onkomafija-vreme izmedju skenera

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ставио је Тиби на почетку теме о петролеју, пети пост, неки линк о лечењу уз коментар: Ко зна немачки...
Иначе ми имамо на салашу воћњак између осталог и са преко 100 кајсијевих стабала и кад се коштице осуше и одстоје да изгубе горчину једемо их у количинама, мсм концентрација цијанида је тако мала да нико никад ни приближно није успео да се отрује, а поједу се у цугу толико док нас не замрзи да их ломимо.

Ja te kostice stvarno obozavam, nisu ni meni poznati slucajevi da se neko otrovao, a osim toga u ovim radnjama zdrave
hrane prodaju se na kilo, a svakako da ne bi bilo dozvoljeno prodavati otrove. Ja bih pre to probala nego petrolej, ali kazem
samo za sebe, samo glasno razmisljam.

U Meksiku postoji jedna cuvena bolnica koja leci obolele od karcinoma travkama, biljkama, a 70% tih biljki bas su ove kostice od kajsija ili
barem sastojci kojih ima i u drugim biljkama, pa i korenima nekih biljki.

@Afro

nemoj bre da se izludjujes, sacekaj , najverovatnije da ces posle zracenja biti i 100% zdrava.

Odakle ti ideja da ja imam potrebu tebe necim da fasciniram? :) Nisam sujetan uopste, pa takve potrebe ne gajim. Svakako da mislim da malo bolje znam nego ti o ovoj materiji, iz prostog razloga sto sam se skolovao za to, ali ne govorim ovde da bih tebe odusevljavao, vec osecam potrebu da ukazem kada je nesto netacno, da ljudi ne bi dolazili u zabludu. Krajnje dobronamerno. Ovo "po nekoj logici, sve što ne može da nam koristi, može samo da nam šteti" uopste nije po logici, jer iz "ne moze da koristi" ne sledi "moze da steti", ali dobro, da ne ulazimo u logicke greske sad. Poenta je prosta - aluminijum nije dokazan kancerogen. Znam da je izlozenost odredjenim supstancama u toku produkcije aluminijuma poznat faktor, ali sam aluminijum ne. Mene je samo iznenadila ta informacija, pa sam odgovorio, nadajuci se da ces mi dati neki link, pa da vidim i sam kad je to dokazano. No, kako smo sad utvrdili da i nije dokazan, mozemo da ostavimo dalju polemiku o tome. Ionako nisam ocekivao ovoliku raspravu.

Sa naucnog stanovista, postoji citav spisak, lako dostupan:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_IARC_Group_1_carcinogens

Kancer nije jedna jedinstvena bolest, pa da se moze reci od cega nastaje. Ali to je previse kompleksna prica da bih ti je objasnjavao na forumu. Potrebno je previse predznanja da bi se lepo objasnilo. Ali je medicina daleko od tapkanja u mraku, vec jako dugo. Zato mi nije jasno ovo "i dalje".

Znaci, ispada da si ipak pisala provokaciju? :D
Sta sam izvrnuo? Zar u tvom komentaru ne pise "prica se"? I onda dolazimo do famoznog "znam nekoliko ljudi". Anegdote, anegdote. Dokazi su ono sto se trazi. Cvrsti dokazi.
Ja nikog ne drzim vezanog, pa da ne dam da odabere svako sta hoce. Samo mislim da bi bilo neodgovorno od mene da ne napisem sta mislim o tome i sta je generalno misljenje moderne medicine o takvim "lekovima". Pa posle nek bira svako sta hoce, a moralnu podrsku je najlakse dati.

Inace, ako cemo vec o anegdotama, ona moja strina, koju sam spominjao, silno se uplasila kad je dobila rak, pa niko nije mogao da dopre do nje sto se lecenja tice, nego je samo htela ulje kanabisa. Taj koji joj je ulje kanabisa prodao naplatio joj je nekoliko hiljada evra i rekao da ne koristi hemioterapiju. Nazalost, umrla je nakon nekoliko meseci. To je mozda moglo da se izbegne. Zato sam ogorcen i ne mogu da smislim nadrilekare koji koriste tudju nesrecu za sopstvenu dobit.

Izloženost produktima aluminija...nije šija nego vrat. :)

Nisu u pitanju anegdote i priče koje sam čula o tamo nekom, nego stvarni ljudi čije priče jako dobro znam. Živi i zdravi...kud ćeš veći dokaz?

Izloženost produktima aluminija...nije šija nego vrat. :)

Nisam rekao produktima aluminijuma, nego u toku produkcije aluminijuma. Znaci, ljudi iz profesije, u toku produkcije. Ne opsta populacija.

Nisu u pitanju anegdote i priče koje sam čula o tamo nekom, nego stvarni ljudi čije priče jako dobro znam. Živi i zdravi...kud ćeš veći dokaz?

To je skoro definicija anegdote. A veci dokaz bi bio dvostruko slepa, placebom kontrolisana klinicka studija koja dokazuje efikasnost. To je, zapravo, jedini prihvatljiv dokaz.

Sta moze Sofija da kaze o petroleju? Samo svoje licno misljenjue, ne postoje ozbiljne ( a ocigledno ni neozbiljne, a to znaci nikakve)
studije koje potvrdjuju ili opovrgavaju petrolej.
Poznavalac je stavio link, a iz linka se vide iskustva obolelih ljudi bas sa ovog topika.
Jedan se forumas cak i ponudio da posalje cist petrolej nekimj busom iz Nemacke pa ko zeli neka ga zamoli na PP:

Ja sam ( kako vec rekoh) citala o necem drugom, a za to ima mnogo studija, radi se o kosticama kajsije ( gorki badem),
koje u nerkima obolelim od karcinoma stvarno i pomagale, ali je to otrov, cijanid. Bolesnici su uzimali po 30 dnevno ,
ja sa to kao dete cesto jela, jela bih i sada, vidim da ima da se kupe u radnjama zdrave hrane i ociscene.
Medjutim ministarstva za zdravlje ( i USA i EU) nisu dozvolilre da ovaj sastojak Amygdalin, bude koriscen
pa je zvanicno i zabranjen, a nezvanicno se zove vitamin b17, swvaka radnja zdrave hrane ih prodaje u razbim oblicima,
ljudi ih uzimaju cak i kao preventivu.
Ja ovde iznosim samo ono sto sam procitala, da moram verovatno bih i ja uzimala.
Upravo nadjoh i na srpskom clanak, a identican je sa clancima na engleskom i nhemackom.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Zanimljivosti/331333/Kajsija-cijanidom-ubija-tumor

...mislim da se ne zna koliko sam toga pojela kao dete u selu, nikad niko nije ni pominjao da to nije zdravo jesti, a i jeli su svi.....bas cu da procitam taj clanak da
vidim sta pise....
...kupih veceras sodu i limun, da skodi nece, pa ajd da probam i to...jos da odem u biljnu apoteku za neke cajeve.....

- - - - - - - - - -

Ja te kostice stvarno obozavam, nisu ni meni poznati slucajevi da se neko otrovao, a osim toga u ovim radnjama zdrave
hrane prodaju se na kilo, a svakako da ne bi bilo dozvoljeno prodavati otrove. Ja bih pre to probala nego petrolej, ali kazem
samo za sebe, samo glasno razmisljam.

U Meksiku postoji jedna cuvena bolnica koja leci obolele od karcinoma travkama, biljkama, a 70% tih biljki bas su ove kostice od kajsija ili
barem sastojci kojih ima i u drugim biljkama, pa i korenima nekih biljki.

@Afro

nemoj bre da se izludjujes, sacekaj , najverovatnije da ces posle zracenja biti i 100% zdrava.

....jaaaooooooo kako bi to bilo divno kad bi se to obistinilo :zag: ne znam nadam se, a razmisljam, posto imam nameru da pravim neke napitke u blenderu (zdrave) da li bi bilo pametno
u to ubaciti par kostica kajsije ili ih jesti samo onako bez icega...m? sta mislis o time i ti i svi koji su zainteresovani da odgovore?

Pozvao bih Sofiju da vam kaze sta misli o tome, posto ocigledno ima autoritet medju vama, pa cete je poslusati, da ne gubite vreme na gluposti.
Tako je, cist placebo. Mada, to je nista u poredjenju sa nekim nadrilekarima koji prodaju ulje marihuane, pa kazu da se ne ide na hemioterapiju za vreme terapije tim uljem. E, to je vec pogubno.
Ne u lecenju. Pokazalo se da pomaze simptomatski, recimo kod bolova, a za sve ostalo jos nema dovoljno dokaza in vivo, a malo ih je i in vitro.
A posebno ne u onom primeru koji sam malopre naveo, a koji se desio mojoj pokojnoj strini, gde joj je nadrilekar rekao da prekine hemioterapiju tokom koriscenja ulja kanabisa.

Drago mi je da se Sofija izjasnila.
Ali vidiš da nema vajde. Svako radi na svoju ruku... napisao ti i evo ja sam to uzimala, ne vredi, ljudi će se držati tih nekih "čudotvornih lekova" jer je to lakše nego imati snagu i boriti se.

Ja sam primala i hemoterapiju i zračenje, pila sodu bikarbonu jedno vreme, kao i posle ulje od kanabisa (sistematski protiv bolova podrazumeva se!) i sa sigurnošću tvrdim da je sve to samo šta umisliš...
Ljudski mozak je čudo. Što duže patiš i oplakuješ svoju sudbinu to je gore po tvoju psihu i telo. Šta ima da se preispituješ kome si nešto zgrešio ili zašto baš ja?! Koji će ti to?! Zašto ljudi i deca bivaju ubijena svaki minut u nekoj državi, zašto bebe umiru u majčinom stomaku/na porođaju ili zašto rak metastazira? 1000 zašto i nijedan odgovor!
Ja iskreno verujem svojim lekarima. Dešavalo se da nisam i onda sam iste promenila. Niko mi ne može zabraniti da to uradim, ni u kojoj državi.
Pristajala sam na sve te gluposti - od petroleja, sode, kanabisa, koščica, čak i neke vode... dok nisam shvatila da je sve u meni. Naravno telo će pokleknuti, ali dok mi je psiha jaka i guram, guraće i telo jer ga na to teram.
Igram se sa vatrom i idemo do krajnjih limita - sa doktorima iz Danske, Belgije... odakle god da treba da osiguram sebi svoje postojanje!

Na kraju krajeva sam čula od nekoliko lekara da ta "alternativna medicina" - ako je uopšte tako i možemo nazvati, samo često pogorša situaciju jer ljudi preopterete svoj organizam sa 101 ku... i sve u telu krene u overdrive i da buja... uključujući i rak/tumor/metastaze itd.
Ma šta više i pričam i kuckam kada me niko na kraju i ne posluša. Lako je da mi se kuka, ali poslušati me - eh što bi :lol: :cao:

...sto si ti sad besna? u cemu je caka?
- - - - - - - - - -
..nemamo iste uslove lecenja ovo ovde i to tamo gde se ti lecis nema veze jedno sa drugim....dobro imamo i gaze i flastere u bolnici.....

Nisam besna, već razočarana što pitaš za mišljenje i onda ga u potpunosti ignorišeš.
Ali dobro tvoje pare, tvoja bolest, tvoj način... troši ih kako misliš da treba. Ipak onda ne shvatam čemu postavljanje pitanja.
Što se uslova lečenja tiče imam itekako iste uslove. I ja sam čekala lečenje, zračenja i analize isto kao i svako drugi.
Ja sam se obratila, kada su od mene ovde odustali, dalje. Sela za internet i slala pisma tj. mailove lekarima po inostranstvu. To je već treća priča.

Nisam besna, već razočarana što pitaš za mišljenje i onda ga u potpunosti ignorišeš.
Ali dobro tvoje pare, tvoja bolest, tvoj način... troši ih kako misliš da treba. Ipak onda ne shvatam čemu postavljanje pitanja.
Što se uslova lečenja tiče imam itekako iste uslove. I ja sam čekala lečenje, zračenja i analize isto kao i svako drugi.
Ja sam se obratila, kada su od mene ovde odustali, dalje. Sela za internet i slala pisma tj. mailove lekarima po inostranstvu. To je već treća priča.

..kad sam ignorisala, gde si pisala, a da ja nisam videla?
..moram da pitam i da saznam kakva su misljenja i da li je neko imao nekakvih bilo kakvih promena zbog toga, meni je sve ovo novo kao i svima vama sto je bilo,
soda je nesto sto je najjeftinije, ostalo pojma nemam...ali ona jeste kutija je 124 dinara....
..ja nemam kome da se obratim, cak i da imam, ne znam jezik i dzaba mi sve, da znam to bi bila druga prica....za sad nije niko odustao, samo ja ne mogu da se
nakajem sto sam verovala onom lekaru zbog kog sam izgubila toliko vremena...:(

..kad sam ignorisala, gde si pisala, a da ja nisam videla?
..moram da pitam i da saznam kakva su misljenja i da li je neko imao nekakvih bilo kakvih promena zbog toga, meni je sve ovo novo kao i svima vama sto je bilo,
soda je nesto sto je najjeftinije, ostalo pojma nemam...ali ona jeste kutija je 124 dinara....
..ja nemam kome da se obratim, cak i da imam, ne znam jezik i dzaba mi sve, da znam to bi bila druga prica....za sad nije niko odustao, samo ja ne mogu da se
nakajem sto sam verovala onom lekaru zbog kog sam izgubila toliko vremena...:(

Jutros, 10:03.
Lako je preskakati ljude i njihovo mišljenje, zato što nisu lekari već oni koji se bore protiv istog što i ti :dash:
Umesto da uložiš u sebe i svoju psihu, ti bacaš bukvalno pare.
Ma neću se nerviram, radi kako hoćeš.

Jutros, 10:03.
Lako je preskakati ljude i njihovo mišljenje, zato što nisu lekari već oni koji se bore protiv istog što i ti :dash:
Umesto da uložiš u sebe i svoju psihu, ti bacaš bukvalno pare.
Ma neću se nerviram, radi kako hoćeš.

...duso moja drga, ja sam jutros u 10h krenula u bolnicu, i vratila se posle 12h...spremala neki rucak i malo virula ovde da napisem sta sam uradila, nisam se
vracala unazad na temu i nisam ni videla sta si i da li si pisala..:ok::heart:
...nego ti neki dan napisa da ces mi pisati pp, i ja se osusih cekajuci ti nista :(

- - - - - - - - - -

..na sta bukvalno bacam pare ne rezumem te stvarno?

- - - - - - - - - -

..i nemoj da lupas tu lepu glavu nego pricaj sta ima da se kaze...

Drago mi je da se Sofija izjasnila.
Ali vidiš da nema vajde. Svako radi na svoju ruku... napisao ti i evo ja sam to uzimala, ne vredi, ljudi će se držati tih nekih "čudotvornih lekova" jer je to lakše nego imati snagu i boriti se.

Ja sam primala i hemoterapiju i zračenje, pila sodu bikarbonu jedno vreme, kao i posle ulje od kanabisa (sistematski protiv bolova podrazumeva se!) i sa sigurnošću tvrdim da je sve to samo šta umisliš...
Ljudski mozak je čudo. Što duže patiš i oplakuješ svoju sudbinu to je gore po tvoju psihu i telo. Šta ima da se preispituješ kome si nešto zgrešio ili zašto baš ja?! Koji će ti to?! Zašto ljudi i deca bivaju ubijena svaki minut u nekoj državi, zašto bebe umiru u majčinom stomaku/na porođaju ili zašto rak metastazira? 1000 zašto i nijedan odgovor!
Ja iskreno verujem svojim lekarima. Dešavalo se da nisam i onda sam iste promenila. Niko mi ne može zabraniti da to uradim, ni u kojoj državi.
Pristajala sam na sve te gluposti - od petroleja, sode, kanabisa, koščica, čak i neke vode... dok nisam shvatila da je sve u meni. Naravno telo će pokleknuti, ali dok mi je psiha jaka i guram, guraće i telo jer ga na to teram.
Igram se sa vatrom i idemo do krajnjih limita - sa doktorima iz Danske, Belgije... odakle god da treba da osiguram sebi svoje postojanje!

Na kraju krajeva sam čula od nekoliko lekara da ta "alternativna medicina" - ako je uopšte tako i možemo nazvati, samo često pogorša situaciju jer ljudi preopterete svoj organizam sa 101 ku... i sve u telu krene u overdrive i da buja... uključujući i rak/tumor/metastaze itd.
Ma šta više i pričam i kuckam kada me niko na kraju i ne posluša. Lako je da mi se kuka, ali poslušati me - eh što bi :lol: :cao:

Чекај,бре, да се Афро сабере,и крене у борбу. Па и ти си свашта нешто пробала, и
надам се да ће те послушати, и да неће бацати новце на те пизздарије.

Још је у шоку, и треба времена да научи живети са тим.

Diagnoza nije najbolja, ali nije ni najgora. Uz zračenje se da srediti i držati pod kontrolom - pitah mog Dr.
Što se sode bikarbone tiče, okani se toga... em što nije to obična soda koja se inače koristi, već trebaš kupovati istu (pročišćenu!) iz apoteke (u Beču je to jeftinu, ali mislim da u Srbiji nije!)... ja sam je pila i nije uradila ništa...
Mislim da soda, sve te čudotvorne voćke i ko zna šta sve su placebo... kod nekog uspe, kod nekog ne... sve zavisi kolko veruješ u to!

P.S.: A da ne pričam kolko mi je bilo muka od iste :roll:

....sto se sode tice, cek da napisem, sa mnom u sobi je lezala zena koja je farmaceut i koja je radila godinama na uvozu lekova, znaci moze da nabavi sebi kakav hoce lek, plus joj cerka
zivi u FR, pa pije sodu 2x dnevno, kaze zbog te kiselosti i baze u organizmu,niti se razumem niti tvrdim da je to cudotvorno nesto....moje dete je dobilo savet da mi to obavzeno preporuci
jer je nekom od toga navodno bilo bolje....zvala me je i plakala molila da pijem jer ona veruje da ce mi se neko cudo destit...e pa ja cu za njenu ljubav to piti, nema ni veze sto mozda
nece pomoci, ali nece ni odmoci sigurno...a znacu da je ona mirnija i da je njoj delom lakse....ionako me dusa boli sto sam sve na nju svalila pa sav teret oko ovog zlotvora nosi sama sa
mnom na daljinu, da dodje ne moze, mora da radi...i to je to da nije vibera mogla bih tek da placem i kukam ovako sama....eto..:(
...150g sode kosta 124 dinara....to ne moze biti skupo....

...e da pitala sam zasto mi je ostavio to kako je, kaze bilo mu je glupo da vadi celi misic jer se nadao da je zdrav, pa ako bude potrebe posle zracenja
uvek ga moze skinuti naknadno...ajd sad sta je tu je, ja se nadam da ce to zracenje pomoci....a koliko videcemo....

...eto tako...

coro coravi promeni lekara ili trazi da te ponovo operise:rtfm:

sta da ceka da naraste pa da opet od sume ne vidi drvo...ima li on mikroskop debil

Poslednja izmena:
coro coravi promeni lekara ili trazi da te ponovo operise:rtfm:

sta da ceka da naraste pa da opet od sume ne vidi drvo

..pa kako, bila sam na konzilijumu i oni su tako rekli da to tako treba....sta cu ja tu, kao to je procedura...

- - - - - - - - - -

.kao pratice, snimace pa ako bude trebalo i ta prica...nema sa njima rasprave tako je kako je..nece da dozvole posteno ni da ih pitas sta te zanima, a ne da mnogo objasnjavaju...

sta te briga za njihove procedure...pokupi sve sto imas pa idi na vma ili gde god...taj tumor ako ga skine ni zracenje ti ne treba...pazi zracenjem ce da nesto postigne...sta bi radio kreten da je mozak ostavio pola tumora na nozi

...nije ali u tkivu ima tragova tog tkiva, kazu da se ne vidi, i da misic izgleda potpuno zdrav, da nije tako izgledao on bi ga izvadio, ali kaze bilo mu je zao da mi izvadi misic koji
je spolja zdrav izgledao...jer se ta tkiva ne razllikuju od zdravog, valjda ja ne znam....ono sto je bilo u cauri je drugo...videcemo ako se ne uniste zracenjem neka mice sve to sam
i rekla...ja drugog izbora nemam....oni su najspecijalizovaniji za to znas i sama....

bas tako idi ponovo kod njega pitaj ga sta bi uradio da je njegova sestra ili majka u tvojoj situaciji.... i sama kazes da su ti dali pogresnu dijagnozu i da si mnogo vremena izgubila ne dozvoli im da opet kroz to prolazis...rade oni to, operisu pola, da li zato sto su aljka vi ili coravi nebitno, pa onda ti objasne da ce ponovo sledece godine da operisu...valjda ti je jasno da to ne bi rekli da se radi o nekom tumoru zbog koga trebas biti toliko zabrinuta ali svejedno sklanjaj to

Poslednja izmena:
...ajoooooj pa kako gde i sta kao skupila sam moje krpice i dosla...i sta ako ne uspe pa i odande moram da se vracam ovamo ?? jel to realno?

Ma daj, razumem da si uplasena, ali nemoj dozvoljavati da ti se samopouzdanje poljulja od svakog zivog komentara. Lepo ti je objasnila Sofija zasto nije odstranio celo. Stisni petlju i izdrzi do radioterapije. Nece se u narednih par dana nista drasticno desiti, ako se do sad nije desilo.

bas tako idi ponovo kod njega pitaj ga sta bi uradio da je njegova sestra ili majka u tvojoj situaciji.... i sama kazes da su ti dali pogresnu dijagnozu i da si mnogo vremena izgubila ne dozvoli im da opet kroz to prolazis...rade oni to, operisu pola, da li zato sto su aljka vi ili coravi nebitno, pa onda ti objasne da ce ponovo sledece godine da operisu...valjda ti je jasno da to ne bi rekli da se radi o nekom tumoru zbog koga trebas biti toliko zabrinuta ali svejedno sklanjaj to

...pitala sam ga i rekao mi je da se njegova majka lecila od kancera 20 godina pa umrla od srca, eto to mi je rekao....da jesam i zbog nemara doktora sam i dosla dovde, i sad sam u strahu,
ali mi se sad dok razmisljam o tome samo strah povecava, ajde videcu do ponedeljka sta je tu pametno uraditi...nemam ja nista protiv da operise opet ako ce sigurno sve manknuti....

- - - - - - - - - -

Ma daj, razumem da si uplasena, ali nemoj dozvoljavati da ti se samopouzdanje poljulja od svakog zivog komentara. Lepo ti je objasnila Sofija zasto nije odstranio celo. Stisni petlju i izdrzi do radioterapije. Nece se u narednih par dana nista drasticno desiti, ako se do sad nije desilo.

..da to i meni prolazi kroz glavu, ako je toliko vremena bilo tu mozda moze da se i unisti zracenjem, mozda moze da ostane taj misic, pokusacu da resim to oko brzine zracenja,
videcu hocu li sta uspeti....nadam se da hocu....pa ako bas onda ne nestane sav neka sece i neka vadi sve sto mora.....to sam i pred prvu operaciju rekla....

..pa on ne zna sta mora da skine trebalo bi opet da se snimam, a to znaci da opet platim to snimanje jer po njima ja ne bi ni do sad bila snimljena, a ne operisana...i sve se to ceka,
mogu da pitam sve u vezi sa tim, ali oni jednostavno nisu raspoloeni da razgovaraju...jedno je kad mi ovde pricamo, a skroz je drugo kad odes tamo, jednostavno oni niti su raspolozeni
za neke razgovore, niti imaju vremena...sve te price o tome da ce lekar da objasni ne znam sta nadugacko i nasiroko nisu realne, hoce u 3-4 recenice i to je to...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back