Ozbiljan plan za preko bare

Ozbiljno razmišljam da sledeće godine krenem u proces u novi život preko bare Australija, Novi Zeland ili , pak, Kanada Vankuver. Šta mislite? Vredi li ići tako daleko? Mozda blize u Dojčland? Hvala na razumevanju i savetima. 🙂🍻
Kao neko ko je živeo preko 20 godina u Kanadi, ako nisi spreman da prihvatiš "no life" život gde si prosto vezan za posao i to je to, onda slobodno idi ... ako nisi na to spreman, bolje nemoj ni da krećeš

Ozbiljno razmišljam da sledeće godine krenem u proces u novi život preko bare Australija, Novi Zeland ili , pak, Kanada Vankuver. Šta mislite? Vredi li ići tako daleko? Mozda blize u Dojčland? Hvala na razumevanju i savetima. 🙂🍻
Mislim da svako treba da proba, ko ima želju.

Ne možeš da znaš kako je dok ne probaš.

Neki ljudi se prilagode super, neki jedva dočekaju da se vrate.

Kao neko ko je živeo preko 20 godina u Kanadi, ako nisi spreman da prihvatiš "no life" život gde si prosto vezan za posao i to je to, onda slobodno idi ... ako nisi na to spreman, bolje nemoj ni da krećeš
Ja se ne slazem sa time... Osim prvih par godina dok si zbunjen gde si, kako sistem radi i kako se prilagoditi ..sve ostalo je mnogo lakse.
Ne samo da se radi organizovanije, radi se i manje casova, postuju se sva prava radnih odnosa, zarada je daleko veca, i najbitnije nivo stresa je nemerljivo na manjem nivou...

Nije nikakav problem, kad god dosli dobro dosli.

Za ostale Teksas jos i nekako, drzava u usponu miglracija jer su cene jos relativno pristojne u odnosu na druge razvijene drzave, Austin i Dallas ako bas mora...
Arizona...ko nije bio, ne mora ni da ide...vrucina, pozari, peskovite oluje..neka hvala
Da,upravo to za Teksas,a za Arizonu sam napisao-eventualno
Hvala na pozivu

Ne samo da se radi organizovanije, radi se i manje casova, postuju se sva prava radnih odnosa, zarada je daleko veca, i najbitnije nivo stresa je nemerljivo na manjem nivou...
Тачно. Ми који из Србије одемо у уређену државу просто се изненадимо, зачудимо како је могуће да постоји друштво где се поштују права радника и да за се осмочасовно радно време заради одлично.

Nista nije daleko. Avioni lete svaki dan. I ne gledaj sta je blizu, blizu cega uopste. Ako odlazis iz Beograda, ne odlazis da se vracas.
To sto ces povremeno da posetis familiju i prijatelje u Beogradu, nije nikakav faktor u odlucivanju o tvojoj buducnosti.

Тачно. Ми који из Србије одемо у уређену државу просто се изненадимо, зачудимо како је могуће да постоји друштво где се поштују права радника и да за се осмочасовно радно време заради одлично.
Jedan od razloga sto sam otišao ( davnih dana) je bila nemogućnost bavljenja biznisom pod iole normalnim okolnostima. I pored traženja veza, mita i šta god još nisam uspevao da naplatim potraživanja (računali smo da nam je prosečno za naplatu trebalo 270 dana) i to me je dovodilo do pucanja sistema…
I da ne dužim, popricao sam sa porodicom i sam sa sobom, prelomio da je vreme da se negde proba život iz početka, našao posao u struci, ne idealan ali za pocetak sasvim dovoljan…. I paljba…

Posle mesec dana rada u firmi za drugog, sećam se i dan danas, 31.dan u mesecu, ponoć upravo prošla, 00.05h stiže mail, uplata plate na račun za odradjeni mesec. 😳….vi ne možete da verujete koliko sam bio srećan…taj osecaj da si došao negde gde neko zaista ceni to sto radiš…

Back