ОРТОПЕДИЈА

Pravac kod lekara, ne znam šta ti znači da te savetujemo ovde, a videli te u životu nismo.
Sve najbolje!

Ok,znam i ja da trebam otići kod lekara......al sama pomisao od lekara naježim se.......ja sam postavila pitanje dal neko zna nešto više o ovoj bolesti o ostehondrozi......i zanima me da li još neko boluje od toga i kakva su im iskustva......

i ja tebi želim sve najbolje

Ovo si mogla putem pp-a. Smiri se malo sa direktnim napadima, imaš titulu ispod nadimka, sudim da je nešto više od toga.
mogla sam ali nisam.
Opet te opominjen,prestani vise da govoris korisnicima da je glupo sto su sa svojim problemom dosli ovde jer ih "u zivotu nismo videli".
Ako ne umes da odgovoris na pitanje ti lepo preskoci temu.
Ovo ti je zadnja opomena,najozbiljnija sam !
Nema potrebe da mi repliciras ovaj post jer ce svako udaljivanje od teme ovog topica dalje biti obrisano !!!

Molim vas da mi pomognete u vezi ove dijagnoze ukoliko ja neko imo slican problem ili je strucan za ovu blast.
Posle 3 godine konstantnih bolova prilikom sedenja(narocito) ili duzeg stajanja uradila sam MR LS kicme i dobila sledeci nalaz:
Na L3-4 nivou verifikuje se stanje sa ocuvanom visinom iv.prostora uz pocetnu degenerativnu desikaciju iv diskusa bez manifestnih dorzomedijalnih prolapsa.U levom neuralnom foramenu postoje znaci anulus rupture sa portruzijom i kompresijom na izlazeci L3 koren
Na L4-5 prikazuje se ocuvana visina iv prostora,iv sa lakim anularnim bubrenjem bez hernijacija i bez kompresivnih manifestacija prema neuralnim korenovima.
zakljucakB]Hernia disci L3-4[/B

Поента је да имаш дискус хернију тј. између трећег и четвртог слабинског пршљена ти је прикљештен дискус- то је као мало јастуче које постоји између два пршљена и онемогућава трење измђу истих.
Др је описао стање (врста, на коју страну пролабира, да не притиска нервне коренове...), а превод на језик разумљив човеку који не зна анатомију, на жалост, не постоји.

Дискус хернија је стање које је хронично, иди на редовне контроле код неуролога.

Али док се не реши.....а сама операција се не ради кад неком дуне, то није наивна операција и ако појединци то желе тако да представе. ;)

Али док се не реши.....а сама операција се не ради кад неком дуне, то није наивна операција и ако појединци то желе тако да представе. ;)

Сагласан, драга моја...:hvala:
А до тада, вежбе за јачање вратних мишића.

Poslednja izmena:
mislili ste na misice torza,kolega....L4-L5

ipak,posto postoji protruzija i kompresija na korenove nerava,NIKAKVA FISKULTURA U DOMACOJ RADINOSTI !
Obratiti se fizijatru koji ce propisati terapiju (fizikalnu).

Не, мислио сам на мишиће врата. Што су јачи, ублажавају последице наглих покрета главе и врата који могу да притисну нерве.
Где сам ја помињао домаћу радиност и који лаик може да ради сам вежбе за јачање врата?:dontunderstand:

Pazi,tebi je L3-4 bez manifestnih dorzomedijalnih prolapsa,dok je meni L5-S1,dorzomedijalni i dorzolateralni prolaps diska.
Operacija ne dolazi u obzir (jedino ako si profesionalni kosarkas ili fudbaler pa ti smeta,kao na prime fudbaler Veron sto je uradio).Prijalo bi ti 15-20 dana terapije u nekoj banji,tipa Mataruska,Novopazarska...
Kako je meni rekao jedan doktor:"od toga neces da umres ali ces sa tim da umres"

Recept, vredi probati!

Kod bolova na kolenu, uzeti sveži list od kupusa i istucati ga da pusti sok i namazati ga uljem od kantariona i staviti na obolelo mesto, obmotati ga folijom, ili kesom ili krpom. Menjati listove od kupusa po potrebi, noću je najpoželjnije.

Postupak ponavljati nedelju dana, izlečeni ste.

Kod mene je bilo :super:

Па чуј, постоји шанса.
Сама симптоматологија ће зависити од тога што је све од нервних структура компромитовано деформитетом кичме.

Кад кажеш ''трећи и четврти'' пршљен, мислиш на лумбални део кичме, је л'тако ( на крста)? (пошто бих по симптоматологији рекла да је баш тај део у питању)

aKo neko moze da mi kaze na sta ukazuju ovi simptomi...boli me desno koleno sa unutrasnje strane medijalana tibija (tako nesto se zove) boli me pri hodu, sedenju sa savijenim kolenima trcanje da i ne pominjem...i osecam neko krckanje pri odredjenim pokretima...npr...kad ustajem sa stolice. ljudi pomagajte...hvala

aKo neko moze da mi kaze na sta ukazuju ovi simptomi...boli me desno koleno sa unutrasnje strane medijalana tibija (tako nesto se zove) boli me pri hodu, sedenju sa savijenim kolenima trcanje da i ne pominjem...i osecam neko krckanje pri odredjenim pokretima...npr...kad ustajem sa stolice. ljudi pomagajte...hvala
Јеси се ударио са спољашње стране колена?

Како било, иди код ортопеда.
Може да буде од повреде лигамента па до неке дегенеративне промене зглобне хрскавице или менискуса.;)

Јеси се ударио са спољашње стране колена?

Како било, иди код ортопеда.
Може да буде од повреде лигамента па до неке дегенеративне промене зглобне хрскавице или менискуса.;)

Наравно да је неопходан преглед ортопеда, а по штуром опису типујем на ово подвучено црвеним...:think:

Па чуј, постоји шанса.
Сама симптоматологија ће зависити од тога што је све од нервних структура компромитовано деформитетом кичме.

Кад кажеш ''трећи и четврти'' пршљен, мислиш на лумбални део кичме, је л'тако ( на крста)? (пошто бих по симптоматологији рекла да је баш тај део у питању)

Da...
Inace citao sam nesto o kiropraktici.Ne znam da li je iko imamo iskustva sa ovakvim terapijama!

Док се хирурзи не реше на операцију, свако алтернативно решење је дозвољено.

Мада, не знам колико је могуће сколиозу лечити хируршки у каснијим годинама. Мислим да није....и на жалост, мислим да ти је отац осуђен на болове.:(

Back