trigeminus
Zainteresovan član
- Poruka
- 291
Vec skoro nedelju dana imam problrem sa hrskavicom u kolenu tokom dana me boli dok hodama pa onda stane i boli samo kad savijem nogu(leva noga).i KAD USTANEM....
nemogu vise stvarno a na netu sam naso da treba da vezbam i da jedem lnaneo seme i da pijem D vitamin....eel ima neko iskustvo sa ovim? i dal neko zna kako sta ko gde samo lekar NEEE!!!!
Dobro,to da li je hrskavica ili nesto drugo ne moze da se kaze na osnovu subjektivnog osecaja,ali nije ni bitno.
Moras da znas jesi li imao ranije slicnih tegoba,da li si ima neku povredu skoro,koliko ti je godina,jel ima jos necega sem bola u zglobu itd.Znaci slozi pricu i bice ti vec jasnije.
Najiskrenij savet je da se ne lecis po netu i ne citas razne tekstove i terapije.Tu ima svasta a ni ti nisi dovoljno merodavan da procenis sta ti treba.
Ukoliko imas bolove mozes privremeno da uzmes neki analgetik.Ako bol potraje naravno knjizicu i KOD LEKARA!!!

. Priznajem, nisam nosila mider i to iz vise razloga. Neudoban je, izuzetno mi je smetao, nervirao me, znatno mi ogranicavao pokrete, drustvo me je zadirkivalo itd. (mogu do prekosutra). Posto sam dugo u problemu, razgovarala sam sa raznim ljudima, citala knjige i na razne druge nacine se informisala, pa mogu da probam da te posavetujem: radi vezbe, ne sa gimnastike nego one koje ce ti pokazati fizijatar (ne mora sa Banjice, to znaju fizijatri u svakom Domu zdravlja, bar bi trebalo), treniraj odbojku, to ti je super, samo vise preporucujem plivanje, jer forsiranje desne ruke (tj.leve ako si levoruka) u odbojci kod smeca i tome slicno moze da ti napravi vise stete nego koristi i ako mozes da podneses mider, nosi ga! Tako ces bar znati da si uradila sve sto je do tebe....i onda sa kontrole na kontrolu - videces kakvo je stanje...a i ako dodje do operacije, ne ocajavaj! To jeste strano telo, sok za organizam i poslednja opcija, ali nije nesto najgore sto moze da ti se desi. Sada je to sve modernije i naprednije nego pre, te sipke su od posebnog materijala i brze se oporavlja od operacije nego pre (ranije se lezalo u gipsu
) i samo su ti odredjeni pokreti ograniceni... Sada ti vidi sa svojim lekarom, ne znam da li si dobila, koliko ces jos rasti i kakve su prognoze tvojoj krivini (msm da li ce napredovati ili ne), ali kada se operises sa manjom krivinom, moze i da se svede na 0 stepeni, a i oporavak je brzi i laksi, nego da cekas da krivine puno uznapreduju....i tako....nadam se da sam pomogla!