OSVESTITE SE

OSVESTITE SE - boga nema, nikad ga nije bilo niti ce ga biti.
Nema pakla, Nema raja, nema vaskrsnuca, nema drugog zivota, nicega nema........
Samo zamarate mozgove i oduzimate sebi vreme odlazeci u crkve, liturgije i sl. Uzalud Vas klepecu svestenici, uzalud mrtvima dizete skupe spomenike, sve je uzalud.......
Posvetite vreme svojoj deci, svom partneru, svojim bliznjima, citajte nesto od uglednih svetskih pisaca umesto biblije, igrajte bridz, ne ljuti se covece, izadjite s prijateljima na kapuccino, setajte, trenirajte, mozda neki dobar film........
Niko nikad nije dokazao ni pokazao da bog postoji, ni jedan umrli nije oziveo [vaskrsao], niko ne zivi vecno i ne zaludjujte se.
Zar ovaj jedan jedini zivot koji prolazi kao da udaris dlanom o dlan da tracite sa glupostima tj verom u prazno ?

Ne dajte da Vam ispiraju mozak i razmislite malo da li su Vasi roditelji bas sve u pravu kad su Vas tako vaspitali ?

Pa sad sve zavisi iz kog ugla gledas na postojanje boga... Onaj opisan u bibliji ne postoji.Ali postoji bog na zemlji medju nama,hteo ili ne u okruzenju u kojem zivis moras ziveti sa bogom,mnogo je vernika..ljudi slave,mole se,imas verske praznike,crkva ima uticaj na dobar deo sistema vrednosti u drustvu,neki ratovi se i vode zbog religije,dizu se ljudi u vazduh,nekada palili na lomaci,na svakom cosku imas po neku crkvu,sektasi ti zvone na vrata... Vidis od tog boga ne mozes pobeci i on zaista postoji na zemlji... Dakle moje misljenje je da bog postoji ali ne kao stvoritelj coveka vec je zapravo covek stvorio boga ili bolje receno stvorio mit o njemu... A potom grupa ljudi i religiju da bi vladala masom i manipulisali sa njom.

Kumunisti su u Srbiji hteli da sahrane Boga,znaci cak i oni su verovali u njega,a ove vece pape od pape u komunistickom smislu sa foruma su otisli i korak dalje :lol:
Elem ozbiljno, kumunisticko izivljavanje titoista u Srbiji, naredili trojici popova da pred celim selom sahrane Boga i da se jednom za svagda zavrsi sa njim,da se zna da je umro i da ga nema vise i da izvrnu potpunom ruglu crkvu.Popovi su poneli svu opremu,ali su u kovceg stavili ogledala.Kada su kumunisti rekli da se otvori kovceg da vidi narod da je Bog mrtav u njemu, svi su ugledali sebe,sahranili su sebe kao ljudska bica,jer se ne zasluzuju zvati ljudima.I u to vreme su popovi bili spremni da urade nesto za veru,ali sada ne verujem da ima toliko savesnih popova...na zalost...Umro je moral...

I bese jedna bajka, i bese da se negde negde desilo, pa se posle preuzimali da je to i kod nas desilo.

Ni jednog komunistu nisu brinuli oni koji veruju u nad naravno ,pa nazivalo se i Bog....sve ama bas sve je brinulo to sto se POD Plastom verovanja u Boga i institucije Crkve ,se sprovodilo najstrasniji zlocini nad neviniom ljudima a narocito prema Skepticima.:evil:

I tako, Vi tvrdite da nema boga, Ovi tvrde Ima ga, i jos izbacuju Tako divne dokaze da postoje a najvevi dokaz je knjiga, jer eto pise u knjizi.:per:

NO, Ja imam pravo da vas pitam , jes Vas zemljane, a zasto Vi ne verujete da smo mi Marsovci, dolazili i druzili se sa vama , i jes popili i po koju pivu i jes poigrali se malko sa zemljankama.

Koliko puta moram da vam tu pisem. Verujte u mene Marsovca, barem imate bre tekovine ove Industrijalizacije i imate VIDEO KAMERE, pa nas bre stalno ,malo po malo usnime nas.:rotf:

Jel vidite da i NASA pusta slike i video ,gde mi Vas nadgledavamo....bre.:klap:

:hahaha1:

Kažu da je bog svemoguć, savršeno svemoguć da je savršeni vladar svega i svačega pa nešto kontam da u toj i takvoj svemogućoj savršenosti ne mora ni postojati da bi savršeno vladao...:whistling:

I jeste je, eto vidis kako se On pojavio kod onijeah u Montanu- punu drveca i mocvara...:think:

I gde se nalazi i blago i to zlatne knjige.:rtfm:

Sta, ti mi ne verujes,:rotf: ma eto pitaj Smitha, on je licno opstio sa Isusom ,kao i sa bogom ,dok je pio munschow. :hahaha::dash:

:hahaha1:

Kažu da je bog svemoguć, savršeno svemoguć da je savršeni vladar svega i svačega pa nešto kontam da u toj i takvoj svemogućoj savršenosti ne mora ni postojati da bi savršeno vladao...:whistling:

Приметио сам да поседујеш изузетно библијско знање, а да си притом атеиста. Искрено ме интересује, зашто си толико времена потрошио проучавајући оно у шта не верујеш? Зар ниси могао корисније да утрошиш време којег ионако имамо веома мало?

Gde li samo uštekovaše onoliko ...tozla...:hahaha1:

Pa znao Isus a i bog da , tada ti " Nativ Indenigious People" nisu bili zainteresovani za zlato, znas ono zuto, sto svecenici a i veliki VERNICI stavljaju oko Vrata, da da bas taj Lanac i Krst. :hahaha:

Sto VECI i DEBLJI, to su blize bogu, barem tako kazu :rtfm:

I sakri on to blago ,kao i knjige znanja i mudrosti u Planinama i mocvarama Montane....i eto ,vis mnogi Tamo i jos traze, secam se da su nasli jednoga koji kaze da je skoro uhvatio Isusa u zamci za medveda ali se uspeo izvuci a i da mu je pripretio sa " Doci ces Ti meni, pa ces da vidis svoga boga" i kaze on to se desilo dal bese 1850 ili ti 1950 ili....ma , kaze koliko je star ,vise ne zna....:rotf:

A najveci Trazilpica su oni zvani JS, i bome od njih se ne moze doci na red...........:per:

Приметио сам да поседујеш изузетно библијско знање, а да си притом атеиста. Искрено ме интересује, зашто си толико времена потрошио проучавајући оно у шта не верујеш? Зар ниси могао корисније да утрошиш време којег ионако имамо веома мало?

On poseduje Izuzetno znanje,:dash:.Mora da je bio "clan biblioteke", o jee.:rotf:

I bese jedna bajka, i bese da se negde negde desilo, pa se posle preuzimali da je to i kod nas desilo.

Ni jednog komunistu nisu brinuli oni koji veruju u nad naravno ,pa nazivalo se i Bog....sve ama bas sve je brinulo to sto se POD Plastom verovanja u Boga i institucije Crkve ,se sprovodilo najstrasniji zlocini nad neviniom ljudima a narocito prema Skepticima.:evil:

I tako, Vi tvrdite da nema boga, Ovi tvrde Ima ga, i jos izbacuju Tako divne dokaze da postoje a najvevi dokaz je knjiga, jer eto pise u knjizi.:per:

NO, Ja imam pravo da vas pitam , jes Vas zemljane, a zasto Vi ne verujete da smo mi Marsovci, dolazili i druzili se sa vama , i jes popili i po koju pivu i jes poigrali se malko sa zemljankama.

Koliko puta moram da vam tu pisem. Verujte u mene Marsovca, barem imate bre tekovine ove Industrijalizacije i imate VIDEO KAMERE, pa nas bre stalno ,malo po malo usnime nas.:rotf:

Jel vidite da i NASA pusta slike i video ,gde mi Vas nadgledavamo....bre.:klap:

Ne nije bajka,nego jos jedna historijska sramota Srba,koji su spremni na raznorazna satanisticka ludila,a posle se cude kakvi su Amerikanci,ovi il oni...
Nisam ja ovi ili oni,ja sam neutralni posmatrac na temi i ubacujem se ko politicki analiticar kao treca strana kada su dve partije u tv duelu :lol:

Pa sad sve zavisi iz kog ugla gledas na postojanje boga... Onaj opisan u bibliji ne postoji.Ali postoji bog na zemlji medju nama,hteo ili ne u okruzenju u kojem zivis moras ziveti sa bogom,mnogo je vernika..ljudi slave,mole se,imas verske praznike,crkva ima uticaj na dobar deo sistema vrednosti u drustvu,neki ratovi se i vode zbog religije,dizu se ljudi u vazduh,nekada palili na lomaci,na svakom cosku imas po neku crkvu,sektasi ti zvone na vrata... Vidis od tog boga ne mozes pobeci i on zaista postoji na zemlji... Dakle moje misljenje je da bog postoji ali ne kao stvoritelj coveka vec je zapravo covek stvorio boga ili bolje receno stvorio mit o njemu... A potom grupa ljudi i religiju da bi vladala masom i manipulisali sa njom.

занимљиво, само никако да сазнам кад то човек смисли бога?

.Ali postoji bog na zemlji medju nama,hteo ili ne u okruzenju u kojem zivis moras ziveti sa bogom,mnogo je vernika..ljudi slave,mole se,imas verske praznike,crkva ima uticaj na dobar deo sistema vrednosti u drustvu,
Sve je manje vernika kao i onihsto slave a crkva ima uticaj na sve pa cak i u politiku.
Gura njonju gde joj nije mesto......

Ne nije bajka,nego jos jedna historijska sramota Srba,koji su spremni na raznorazna satanisticka ludila,a posle se cude kakvi su Amerikanci,ovi il oni...
Nisam ja ovi ili oni,ja sam neutralni posmatrac na temi i ubacujem se ko politicki analiticar kao treca strana kada su dve partije u tv duelu :lol:

Nema ikakvih veza sa satanistima ili ti djavolima ili, sve te nazive su Ljudi izmislili i dali i objasnjenja.......

Kao politicki posmatrac, onda bi bilo dobro da uz postavke tipa cuo sam imamo i neke relevantne podatke, zar ne.

No nisi mi odgovorio na Pitanje? Zasto ne verujes / neverujete u moje postojanje kao Marsovca!:whistling:

занимљиво, само никако да сазнам кад то човек смисли бога?

Sale , mala digresija u vezi boga, potrebno je da se postavi pitanje ( a koje sam vec nebrojano puta vec pitao ) STA SE DESILO SA SVIM BOGOVIMA iz raznih Civilizacija, pocevsi od Stare Grcke, Mesopotamije, Starog Egipta, gde su Nordijski Bogovi.:eek:

Ovoga boga , na koje se pozivaju ( amorfnoga - bre se ne zna dal je zensko ili ti musko ) su mnogo kasnije u Industriji Religije, svestenstvo izmislili.:rotf:

- - - - - - - - - -

Sve je manje vernika kao i onihsto slave a crkva ima uticaj na sve pa cak i u politiku.
Gura njonju gde joj nije mesto......

A narod li mirise , li mirise...

Sale , mala digresija u vezi boga, potrebno je da se postavi pitanje ( a koje sam vec nebrojano puta vec pitao ) STA SE DESILO SA SVIM BOGOVIMA iz raznih Civilizacija, pocevsi od Stare Grcke, Mesopotamije, Starog Egipta, gde su Nordijski Bogovi.:eek:

Ovoga boga , na koje se pozivaju ( amorfnoga - bre se ne zna dal je zensko ili ti musko ) su mnogo kasnije u Industriji Religije, svestenstvo izmislili.:rotf:

ма не, неко је морао све то много раније, јер по форумској причи кажу да је било некаквог преписивања

ма не, неко је морао све то много раније, јер по форумској причи кажу да је било некаквог преписивања

Pa ,ako je tako ,nek im je lepa kuca a Ja cu i dalje kao Bog Marsa da se druzim sa svojim bogovima, koji su ljudi onijeah civilizacija nas prozvali.:D

Malo je trulo,ali mnogi i najtvrdokorniji ateisti se u zadnjim časima
hvatali krsta i brojanica,Biblije i Kurana,Bagavad Gite i sl..
Ja sam agnostik i težim znanju,a uz to i veliki skeptik,ali sam
umereni zagovornik da se kolektivno religijsko ,makar kao
sinergija skupa,mnoštva ljudskih volja,ne zanemaruje i ne
podcenjuje...
Naime,dok ne saznamo,postoji tenzija-sila koja se prostire
Univerzumom i determiniše kvantne skupine u kristale,
pravilne skupine čak i život na pogodnim planetama...
Odbojnost prema naukama zbog fanatizma treba urazumljivati
i civilizovati naučnim znanjima jer je primitivizam i neznanje=praznoverje
i surogat znanju,ali gde nema još naučnih jasnih odgovora-polako,neka ljudi
veruju-bolje to nego sudaranje s apsurdom i depresija...

Poslednja izmena:
Malo je trulo,ali mnogi i najtvrdokorniji ateisti se u zadnjim časima
hvatali krsta i brojanica,Biblije i Kurana,Bagavad Gite i sl..

Pa da, pisalo u Pravoslavnom Kekecu.

ali gde nema još naučnih jasnih odgovora-polako,neka ljudi
veruju-bolje to nego sudaranje s apsurdom i depresija...

Mislis, bolje je lagati nego reci ne znam? Nisam kadar da prihvatim nemoralno, naspram moralnog. Pretpostaviti da ce padati u depresiju zato sto se nesto ne zna a nije od presudnog znacaja, je smesno. Evo, ja nisam depresivan. I ne znam. I nije da mi sad nesto frka da znam. Ne sechem vene, i ne secem, sto je najvaznije, drugima vene. Ja sam ipak za ono sto znamo i u sta smo sigurni, da se to uci.

Desilo se da tokom nekoliko godina života nisam imao mogučnost da vreme utrošim u ništa pametnije do čitanja nekih knjiga pa tako i biblije.

On poseduje Izuzetno znanje,:dash:.Mora da je bio "clan biblioteke", o jee.:rotf:

Kaza onaj koji se čudom čudio naravno u svom elementarnom neznanju u vezi ovog...napisanog korisniku koji je znao o čemu priča ali nije znao da ti nemaš blagog pojma o elementarnim stvarima...

Napisao si jos i :"stvar po sebi";Kako stvar moze biti po sebi?

Naravno da si znao šta je transcedentalni idealizam i da se to ''stvar po sebi'' svodi na suštinu svih stvari po sebi ne bi ispao smešan...A da si malo koristio biblioteku možda bi nešta i pročitao u vezi sa Kantom...

Back