OPEL

UltraZvuk:
@68... Evo par cinjenica:
1. Evropska vozila se slabo prodaju u USA. Tacno. Ali SE PRODAJU. Prodaja amerikanaca u Evropi je toliko mala da je ZANEMARLJIVA.
2. Prosecnog amerikanca kada pitas za BMW, Audi, Porse, Ferari, Mercedes, Lambordzini, VW, on zna o cemu se radi. Prosecnog evropljanina kada pitas za Plimut, Dodz, GMC i sl. POJMA NEMA.
3. Djujaro je jedna od najpoznatijih dizajnerskih kuca u svetu. Italijanska. Dizajnira vodece evropske modele. Prema tome porediti no-name-american-muscle jednolenjirski dizajn Mustanga i Djudjaro dizajn alfe159 je apsurd. Pored toga, uporedi performanse Mustanga od 3L i pomenute alfe i videces kako stoje stvari.
4. Sva najsofisticiranija auto tehnologija se izmislja u EVROPI. Ostali je eksploatisu.
5. Ferrari je evropski auto. Idu 5 praznih mesta pa sve ostalo.

Sad reci da nisam u pravu.

1. To je zato sto kompanije kao sto su Ford i GM imaju svoje kompanije u Evropi. Sto bi Ford uvozio auta iz Amerike u Evropu kad vec u Evropi ima Evropski Ford, Volvo, Aston Martin, Jaguar, Land Rover? Ista stvar je i sa GM. Zasto bi uvozili aute iz Amerike u Evropu kad vec u Evropi imaju Opel i Saab?
Evropske kompanije, sa druge strane, nemaju svoje kompanije u Americi, tako da nemaju izbora - ili uvozi ono iz Evrope ili neces uvoziti nista.

2. Svaka ti cast, poredis najbolje Evropske aute sa najgorim Americkim. Sto ne pitas Amerikanca dali je cuo za Daciu, Ladu ili neku slicnu kompaniju?

3. Usporedi sta Mustang nudi za cenu i onda to usporedi sa kojim god Evropskim autom hoces. Pobednik ce uvek Mustang biti.

4. I sta sad? Znaci ako je nesto izmisljeno u Evropi samo Evropske kompanije znaju to da naprave? Pa po tvojoj teoriji Japanci bi trebali praviti gora vozila od Juga, a oni su u samom vrhu.

5. Zar je neko tvrdio da Ferrari nije Evropski auto?

BMW,Audi,Mercedes su sasvim normalna vozila(naravno postoje ekstra modeli)koja se masovno voze,znaci moje komsije,prijatelji,familija.....u velikom broju poseduju ova vozila.Sto se tice Lade i Dacije,takva vozila uopste nisu zastupljena u Evropi.Prave se samo za trzista koja su jako siromasna,izmedju ostalog nazalost i za Srbiju!

Mercedes, BMW i Audi su luksuzne kompanije i njih nema na svakom koraku. VW vecina ljudi moze da kupi - sa Mercedesom, BMW i Audijem takav nije slucaj.

Dacia i Lada su Evropska vozila isto kao sto je Plymouth Americko vozilo (nekad bio, vise ne postoji). Nije ni Plymouth bio nesto mnogo zastupljen.
p.s. svako ko je gledao Nash Bridges barem jednom cuo je za Plymouth.

Gresis Charger!BMW 3 ,Audi A3,A4pa i A6,Mercedes C,E su zastupljeni u istoj meri na ulicama Evrope kao i neki Golf 5,Mazda 3,6,Opel Vektra,Peugeot 407.Luksuz ti je BMW 6,7,Audi A8,Ferari,Porche,Bently,Aston Martin.....nesto sto nema na svakom cosetu.

CAVKIC78:
To sto si zaljubljen u Mustanga je OK i ako imas taj auto naravno da ne mozes da budes objektivan.Nemoj samo da mi kazes da su Americka auta kvalitetnija od Evropskih ili nedaj boze od Japanskih? U Evropi ima dosta americkih modela i smatraju se za najvece djubre.U Austriji postoji i Chrysler fabrika.Jos nesto, imao sam priliku da vidim focusa za Americko trziste i mogu ti reci da je unutrasnjost uradjena daleko nekvalitetnije nego na evropskom modelu.Kazu da su Ameri najzahteviji kupci?Ali na cemu se zasniva njihova zahtevnost?Na dizajnu?Ne bih rekao,imaju najruznija auta!Na snazi?Pa iz 5000kubika lako se izvuce 200ks!Na kvalitetu??????????????????????????????????

Kako su se pokazali u Americi sve to govori jer je Americko trziste najzahtevnije. Koliko ljudi u Evropi ce svako leto preci sa jednog dela Evrope na drugi deo sa autom? U Americi to je normalna stvar. Eno moj drug ima '99 Jettu koja se raspada.
Kojih to "dosta" Americkih vozila ima u Evropi? Pa malopre si rekao da ih nema uopste.

Pa ja gledam ovako....ja da kazem sa minimalnim primanjem mogu da kupim,odrzavam,placam osiguranje uvek za jedan Golf 5.Znaci moja plata je daleko ispod proseka.........sta mogu da kupe oni koji imaju neki prosek?

Datscha:
A i ti Charger i ti si mi neki amerikanac (sa malim slovom), do juce bio u Jugi a sada hoces da si amerikanac, ne moze to bato, koreni su koreni. . . I ja bi, ali nema

Pa da vidimo ... imam Americko drzavljanstvo, zivim u Americi ... da, to me cini Amerikancem (sa velikim slovom).

untitledzg3.jpg

E sad ,ovo nema veze sa kolima al moram da napisem!Ne kapiram kako mozes da se osecas Amerikancem a zivis u Americi 5-6god!Kazes da ti je maternji engleski?Ja toliko zivim u Austriji i nikad necu da se osecam Austrijancem,a nemacki nikad nece da mi bude maternji,samo drugi jezik!
bog%20cuva%20srbe.gif

Ja sam u Srbiji ziveo svega 3 godine. Do '95 sam ziveo u Hrvatskoj, onda te 3 godine u Srbiji i onda sam otisao za Ameriku.

Nigde ja nisam rekao da mi je maternji jezik engleski. Rekao sam samo da uglavnom pricam engleski.

Meni Srbija bas nista ne znaci. Odem tamo svakih nekoliko godina u posetu zbog rodbine, ali to je sve. Nikad se tamo nebi vratio ziveti.

68Charger440+6:
Mercedes, BMW i Audi su luksuzne kompanije i njih nema na svakom koraku. VW vecina ljudi moze da kupi - sa Mercedesom, BMW i Audijem takav nije slucaj.

Dacia i Lada su Evropska vozila isto kao sto je Plymouth Americko vozilo (nekad bio, vise ne postoji). Nije ni Plymouth bio nesto mnogo zastupljen.
p.s. svako ko je gledao Nash Bridges barem jednom cuo je za Plymouth.

VW Golf V 1.9 TDI je skuplji od Audija A3 1.9TDI. Prica ti ne drzi vodu...

300c moze da se vidi na evropskim ulicama.Lep je auto,meni je ekstra i crossfire,mada sam ove Chryslere zamrzeo najvise zbog neona i voyagera kojih bas ima po Austriji,a i PT mi je ekstra ruzan,bas juce sam video jedan kabrio KATASTROFA!

Neon i PT Cruiser su 100% Chryslerovi.

300C i Crossfire su vise Evropski nego Americki. Posebno Crossfire, na njemu je sve Mercedesovo i pravi se u Evropi. 300C ima Americki motor i dizajn dok je ostatak Nemacki.

300C mi je jedna opcija. Sto se tice mehanike imam srednje iskustvo sa Chryslerovim autima (imao sam 1997 Dodge Intrepid 3.5L, sad ga moj cale vozio), ali to je bilo pre nego sto ih je Daimler kupio.

Sa druge strane, sa Fordom imam super iskustvo (imao sam 2 pre i jos uvek imam 2) tako da ce mi ovaj biti jedna od opcija. Da je samo malo jeftiniji (obicni V8 Mustang kosta cak $10,000 manje u poredjenju sa ovim) Shelby Mustang bi mi bio prva opcija.

1co6.jpg

68Charger440+6:
U Americi je situacija drugacija. A3 je dobrih $10,000 skuplji od Golfa.

p.s. kad vec spominjes VW dizel motore, da ti napomenem da ti VW Evropski dizel motori nisu uspeli proci testove u Americi i VW je zabranjeno da prodaje vozila sa dizel motorima u S. Americi.

Nego, jos nisi odgovorio na ovo
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=3167189&postcount=326

Pa dobro, nemoj da si smesan. Ajde uporedi najbolji americki sa Ferarijem ili Mercedesom ili Maybachom. Zar stvarno verujes da su boljji? :)

A za Golfa sam ti dao slikovit primer u ceni... a sto se tice samih proizvodjaca, ja nisam poredio AMERICKI brend sa evropskim nego konkretne modele. Mercedes, audi, bmw, volvo... su sve vozila koja se u identicnim verzijama rade i prodaju na oba kontinenta. Americka, bas bas vozila kao ta Mustang, Dodz i kojesta se NE PRODAJU OVDE jer ih NIKO nece. Kapiras? Evropljanima to ne treba. Sevrolet koji ti prikazujes kao americki auto, se pravi u Koreji u Daewoo fabrici, po Djudjaro dizajnu i evropskoj konstrukciji.

Ajde mi odgovori samo na ovo pitanje: ko je uspesniji, Ford i Opel u Evropi ili VW u Americi?

Jos jednom ti kazem, samo zato sto GM i Ford ne prodaju Americka auta u Evropi ne znaci da uopste ne postoje u Evropi, jer oni imaju posebne modele za svaki kontinent i zato su #2 i #3 u svetu. Pogledaj samo Toyotu kako ona radi, svaki kontinent druga vozila i zato su #1 u svetu, jer za svako trziste imaju drugaciji model koji kupci tog trzista hoce.
Evropski Ford, pa Opel, pa Saab, pa Jaguar, pa Land Rover, pa Volvo, pa Aston Martin - svi oni pripadaju Americkim kompanijama. I svi se uspesno prodaju u Evropi. Tako da ako nemas prave Americke aute u Evropi ne znaci da Americki auti uopste ne postoje u Evropi.
A oni koji forsiraju Evropski dizajn (kao VW na primer) u Americi nikad nisu i nikad nece nista uraditi.

Poenta je da se auto kompanije moraju prilagoditi trzistu, i nemogu ocekivati da ce se trziste prilagoditi njima. Oni koji su to uradili (Toyota na primer) imaju uspeha svuda po svetu. Oni koji to nisu uradili (VW na primer) nemaju uspeha. A nacin na koji su se Amerikanci prilagodili Evropskom trzistu je kupovanjem Evropskih kompanija i predstavljanjem modela koji nisu za Americko trziste.

Za poslednji pasus se potpuno slazem. Ono protiv cega sam digao glas ranije su izjave tipa "pravi pokazatelj kvaliteta je americko trziste". Sta su amerikanci najbitniji, a ostali su ovce? Brale, pravi uspeh je kad ti napravis nesto, a pri tome moras da stedis na gorivu ili zapremini motora. To je pravi pokazatelj napretka tehnologije. Evropska vozila nove generacije iz 1.4-1.8L zapremine prave 150-200 konja, sto ameri prave iz 3L. To je realnost.

I sta dobijas sa tim sto iz 1.4L-1.8L dobijas 150 hp-200 hp? Hoce li auto mozda trositi manje? Nece. Hoce li auto mozda kostati manje? Nece. Hoce li auto mozda imati jednako ili vise torque? Nece. Samo ce se vrteti na velikom broju RPM da bi dobili snagu, trositi kao da imaju V8 i smanjivati vek motora.
Zato vozila kao sto su Subaru Impreza Sti sa 2.5L motorom trose kao Chevrolet Corvette sa 6.0 L motorom.

Kao sto sam rekao jednom pre, nebi verovao kolika je razlika u osecaju voznje izmedju Mustanga (3.8L sa 190 hp) i SVT Focusa (2.0L sa 170 hp), iako razlika u snagi uopste nije velika. Ali torque igra veliku ulogu.

I meni jos uvek niko nije uspeo naci Evropski auto koji pruza sve ono sto pruza moj Mustang za istu ili slicnu cenu. Da ponovim: V6 motor sa 193 hp, sve na dugme (alarm, otkljucavanje i zakljucavanje vrata, otvaranje gepeka), sve na dugme unutra (sedista, prozori), player za kasete i cd, klima, cruise control, aluminiske felge ... i sve to za oko 13,000 eura.

I poslednje, Americko trziste jeste pokazitelj sta valja i sta ne valja u svetu automobila. Jer u Americi prolaze samo najbolji. Ovde su zahtevi veci (kao sto sam pre spomenuo, VW dizeli iz Evrope nisu dozvoljeni u Americi), ovde ljudi menjaju aute cesce i ovde ljudi traze vise od auta nego da te preveze od mesta A do mesta B.
Koliko Evropskih auta recimo klikmu ima standardno? Koliko njih imaju radio standardan?

Zasto mislis da su Fiat, Alfa, Reno, Citroen ... propali u Americi, a Toyota, Honda, Nissan ... opstali? Nemozes mi reci da je to zato sto Amerikanci ne vole importe

Back