravo primene grube fizicke sile,i Rusija ce biti primorana da dejstvuje isto tako.

To se zove tupost sagovornika ili nedostatak snalazljivosti.I ja ne znam engleski pa uz pomoc prevodioca radim sa mnogima.

Da mene zanima ja bih prevela.Ali to sto postujes me ne zanima.Za razliku od tebe ja govorim engleski pa nemam potrebu za koriscenje dodatnih pomagala..Engleski je popularniji i veci broj ljudi na planeti ga govori za razliku od ruskog..

HHAHAHAAH...pa Rusi su zato i zapenili oko Kosova samo da dobiju NIS, kako ne shvatate da nas prave majmunima, ovih dana ce malo srackati kako brane bracu Srbe a za dve nedelje vise neces nista cuti o njima, osim sto ce nam uredno poslati racune za gas i naftu.

1. NIS je rusima toliko beznachajan da ne verujem da mogu da tebi i gospodjici Moreplovki to uopshte da objasnim.
2. Ako vas oboje ne mrzi prochitajte shta sam napisao u relevantnim temama:
http://forum.krstarica.com/threads/192880&page=2
(Pojashnjenja su od strane 2 pa na dalje, nazalost pisan je pre potpisivanja sporazuma, tako da je rakurs gledanja adekvatniji tom periodu).
3. Sa druge strane (i iz ovog rakursa) treba josh dodati par stvari. Iz finalnog dogovora se vidi se da nasha vlast nije u stanju da brani niti nacionalni, niti drzavni, a kamoli ekonomski interes Srbije. Evo dokaza:
- "propagandni efekat" zavrshetka pregovora sa Rusima o gasovodu stavili kao prechu stvar nego isposlovljavanje fer dogovora o istom (rusi sa kojima sam prichao su bili ZAPREPASHTENI da nashi predstavnici uopshte ne pregovaraju nego potpisuju SVE shto im je dato)
- ponudu su sami Rusi vishe puta modifikovali kako nashe "vrle vodje" neko ne bi LINCHOVAO kada dodju u Beograd (naime ono shto su Koshtunac i Tadic potpisali je praktichno bio ruski "prvi predlog". Ko se razume u medjunarodne pregovore (chuj medjunarodne BILO KAKVE pregovore ukljucujuci i one na buvljij pijaci) zna shta to znachi.
- sve ono o chemu je nasha strana prichala bilo je da se papir shto pre potpishe (chitaj pre predsednichkih izbora) !!!
- samim time nisu RUSI krivi shto su gledali da dobiju najpovoljniji dogovor po njih. NASHI vrli VLASTODRSHCI su krivi shto nisu zeleli ni zapetu da u tom dogovoru i sporazumu promene poshto im se "zurilo" !!!
- To shto su na pregovorima rusi zastupali svoj interes ne verujem da IKO moze da im zameri. To shto "nashi vrli" nisu ni pokushali da brane nash ? Za TO bi neko trebao da robija !!!
- Rusi "ne brane" Kosovo zbog nas, nego zbog toga shto im gazenje medjunarodnog prava i narushavanje trenutnih medjunarodnih "pravila igre" ITEKAKO ne odgovara !!! Chak naprotiv !!!
- Rusi nas dozivljavaju kao bracu. Medjutim postoji granica do koje branish chak i brata kad je bezobrazana i nedokazan !
- Da vam odam jednu "tajnu". Znate koji je Ruski interes ? Srbija koju vishe ne moraju da vojno brane, diplomatski opravdavaju i izvlache iz govana, ekonomski pomazu i energetski dotiraju. Drzava Srbija koja se odgovorno, pametno i respektabilno ponasha prema SOPSTVENIM gradjanima i stranim drzavama. Srbija koja logichnost i realnost svoje politike stavlja ispred mitomanije i emocija. Srbija u kojoj se misli, planira i radi racionalno i logichno !!!

I NARAVNO za kraj Srbija koja uchi na tudjim greshkama i pozitivnim primerima a ne pokushava da izmisli toplu vodu.

Koga zanima objasnicu, I to na najboljem primeru kako se reshavaju konflikti i separatistichki pokreti na svojoj teritoriji na "dobar" i na "losh" nachin.
Primer je naravno Chechenija.
A dva opozitna sluchaja (Prvi rat 1995 i Drugi rat 2000-2001-va).
Ako neko misli da su Rusi Checheniju reshili oruzijem GRDNO se vara. Evo primera koji to direktno pobija.
2002-ge godine 85% brojnog sastava jedinica ruske federacije koje su se borile na strani rusa u eliminaciji banditskih jedinica u Checheniji su bili Checheni !!! Kako je to postignuto ?
Kako je postignuto da verski vodja muslimana u Checheniji (inache u chinu pukovnika u separatistichkoj vojsci) sa oko 10.000 boraca prvog dana 2 Chechenskog rata se prikljuchi jedinicama RF ?
Prochitajte malo o tome. Ima izvora na netu koji i taj aspekt obradjuju. Ima tu dosta da se nauchi.

Da mene zanima ja bih prevela.Ali to sto postujes me ne zanima.Za razliku od tebe ja govorim engleski pa nemam potrebu za koriscenje dodatnih pomagala..Engleski je popularniji i veci broj ljudi na planeti ga govori za razliku od ruskog..
A za razliku od tebe ja znam i ruski i engleski chime su mi otvorena vrata i na istoku i na zapadu :) (milsim kad ti krecesh za debilnim argumentima - zashto ne bih i ja ) :confused:

Shalu na stranu. Moreplovka, mali savet. Prochitaj ili zamoli nekoga da ti prevede shta je ovde recheno na ruskom. NARAVNO radi se o ruskoj propagandi. ALI TEK kada znash shta je recheno na CNN-u i BBC-u (sa jedne) i TEK kada znash kako je neshto opisano na RTR Planeti i Kanalu 1 (za tebe koja ruski ne znash preporuchijem Russia Today - na engleskom je) sa druge strane, mozesh reci da si tematiku obradila validno.
Validno jer je istina i prava informisanost po pravilu TACHNO na sredini izmedju te dve interpretacije.
Kako bi to Patrijarh Pavle rekao:
"Ja rekoh i svoju dushu spasih".
Ko poslusha bice mu bolje i bice bolji.

1. NIS je rusima toliko beznachajan da ne verujem da mogu da tebi i gospodjici Moreplovki to uopshte da objasnim.
(Pojashnjenja su od strane 2 pa na dalje, nazalost pisan je pre potpisivanja sporazuma, tako da je rakurs gledanja adekvatniji tom periodu).
3. Sa druge strane (i iz ovog rakursa) treba josh dodati par stvari. Iz finalnog dogovora se vidi se da nasha vlast nije u stanju da brani niti nacionalni, niti drzavni, a kamoli ekonomski interes Srbije. Evo dokaza:
- "propagandni efekat" zavrshetka pregovora sa Rusima o gasovodu stavili kao prechu stvar nego isposlovljavanje fer dogovora o istom (rusi sa kojima sam prichao su bili ZAPREPASHTENI da nashi predstavnici uopshte ne pregovaraju nego potpisuju SVE shto im je dato)
- ponudu su sami Rusi vishe puta modifikovali kako nashe "vrle vodje" neko ne bi LINCHOVAO kada dodju u Beograd (naime ono shto su Koshtunac i Tadic potpisali je praktichno bio ruski "prvi predlog". Ko se razume u medjunarodne pregovore (chuj medjunarodne BILO KAKVE pregovore ukljucujuci i one na buvljij pijaci) zna shta to znachi.
- sve ono o chemu je nasha strana prichala bilo je da se papir shto pre potpishe (chitaj pre predsednichkih izbora) !!!
- samim time nisu RUSI krivi shto su gledali da dobiju najpovoljniji dogovor po njih. NASHI vrli VLASTODRSHCI su krivi shto nisu zeleli ni zapetu da u tom dogovoru i sporazumu promene poshto im se "zurilo" !!!
- To shto su na pregovorima rusi zastupali svoj interes ne verujem da IKO moze da im zameri. To shto "nashi vrli" nisu ni pokushali da brane nash ? Za TO bi neko trebao da robija !!!
- Rusi "ne brane" Kosovo zbog nas, nego zbog toga shto im gazenje medjunarodnog prava i narushavanje trenutnih medjunarodnih "pravila igre" ITEKAKO ne odgovara !!! Chak naprotiv !!!
- Rusi nas dozivljavaju kao bracu. Medjutim postoji granica do koje branish chak i brata kad je bezobrazana i nedokazan !
- Da vam odam jednu "tajnu". Znate koji je Ruski interes ? Srbija koju vishe ne moraju da vojno brane, diplomatski opravdavaju i izvlache iz govana, ekonomski pomazu i energetski dotiraju. Drzava Srbija koja se odgovorno, pametno i respektabilno ponasha prema SOPSTVENIM gradjanima i stranim drzavama. Srbija koja logichnost i realnost svoje politike stavlja ispred mitomanije i emocija. Srbija u kojoj se misli, planira i radi racionalno i logichno !!!

I NARAVNO za kraj Srbija koja uchi na tudjim greshkama i pozitivnim primerima a ne pokushava da izmisli toplu vodu.

Koga zanima objasnicu, I to na najboljem primeru kako se reshavaju konflikti i separatistichki pokreti na svojoj teritoriji na "dobar" i na "losh" nachin.
Ako neko misli da su Rusi Checheniju reshili oruzijem GRDNO se vara. Evo primera koji to direktno pobija.
2002-ge godine 85% brojnog sastava jedinica ruske federacije koje su se borile na strani rusa u eliminaciji banditskih jedinica u Checheniji su bili Checheni !!! Kako je to postignuto ?
Kako je postignuto da verski vodja muslimana u Checheniji (inache u chinu pukovnika u separatistichkoj vojsci) sa oko 10.000 boraca prvog dana 2 Chechenskog rata se prikljuchi jedinicama RF ?
Prochitajte malo o tome. Ima izvora na netu koji i taj aspekt obradjuju. Ima tu dosta da se nauchi.

Kako te bre nije sramota da ostavis ovaj post koji si prepiso od reci do reci....
forum.deveta.co.yu/viewtopic.php?f=11&t=2607 - 68k

ajde sto si postovao bar da si naveo izvor....

A posle ovog poverovacu ti da zans engleski i ruski kad prevedes oba ova teksta koja si kopirao...

A za razliku od tebe ja znam i ruski i engleski chime su mi otvorena vrata i na istoku i na zapadu :) (milsim kad ti krecesh za debilnim argumentima - zashto ne bih i ja ) :confused:

Shalu na stranu. Moreplovka, mali savet. Prochitaj ili zamoli nekoga da ti prevede shta je ovde recheno na ruskom. NARAVNO radi se o ruskoj propagandi. ALI TEK kada znash shta je recheno na CNN-u i BBC-u (sa jedne) i TEK kada znash kako je neshto opisano na RTR Planeti i Kanalu 1 (za tebe koja ruski ne znash preporuchijem Russia Today - na engleskom je) sa druge strane, mozesh reci da si tematiku obradila validno.
Validno jer je istina i prava informisanost po pravilu TACHNO na sredini izmedju te dve interpretacije.

Ajde mi ti prevedi molim te...uzdam se u tvoje kvalitetne copy paste postove....

Nemoj vise nista da objasnjavas....dovoljno je

Moram da primetim da ne postujes bozije zapovesti...Citirao si patrijarha...Licemerno.

Čečenija je ruski naziv pa stoga i međunarodni za domovinu naroda Čečena čiji autoetnonim glasi Nohči.

Godine 1783. Rusija pod Katarinom Velikom pripaja Gruziju stječući tako formalno i vlast nad Čečenijom. Prvi sukob Rusa i Čečena zbiva se 1830. kada ruski car Nikola I. pokušava osvojiti Kavkaz. Slijede Kavkaski ratovi okončani 1864. Pod vodstvom Imama Šamila, kojemu je bio cilj osnovati islamsku državu, Čečeni se uspješno odupiru ruskoj invaziji sve do 1859. kada je njihov vođa Šamil uhvaćen. O njemu piše Lav Tolstoj u romanu Hadži Murat. Manji sukobi traju tijekom 1860-ih, uglavnom oko rijeke Terek. Od 1859. Čečeni su deportirani ili sami bježe u Osmansko Carstvo.

Tijekom ruske revolucije 1917. šeik Uzun Hadži osnovao je 1919. Sjevernokavkaski emirat. Čečenija proglašava neovisnost, ali je boljševička vojska okupira i 1920. osniva Čečensku autonomnu oblast. U siječnju 1921. u Vladikavkazu zasjedao kongres te je ustanovljena SS autonomna planinska republika iz koje se Čečenija izdvojila u studenom 1922. Čečenija se 1934. spaja sa Inguškom autonomnom oblašću u Čečensko-ingušku autonomnu oblast koja pak 1936. postaje Čečensko-inguška Autonomna Sovjetska Socijalistička Republika. U studenom 1940. njemačke su trupe bile nadomak Čečenije, ali su se povukle. Staljin je deportirao oko 400.000 Čečena i Inguša. Dana 23. i 24. veljače 1944. ruske trupe su ih sustavno trpale u kamione i prebacivale na istok. Čečeni i Inguši su 1957. vraćeni iz Kazahstana i Kirgistana u svoju domovinu na inicijativu Hruščova.

Nakon raspada Sovjetskog Saveza Džohar Dudajev, čečenski političar i bivši sovjetski general izabran je za predsjednika Čečenije te u studenom 1991. proglašava neovisnost. Dana 11.12.1994. predsjednik Jeljcin šalje trupe u Grozni. Poginulo je 70-80.000 ljudi, uglavnom čečenskih civila. Uz velike gubitke Rusi okupiraju Grozni i dvije trećine Čečenije. U lipnju 1995. Čečeni zarobljavaju stotine talaca u bolnici u Budenovsku, u južnoj Rusiji. Ruski komandosi rješavaju krizu u akciji u kojoj je poginulo više od stotinu talaca. U travnju 1996. Dudajev je ubijen projektilom dok je telefonirao satelitskim telefonom. Jeljcin je nakon neuspjelih pokušaja potpisivanja primirja poslao generala Aleksandra Ljebeda da s Mashadovim dogovori povlačenje ruskih postrojbi te se Rusija 1996. povlači poražena. U prvoj vojnoj kampanji poginulo je 3826 ruskih vojnika i između 60.000 i 100.000 civila. Čečeni 1996. uspijevaju ponovo uspostaviti nadzor nad Groznim, mirovni ugovor s Rusijom službeno je potpisan u svibnju 1997, kojim je predviđeno da Čečenija i Rusija u razdoblju od pet godina postignu politički dogovor o konačnom statusu Čečenije.

Tako 1997. Čečenija stječe de facto neovisnost pošto je Rusija priznala Mashadovljevu vladu. Na tome bi ostalo, ali početkom 1999. Mashadov je prisiljen uvesti šerijatski zakon. Naime učestali su zločini i otmice, jača islam i snage Šamila Basajeva napadaju Dagestan. Mashadov ne podržava napad. Ipak Rusija prekida pregovore s Čečenijom i odlučuje upravljati njome iz Moskve. Predsjednik Jeljcin naglo daje ostavku, a vlast preuzima radikalniji Putin koji se surovo obračunava s čečenskim vođama, ne štedeći pritom ni civile. Dana 13.2.2004. u Dohi u Kataru ubijen je tada bivši čečenski predsjednik Zelimhan Jandarbijev, a na drugom frontu ubijen je Ahmad Kadirov u ekspoziji na stadionu 9.5.2004. Putin organzira Mashadovljevo ubojstvo. Ubijen je 8.3.2005. Njegovo tijelo nije predano obitelji, nego je pokopan na tajnom mjestu. Šamilu Basajevu ne uspijeva, međutim nitko doskočiti sve dok 10.7.2006. nije poginuo u eksploziji vagona ispunjenog eksplozivom. Nedugo zatim čečenski su pobunjenici obznanili da odustaju od daljnje borbe i pokoravaju se Rusima.

ja nesto da vam kazem... ti rusi iako bi dosli da nam pomognu, izbio bi veeeliki vellliiiki rat izmedju istoka i zapada... stoga da ne *eremo vise, to znaju i mala deca po zapadu , dokle god je USA jaka nema nista od pomoci Rusa, dobrim Rusima je ipak vise stalo do svetskog mira nego do tamo nekih Srba!!!

Prvo kaze se ,,patriote", a ne ,,patrijote". Time samo pokazujes koliko si nepismena.

Kakve veze srpski patriotizam ima sa Rusijom?

Preformulisi ti to, da ne bi slucajno ispala glupa u drustvu. :cool:

nije ispala glupa nego je samo zaboravila da se izmedju I i O nestavlja J ...

sto se tice povezanosti Srpskog patriotizma i Rusije velika je povezanost , pa cela Srpska nacionalisticka misao je prozeta tim Rusima, prosto se gusite u reci Rusija!!!

Prvo kaze se ,,patriote", a ne ,,patrijote". Time samo pokazujes koliko si nepismena.

Kad neko zeli da pametuje treba da zna o cemu prica.Imas temu na Krstarici o patriotama i patriJotama pa mozda shvatis kakva je ralika...Kad procitas....volela bi da kazes ko je glupson...

Evo definicije koju je dao jedan forumas...

Patriota: onaj ko je u stanju da prepozna istorijske okolnosti i ne postupa u skladu s njima.Ne junaci se uprazno, trudi se da njegovoj zemlji u svakom pogledu bude bolje a ne ogre.Voli svoj narod i zemlju, i postuje druge.Ne smatra da je njegov narod bolji od drugih.Svestan je mana i prednosti svoje zemlje i svog naorda.Uci na svojim greskama i greskama drugih naroda.Cilj mu je da njegova zemlja zivi u miru i da ekonomski i kulturno napreduje

PatriJota: nema nikakvo saznanje o svom narodu i njegovoj zemlji, ne poznaje svoju istoriju, jezik i pismenost.Glasa za one koji su najglasniji i najprimitivniji.Obuzet je nejasnim predstavama o razlicitosti svog naroda u odnosu na druge.Ubedjen je da je njegov narod superioran, ali ne zna da objasni zasto.Smatra da je njegov narod najstariji na svetu, ima urodjenu odbojnost prema radu, a logika i ratio mu nisu jace strane.Priziva rat i smatra da ceo narod treba da zgine u ratu za deo teritorije, ali zaboravlja da teritorija ne znaci nista bez naroda.Naravno, njegovo junacenje pocinje i zavrsava se iskljucivo online.

Nadam se da je "plavusa" ukapirala....

Usput imas nebrojano tema koji u svom naslovu imaju rec patriJota....Kako si to propustio?

ja nesto da vam kazem... ti rusi iako bi dosli da nam pomognu, izbio bi veeeliki vellliiiki rat izmedju istoka i zapada... stoga da ne *eremo vise, to znaju i mala deca po zapadu , dokle god je USA jaka nema nista od pomoci Rusa, dobrim Rusima je ipak vise stalo do svetskog mira nego do tamo nekih Srba!!!

A jesu ovaj put Zapadnjaci spremni da se bore protiv Rusa?
Recimo, 45-e, iako je general Patton zahtevao rat, kada su već bili u Evropi, zapadnjaci su podvili rep i prepustili pola Evrope i Balkan Staljinu!

Svakoj državi koja ima snažnu vojnu industriju koju treba i razvijati, sa vremena na vreme paše i rat!
Obično je potreban samo POVOD!:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back