Operacija srca

Da dobro kažeš samo postoje gomila problema koga pitati i od koga skupljati savete .Druga i gora stvar je sledeće sada šalju u invalidsku penziju samo kada je stvarno crno . Nas kojima ugrade stentov esmatraju nas skoro zdrave ljude.
Neznam polako sam već oguglao i biće kako će biti , javiću sšta se dešava .
Najviše ćeš saznati od kolega sapatnika po raznim čekaonicama i forumima. Možeš pogledati i na sajtu RZZO, a pitaj i lekare. Verovatno nećeš dobiti baš tačnu informaciju gde i šta predati, ali ćeš iz raznih iskustava steći mnogo širu sliku o tpme šta te čeka.
Kod tebe nije problem samo penzija, ako ti je ne daju trebaće ti barem lakše radno mesto, a to (bar ja tako mislim) mora tađe mora da predloži neka komisija.
Ja sam od penzije odustala posle razgovora sa mojom doktorkom koja je bila član komisije pa mi je objasnila njihov način razmišljanja: "Vi ste sada operisani pa ste zdravi, a to što jedno oko nemate a drugo vam je loše - pa šta, rade i slepi."
Ovo ti kažem čisto da ne očekuješ previše, da se ne bi razočarao.
 
Ma nemogu da me razočaraju , pošto sam se već oladio od penzije . Sada treba da izvučem od lekara što bolju preporuku sa opisom šta mogu da radim .A onda sve zavisi od mene i od moje sposobnosti na poslu . Danas sam pričao sa jednim sapaćenikom koji je imao infarkt pre godinu dana on kaže da se nikako n pojavljujem na poslu u sledećih pet šest meseci . Posle toga će oni sami da me teraju od omisije do komisije i ići će brže nego ako tražim ja ranije da počnem da radim . Posle šest meseci zakon ih tera da ispitaju i odluče .
Sada se mora što s etiuče invalidske komisije voditi računa zbog toga što postoje posle tri godine od dobijanja invalidske penzije provera iste . Proveru izvode potpuno nepoznati lekari iz nepoznatog grada i određen odokativno i slučajno . Šta posle tri godine ako ti ponište invalidnost da li je poslodavac kod koga si radio obavezan da te vrati na osao .Ako nije gde naći posao posl eponištenja invalidnosti :dash::dash:
 
:mrgreen:Pa eto ti, ja sam sapatnik po svim pitanjima. Znaci bilo onako kako sam rekla - operisana i posle toga s....e.Nakon rehabilitacije ponovo na Dedinje po preproruci banje i tu se ustanovi da imam jos zesci problem. i pocela sam da kuckam, ali bi predugo trajalo, uglavnom, nakon sest meseci me je komisija za bolovanje poslala na invalidsku po sluzbenoj duznosti. E tu tvoj izabrani lekar treba da ti iskiti onaj formular, sto ja nisam ni znala a i nije mi ni bilo do penzije.Cak i kad su me pitali na komisiji ja rek'o : nemojte, molim vas! I onda bolovanje kao da krecem "spocetka".Pa nova op. sasvim druge vrste samo da bi mogli da bolje pogledaju, pa jos sve losijih nalaza na moju zalost, vise i ne mogu da se setim a i ne zelim. Ugalvnom, drugi put na komisiju kad sam isla i ja sam se pomirila sa tim da vise nisam sigurna smem li da provedem sama bar 4 sata i prihvatim. Ali je resenje bilo privvrememo pa su me nakon godinu i po pozvali ponovo, sve proverili i dali trajno resenje. Dobro me nije slog udario kad sam dobila poziv, mada je na onom resenju pisalo - privremeno, ali ja sam mislila da je to reda radi, dok ne otkucaju trajno. (:rumenko:, sta da ti kazem, ja sam samo mislila kako da se uspostavim)
Uglavnom, posto meni stvarno nije bas kako treba, ja sam imala sve papire ali sam pre komislije samoinicijativno otisla kod specijalista koji me vode i kod kojih sam stalno na kontrolama da daju svoje misljenje.Verovatno na osnovu toga su potvrdili predhodno resenje jer kad me neko pogleda, fizicki, u zivotu ne bi rekao da sam recimo poslednja dva meseca bila na svakodnevnim infuzijama. (Ako ne pogledaju narkomanske ruke):mrgreen:
Uglavnom, treba da ti je stvarnu fuj, ali i to nista ne znaci ako nemas papire da ti je fuj!
I pretpostavljam da je i za promenu radnog mesta isto, moras imati misljenje specijaliste da vise ne mozes da radis taj posao. Mada je ona moja drugarica (od pre dve, tri poruke ) dobila to na papiru i prebacili su je ali sad je direktor salje po odredjeni jogurt pa po 45 min pesaci po ovoj temp. da nadje bas taj. I onda kad dodje kuci samo se strmekne u krevet i do sl. radnog dana ne ustaje.Niti ona ima nesto od zivota, niti njeni imaju ista od nje, sem brige.
Valjda se nadaju da ce da pukne psihicki i da da otkaz pa da je se rese. (Firma je privatizovana taman u to vreme kad je njoj krenulo sve po zlu)
Zemljo Srbijo, otvori se i sve nas progutaj!!!
Nije ovo depresivna poruka vec realna. Pisem samo da znas sta ti je ciniti.Ako si svestan da vise nisi ono sto si bio poslusaj svog druga i budi na bolovanju. Ma uostalom, nema tu pameti puno, gledaj da sacuvas sebe na bilo koji nacin :bye:
 
Hvala na ovako obimnoj poruci iz koje sam video dosta . Baš bih voleo da mi daju da im ja nabavljam jogurte . Ala bi ja pukao garant bi dobio invalidsku penziju , jeste da bi prvih desetak dobijao u zatvorenom odeljenju duševne bolnice . Ali šef nebi dobio ni jednu :rtfm: .
 
Kako ti Kaja kaze a u pravu je, najgori su prvi meseci.Psihicki, cini mi se, vise nego fizicki. Odjednom si izgubio najboljeg prijatelja - sopstveno telo, nesto u sta si jedino mogao da se pouzdas.
Bar je meni tako bilo.
Posle se naviknes.
Znas ono o casi, polupuna ili poluprazna?
Jedino tako.Zahvalna sam sto mi nije oduzeto pola tela. Sto ne mora niko da me sluzi.Sto puno toga mogu. Trudim se da ne mislim o onome sto ne mogu i sta moze da se desi. Ne pravim spiskove poslova koje treba da obavim. Vrlo sam zadovoljna kad uradim bilo sta i ne poredim vise sa vremenom kad sam mogla da radim i 16 sati.Nije zivot u tome.
Samo da bih dosla u ovo psihicko stanje trebalo je VREME
Tablete tu nesto i ne pomazu na duzi period. Vredele su mi ponekad za noc, kad nemam sansu da pobegnem od sopstvenih odvratnih misli.I dan danas mi se desi da to nesto bude jace od mene pa popijem pola, naspavam se i sl. jutro krenem da mislim o tome sta sve mogu.
I tako dan po dan, skoro svaki mi je radostan :bye:
:klap::klap::klap::heart::heart::heart:
TO SAM ČEKAO! POZITIVA
:think: Ima li tu bar malo mog uticaja?
 
Ma nemogu da me razočaraju , pošto sam se već oladio od penzije . Sada treba da izvučem od lekara što bolju preporuku sa opisom šta mogu da radim .A onda sve zavisi od mene i od moje sposobnosti na poslu . Danas sam pričao sa jednim sapaćenikom koji je imao infarkt pre godinu dana on kaže da se nikako n pojavljujem na poslu u sledećih pet šest meseci . Posle toga će oni sami da me teraju od omisije do komisije i ići će brže nego ako tražim ja ranije da počnem da radim . Posle šest meseci zakon ih tera da ispitaju i odluče .
Sada se mora što s etiuče invalidske komisije voditi računa zbog toga što postoje posle tri godine od dobijanja invalidske penzije provera iste . Proveru izvode potpuno nepoznati lekari iz nepoznatog grada i određen odokativno i slučajno . Šta posle tri godine ako ti ponište invalidnost da li je poslodavac kod koga si radio obavezan da te vrati na osao .Ako nije gde naći posao posl eponištenja invalidnosti :dash::dash:

Svi smo prošli iste muke, strah, ponekad paniku, kraće ili duže periode depresije ... I ono - zašto baš ja? I sve to prođe. Uz bromazepam ili bez njega. I da dodam moj savet: polako i opušteno. Sve će doći na svoje. I obavićeš te dodatne stentove sa još malo muka i strahova i nezadovoljstva i depresije ... Pa kad prođe, nazad na posao. Pa nisu se valjda mučili da te poprave u 45 oj godini da bi napravili penzionera?
Dakle: Čaša je dopola puna (nije poluprazna)
I na trnu raste cvet ( i to najlepši)
Itd, itsl...
Batali sedative, vidiš i sam da ne prijaju. Možda jedan uveče, da se naspavaš i odmoriš.
 
Lepo zboriš ali jedna rečenica koju si napisao , ustvari govori puno o našem društvu i tačna je više nego što iko od nas i može da poveruje. Nisu se valjda trudili da te poprave u 45 da bi te penzionisali . Nažaloat tako mnogi doktori razmišljaju i to su usadili i nama pacijentima u glavu .
Oni su meni ugradili stentove zato što su imali samnom ugovor , ja sam redovno plaćao četvrt veka doprinose i kada su mi zatrebali oni su ispoštovali svoj deo ugovora , i trebalo bi da ga se drže i ubuduće i da kada god mi bude bilo potrebno da mi pomognu .
Sada će neki da pitaju da li znam koliko košta ugradnja stenta ,znam ali znam i da nisam malo plaćao svaki mesec a do sada ga nisam "nikada" koristio , a zato postoje i ovakvi ugovori stalno neko nekoga prevari :hahaha:
 
Mislim da je jedno pitanje zdravstveno osiguranje i kako to funkcionise kod nas, a drugo je ako smo vec uspeli da dobijemo pomoc i da prezivimo, kako sad dalje. Pisao sam vec o svom slucaju i iskustvu. Cekao sam osam meseci na operaciju kao hitan slucaj. I docekao, i tu mi je valjda pomogao onaj odozgo. Ali ono sto sam razgovarao sa hirurgom pre operacije je za mene najvaznije. Ako vec idem, onda nemoj da mi se zivot pretvori u borbu za zivot u koju cu umesati sve oko sebe. I izgleda da se posrecilo. Nisam umro, zivot mi je kvalitetan koliko to moze da bude - ja kazem na granici prihvatljivog. I to je to. Trud ljudi koji su nas "popravili" je nesto za sta isto imam jako pozitivno misljenje, opet u svetlu ovog trulog društva. Nije pravilo, slažem se, ali ne mogu da se time bavim.
 
Poslednja izmena:
dragi prijatelji,ako se secate operisala sam asd pre skoro dva meseca.osecam se odlicno,sve se zavrsilo i idemo dalje.na preporuku doktora receno mi je da podnesem za banju.kada sam otisla u nemanjinu ladno su me odbili i rekli da nemem prava na istu zato sto je moj problem sa srcem urodjen.toliko o tome....kada sam na kontroli rekla doktoru sta je razlog odbijanju covek se krsti i nemoze da veruje...ja verujem jer je ovo ipak Srbija...pozdrav
 
Mene su odbili za banju zato što nisam priložio od interniste preporuku za banju i od fizioterapauta mišljenje .Pazi na otpusnoj listi od mog kardiologa stoji preporuka banskog lečenja . I onda kada sam krenuo da dobijem preporuku famoznog INTERNISTE svatio sam da se pregled kod njega u Pančevu zakazuje i to će da potraje mesecima . A ja imam pravo na banjski oporavak samo prvih mesec dana posle izlaska iz bolnice :rtfm: .
Inače u Pančevu je opšti haos sa zakaivanjem i prijemom kod specijalista posebno kardiologa i gastroendrologa , jedina svetla tačka je što doktori imaju razumevanja pa ako je nešto hitno od dokumentacije oće da nas prime i vanredno kada su dežurni . Evo na tu foru sam i ja zakazao sutrašnji pregled kod mog kardiologa , Ovi iz LK traže mišljenje mog kardiologa a da sam išao redovnim putem zakazao bi predlog tek za pet meseci ? A bolovanje mi ističe 27 ovog meseca :hahaha: .
Zato mi je i sada frka jednostavno moj mozak koji ipak funkcioniše još normalno nemože da svati šta će biti posle 27 ako mi produže bolovanje recimo na još mesec dana , koje i kakve dokumente ću ja njima posle i od koga da dones ? Interventni kardiolog mi je zakazao kontrolu za početak januara , kod mog doktora kontrola će biti tek za par meseci ako dođem na red , Za kraj meseca su mi rekli da zovem Zemunski KBC da vidimo da li su nabavili balone pa da mi zakažu termin za novu intervenciju , koja bi mogla da bude negde krajem Septembra a možda i kasnije pošto ima jako mnogo njih na čekanju ,:sad2:
 
Sada sam došao od moje doktorke , prezadovoljna je sa rezultatima i dinamikom mog oporavka . Kada sam spomenuo LK za bolovanje , samo je prokomentarisala i zapisala u izveštaju . Zakazati novu intervenciju stentovanja , posle intervencije kontrola . Sve dok se ne obavi nova intervencija pacijent na bolovanju .
 
Super, bar si to rešio.
Stvarno ti između dve intervencije nije potreban još i taj dodatni stres koji stvara zdravstvena administracija.
Sad lepo odmaraj kod kuće, kuckaj se sa nama i ne dozvoli da te išta nervira.
 
Kajo baš tako , idem sada 27 na LK bar sa njima nemam sekiraciju . Jedino mi sada ostaje da sledeće nedelje zovem KBC Zemun da proverim dali prave spiskove za intervencije .I da probam da dobijem termin .
 
od moje operacije je proslo tri i po meseca osecam bol u celom grudnom kosu tj boli me grudna kost, rebra i sve moguce kosti koje se tu nalaze.ne mogu da se setim koliko dugo me je bolelo posle prve operacije ali mislim da nije ovoliko dugo.dali jos neko od vas ima takav problem i sta mislite kod kod lekara treba da se javim za to
 
Mene ništa nije bolelo ako mirujem. Čak ni na promenu vremena (na ogromno zaprepašćenje mog interniste :D), što je za ostale pacijente verovatno sasvim normalno.
Bolelo je kad nezgodno ležim, kašljem, saginjem se, nešto radim.
Mislim da treba da se javiš stručnjaku koji te prati, onom kod kojeg ideš na kontrole posle operacije (kardiohirurg, kardiolog ili internista).
 
od moje operacije je proslo tri i po meseca osecam bol u celom grudnom kosu tj boli me grudna kost, rebra i sve moguce kosti koje se tu nalaze.ne mogu da se setim koliko dugo me je bolelo posle prve operacije ali mislim da nije ovoliko dugo.dali jos neko od vas ima takav problem i sta mislite kod kod lekara treba da se javim za to
Kod mene je trajalo o o ooooo :eek:
Mada, pretpostavljam da se oduzilo jer su mi nakon sest meseci vadili one zice kojim nas spoje (morala sam da radim magnetnu a to bas i ne ide zajedno). Tako da verujem da i tebi to predstavlja problem, drugi put je secena kost i sigurno je da treba vise vremena da sve to legne.
Mada bih poslusala Kaju, nista ne kosta da pitas a puno znaci da ti bude mirna glava.
 
Opet danas na LK , samo su bili korektni do maksimuma produžili bolovanje do 29 avgusta pročitali nalaze izvinili se što nemogu da mi duže od 29 produže bolovanje takav je zakon . Upoznati su da u Zemunu ima stentova ali da sada treba da nabave balone i da će to naj verovatnije da bud eu toku avgusta.
Ajde saborci da li negde na internetu ima sajt koji recimo daje jelovnik sa receptima za nas " bolesnike " , Stvarno mi je muka da smišljam šta da jedem , još se navikavam na obu ishranu koja niej baš karakteristična za podnevlje Vojvodine , nema prženog svinjskog mesa nema pohovanja tikvica .......... . Puno bi mi značilo da mogu da negde pročitam neki dobar jelovnika recimo za desetak dana . Bojim se ne izostavljam neki bitan mineral ili vitamin ,
 
Mora da ste svi na godišnjem odmoru kada niko ne komentariše na ovoj strani . Imam jedno pitanje možda ste vi pitali vašeg doktora ja nisam . Da li procenat začepljenje u krvnim sudovima može da se smanji ili potpuno ukloni , kako lekovima tako ishranom , recimo ako održavam holesterol i trigliceride na malom nivou ?
 
Poslednja izmena:
Ja da se javim da sam Bogu hvala dobro,ziv i zdrav :) Treniram ! HAHA
neke stvari stvarno radim kao i pre,kao da nista nije bilo,nadam se da kad pocnem da se borim nece biti smetnji kad dobijem udarac ili slicno :)
 
Ajde opet da pitam da li ste svi na odmoru ili ste odustali od teme .

Mene interesuje da li neko ima informaciju da li se učekuje u KBC Zemun da počnu najesen da se rade intervencije Sa stentovima Za nas koji smo stavljeni na listu čekanja.
 
Da imaju i rade i to na veliko . Ali imaju problem sa materijalom kako bar sam ja čuo . To jeste sa balonima kao stentove im isporučili a balone nisu . Ja sam po internetu čitao da se prodaju stentovi zajedno sa balonima pa mi nekako ta priča zvuči nerealna ili oni nabavku vrše preko nekih rasprodaja ? Zadnja informaciaj je da će do kraja leta da imaju komplet stentove i balone i da će da formiraju datume na spiskovima iu da krenu sa radom . Za sada rade samo hitne intervencije . Mada ovo moje začepljenje od 95 % deluje hitno :rtfm:
 

Back
Top