OSVESTITE SE

Lako je matematički dokazati da Bog postoji.

(1 - Velika premisa) Ako Bog ne postoji, onda nas neće biti nakon što umremo;
(2 - Mala premisa) Ta činjenica me plaši;
(3 - Zaključak) Bog postoji.

Ovaj zaključak malo vuče na emocije, zato postoji i jedan mnogo bolji i stabilniji:

(1) Ako Bog postoji, ja treba da verujem u njega.
(2) Ja verujem u njega.
(3) Dakle, Bog postoji.

Postoji i brutalni, neoborivi tzv. Torkemadin argument:

(1) Vidiš li ovu pripremljenu lomaču?
(2) Dakle, Bog postoji.

Brate, ja ovakve gluposti koje si napisao jos nisam nikad cuo majke mi a pogotovo ovo >

(2) Ja verujem u njega.
(3) Dakle, Bog postoji.

Sam si sebe ubedio da bog postoji. Kao prvo >(1) Ako Bog postoji, ja treba da verujem u njega.< bog ne postoji i kako mozes da verujes osim ako nisi umislio. I resenje tvog umisljenja je >(3) Dakle, Bog postoji.<

Izvini ali zaista ne mogu da komuniciram sa ljudima koji su ispod stepena moje inteligencije. Ne zelim da te vredjam kao nikoga ovde na forumu ali ovo prevazilazi neke norme zdravog razuma.

Izvini.......

OSVESTITE SE - boga nema, nikad ga nije bilo niti ce ga biti.
Nema pakla, Nema raja, nema vaskrsnuca, nema drugog zivota, nicega nema........
Samo zamarate mozgove i oduzimate sebi vreme odlazeci u crkve, liturgije i sl. Uzalud Vas klepecu svestenici, uzalud mrtvima dizete skupe spomenike, sve je uzalud.......
Posvetite vreme svojoj deci, svom partneru, svojim bliznjima, citajte nesto od uglednih svetskih pisaca umesto biblije, igrajte bridz, ne ljuti se covece, izadjite s prijateljima na kapuccino, setajte, trenirajte, mozda neki dobar film........
Niko nikad nije dokazao ni pokazao da bog postoji, ni jedan umrli nije oziveo [vaskrsao], niko ne zivi vecno i ne zaludjujte se.
Zar ovaj jedan jedini zivot koji prolazi kao da udaris dlanom o dlan da tracite sa glupostima tj verom u prazno ?

Ne dajte da Vam ispiraju mozak i razmislite malo da li su Vasi roditelji bas sve u pravu kad su Vas tako vaspitali ?

немамо времена посо кућа, кућа посо, у међувремену интернет:hahaha:

[/B]
:sad2: Tako je mislio i Juda ...
pa se zeznuo.

Evo tipicno razmisljanje HRISCANA:

Dokaz za to sto tvrdimo o Judi je u BIBLIJI, a oni spisi koji "govore" o tome da je Juda bio sasvim drugaciji je jednostavno LAZ.

Pa da li ima logike u tome, a Pink.Pearl?

Po cemu je to BIBLIJA istina, a npr. gnosticka evandjelja LAZ? Ko je to odredjivao sta ce biti LAZ a sta ISTINA?

P.S. Gde je tebi dokaz da se Juda zaznuo, kao sto kazes?

Vi gospodine niste nikakav ateista na kub vec samo troll koji pokusava da opovrgne
nesto sto ljudi vec vekovima postuju (u vecini) i cega se pridrzavaju,svi su oni bili znaci idioti ukljucujuci i Nikolu Teslu koji
je smatrao da istina negde izmedju Budizma i Hriscanstva,a samo ste vi gospodine jako pametni i mozete da govorite protiv toga umesto
sto ti je razmisljanje unutar kutije,bolje otvorite svoj um za nova saznanja i mozda i otkrijete istinu,zamaranje mozga otvara nove horizonte,mozda bi
i vi mogli poceti malo razmisljati o vome sto sam rekao ;)

поредиш сликаре, писце, научнике са форумашима.
за разлику од ових првих који су се бавили да оставе духовни дар човечанству ти спочитаваш анонимним ликовима којима је овде мека и медина да истресу негативну енергију.
јел ти оћеш да их пустиш на улицу?

Dokaz za to sto tvrdimo o Judi je u BIBLIJI, a oni spisi koji "govore" o tome da je Juda bio sasvim drugaciji je jednostavno LAZ.

Po cemu je to BIBLIJA istina, a npr. gnosticka evandjelja LAZ? Ko je to odredjivao sta ce biti LAZ a sta ISTINA?

а ти још изгледа ниси схватио да она не зна шта је библија и одакле је проистекла, а речено јој је, мада се она и тога одрекла јер се нека госпџа која се бавила узгојем чудних биља досетила да им главно учење буде субота:D

Ovaj zaključak malo vuče na emocije, zato postoji i jedan mnogo bolji i stabilniji:

(2) Ja verujem u njega.
(3) Dakle, Bog postoji.

(2) Dakle, Bog postoji.

Ovaj poslednji argument je bio vekovima veoma delotvoran, ali ga, na žalost mnogih hrišćana, ukinuše.

Poslednja izmena:
Najvaznije je Cvrle da ti verujes u Darvinovu teoriju, sve ostalo nema smisla, :mrgreen:

Ne postoji nikakav razlog da bi se u nju verovalo, niti menja bilo sta u mom zivotu i da nikada nisam cuo za nju, za razliku od tvoj boga za kojeg ne postoji ni truncica dokaza a zivis ceo zivot po sablonu koji su napisali pustinjaci pre 2000 godina.
Verovati da su oni o bilo cemu imali vise znanja od nas danas je kao da verujes da dete od 2 godine moze imati vise pojma o bilo cemu o zivotu od odraslog coveka.

Poslednja izmena:
Da se ne prestravi :zcepanje:

misliš
2837091682.gif

pa ja se prestravim kad vidim neke ljude
3599676510.gif

(2) Ja verujem u njega.
(3) Dakle, Bog postoji.

(2) Dakle, Bog postoji.

Zanimljiva je ta matematička logika u smislu zaključivanja gde zaključak sledi po pravilu iz premisa koje nemaju veze sa...činjeničnim stanjem. A fazon je u tome što kod takve dedukcije nije od nikakvog značaja da li su premise pravilne koliko toliko..

A u suštini bi to bilo ono što neki nazivaju ontološkim dokazima postojanja boga...

A ono poslednje od glavnog inkvizitora za Španiju Tomasa Torkemade je u svoje vreme bilo...dokaz nad dokazom...:hahaha1:

P.S. A Sizife Sizife...šta počini i jednima i drugima...

Brate, ja ovakve gluposti koje si napisao jos nisam nikad cuo majke mi a pogotovo ovo >

(2) Ja verujem u njega.
(3) Dakle, Bog postoji.

Sam si sebe ubedio da bog postoji. Kao prvo >(1) Ako Bog postoji, ja treba da verujem u njega.< bog ne postoji i kako mozes da verujes osim ako nisi umislio. I resenje tvog umisljenja je >(3) Dakle, Bog postoji.<

Izvini ali zaista ne mogu da komuniciram sa ljudima koji su ispod stepena moje inteligencije. Ne zelim da te vredjam kao nikoga ovde na forumu ali ovo prevazilazi neke norme zdravog razuma.

Izvini.......

Čoveče, nisi ništa shvatio....ali ništa...Ali shvatičeš Sizifov sarkazam kada skontaš da je on ...ateista...

Probaj malo da skontaš da takve vrste dokaza polaze od osnovne stvari da se na osnovu postojanja nekih pojmova zaključuje da postoji i ono na šta ukazuju ti pojmovi sami po sebi.

Ona ne može zamisliti ni kao mogučnost da je neko od njegovih učenika morao da ga ''izda'' u smislu onog da se zbude pismo...a to je mogao učiniuti samo nekao kome je Isus najviše verovao...No gnostička jevandjela za nju ne postoje ...No da ja ne detaljišem o tome ovde jer tema nije primerena za to.

Kumunisti su u Srbiji hteli da sahrane Boga,znaci cak i oni su verovali u njega,a ove vece pape od pape u komunistickom smislu sa foruma su otisli i korak dalje :lol:
Elem ozbiljno, kumunisticko izivljavanje titoista u Srbiji, naredili trojici popova da pred celim selom sahrane Boga i da se jednom za svagda zavrsi sa njim,da se zna da je umro i da ga nema vise i da izvrnu potpunom ruglu crkvu.Popovi su poneli svu opremu,ali su u kovceg stavili ogledala.Kada su kumunisti rekli da se otvori kovceg da vidi narod da je Bog mrtav u njemu, svi su ugledali sebe,sahranili su sebe kao ljudska bica,jer se ne zasluzuju zvati ljudima.I u to vreme su popovi bili spremni da urade nesto za veru,ali sada ne verujem da ima toliko savesnih popova...na zalost...Umro je moral...

Zašto čovek ne bi smeo da vidi boga ?

Pozvao sam vrsnog poznavaoca Biblije, i verujem da će on da isčačka i odgovarajući stih.

Dok se taj ne javi ja bih postavio ovo...

Izlazak 33:20...

''I reče: Ali nećeš moći videti lice moje, jer ne može čovek mene videti i ostati živ.''

Bog jasno kaza Mojsiju da se ne može videti lice njegovo i...ostati živ...

E sada...ima i ono da su ga neki videli...barem po onom kako u bibliji piše...

Ali hebiga...to je jasnoća božije reči...

- - - - - - - - - -

Kao jedan od razloga za nemogućnost viđenja je i nepostojanje, pa je sigurnije ako je zabranjeno viđenje nečega što "fakat" postoji.

Pozdrav prijatelju...

Kumunisti su u Srbiji hteli da sahrane Boga,znaci cak i oni su verovali u njega,a ove vece pape od pape u komunistickom smislu sa foruma su otisli i korak dalje :lol:
Elem ozbiljno, kumunisticko izivljavanje titoista u Srbiji, naredili trojici popova da pred celim selom sahrane Boga i da se jednom za svagda zavrsi sa njim,da se zna da je umro i da ga nema vise i da izvrnu potpunom ruglu crkvu.Popovi su poneli svu opremu,ali su u kovceg stavili ogledala.Kada su kumunisti rekli da se otvori kovceg da vidi narod da je Bog mrtav u njemu, svi su ugledali sebe,sahranili su sebe kao ljudska bica,jer se ne zasluzuju zvati ljudima.I u to vreme su popovi bili spremni da urade nesto za veru,ali sada ne verujem da ima toliko savesnih popova...na zalost...Umro je moral...

риспект

Back