Otac kažnjava brže od države

Profesorka hemije je napravila pet velikih gresaka koje dobar prosvetni radnik ne sme sebi da dozvoli. To ne znaci da je opravdano tuci je, ali te njene greske velikim delom uticu na ponasanje delikventnog djaka. One su sledece:
0. Nije smela da posle toliko godina rada dozvoli sebi da bude djacima (u grupi) antipaticna. To nije stvar njene strogosti, nego pogresnog stava. Profesor moze vrlo lako biti i strog i voljen, ali ako nije nadmen i drzak.
1. Skoro mogu da tvrdim da nije dovoljno obrazlozila ocenu jer kad dobije argumentovano obrazlozenje ocene, u nezadovoljnom djaku se dosta smanjuje agresivnost koja proizilazi iz tog nezadovoljstva.
2. Nije smela da dozvoli da djak ne bude na svom mestu.
3. Kad je vec djak poceo da se otima o Dnevnik, trebalo je da profka, usled nedostatka snage da otme Dnevnik, izadje iz ucionice i prekine cas i dovede obezbedjenje koje ce odrzati red i odmah zatim da podnese prijavu protiv doticnog djaka direktoru skole u pismenoj formi. Ukoliko Dnevnik bude ostecen, doslo bi do prepisa dokumenta i to je lako, a djak bi bio iskljucen iz skole i verovatno niko ne bi dobio batine. Ni slucajno nije smela da udari djaka.:rtfm:
4. Kada je vec doslo do tuche, nije trebalo da se cima sa djakom oko Dnevnika, vec da pokusa da napusti ucionicu i uradi kao sto je dato pod tri.
Da je jednu od ovih stvari uradila pametnije, bolje bi prosla.
A o djaku necu da komentarisem, zato sto postoje ovakvi ogromni propusti osobe koja je mnogo starija i odgovornija od njega. Ne pravdam ga, samo ga necu komentarisati.

Oво је до сада најкомплетнија анализа догађаја. :ok:

Deca u osmom razredu MORAJU da imaju maturu kao da su zavrsili faks a ne samo osnovnu skolu (sa kojom nemozes da budes ni cistac ulica). Devojcice su obucene kao najgore kafanske pevacice, minici nisu bezobrazni - nego KURVANJSKI (ej 14 godina). Pricaju samo o tome ciji tata i mama imaju vise love i ko ce platiti koliko svoje odelo, haljinu, cipele, patike, mob. telefon... (pri cemu jadni roditelji "da se njihovo dete ne bi izdvajalo" - skidaju kozu s ledja) Ispod casti je napraviti zurku u skolskoj fiskulturnoj sali (jel zna neko da se u svetu to praktikuje i u srednjoj skoli).
Deca strajkuju ako se na ekskurziju ne ide barem 4-5 dana, i ako udaljenost nije barem 800 km i vise!
Nastavnici i profesori, direktori od "izleta", rekreativnih nastava i ekskurzija prave biznis.
Covece u "ono vreme" - u mojoj srednjoj skoli na ekskurziju su isla samo odeljenja koja su imala preko 50% ucenika koji su imali pozitivne ocene na polugodistu - dve godine nigde!

Radikalne promene u sklostvu - pod HITNO!

p.s malo sam otisao od teme, ali sve ovo sto sam nabrojao - od nase dece stvara razmazene ....(da se ne izrazavam)!

pa ti nisi upoznat !!!!
pa ovo ti je reformisano skolstvo, ?????

Pa jeste li citali Blic juce?Znate profesorka je njega "odgurnula":dash:
Sad su skinuli i video sa you tuba..ovo je smesno....znam sta sam video a to je da ga je klepila dva tri puta(sto opet nije bilo opravdanje da je onako isamara.Mogao je da joj smesti otkaz beez pokreta ruke).CInjenica je sledeca.Tog decka su satanizovali a ta likusa je ispala zrtva.Takodje sam citao komentare na you tubu i tu je malo vise od polovine reklo da nije ni ona najcistija.

Ti si dete debil, najblaze recheno.

Joooooj sto volim ovakve pametne,...
volela bih ja tebe da vidim da na njenom mestu i da vidim da li bi se ti tako posanala po ovim "parvilima" sto si napisala :confused: :roll:

Verujem da je ona zena sa mnogo iskustva i radnog staza zna kako treba da se ponasa ali problem je taj sto DECA NISU VISE DECA i ne ponasaju se NORMALNO i problem je taj sto se profesori uopste ne postuju!!! I da nisu deca kriva profesori su krivi, jadna deca oni svi znaju za 10 samo im profesori dele keceve onako bez ikakvog razloga :dash:

Daaaaaaaaaaaaj molim te!

Ma pusti lupeta ko maxim...nije smela nije smela...pa sa ovakim bilmezima ne moze normalno.Paz nije smela da bude antipatichna.....:hahaha:

Toj deci koja nisu vise deca, predajem punih deset godina (zato se i cudim jednoj profanki pred penzijom koja sebi dozvoli ovakve situacije posle jos mnogo vise godina rada) i naletela sam na razne situacije koje su bile na ivici kriticnog ponasanja djaka dok nisam ustanovila sva pravila po kojima treba da se ponasa profesor (to je bilo uglavnom u prvoj godini rada u srednjoj skoli). Kada sam usla u stos kako treba i kako valja sa omladinom koja puca od neuskladjenosti hormona, buntovnistva sa i bez razloga, nedostatka vokabulara, viska propagandnog materijala, nedostatka hobija i viska slobodnog vremena, nedostatka pravog i viska nepotrebnog znanja i opsteg nedostatka paznje... e onda je postalo lako i zakljuciti keca i ukrotiti i najgoreg problematika i sve to BEZ IKAKVOG konflikta. Mozda su vise te situacije pracene humorom, nego kavgom, a cak ponekad se desi da kod djaka proradi neko zrnce samokritike. Dakle, tvrdim da se moze i dopreti i do normalnih djaka i do bilmeza, ali ne shtiklom u chelo, nego diplomatski.

bravo...!!!
pravi covek na pravom mestu !!!!
sa ovakvim pogledom na obrazovanje i rad u prosveti VI mozete reformisati skolstvo to je sigurno !!!

Toj deci koja nisu vise deca, predajem punih deset godina (zato se i cudim jednoj profanki pred penzijom koja sebi dozvoli ovakve situacije posle jos mnogo vise godina rada) i naletela sam na razne situacije koje su bile na ivici kriticnog ponasanja djaka dok nisam ustanovila sva pravila po kojima treba da se ponasa profesor (to je bilo uglavnom u prvoj godini rada u srednjoj skoli). Kada sam usla u stos kako treba i kako valja sa omladinom koja puca od neuskladjenosti hormona, buntovnistva sa i bez razloga, nedostatka vokabulara, viska propagandnog materijala, nedostatka hobija i viska slobodnog vremena, nedostatka pravog i viska nepotrebnog znanja i opsteg nedostatka paznje... e onda je postalo lako i zakljuciti keca i ukrotiti i najgoreg problematika i sve to BEZ IKAKVOG konflikta. Mozda su vise te situacije pracene humorom, nego kavgom, a cak ponekad se desi da kod djaka proradi neko zrnce samokritike. Dakle, tvrdim da se moze i dopreti i do normalnih djaka i do bilmeza, ali ne shtiklom u chelo, nego diplomatski.
Da li moze dopreti do mozga pijanom klincu?! Kreten je bio pijan!
A cenim da ce ona mala klika 90-o sto talasa na ovoj temi proci poput ove hemicarke, pre ili kasnije, zbog svog ponasanja.

2. Nije smela da dozvoli da djak ne bude na svom mestu.
3. Kad je vec djak poceo da se otima o Dnevnik, trebalo je da profka, usled nedostatka snage da otme Dnevnik, izadje iz ucionice i prekine cas i dovede obezbedjenje koje ce odrzati red i odmah zatim da podnese prijavu protiv doticnog djaka direktoru skole u pismenoj formi. Ukoliko Dnevnik bude ostecen, doslo bi do prepisa dokumenta i to je lako, a djak bi bio iskljucen iz skole i verovatno niko ne bi dobio batine. Ni slucajno nije smela da udari djaka.:rtfm:
4. Kada je vec doslo do tuche, nije trebalo da se cima sa djakom oko Dnevnika, vec da pokusa da napusti ucionicu i uradi kao sto je dato pod tri.
Da je jednu od ovih stvari uradila pametnije, bolje bi prosla.
A o djaku necu da komentarisem, zato sto postoje ovakvi ogromni propusti osobe koja je mnogo starija i odgovornija od njega. Ne pravdam ga, samo ga necu komentarisati.

1. Zena je tri puta pokusala da prodje pored bilmeza - nije joj dozvolio!
2. Nije smela da ga udari - slazem se, ali zena je bila u afektu i toliko ponizena da je to strasno!
3. Resenje:
- Drasticno promeniti kaznenu politiku, ako donosimo nove kaznene mere za odrasle (zakon o saobracaju) zasto misllimo da su deca drugacija i da ce se ona ponasati u skladu sa normama, samo ako ih lepo zamolimo
- Na pocetku svake skolske godine RODITELJIMA podeliti taksativan spisak sankcija koje ce njihovo dete snositi ukoliko prekrsi bilo koju od normi normalnog ponasanja!

Zakljucak: Zena je bila u pravu sto je cutala o svemu, jer sta je zakljucak posle danasnjih izjava raznih zvanicnika:
1. Bilmez ce dobiti meru pojacanog staranja !?!:dash: Pa od takvog staranja i jeste takav!
2. Ona moze da fasuje i otkaz - o zlostavljanju "deteta" da i ne govorim:think:

Da li moze dopreti do mozga pijanom klincu?! Kreten je bio pijan!
A cenim da ce ona mala klika 90-o sto talasa na ovoj temi proci poput ove hemicarke, pre ili kasnije, zbog svog ponasanja.

Diplomatski se dopire do mozga takvim djacima mnogo pre pa onda ni ne dolazi do konfliktnih situacija, veruj mi. Pijan ili trezan, djak reaguje na nepravdu, stvarnu ili umisljenu. Mi smo tu da mu tu "nepravdu" argumentujemo na pravi nacin i dokazemo da je pravda. A ta argumentacija treba da bude sistematska, da je ima uvek, za svaku ocenu, a ne kad nekom dogori pri zakljucivanju. Citaj pazljivije sta sam napisala i videces neke delove koji pokazuju kako spreciti takve situacije kao sto je ovo lemanje.
Pre svega na pijanstvo se reaguje na pocetku casa. Pijani djaci se vrlo brzo daju prepoznati i oni se iskljucuju sa nastave pomocu vlasti u skoli, diskretno i bez sukoba.

Cus ovoga sad......koga ti prozivas:lol:?Jesi li ti procitao post i pogledao video?Jel moram da ti crtam da su oboje krivi(jendo manje jedno vise) ili sta ti nije jasno majke ti?:lol:

Ја сам погледао видео,и могу ти рећи да професорка није ништа крива.Не може он да се тако понаша,да он тражи силом да гледа дневник,отима,или да јој ограђује слободу кретања и рада,што је учинио прибивши је до прозора и понашајући се као да је он тамо неки газда.

Али,то је проблем издебилисаних темеља на којима почива комплетан образовни систем.

1. Zena je tri puta pokusala da prodje pored bilmeza - nije joj dozvolio! allooo bre, profesorka nije SMELA sebi ni da dopusti takvu situaciju, kakav je to cas bio i pre tuche kad oni stoje pored prozora ko da su se skupili u kafitju :roll:
2. Nije smela da ga udari - slazem se, ali zena je bila u afektu i toliko ponizena da je to strasno! Afekat se ne priznaje u radu za nezrelom omladinom u skoli, kad bi svi sebi u skoli dozvolili sebi afekat zbog ovog ili onog, pa poklali bismo se, eeej!
3. Resenje:
- Drasticno promeniti kaznenu politiku, ako donosimo nove kaznene mere za odrasle (zakon o saobracaju) zasto misllimo da su deca drugacija i da ce se ona ponasati u skladu sa normama, samo ako ih lepo zamolimo
- Na pocetku svake skolske godine RODITELJIMA podeliti taksativan spisak sankcija koje ce njihovo dete snositi ukoliko prekrsi bilo koju od normi normalnog ponasanja!Ovo se uglavnom radi. :neutral:

Zakljucak: Zena je bila u pravu pa naravno kad ju je bio blamsto je cutala o svemu, jer sta je zakljucak posle danasnjih izjava raznih zvanicnika:
1. Bilmez ce dobiti meru pojacanog staranja !?!:dash: Pa od takvog staranja i jeste takav!
2. Ona moze da fasuje i otkaz - o zlostavljanju "deteta" da i ne govorim:think:

crveno, prof deform.:P

pa valjda vas ima kriticna masa VAS mladjih,punih elana i zelje za promenama,koje su slozices se neophodne i hitne.....
zato sam i predlagao da se uvede video nadzor u ucionice...pored ostalog da se oceni i kvalitet rada nastavnog osoblja....ko vredi svaka cast,ko ne vredi ko i svuda AJD ZDRAVO ..
tako bi se i izmedju vas odvojilo zito od kukolja ,,

pa valjda vas ima kriticna masa VAS mladjih,punih elana i zelje za promenama,koje su slozices se neophodne i hitne.....jok:(
zato sam i predlagao da se uvede video nadzor u ucionice...pored ostalog da se oceni i kvalitet rada nastavnog osoblja....ko vredi svaka cast,ko ne vredi ko i svuda AJD ZDRAVO ..
tako bi se i izmedju vas odvojilo zito od kukolja ,,

A za nadzor? Na glasanju npr. u nasoj skoli, od oko 100 predavaca bilo nas je petoro ZA, od toga je jedan Disha i dva zamenika. A mnogi su digli halabuku kako im je to atak na privatnost:eek::roll:. Ja ih pitala zar ce presvlaciti brushaltere u ucionici il sta? Koja bre privatnost sa trideset tutubana u ucionici.:dash:

Ma za sve je kriv onaj Darvinov may moon , kazem ti ja. Samo da ga uvatim,nosim ga tebi o'ma da mu udelis par vaspitnih.:per:

Samo ti dodji, ima da te prevaspitam, samo ces govoriti: Hvala... molim... izvol'te...
P.S. Neces verovati bas sam te se danas setila...

Prilozi

• 99874a494d.gif
    99874a494d.gif
    33,9 KB · Pregleda: 44
Jao, sto si skromna...:hahaha::hahaha::hahaha:

Jao sto si zavidna i sobom nezadovoljna... :hahaha:
Ajmo ozbiljno sad. Ne zelim da gubim vreme sa ogranicenim i iskompleksiranim i zlonamernim sagovornicama. Znam te tvoje osobine sa nekih drugih tema i zaista mi je suvisno da pokusavam da ti nesto objasnim jer si maliciozna.
Hoces li se napokon odlepiti od mojih postova i licnosti i prestati da se opterecujes mnome ili bi da ispadnesh glupa kokoshka kao pre u konverzaciji sa pametnijima od sebe? Cak i da zelis da se blamiras na taj nacin, nemam vremena za to, zato ce svaki tvoj debilni neargumentovani post biti na ignore. Ako naletim na nesto sto ima smisla, mozda cu ti i odgovoriti.:whistling:

Ajmo ozbiljno sad. Ne zelim da gubim vreme sa ogranicenim i iskompleksiranim i zlonamernim sagovornicama. Znam te tvoje osobine sa nekih drugih tema i zaista mi je suvisno da pokusavam da ti nesto objasnim jer si maliciozna.
Hoces li se napokon odlepiti od mojih postova i licnosti i prestati da se opterecujes mnome ili bi da ispadnesh glupa kokoshka kao pre u konverzaciji sa pametnijima od sebe? Cak i da zelis da se blamiras na taj nacin, nemam vremena za to, zato ce svaki tvoj debilni neargumentovani post biti na ignore. Ako naletim na nesto sto ima smisla, mozda cu ti i odgovoriti.:whistling:

:ok::ok::ok:

Ja ne znam kako neko sam IQ manjim od 75 moze da bude profa:think:

Nemoj da se lazemo. Ako predajes 10 godina u srednjoj skoli, kako to da sam morala da ti javno objasnjavam neke stilske figure, pa si se vadila tako nevesto, da sam se grohotom smejala. :zper:
A, sad se postavljas kao neki autoritet i pravis pametna. Lako je biti general posle bitke.

Joj, čoveče, kako sme taj klinac da bije profesorku?Taj klinac ako je hteo veću ocenu iz hemije je morao tokom cele godine da se potrudi i da odere guzicu od učenja a ne tako što će da mlati profesorku.Profesorka uopšte nije kriva to što je učenik nezadovoljan zaključnom ocenom.
J*bote, takvim đacima uopšte treba zabraniti da se približe školi, a kamoli da kroče nogom u nju! I pod broj jedan, profesorka uopšte nije zaslužila šamare jer je sasvim normalno da su profesori strogi, a drugo otac učenika je odmah odreagovao i ispisao sina iz škole, što se naravno i podrazumeva ;)
Mada ni ovi ostali učenici nisu ništa bolji.Namerno su snimali batinanje jer su mislili da je profesorka kao navodno "stroga".Ovaj narod je totalno odlepio!

Back