OPEL

Takvo je pravilo, ali Amerikanci i nece da kupuju vozila ako nemaju klimu.

Ja se secam jednom sa video godinu dana star Chevy Tracker sa 12,*** milja na satu za neke smesne pare (oko $7,000), ali nije imao klimu. On je mesecima stajao kod dilera iako je to super deal (a klimu mozes ubaciti za nekih $600).

chevrolet_tracker.jpg

Ispravio sam, trebalo je pisati "ako nema klimu".

$7,000 za godinu dana star mali SUV je super cena. Novi je izmedju $20,000 i $23,000. Doduse bila je zadnja godina proizvodnje i prodavao se po nizim cenama, ali opet to je super deal.

Ja i cale smo gledali da ga kupimo za kevu, ali nije imao klimu i bio je na manualni menjac.

'ebo te kakvi ste vi ljudi, ocete klimu, automatic, sve na dugme, na glas...pa gde je tu zadovoljstvo voznje kad auto sam vozi? Nemoj reci da ti je mustang automatic? Inace u 'Dukes of HAzard' charger je sa automatic menjacem, bezveze.

Ne, moj Mustang je 5 brzina manual. Pickup je automatik, a Intrepid ima oba menjaca.

To upravo i jeste uzvanje voznje, kad imas sve. A ne kao u pickupu za koga nemam power windows pa svaki put posle pranja moram izlaziti iz njega i namestati prozore.

I to zadovoljstvo dosadi. Zabavno je kad posle duzeg vremena pocnes menjati brzine, ali kad svaki dan provodis nekoliko sati u autu, menjanje brzina poprilicno dosadi.

Menjac i ne igra toliku ulogu koliku ulogu oprema na vozilu igra.

Nisam to ocekivao od jednog vlasnika mustanga..ccc
Samo motor i menjac, za klimu me bas briga (vozim brzo pa stignem gde treba pre nego sto se oznojim :D ) , power windowsi, senzori za kisu i parkiranje i ostale perverzije me ne zanimaju.

Ovo se odnosi samo na opremu.....imam Fiat Grande i u jednoj od najeftinijh verzija dolazi sva ta oprema.....digital klima sa dve zone i polen filterom+daljinsko zaklj.+podizaci+ABS+EBD +Fire prevention system+priprema za muziku,putni kompjuter.....tacno je da postoji jedna verzija ispod i ona nema samo klimu koja se doplacuje 500e.......ali bolje je ljudima dati izbor zar ne?Drugo ne mozes tako uporedjivati auta......mozes da kupis i nekog koreanca za malo para sa puno opreme????Drugo mislim da nisiprobao prave evropske automobile sa 170hp..recimo Reno clio sport!Trece danas Mustang ne kosta 13000e a teras ljude da ti nadju vozilo od 13000e!Mogu da se kladim da tvog Mustanga ima da otkine obican GSI sa propalim rubovima :D

Pa nije ovo prvi put da sam rekao tako nesto. Secas se jednom kad sam spominjao Chrysler 300C da sam rekao da mi je manualni menjac dosadio.

A sta ako upanes negde u guzvu? A temperatura prelazi 43. Ja isto volim drzati prozore otvorene dok vozim, ali cim upanem u guzvu zatvaram prozore i palim klimu.

CAVKIC78:
Ovo se odnosi samo na opremu.....imam Fiat Grande i u jednoj od najeftinijh verzija dolazi sva ta oprema.....digital klima sa dve zone i polen filterom+daljinsko zaklj.+podizaci+ABS+EBD +Fire prevention system+priprema za muziku,putni kompjuter.....tacno je da postoji jedna verzija ispod i ona nema samo klimu koja se doplacuje 500e.......ali bolje je ljudima dati izbor zar ne?Drugo ne mozes tako uporedjivati auta......mozes da kupis i nekog koreanca za malo para sa puno opreme????Drugo mislim da nisiprobao prave evropske automobile sa 170hp..recimo Reno clio sport!Trece danas Mustang ne kosta 13000e a teras ljude da ti nadju vozilo od 13000e!Mogu da se kladim da tvog Mustanga ima da otkine obican GSI sa propalim rubovima :D

Sad mi reci koliko mocan motor i koliku cenu tvoj Grande ima.

Korejanci kostaju koju hiljadu manje od Japanca tako da loaded (sa svom opremom) ne pravi neku veliku razliku izmedju Korejanca i Japanca.

Dobro, necemo porediti mog Mustanga, poredicemo novog Mustanga sa 210 hp i cenom od oko 14,500 evra.

Napomenuo sam da ovo vazi samo za opremu,odnosno hteo sam da kazem da evropska vozila vec od najmanjih i najeftinijih modela imaju tu svu opremu!Znaci naravno nisam hteo da uporedim Mustanga od 190hp i Fiata od 80hp.Kostao me je 12800e,skoro kao Mustang.Lako je napraviti auto sa losom finalnom izradom,koji trosi kao manji avion,koji tehnoloski kasni za evropskim modelima..... i da kosta 14000e.A zamisli samo scenu u radnji kad kupujes Mustanga...prodavac ti prica o njegovoj snazi,konjima...samoooo nemoj brze od 60km/h jer mozes da se prevrnes u prvoj krivini..... :( Uzgred mislim da evropski i ti americki konji nisu iste snage..a zove se Mustang ..bas ironicno.....

CAVKIC78:
Lako je napraviti auto sa losom finalnom izradom,koji trosi kao manji avion,koji tehnoloski kasni za evropskim modelima..... i da kosta 14000e.

Sto ga onda ne napravi neko drugi osim Amerikanca? Muscle cars su uvek prolazili super u Americi, bez obzira na ostale uslove.
Da Evropske, Japanske i Korejanske kompanije znaju napraviti takav auto za Americko trziste - napravili bi oni.

Vama Amerikancima je verovatno usadjeno da je Americko najbolje i nemozete da vidite objektivno!To sto se u Americi voze ogromne kubikaze i nemaju potrebe da prave ekonomicna auta i to sto se vozi samo americko je stvar politike koju vodi Amerika,a o politici ipak necemo.......

Nama je "usadjeno" da je Americko najbolje, ali to ne znaci da ignorisemo sve drugo. Toyota je postala broj 1 na svetu zahvaljujuci Americkom trzistu. Lexus, luksuzna divizija Toyote, ima uspeh samo u Americi. Hyundai je takodje postigao veliki uspeh samo zahvaljujuci Americkom trzistu. Honda i Nissan takodje imaju velike uspehe zahvaljujuci Americkom trzistu.

Druga stvar, ako kazes da Amerinci voze ogromne kubikaze (sto nije 100% istina) - zasto Evropska konkurencija ne pravi takva vozila? Toyota ih pravi za S. Ameriku - zasto ih Evropska konkurencija onda ne pravi?

Nije tacno da ih ne pravi..samo evropska vozila iz tako velikih kubikaza izvlace ogromnu snagu pa pripadaju visim klasama.Neka evropska kola vec od 1.8 ili 2.0 imaju po 200hp.Jedino gde su ameri u prednosti sa velikim kubikazama je obrtni moment sto dolazi do izrazaja u gradskoj voznji i naravno redjeg saltanja brzina a trebalo bi i da su dugovecniji motori.Neznam koliko moze da predje neki Americki motor recimo kod tvog Mustanga?Kod evropljana varira al recimo prosek 300000km e sad neznam kolko je to u miljama.

Garwor:
u ebo te ovaj ne zna koliko je milja, a zna sve slabosti americkih kola ;) :D
ovo (neznam kolko je to u miljama)nije bukvalno da neznam nego je vise gest odbojnosti prema americkim kolima.Ma neznam ja bas sve slabosti nego sam puno gledao Americke filmove :shock: pa sam opazao detalje..... :lol: :lol: :lol: .

CAVKIC78:
Nije tacno da ih ne pravi..samo evropska vozila iz tako velikih kubikaza izvlace ogromnu snagu pa pripadaju visim klasama.Neka evropska kola vec od 1.8 ili 2.0 imaju po 200hp.Jedino gde su ameri u prednosti sa velikim kubikazama je obrtni moment sto dolazi do izrazaja u gradskoj voznji i naravno redjeg saltanja brzina a trebalo bi i da su dugovecniji motori.Neznam koliko moze da predje neki Americki motor recimo kod tvog Mustanga?Kod evropljana varira al recimo prosek 300000km e sad neznam kolko je to u miljama.

Da, od 2.0L imaju 200 hp kad koriste turbo. Taj deo zaboravljas da spomenes. I Amerikanci kad koriste turbo izvlace veluku snagu iz manjih motora (primer Dodge Caliber SRT-4 iz 2.4L motorima 300 hp). Kad su motori iste ili slicne velicine snaga nije nista veca.

Nemam pojma koliko Americki auti prelaze jer retko ko ih drzi toliko dugo. Obicno se kupuje novi ili noviji automobil svakih 4-6 godina. Jedino se pickupi duze drze jer sluze za posao, a oni prelaze 200,000 milja bez i najmanjih kvarova.

Back