Осиромашени уранијум

Konkretno sam odgovorio: 'Ponavljam da je to nasa teritorija. Moj dom konkretno je negde drugde, a njega cu (bio zagadjen ili ne) napustiti kad me mrtvog iznesu odatle.'

Одличан и конкретан одговор, а ко га не разуме, можда да се запита зашто неће да га разуме ?:cool:

Него, шокирах се на овај коментар :
цитат :

Humanista samo prema ljudima. A ostale bih bez problema pogasio samo da mogu. Nebitno da li je Srbin ili šiptar.

............

Иако сам и сама а заиста хуманиста што и доказах кроз волонтерски рад у пар организација које се баве овом проблематиком, на мах ми паде на ум питање : " Јел' би их дотични "гасио" ( ма на кога му се то односи ), живим кречом или шта "???:confused:

Невероватно...:roll:

Kako nije blizu Cernobil da bi nas ozracio? Jesi imala ti fiziku u O.S. bre Astrice?
Pa vayduhom....Vetar dune i nosi oblake koji nose radioaktivne cestice...A sto su govorili posle Cernobilja da ne jedemo nista iz basti? CCC
A Kosovo sto je kontaminirano? Pa to sto smo gadjani biohemijskim oruzjem?
Secas li se one "paucine" koja je padala po drvecu tokom bombardovanja i od koje se drvece susilo? Pa puzevi koji su se iznenada namnozili medju povrcem?Pa alergije koje svi manje vishe imaju makar kroz kijavicu...

Ne razumijem se u fiziku,tako da zato i pitam. Što ti misliš da baš moram sve znati što sam učila u osnovnoj ,a ne treba mi?Samo ja nisam iz Srbije pa ne znam za paučinu.

Dotični smatra da su bezobrazni i nasilni ljudi višak na ovoj planeti. Šteta kiseonika.
I glupavi takođe, oni su najopasniji.

:shock::shock::shock:

Нисам поштовалац лика и дела најопаснијег на свету, фашисте Хитлера, али његове "проповеди" су биле на мах сличне ако не и исте.

Ти заиста не видиш ништа лоше у оваквим изјавама ???

[/B]

Нисам поштовалац лика и дела најопаснијег на свету, фашисте Хитлера, али његове "проповеди" су биле на мах сличне ако не и исте.

I jednako je smatrao da on moze da proceni ko su ti koji su visak.

Dotični smatra da su bezobrazni i nasilni ljudi višak na ovoj planeti. Šteta kiseonika.

I glupavi takođe, oni su najopasniji.

Pretpostavljam da smatras da ti mozes da procenis ko je bezobrazan, nasilan i glup i ko je visak na ovoj planeti.
To je posao za Njega, a ne za osrednjeg moderatora. (kazem osrednjeg jer sam dobro raspolozen i necu da ti povredim osecanja).

[/B]

Pa takve su vaše izjave o Amerima, Bušu, Klintonu, Čekuu, UČK... Šta je sad problem?

Eto vidiš... I ti bi pogasila neke. Kao što bih i ja. Znači isti smo?

Не...ја никога не бих "гасила" а УЧК је терористичка организација коју ти стављаш у исти кош са легитимно изабраним председницима Америке...:shock:

Уууу, кад те виде твоји ....:mrgreen:

[/B]

Све боље од бољег...у исти кош и УЧК-а, Буша, Клинтона и...а сви они легитимни, ааа...нарочито УЧК..???:shock::shock::shock:
Za mnoge je sve legitimno, samo ako se ostvaruje najveći i najvažniji državni i nacionalni interes........svakodnevna sigurnost i udobnost sopstvene quzice.

Znaci da sumiram, alfa cestica nije sama radioaktivna, ali predstavlja oblik radijacije koji ako na neki nacin zaobidje stit (kozu) moze da nas sje*e, jel' to to i da zavrsimo?
da sumiramo:
imas 2 osnovna slucaja.
1. radioaktivni izvor uranijuma238 (jer o njemu pricamo) je u organizmu (unet nekako) - to su ti bad news, my friend, very bad news (naravno, ovo pricam grubo, zavisi od kolicine i mehanizama izlucivanja)
2. radioaktivni izvor uranijuma-238 je izvan organizma - on zraci pomenute alfa cestice koje cak i kroz bijedni vazduh putuju koliko putuju (2.5 cm) - od toga se lako stititi.

ono sto ovde niko ne pominje jeste da se osiromaseni uranijum po svojim izotopskim komponentama (koliko ja videh na netu) ne razlikuje uopste od rude uranijuma koja postoji u prirodi kao takva (razlikuje se procentni sastav pojedinih izotopa)...

i oko kosova... sanacija obavljena davno, nisu cekali forumase da se sete :)

Samo čekam odgovor o nameri da se Srbi nasele na teritoriju za koju se tvrdi da je opasna po zdravlje i život. Da li si za to?

Лало, па ја сам постовао и мапу а имаш и безброј текстова и на оној теми о 24.03.1999. године ГДЕ СУ ОБЕЛЕЖЕНА СВЕ УГРОЖЕНЕ ТАЧКЕ. Уопште не знам шта ти је, човече, па и Н.Сад је бомбардован и Београд и цела Србија, ниси ми јасан...:cool::cool::cool:

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ЗАСУТА ОСИРОМАШЕНИМ УРАНИЈУМОМ - читај извештаје о правој епидемији најразноврснијих карцинома који уопште не бирају ни пол ни старост ЖРТВЕ...

da sumiramo:
imas 2 osnovna slucaja.
1. radioaktivni izvor uranijuma238 (jer o njemu pricamo) je u organizmu (unet nekako) - to su ti bad news, my friend, very bad news (naravno, ovo pricam grubo, zavisi od kolicine i mehanizama izlucivanja)
2. radioaktivni izvor uranijuma-238 je izvan organizma - on zraci pomenute alfa cestice koje cak i kroz bijedni vazduh putuju koliko putuju (2.5 cm) - od toga se lako stititi.

ono sto ovde niko ne pominje jeste da se osiromaseni uranijum po svojim izotopskim komponentama (koliko ja videh na netu) ne razlikuje uopste od rude uranijuma koja postoji u prirodi kao takva (razlikuje se procentni sastav pojedinih izotopa)...

i oko kosova... sanacija obavljena davno, nisu cekali forumase da se sete :)

Ти си стварно напорна особа - ја сам ти цитирао извештаје врхунских стручњака које ти својим "опаскама" покушаваш да направиш мајмунима а себе паметном. Не чини ли ти се да ту нешто не штима???

Лало, па ја сам постовао и мапу а имаш и безброј текстова и на оној теми о 24.03.1999. године ГДЕ СУ ОБЕЛЕЖЕНА СВЕ УГРОЖЕНЕ ТАЧКЕ. Уопште не знам шта ти је, човече, па и Н.Сад је бомбардован и Београд и цела Србија, ниси ми јасан...:cool::cool::cool:

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ЗАСУТА ОСИРОМАШЕНИМ УРАНИЈУМОМ - читај извештаје о правој епидемији најразноврснијих карцинома који уопште не бирају ни пол ни старост ЖРТВЕ...

Или је некима потребно да им и неко од најближих оболи од карцинома како би признали све примере и студије које ово доказују и показују ?:confused:

п.с. Него, мала дигресија...:cool:...у последње време мени су оба мода скроз чудна а до тачке непрепознавања...када бих била склона теоријама завере, одговорно бих тврдила да су ник-ови остали исти, а да су се ликови променили...невероватне ствари се дешавају у њиховим постовима а и поступцима овуда.:|

Veću glupost nisam pročitao, sanacija je izvršena na Kosovu - da nije tragično, bilo bi i smešno. Na Kosovu postoji nekoliko stotina lokacija gde je korištena pomenuta municija, iskopavanja i čišćenje terena su izvršena na manje od 10, priča o tome kako je municija sa osiromašenim uranijumom bezopasna je još jadnija, inače niko normalan ne bi tu municiju iskopavao prevrćući i prosejavajući na stotinu tona zemlje na određenim lokacijama. Postoji realna opasnost da takva municija zagadi podzemne vode, i to je glavna i najveća opasnost te municije u zemlji, s' obzirom na vreme poluraspada, svakom normalnom je jasno koliko će ta kontaminacija da traje.
Na kraju, kod nas su rađena iskopavanja na nekoliko lokacija, i to Pljačkovica, Reljam, Borovac i još neke, svakom ko zna kakvi su radovi tamo izvedeni jasno je koliko sredstava treba za dekontaminaciju samo jedne lokacije (iskopavanja zemlje idu na većim dubinama, zemlja se prosejava uz kontrolu svakog uzorka sa radiološkim detektorom), na Kosovu je zapad veoma lako posejao municiju, ali nema nameru da sada ulaže sredstva na njeno vadjenje, i na pomenutim lokacijama podaci dobijeni od NATO o broju ispaljenih metaka 30mm nisu se slagali sa brojem nadjenih zrna, koji je uglavnom bio nekoliko puta veći, i dan danas niko ne može 100% tvrditi da je svaka lokacija potpuno čista.

Eto vidiš... I ti bi pogasila neke. Kao što bih i ja. Znači isti smo?

п.с. Него, мала дигресија......у последње време мени су оба мода скроз чудна а до тачке непрепознавања...када бих била склона теоријама завере, одговорно бих тврдила да су ник-ови остали исти, а да су се ликови променили...невероватне ствари се дешавају у њиховим постовима а и поступцима овуда.

???????????

п.с. Шта ти мислиш о овоме ?

[/B]

Или је некима потребно да им и неко од најближих оболи од карцинома како би признали све примере и студије које ово доказују и показују ?:confused:

Nije potrebno, naravno. Ali da ti i dalje želiš da Srbi idu da žive na Kosovu... Zgrožen sam. :D

п.с. Него, мала дигресија......у последње време мени су оба мода скроз чудна а до тачке непрепознавања...када бих била склона теоријама завере, одговорно бих тврдила да су ник-ови остали исти, а да су се ликови променили...невероватне ствари се дешавају у њиховим постовима а и поступцима овуда.

???????????

п.с. Шта ти мислиш о овоме ?

Paranoja naravno. Šta drugo...?

Back