Odakle ti ideja da ja imam potrebu tebe necim da fasciniram?

Nisam sujetan uopste, pa takve potrebe ne gajim. Svakako da mislim da malo bolje znam nego ti o ovoj materiji, iz prostog razloga sto sam se skolovao za to, ali ne govorim ovde da bih tebe odusevljavao, vec osecam potrebu da ukazem kada je nesto netacno, da ljudi ne bi dolazili u zabludu. Krajnje dobronamerno. Ovo "po nekoj logici, sve što ne može da nam koristi, može samo da nam šteti" uopste nije po logici, jer iz "ne moze da koristi" ne sledi "moze da steti", ali dobro, da ne ulazimo u logicke greske sad. Poenta je prosta - aluminijum nije dokazan kancerogen. Znam da je izlozenost odredjenim supstancama u toku produkcije aluminijuma poznat faktor, ali sam aluminijum ne. Mene je samo iznenadila ta informacija, pa sam odgovorio, nadajuci se da ces mi dati neki link, pa da vidim i sam kad je to dokazano. No, kako smo sad utvrdili da i nije dokazan, mozemo da ostavimo dalju polemiku o tome. Ionako nisam ocekivao ovoliku raspravu.
Sa naucnog stanovista, postoji citav spisak, lako dostupan:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_IARC_Group_1_carcinogens
Kancer nije jedna jedinstvena bolest, pa da se moze reci od cega nastaje. Ali to je previse kompleksna prica da bih ti je objasnjavao na forumu. Potrebno je previse predznanja da bi se lepo objasnilo. Ali je medicina daleko od tapkanja u mraku, vec jako dugo. Zato mi nije jasno ovo "i dalje".
Znaci, ispada da si ipak pisala provokaciju?
Sta sam izvrnuo? Zar u tvom komentaru ne pise "prica se"? I onda dolazimo do famoznog "znam nekoliko ljudi". Anegdote, anegdote. Dokazi su ono sto se trazi. Cvrsti dokazi.
Ja nikog ne drzim vezanog, pa da ne dam da odabere svako sta hoce. Samo mislim da bi bilo neodgovorno od mene da ne napisem sta mislim o tome i sta je generalno misljenje moderne medicine o takvim "lekovima". Pa posle nek bira svako sta hoce, a moralnu podrsku je najlakse dati.
Inace, ako cemo vec o anegdotama, ona moja strina, koju sam spominjao, silno se uplasila kad je dobila rak, pa niko nije mogao da dopre do nje sto se lecenja tice, nego je samo htela ulje kanabisa. Taj koji joj je ulje kanabisa prodao naplatio joj je nekoliko hiljada evra i rekao da ne koristi hemioterapiju. Nazalost, umrla je nakon nekoliko meseci. To je mozda moglo da se izbegne. Zato sam ogorcen i ne mogu da smislim nadrilekare koji koriste tudju nesrecu za sopstvenu dobit.