Osmaci beže od zanimanja koja obezbeđuju siguran posao i početnu platu od 100.000 dinara: Istražujemo koje škole su ostale prazne

Za socijalizmom najviše kukaju ovi neradnici sa diplomama iz državnih firmi.
У социјализму је радник био цењенији него данас, па су припадници радничке класе имали више секса и лакше су се женили лепим женама(а све жене су биле лепе у социјализму, јер смо имали квалитетну домаћу индустрију алкохолних пића).

Девојка која је историчар уметности има далеко веће шансе да се добро уда од девојке која није историчар уметности.

Тржиште мушко женских односа, бајо мој!
Зашто нема жена међу мајсторима?

Зашто нема жена међу мајсторима?

Слаба је потражња за женама мајсторима.

Нпр. никада не бих ангажовао жену да ми замени цреп на крову или да ми отпуши вц шољу.

Чак ни своју.

Нпр. никада не бих ангажовао жену да ми замени цреп на крову или да ми отпуши вц шољу.

Чак ни своју.

Али, зато би ми историчарка уметности завртела мозак, без да трепне.

Добро, морала би да трепне.

Чак ни своју.
Ја сам заједно са својом женом отпушавао ВЦ шољу, не треба ти мајстор за то.

Ја сам заједно са својом женом отпушавао ВЦ шољу, не треба ти мајстор за то.

Добро, горенаведено замени за стављање изолације или радове око струје или сечење огромног стабла и сл.

Све се троши, човјек мора да ради. Дође вријеме за моловање, молер стиже на договорени састанак у ваш стан, он куцка по зидовима, загонетно врти главом и пита: „Ко је ово радио?“ Сјећате се фирме и кажете ко је био извођач радова, а ваш молер не дејствује са молерске тачке! Врши процјену са моралне тачке гледишта! Рад својих колега оцрни са високо одређене професионалне координате: „Баш су се прописно осрамотили!“ Онда длијетом стругне по зиду, као да вам по кожи гребе, опада онај малтер, све у великим комадима.

– Све мора да се глетује нема друге ако то не урадимо данас сљедећи пут ће бити теже и скупље.

Пристајете прећутно.

Код аутомеханичара ствар почиње без задршке. Када се стручњак извуче испод вашег аутомобила он пита: „Који вам је главоња ово радио?“ Ви кажете име, а он не штеди ријечи покуде:

– Не знам ни како сте стигли до мене, он је у редуктор ставио воду умјесто уља!

Све се троши, човјек мора да ради. Дође вријеме за моловање, молер стиже на договорени састанак у ваш стан, он куцка по зидовима, загонетно врти главом и пита: „Ко је ово радио?“ Сјећате се фирме и кажете ко је био извођач радова, а ваш молер не дејствује са молерске тачке! Врши процјену са моралне тачке гледишта! Рад својих колега оцрни са високо одређене професионалне координате: „Баш су се прописно осрамотили!“ Онда длијетом стругне по зиду, као да вам по кожи гребе, опада онај малтер, све у великим комадима.

– Све мора да се глетује нема друге ако то не урадимо данас сљедећи пут ће бити теже и скупље.

Пристајете прећутно.

Код аутомеханичара ствар почиње без задршке. Када се стручњак извуче испод вашег аутомобила он пита: „Који вам је главоња ово радио?“ Ви кажете име, а он не штеди ријечи покуде:

Ове теорије су глупост. Централно планирање и макар некакво регулисање је сигурно потребно.
Дивљање цена у здравству ко у оној блесавој Америци се мора спречити по цену грађанског рата малтене.

Домаћи водоинсталатери и електричари имају безобразне цене.

Треба да доведемо занатлије из Азије и Африке, да нам мењају струју и отчепљују шољу по пристојним ценама.

Или плати оног ко нешто зна (они што добро знају су по Словенијама, Немачкама) или сам отчепљуј. Ко има диплому и нешто зна и треба да заради.

Kada bi država dopustila slobodno tržište, garantujem da bi naš drugar Džoni i ostali moleri najviše kukali i tražili da se vrati socijalizam. Tj. ovaj naš postsocijalistički socijalizam u kojem su im mnoge stvari dostupne za bagatelu a oni svoje usluge naplaćuju po tržišnim cenama.
Да ли би платио вађење крви и крвну слику 1.000 долара што се дешава у јадној Америци?

Devastacija drustva se ogleda na razne nacine.
Zasto da se neko muci i zaradi kad vidi da kajmak skidaju pokvarenjaci i kriminalci.
Pametniji ce da zavrse nesto bolje i da beze na zapad a ostali ce na neku muvacinu.

Шта причаш бре ти!? 130 земаља долази на ЕСКО а ти кажеш да пропадамо...

:hahaha:

'ладно не постоји систем да се прочује ко је лош а ко добар адвокат.

Онај са лепшом ташном и машном је популарнији од оног што не носи лепе ташне и машне.

За аутомеханичаре по граду увек знамо који су на добром гласу.

За адвокате то никако не може да се зна. Јер људима, углавном, у животу и не треба адвокат. А кад им затреба, на Х година, онда оду код неког ког познају, или ког познаје познаник или су му видели таблу или се рекламирао (обично кроз политику).
Мислим да се то обично ради на препоруку.
Једино ако је нешто ситно.
То ти је процес налажења правог мајстора.
Мораш да пољубиш неколико жаба да би дошао до принца.

Мислим да се то обично ради на препоруку.
Једино ако је нешто ситно.
То ти је процес налажења правог мајстора.
Мораш да пољубиш неколико жаба да би дошао до принца.

Па, да. На препоруку.

Препоручи ми доброг адвоката.

И ти ми препоручиш оног ког знаш, а знаш их петорицу, а у граду 500 адвоката.

Ne treba mešati babe i žabe. Na zanate idu slabiji đaci, na fakultete bolji. Ne treba dobre đake terati na zanate umesto u gimnazije. Ono što je potrebno je da se se slabiji đaci nekim merama preusmere na zanate. Npr. umesto da neko ko ima sve dvojke i trojke upiše pravno-birotehničku ili hemijsku stipendirajte ga da upiše zanat.

Па, да. На препоруку.

Препоручи ми доброг адвоката.

И ти ми препоручиш оног ког знаш, а знаш их петорицу, а у граду 500 адвоката.
Па како другачије?
Једино да имаш неко независно тело које ће некако да их мери по неким статистикама колико су парница имали, добили, изгубили.
Неку ранг листу, неку лигу.
Тражиш референце онда јбг ко на разговору за посао.

Па како другачије?
Једино да имаш неко независно тело које ће некако да их мери по неким статистикама колико су парница имали, добили, изгубили.
@Alter_Ego_ , ето ти идеје за андроид апликацију, хе хе.

Има она апликација Знам Мајстора!
Претпостављам да слично функционише, али нисам користио.
Ништа ми се не квари у кући, а имам и инвестиционо одржавање.

Па како другачије?

Тако није са аутомеханичарима.

Зна се, по чувењу, ко су добри аутомеханичари по граду.

Иначе, било би другачије да адвокати нису затворена секта са солидним уцењивачким потенцијалом.

Знаш како по белом свету имаш велике адвокатске фирме, које имају Х адвоката који су расподељени по областима које познају, раде као права фирма.

Ови наши не дају никакво укрупњавање, јер би велика адвокатска фирма разбила ове мале што имају ташну и машну.

То би разбило секташење и увело тржишне принципе у адвокатури.

Ипак, чим би неко поменуо промену Закона о адвокатури, или недобог запитао се шта ради адв. комора, одма' штрајк адвоката и колапс судова.

Тако није са аутомеханичарима.

Зна се, по чувењу, ко су добри аутомеханичари по граду.

Иначе, било би другачије да адвокати нису затворена секта са солидним уцењивачким потенцијалом.

Знаш како по белом свету имаш велике адвокатске фирме, које имају Х адвоката који су расподељени по областима које познају, раде као права фирма.

Ови наши не дају никакво укрупњавање, јер би велика адвокатска фирма разбила ове мале што имају ташну и машну.

То би разбило секташење и увело тржишне принципе у адвокатури.

Ипак, чим би неко поменуо промену Закона о адвокатури, или недобог запитао се шта ради адв. комора, одма' штрајк адвоката и колапс судова.
Могу паметне ствари да се науче од вас.

Zanati su budućnost, ali svi bi samo da tipkaju po kompjuterima.

Tо једноставно МОРА да се мења. Првенствено васпитање у кући.

п.с. Ја сам због ликуше која ми се свидела био спреман и назидарску преквалификацију али ме снајка одбила. :(

Пристајете прећутно.

То су форе да ти више наплате, односно овце су за шишање.

Nažalost, kultura instagrama i promocija lagodnog života je učinila da mladi više sebe ne vide u tim poslovima. Sada je blam uopšte i raditi bilo kakav posao 9-17. Ti si luzer ako tako radiš. In je biti influencer, freelancer, putovati po svetu i tako te stvari...

У Аустралију онај тик-так забранили. Паметни људи.

Back