Ozbiljan plan za preko bare

Jedan od razloga sto sam otišao ( davnih dana) je bila nemogućnost bavljenja biznisom pod iole normalnim okolnostima. I pored traženja veza, mita i šta god još nisam uspevao da naplatim potraživanja (računali smo da nam je prosečno za naplatu trebalo 270 dana) i to me je dovodilo do pucanja sistema…
I da ne dužim, popricao sam sa porodicom i sam sa sobom, prelomio da je vreme da se negde proba život iz početka, našao posao u struci, ne idealan ali za pocetak sasvim dovoljan…. I paljba…

Posle mesec dana rada u firmi za drugog, sećam se i dan danas, 31.dan u mesecu, ponoć upravo prošla, 00.05h stiže mail, uplata plate na račun za odradjeni mesec. 😳….vi ne možete da verujete koliko sam bio srećan…taj osecaj da si došao negde gde neko zaista ceni to sto radiš…
Ne cene oni tvoj rad nego bi ih udarili po ušima kada ne bi na vreme uplatili.

Misliš da je to merodavno za diskusiju u ovoj temi?
Aposlutno, jer kad odes u inostranstvo, vecina trazi poslove i velikim i reputabinim firmama gde cene tvoj rad, imas opcije za napredovanje i na kraju krajeva posteno te plate za ono sto si odradio za njih.

Tako da te srpske fore, svi te mrze i gledaju da te zaj..u, ovde to ne igra, ozbiljan posao, ozbiljna lova i sto vise dobrineses to te vise cene. Sve onako kako bas i treba da bude u biznisu 😉

Aposlutno, jer kad odes u inostranstvo, vecina trazi poslove i velikim i reputabinim firmama gde cene tvoj rad, imas opcije za napredovanje i na kraju krajeva posteno te plate za ono sto si odradio za njih.

Tako da te srpske fore, svi te mrze i gledaju da te zaj..u, ovde to ne igra, ozbiljan posao, ozbiljna lova i sto vise dobrineses to te vise cene. Sve onako kako bas i treba da bude u biznisu 😉
O kojoj to državi pričaš?

Nasao sam poslodavca u NB kao vozac kamiona, preko AIP programa da idem. Imam polozen IELTS, WES odradjen, imam iskustvo na sleperu. Ne znam koliko su ljudi upoznati sa terminologijom, ali mogu lako da izguglaju.

Hvala Vam na ponudjenoj pomoci, mozete ostaviti email da Vas kontaktiram, ili mi mozete pisati na acaveljko91@gmail.com

Nemam nekih konkretnih pitanja, dugo sam bio u Australiji, i verujem da ima nekih slicnosti sa Kanadom, ali je uvek dobro dobiti savet od nekoga ko je vec tamo (u ovom slucaju u Kanadi).

A sta mislis da radis?
Nesto bilo šta za početak.
Kako si mislio to da izvedeš?

Inače, ako si nostalgičan za Srbijom i ljudima u njoj, nemoj ni da probavaš. Eventualno idi u komšiluk, ne dalje od Nemačke
Nisam. Imam ovde porodicu, ali svako treba da zivi svoj život. Nemam samo ja , pa da budem ceo život vezan ovde zbog mame i tate ako se ne stvori prilika.
Koliko godina si mlad?
33.
❤️
Nema sta da ko misli za tebe da li ti zelis da se iselis ili ostanes u Srbiji. Ljudi napustaju zemlju iz raznoraznih razloga, od skolovanja, dobre ponude za posao, razocarenja od nacina zivota koji trenutno zive....sve je individualno

Ono sto mogu da kazem da za bilo koji odlazak (cak i za onaj sa dobrim obezbedjenim poslom) je potrebno strpljenje, godine prilogodjavanja na neku drugu kulturu i obicaje, delimicno prihvatanje drugacijeg nacina zivota nego sto je u Srb.
Zemlja rodjenja je uvek tu negde u dometu, pa za one nostalgicne avion to resi za dan putovanja... 😉
Znam nije lako i treba strpljenje, papirologija, novac. Nije smak sveta da se pokuša.
Заувек или само један период да зарадиш па да се вратиш?
Zauvek ako moze. Gde da se vratim? Sa konja na magarca ne ide.

Pitanje za one koji misle da odu na par godina..da zarade...ustede..i vrate se u Srb sa tim parama i tu nesko kupe/rade...
Zanima me kako oni vide taj odlazak, i sta misle da ih tamo ceka?
Animation Money GIF

Sve zavisi od školske spreme- srednje škole i fakulteta.

Ako se tvoja struka traži u Kanadi, apliciraj da ideš tamo...ili u neku zemlju u kojoj je tvoja profesija tražena.

Ne znam da li imaš neke rođake ili prijatelje koji duže žive u inostranstvu, raspitaj se kod njih u vezi posla, plate, etc..Oni mogu da ti pomognu u tim prvim danima u novoj zemlji.

Pogledaj web sajtove ambasada zemalja u koje bi otišao. Tu ćeš naći sve potrebne podatke.
Srednja, faks zakočen. Rodjak ŠveCka i no contacto znači ništa i samo neka rodjaka iz Mkd u Jacksonville FL dolazi u obzir. Veliki deo rodbine po babine linije u Mkd. Opet failed.

Back