Operacija srca

Ja imam zakazanu operaciju mitralne valvule. Imam 58 godina i nisam u nekoj fomi. Da li mozda imas informaciju ko je dobar od hirurga za tu operaciju.
Svi su na Dedinju odlični hirurzi. Naravno da će vas operisati onaj koji je najstručniji za operaciju mitralne valvule. Nemojte se bojati tamo su hirurzi stvarno vrhunski. Ja sam rekao da je mene operisao Prof. Dr. Primarius Nežić. Radio mi je bajpas triplex (trostruki) i zadovoljan sam. Da li se do njega moze doći to se morate raspitati ako imate kod koga. Ja nisam imao vezu tako me zapalo. Dok sam ja tamo ležao niko nije umro čak je bilo jako komplikovanih pacijenata i nedisciplinovanih pa su živi, neki izašli neki malo duže ostali. Ako vam na uputu piše hitno i ako su vas zvali i rekli datum 30.3. onda obavezno nazovite i raspitajte se da li da dolazite ili ne. Ako vam kazu da morate obavezno doći ne odlažite zbog straha od korone jer tamo su stroge mere opreza! Još jedan savet možda sam to već pisao. U zgradu ćete moći ući samo vi. Vaša pratnja neće moći da udje sa vama. Moj predlog je da vas pratnja sačeka kod ulaza da joj predate stvrai preko obezbedjenja kad se presvučete. Naravno postoji mogućnost ostavljanja stvari u depou u crnoj plastičnoj vreći sa vašim imenom. Nerado trpaju stvari u depo tako da je mozda bolje predati pratnji. Takodje ako ste pili kardiopirin, aspirin ili andol 100 pa prestali, ponesite ga svakako sa sobom trebaće vam posle operacije! Nazovite predstavite se i recite šta vas zanima Tel: (+381 11) 3601 700 . Pozdrav i srećno!

Imam termin 30 aprrila, nisam dobila obavestenje, videla sam na njihovom sajtu. Taj dan je preko 30 ljudi na spisku. Ne mogu da verujem da mogu toliko operacija da urade za jedan dan
Ne budete operisani svakako prvih dana.
Ja sam isto mislila da ću ubrzo po prijemu biti operisana, ali to nije bilo prvih nedelju dana. Onda sam se razbolela, bila kod kuće dok se nisam izlečila (10 dana) i po drugom prijemu vrlo brzo operisana.
Svi smo imali strahove i nedoumice, to je normalno.
Ali su tamo zaista vrhunski stručnjaci o svi se zaista trude, počev od zenica koje brinu o higijeni, servirki, medicinskih sestara, lekara.
6.aprila će biti tačno 5 godina od kako sam operisana.
Sjajno se osećam i zahvalna sam svima sa Dedinja.
Ako bilo sta treba, tu sam. Ovaj forum je odličan i mnogo mi je pomogao i kada sam se ja pripremila za operaciju.
Veliki pozdrav 🌞

Ne budete operisani svakako prvih dana.
Ja sam isto mislila da ću ubrzo po prijemu biti operisana, ali to nije bilo prvih nedelju dana. Onda sam se razbolela, bila kod kuće dok se nisam izlečila (10 dana) i po drugom prijemu vrlo brzo operisana.
Svi smo imali strahove i nedoumice, to je normalno.
Ali su tamo zaista vrhunski stručnjaci o svi se zaista trude, počev od zenica koje brinu o higijeni, servirki, medicinskih sestara, lekara.
6.aprila će biti tačno 5 godina od kako sam operisana.
Sjajno se osećam i zahvalna sam svima sa Dedinja.
Ako bilo sta treba, tu sam. Ovaj forum je odličan i mnogo mi je pomogao i kada sam se ja pripremila za operaciju.
Veliki pozdrav 🌞
Ja sam jos vise zabrinuta jer mi je stomatolog otkrio na snimku da je krenuo proces na nekoliko zuba. Sad ne radi i ne znam kad cu to sanirati.. Sta ako me pozovu a ja nisam jos zavrsila kod stomatologa. Drago mi je sto se vi dobro osecate, ako nije tajna sta ste operisali.

Poštovane kolege da li je neko od vas imao neki ovakav problem sa rezom i kako ga je rešio. Izvinjavam se unapred svima kome je gadno videti sliku. Išao bih ja na Dedinje da to rešim, ali pošto je tamo 90 ljudi zaraženo ne usudjujem se više nigde u državnu bolnicu. Ako neko ima neki savet jedva čekam da pročitam hvala!
Muslim da se ipak moras javiti lekaru da to pogleda. Nemoj da te plasim ali ne izgleda dobro. Doduse ja nemam iskustva jer jos nisam operisana

Pošto nisam uspeo da odem kod nekog da mi pogleda ranu jer nijedna klinika više nema slobodnih hirurga. Dedinje je nažalost nastradalo :( našao sam rešenje da pokušam sam da otklonim tu upalu. Dakle ako neko ima sličan problem kao i ja moze utehu da pronadje u MEDIHONEY HCS SURGICAL. Skupo jeste videćemo hoće li pomoći. Javljam čim isprobam. Pozdrav

Pošto nisam uspeo da odem kod nekog da mi pogleda ranu jer nijedna klinika više nema slobodnih hirurga. Dedinje je nažalost nastradalo :( našao sam rešenje da pokušam sam da otklonim tu upalu. Dakle ako neko ima sličan problem kao i ja moze utehu da pronadje u MEDIHONEY HCS SURGICAL. Skupo jeste videćemo hoće li pomoći. Javljam čim isprobam. Pozdrav
Sto se tice gnoja,dobro je sto izlazi,jer je mnogo bolje nego da se zadrzava unutra,ali treba da se proveri zbog cega se stvara.Jel kako vidim na slici tu ti je izrazeno i crvenilo,znaci neka upala.Nekada i dobar lekar opste prakse moze da pomogne.

Poštovane kolege da li je neko od vas imao neki ovakav problem sa rezom i kako ga je rešio. Izvinjavam se unapred svima kome je gadno videti sliku. Išao bih ja na Dedinje da to rešim, ali pošto je tamo 90 ljudi zaraženo ne usudjujem se više nigde u državnu bolnicu. Ako neko ima neki savet jedva čekam da pročitam hvala!
Idi kod nekog privatnog lekara opste prakse, ovo nikako ne izgleda optimisticno, a za gnojnu ranu nikako nisu potrebni
kardiolozi,. Ide i kod nekog hirurga, oni to najbolje znaju sta i kako.

Zdravo svima!Ja sam nova na forumu.Trebala sam ici 2.4.operacija mi zakazana srcani zalizak.Sve je odlozeno zbog situacije.Malo sam u panici,porodilja sam od prije dva mjeseca.Carski rez mi je radjen stanje mi bilo kriticno.Preklampsija je bila u pitanju.Prije trudnoce nisam imala nikakve simptome osim blagih tahikardija.Sad mi je pritisak niazak i osjecam nekad muku i lupanje srca.Cekam da prodje ovo stanje sa koronom i da idem.

Da li je neko posle operacije na scru "trostruki bajpas" pio lek Amiodaron 200mg i koliko dugo? Meni je sad nastao problem jer mi je otkazan pregled na KVK Dedinje zbog korona virusa. Preko telefona ne znaju da kažu. U Domu Zdravlja ista priča. Čisto informativno me zanima kako je lek primenjivan kod drugih. Ja sam ga pio prve sedmice, tačnije pet dana od operacije četiri tablete na dan. Druge sedmice tri tablete. I evo sad već tri ipo nedelje pijem po jednu tabletu dnevno. Malo me plaši uticaj Amidarona na jetru koja mi je i ranije bila masna i ugrozena. Takođe čitao sam da taj lek moze izazvati i problem sa plućima. I tako dalje... Molim nekog da mi napiše svoje iskustvo sa ovim lekom i koliko dugo je morao da pije. Hvala

Da li je neko posle operacije na scru "trostruki bajpas" pio lek Amiodaron 200mg i koliko dugo? Meni je sad nastao problem jer mi je otkazan pregled na KVK Dedinje zbog korona virusa. Preko telefona ne znaju da kažu. U Domu Zdravlja ista priča. Čisto informativno me zanima kako je lek primenjivan kod drugih. Ja sam ga pio prve sedmice, tačnije pet dana od operacije četiri tablete na dan. Druge sedmice tri tablete. I evo sad već tri ipo nedelje pijem po jednu tabletu dnevno. Malo me plaši uticaj Amidarona na jetru koja mi je i ranije bila masna i ugrozena. Takođe čitao sam da taj lek moze izazvati i problem sa plućima. I tako dalje... Molim nekog da mi napiše svoje iskustvo sa ovim lekom i koliko dugo je morao da pije. Hvala

Mislim da si sam izabrao najbolju terapiju ( 1x dnevno), da sam na tvom mestu ja bih vec od sutra pocela i sa
pola tablete jer je to jako opasan lek, a to si vec i sam razumeo. U terapijama postoje neki takozvani zlatni standardi,
traje taj sistem tako godinama, nekada i decenijama dok ne izadju nove studije i novi lekovi.
Ti, nadam se znas, protiv cega se taj lek koristi?

Ne znam sta pametno da ti kazem za ove stvarno strasne rane, ali ti verovatno od nas ovde i ne ocekujes nista nego
zelis da se izjadas.
Za masnu jetru nema potrebe za sekiracijom jer to svaki treci covek ima, mozda i drugi, ja to imam od kako sam
prvi put u zivotu ( razloge vise i ne znam) isla na neko snimanje jetre pa su mi rekli da imam masnu jetru.
Zna za sta se taj lek koristi, znaju to i lekari koji su ti lek prepisali, znas i ti, ali bi morao sa lekarom da porazgovaras
i da pitas da li mozes da prestanes da ga uzimas.
KVK Dedinje ima veliki probelm i sa zarazenim lekarima, medicinskim osobljem, verovatno i pacijentima, zato se
pretpostavljam ne javljaju. Ja bih ( na tvom mestu) ipak stavila masku na licu i otisla tamo.

I ja takodje.Trebala sam ici 2.4 ali odlozeno mi je.nadam se svaki dan da mi jave sledeci termin.Meni treba Dr.Stojanovic da radi operaciju.
Zdravo svima!Ja sam nova na forumu.Trebala sam ici 2.4.operacija mi zakazana srcani zalizak.Sve je odlozeno zbog situacije.Malo sam u panici,porodilja sam od prije dva mjeseca.Carski rez mi je radjen stanje mi bilo kriticno.Preklampsija je bila u pitanju.Prije trudnoce nisam imala nikakve simptome osim blagih tahikardija.Sad mi je pritisak niazak i osjecam nekad muku i lupanje srca.Cekam da prodje ovo stanje sa koronom i da idem.
Da li si pre trudnoce imala problema sa srcem i da li ti je predlagana operacija

I ja bih zelela da me operise Dr Stojanovic ali ne znam kako stici do njega. Kako ste uspeli da stupite u kontakt sa doktorom Stojanovic.
Ja sam bila prebacena krajem februara iz Banja Luke.posle porpdjaja,bila mi je velika voda u plucima i odluce da mi odloze operaciju za mjesec i posto sam porodilja da se sve malo slegne.Meni su dosli i rekli operisace te dr.Stojanovic sad je rekao na konzilijumu kao ja seko u redu i to je to bilo.

Jeli imate vi neke smetnje sad.
Ja ih sad zvala,kao krecu polako prijemi idu hitniji slucajevi tj.po tezini.Mene je sinoc aritmija lupala strasno i gusilo me .jutros bolje.Samo da mi je da odem vise da to zavrsim.Nemogu vise Psihicki nije da se bojim vec pnako pritisak mi stvara
jeli imate vi neke komplikacije sada.Којјја vam e MR?Kod mene je MR3+

Noge su mi stalno otecene, pijem Tensek tablete. Sto se tice Stojanovica nisam optimista jer ne mogu da dodjem do njega, a on je najbolji.
И мени ја пијем и за разређивање крви и бета блокаторе.Немојте бити песимиста онје најбољи кардио хирург митралне валвуле можда баш он буде то му је специјалност.Мени су рекли да ће ми рез бити испод лијеве дојке.

Back