moje srce
Iskusan
- Poruka
- 6.073
pise ti u mom tekstu, ako znas da citas.Извини, знаш ли уопште шта је алфа честица?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pise ti u mom tekstu, ako znas da citas.Извини, знаш ли уопште шта је алфа честица?
pise ti u mom tekstu, ako znas da citas.
Извини, знаш ли уопште шта је алфа честица?
Имаш ли уопште представу како делују на организам?
Мислиш, не може да изазове проблем ако доспе 2 цм у дубину?
a imas li ti predstavu koliko brzo alfa cestica gubi svoju energiju?
ja nisam prepisala nista sa sajta... jedino sto sam trazila na internetu bio je procentualni sastav osiromasenog uranijuma po izotopima, da bih bila u stanju da tacno odgovorim na pitanje.Све што си написла, тј. преписала са неког сајта није нетачно, али није обрађено из медицинског угла.
Нађи то, па се врати паметна на тему.
ja nisam prepisala nista sa sajta... jedino sto sam trazila na internetu bio je procentualni sastav osiromasenog uranijuma po izotopima, da bih bila u stanju da tacno odgovorim na pitanje.
sve ostalo je iz glave i procitane literature...
nema potrebe da se nerviras, nisi ti kriva sto si ogranicena.

Али, то што нешто брзо губи енергију, не значи да не може да разара и питање врло битно- колико ће се исте дуго ослобађати након што је човек озрачен?, а дужина полувремена реаспада је посебно битна из медицинског угла, што је краћа ( као у случају алфа емитера), пацијент, озрачени , како год, је дуже изложен зрачењу.
Па је и штетни учинал већи.
Ово ти је ваљда јасно.8)
Мисли о томе...и наравно да се не користе у медицини ( алфа емитери)јер су штетни, и то веома.
Је л' сад ја теби треба да кажем да си ограничена, пошто си заиста приступила проблему ограничено?
Нећу, овог пута ћу ти опростити.8)
Нисам ни мислио на нас одликаше, него на ове понављаче... наређали слабе оцене па сада мудрују!
Ево гледам оног Гвоздена... Модератори 1
Текстови у блогу 1
... како он мисли са две слабе оцене, а школска година се ближи крају?
a imas li ti predstavu koliko brzo alfa cestica gubi svoju energiju?
sta zna dete sta je dva centimetra... e, nemoj vise da se blamiras, molim te.
dosta je bilo...![]()

sevilja, lepo sam te zamolila da prestanes, i da se ne blamiras vise.
razlog sto ti mene ne mozes da nazoves ogranicenom a ja tebe mogu je vrlo jednostavan - tako stoje stvari, bejbe.
vreme poluraspada uranijuma-238 je bitno samo ako ti snifnes ili progutas taj isti uranijum pa se on u tebi raspada jedno 4.5 puta 10 na deveti godina...
Ti, mukice ne razlikujes dejstvo alfa cestice (ili snopa alfa cestica) i izvora zracenja...
Ajde sad da ti nacrtam opet:
Ne raspada se alfa cestica toliko godina nego U R A N I J UM 238. I tesko da Ameri idu okolo i za dorucak nam serviraju uranijum.
Alfa cestica koju emituje taj isti uranijum 238 nosi energiju oko 4.2 MeV. Duzina predjenog puta u VAZDUHU, pazi U VAZDUHU, potrebna da ta cestica izgubi svoju energiju je 2.5 cm.
to sto si napisala da pacijent u slucaju alfa emitera oseca dugotrajne posledice zracenja vazilo bi samo u situaciji kad pacijent guta taj emiter i on ostaje u njemu... a zaista ne znam sto biste to radili svojim pacijentima, osim ako vam sef nije je.beni mengele.
alfa emiteri se u medicini ne koriste zato sto sa njima nemas sta da radis (sem da pacijentu sprzis kozu)... medicinska slikanja idu sa X zracima, ili drugim vidovima elektromagnetnog zracenja (npr ultrazvuk)... terapija tumora takodje ide sa gama zracenjem... ne znam sto uopste pricas o alfa emiterima... te cestice su suvise teske i suvise se brzo usporavaju da bi ikakve koristi od njih bilo u medicini (terapeutske ili dijagnosticke).

eremita, si ovaj tekst ti sam smislio ili ti je neko pomagao?
kakve bre tri vrste uranijuma?
to su, decko, izotopi, i nema ih tri... imas i 232, i 233, pa 234, 235, 237, 238, i na kraju 239
Ти мора да си неки дебелокожац- кожа 2,5 цм.:shock:
и уз то дозвољаваш себи да квалификујеш људе около. О свести, хоћеш ли се код неких људи икад развити?
.
sevilja, lepo ti pise, domet u vazduhu... kako si ti tih 2.5 cm povezala sa kozom, niko ne zna... koza ima vecu gustinu od vazduha, nadam se da to znas?
Ти мора да си неки дебелокожац- кожа 2,5 цм.:shock:
eremita, si ovaj tekst ti sam smislio ili ti je neko pomagao?
kakve bre tri vrste uranijuma?
to su, decko, izotopi, i nema ih tri... imas i 232, i 233, pa 234, 235, 237, 238, i na kraju 239
eremita ne objasnjava sebe. ne objasnjava nista, zapravo... samo kopira novinske clanke....eremita ne objasnjavaj se... tako je neki americki general objasnjavao da atomska bomba nije stetna pa mu predlozili da baci jednu u svoje dvoriste
...ajde jos jednom - osiromaseni uranijum je i toksican i radioaktivan... a za one koji tako ne misle mozemo da zamolimo nato da im ga jos malo bace u dvorista
eremita ne objasnjava sebe. ne objasnjava nista, zapravo... samo kopira novinske clanke.
a meni ne treba da se objasnjava da je uranijum toksican i radioaktivan.
znam o tome vise nego dovoljno.
jedno je, medjutim, ispravna informacija, a drugo je stvaranje panike, podgrevanje paranoje i plasiranje neznanja.
ja sam branila stavove, a ne obera.Pa ti si branila Obera koji je tvrdio da nije radioaktivan. Oko toga se vrti ova cela prica.
ja sam branila stavove, a ne obera.
ova prica se ne vrti oko toga, sedi pa procitaj pazljivo sta je napisano!!!
lepo sam na pocetku price pitala koji je njegov post u pitanju (jer se ja secam nekih drugih postova koji su, naucno gledano bili sasvim korektni). ti si mi napisao citat, koji sam ja odmah prokomentarisala kao netacan.
kasnije sam polemisala sa seviljom, zato sto je, vredjajuci obera izjavila notornu budalastinu - koja glasi, citiram: "алфа честица је радиоактивна".
ostala polemika bila je o naucnim cinjenicama. sve su proverljive u strucnoj literaturi koja se time bavi.
п.с Чујем данас је број мртвих америчких окупатора у Ираку достигао 4.000. Такође било је весело и на граници Пакистана и Авганистана где је мало горело гориво које су допремали окупационој војсци. Машала!