Operacija srca

Da li je neko od vas sa veštačkom valvulom išao na magnetnu rezonancu?
Mene šalju da snimim glavu, a kad sam pogledala po internetu - vidim da je problem ako neko ima ugrađenu valvulu (verovatno zbog metala). Samo na jednom mestu piše da su skoro svi savremeni metalni implanti kompatibilni sa magnetnom rezonancom, ali mene brine ono "skoro".

Kajo, snimala sam vise puta. I sad u decembru i skener i magnet. ALI ja imam prsten, ne valvulu pa je tek tu bila frka,jer su im ringovi novina.
Da ne davim, na otpusnoj listi bi trebalo da pise koja ti je valvula ugradjena i radiolog na magnetu bi trebao da ima mogucnost da proveri.
U sv. slucaju, ja sam za prvo snimanje uspela - morala da dodjem do dobavljaca pa imam spisak onih koji su sigurni za magnet do tri tesle.
Cuvam ga kao ovo malo ociju pa ako ti zatreba poslacu ti na mail.
Valjda je dobavljac klinickog i Dedinja bio isti.:bye:

A pepi je Kaja ukratko dala odgovor, tako je i na Dedinju.
Uostalom, dok cekate, lepo krenite od pocetka foruma, sve je detaljnjo opisano, cak su i Kaja i nas stari drug mspopovic ako se dobro secam napravil i spisak korisnih stvari ali i uputstava.

Pozdrav svima ! Zakazana mi je zamena aortne valvule. Imam 38 godina i sem zamaranja ,drugih problema nisam imala. Iscitala sam forum vise puta :) ,ali kako se priblizava dan prijema u bolnicu,tako i moj srah raste. Najvise se u stvari plasim masine kojom se premoscava krvotok i pitam se da li se srce lako pokrene. Svasta mi pada na pamet. Takodje me zanima koliko traje samaoperacija.

Pozdrav i tebi! Mom ocu je pocetkom decembra zamenjen airni zalizak i jos par stvari pored toga odradjeno. O tome koliko ce trajati operacija i sta ce sve doktori da rade ne razmisljaj, to je njihov poso i oni to znaju da rade bice sve ok. Sve ce to ici mnogo lakse nego sto ti i tvoja porodica sada mislite. Moj otac je tri dana posle operacije bio na nogama vec se vratio poslu... Znam da je sada tesko ali veruj da ce biti sve ok, sta je mesec dana muke u poredjenju sa godina zivota koje ces na ovaj nacin dobiti...

Pozdrav i tebi! Mom ocu je pocetkom decembra zamenjen airni zalizak i jos par stvari pored toga odradjeno. O tome koliko ce trajati operacija i sta ce sve doktori da rade ne razmisljaj, to je njihov poso i oni to znaju da rade bice sve ok. Sve ce to ici mnogo lakse nego sto ti i tvoja porodica sada mislite. Moj otac je tri dana posle operacije bio na nogama vec se vratio poslu... Znam da je sada tesko ali veruj da ce biti sve ok, sta je mesec dana muke u poredjenju sa godina zivota koje ces na ovaj nacin dobiti...

Hvala mnogo,Vuk985. Vec sam se zabrinula zasto mi niko ne odgovara. I ja sebi ponavljam da cu izaci zdravija,nego sto sam usla,ali strah i neizvesnost su prisutni. To je valjda i normalno. Sada se prijem u bolnicu veoma priblizio,i ja se nadam da cu svojim ponovnim javljanjem posle operacije,pomoci nekome i ohrabriti ga kao sto ste Vi mene :)

Nema nigde nikog, nadam se da su svi dobro i uzivaju u svojoj drugoj sansi :D Strah je sasvim prirodna pojava u takvoj situaciji, ali ja sam sigurna da ces se ubrzo javiti sa lepim vestima. Za kad je zakazana operacija?

Hvala drugari ! Primljena sam u utorak,ali operacija tek posle vikenda. Kazu,ponedeljak ili utorak. Nevidjena je guzva. Operisace me dr Micovic,tako da sam se opustila. Zao mi je sto me ,,hvata,,vikend,ali proci ce i to. Cim se budem docepala telefona,pisem sve ☺

Nista od operacije do daljnjeg. Pocela sam da kasljem,imam temperaturu i ukljuceni su mi antibiotici. Posto je vikend i zive duse nema,cekam vizitu da cujem da li ce me mozda pustiti kuci dok ne ozdravim,jer sam iz Beograda.
:(
verovatno će te vratiti kući,dobićeš da se bockaš onim bocama u stomak,pa kad ozdraviš nazad,I super je što se desilo sad (ako je već moralo), bilo bi grozno da si u sebi imala infekciju koja bi buknula.

Dođem povremeno i pročitam šta ima novoga u zadnjih par nedelja koje sam propustio . I ja se pridružujem svima vama u podrški koju upućujete " falkenstajner" nema čega da se plašiš samo napred .
Ali moram ja da se požalim ova ziam me je duboko uljuljala nabacio sam dodatnih par kilograma a nisam skinuo ni one od predhodne tako da sada moram da se borim sa dodatnih desetak Kg viška . I jedno pitanje za sve vas : da li neko od vas oseća pogoršanej stanja kada duva ova prokleta košava ? Ja se obavezno unervozim i odma me hvata ubrzan rad srca i blaga preskakanja , večeras sam imao jednu krizu baš sam se uspaničio osećao sam kako mi igraju mišići na ramenima leđa i odjedared samo je počelo ubrzano lupanej srca i preskakanja . Dajte savet šta da radim , da li uopšte zbog toga da se javljam doktoru ?

večeras sam imao jednu krizu baš sam se uspaničio osećao sam kako mi igraju mišići na ramenima leđa i odjedared samo je počelo ubrzano lupanej srca i preskakanja . Dajte savet šta da radim , da li uopšte zbog toga da se javljam doktoru ?
Da, javi se, ali kardiologu ili internisti. Verovatno ćeš dobiti neke lekove koji se koriste po potrebi i moraju da se slažu sa tvojom stalnom terapijom a za to lekar opšte prakse baš i nije najkompetentniji. I ti si postao osetljiv na promenu vremena, to je tipično za nas operisane, ali nije stvar u vetru. Meteorolozi kažu da čak nije problem ni u promeni vazdušnog pritiska nego se menja naelektrisanost jona u vazduhu.

- - - - - - - - - -

Nista od operacije do daljnjeg.
Ništa strašno - ja sam operisana iz trećeg pokušaja. Sad bar znaš gde ideš i kako da se spremiš.

Dođem povremeno i pročitam šta ima novoga u zadnjih par nedelja koje sam propustio . I ja se pridružujem svima vama u podrški koju upućujete " falkenstajner" nema čega da se plašiš samo napred .
Ali moram ja da se požalim ova ziam me je duboko uljuljala nabacio sam dodatnih par kilograma a nisam skinuo ni one od predhodne tako da sada moram da se borim sa dodatnih desetak Kg viška . I jedno pitanje za sve vas : da li neko od vas oseća pogoršanej stanja kada duva ova prokleta košava ? Ja se obavezno unervozim i odma me hvata ubrzan rad srca i blaga preskakanja , večeras sam imao jednu krizu baš sam se uspaničio osećao sam kako mi igraju mišići na ramenima leđa i odjedared samo je počelo ubrzano lupanej srca i preskakanja . Dajte savet šta da radim , da li uopšte zbog toga da se javljam doktoru ?

Aha, Kaja je potpuno u pravu, kod kardiologa.Normalno je, ali dzaba znas da je normalno, bude odvratno.Prosle godine u septembru kad je odjednom zahladnelo bila sam ubedjena da imam infarkt, nisam znala sta me je snaslo. A i ovih dana mi nije svejedno.
A i kg ti ne doprinose lepoti zivota, pa pored dr i onog sta on moze da ti pomogne, pomazi i sam sebi ;)

Veliki pozdrav svima ☺ U utorak sam se vratila kuci. Kazu,posto sam iz Beograda,bolje da idem kuci i novi prijem je 3. aprila. Do tada sam pokrivena antibioticima,a ja se dopingujem cajevima,supicama,vitaminima,dajem sve od sebe da se sasvim oporavim. Inace,na Dedinju je sve bas kao sto sam mnogo puta procitala na forumu. Prosto ne znam koga bih pre pohvalila.

K aja i Sanjka hvala na savetima i odgovorima . Bio sam kod interniste pre nepunih mesec dana ,rezultati KS i EKG su bili ok . Više je ona mene slušala i ispitivala kako se osećam , i na osnovu toga napisala izveštaj . Kod kardiologa sam bio u Oktobru koji je isto tako dao neko mišljenje na osnovu mojih subjektivnih osečanja i mišljenja . Ja se stvarno osećam sjajno , ali osim tih desetak kg koji su mi višak nemam nikakvih problema .Kao primer da navedem da sam danas prepešačio skoro 5 Km i to ne nekim sporim tempom , posle toga sam oko kuće radio oko dva sata kopao neki kanal i baš sam se dobro umorio . Posle završenog rada sam seo i več posle nekih par minuta broj otkucaja je pao ipod 90 u minuti a posle nepunog sata se stabilizovao u relaciji između 70-80 . Ali evo večeras sam imao jedan mali napad ako se to može nazvati tako , otrčao sam na sprat da odnesem sinu telefon i kada sam krenu dole osetio sam da imama jedan izostanak otkucaja i kao da mi srce je zastalo , sišao sam dole uzeo malo vode seo i sve se polako stabilizovalo ( broj otkucaja oko 80-90) ali sam osetio u sledećih par minuta da sam imao još po neki izostanak otkucaja . Evo ovo sada kada pišem prošlo je oko 15 minuta osećam da mi je sve ok nema više tog preskakanja i otkucaji su na nekoj normali pritisak sam sada merio 120 /80 ? Imama za mesec dana sistemacki pregled zbog posla koji obavljam , tu će da mi rade EKG i lekar medicine rada će da ga gleda . inače na mom EKG niko ne vidi nikakve promene kao da nisam imao dva infarkta , lekari me izluđuju , stalno sa sobom nosim celu moju zdrastvenu arhivu od obe intervencije .Stvarno više ne znam kod kojeg lekara da idem , moraću opet da idem privatno kod kardiologa , i to kod Dr koja me je vodila kada sam imao infarkte i ležao u bolnici .Pozdrav svima .

Pozdravljam sve na ovom forumu. I one operisane i oni koji cekaju na istu. falkenstajner, saosecam sa tobom, nije veselo da se prihicki pripremis za operaciju, a onda se dogodi odlaganje. Ali, sta je tu je - uvek treba reci - ko zna zasto je to dobro. Inace, ja sam operisana 22-og oktobra, sada sam ok. cini mi se. Polako se vracam u normalu, pocela da vezbam, radim itd. Takodje mi smeta promena vremena - cak i kada je neuobicajeno lepo nakon loseg.Ne pijem nikakve lekove, cak su mi i farin ukinuli - samo aspirin. Sledeca kontrola nakon 8 meseci kod kardiologa u Domu zdravlja. Kako ke moj sapatnik
jelw - mi smo imalo operaciju u isto vreme, ista dijagnoya i isti lekar.
Svako dobro svima. Ako neko ima neko pitanje - tu sam i vrlo rspolozena, znam koliko je to meni znacilo. To nije dosadno samo onima koji su u ovome.

Hvala na pitanju Litricin- dobro je, ono sto mu se desavalo "kratak dah" se sad proredilo,gotovo da mu se ne desava. Lekove pije redovno i oseca se dobro. Za 15 dana ide kod kardiologa na kontrolu pa se nadam da ce ovog puta biti i srcani ritam u normali i da ce i njemu ukinuti lekove!

A pepi je Kaja ukratko dala odgovor, tako je i na Dedinju.
Uostalom, dok cekate, lepo krenite od pocetka foruma, sve je detaljnjo opisano, cak su i Kaja i nas stari drug mspopovic ako se dobro secam napravil i spisak korisnih stvari ali i uputstava.

Drugari,samo da se javim da sam operisana u ponedeljak. Operacija je trajala nesto duze,jer su pored aortnog zaliska,morali su da srede i aortu. Dva dana intenzivna,evo me od juce na poluintenzivnoj. Boli me sve,ali nadam se da cu se svakim danom sve bolje osecati ! Kako vi kazete,najgore je proslo,sada polako. Veliki pozdrav i cmok za sve. Prosto ne znam sta bih radila da nisam nasla ovaj forum.

Eto vidis, najgore je proslo! Verovatno si vec kod kuce! Sada samo treba izdrzati splavanje na ledjima 3 meseca i pratiti kako svakog dana biva sve bolje. Dobro je da je lepo vreme, pa ces moci da setas
cim ti to fizicki ne bude previse zahtevno! Janisam imala srece, bilo je veoma hladno. Pitaj sve sto te zanima i sto mislis da ti moze pomoci. Sve najbolje.

Back