Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pahuljo,radi se invazivnom duktalnom karcinomu,koji sa nalazio u gornjem spoljašnjem kvadrantu dojke,promjera 8 milim.!
DCIS znači da je na tom mjestu samo bio,da je in situ tzv.,a ono što je najbitnije je da ti ni jedna limfna žlijezda nije zahvaćena,ako sam dobro razumijela,ali svako ostavljam prostora da ti i Vesna objasni dodatno,ali to je suština!Taj duktalni DCIS sam i ja operisala!

Gago hvala ti puno, dr. mi je samo rekao da je maligno i da mi nisu zlezde zahvacene a pravo da ti kazerm kad odem na kontrolu ja se toliko pogubim da zaboravim sta sam htela da pitam.

Evo mene,sletela sam juce,ali sam se tako lose osecala da nisam imala snage da se javim.Jos od subote me uhvatio neki proliv,pa se to malo primirilo,pa opet...Uhvatila sam neku kubansku andjamu,ocigledno jer mi uobicajeni lekovi nisu pomogli(Probiotik i loperamid).Juce popodne-haos,sto puta u WC,gutljaj vide me potera,pa temeratura do 37,7,sva dehidrirana ,slaba...danas je malo bolje,rekla bih.Jos mi kofer nije stigao,valjda ce danas do 4 biti u Bgd.da ga preuzmem pa da me deca voze u Krusevac,nisam za autobus uopste.Sredice se sve ovo ubzo,pa da vam pisem o Kubi!Pozdravite Lilihip!

Dobro nam dosli, sredice se taj virus, kao sto Reni kaze ipak su klimatske promene prevelike

Gago hvala ti puno, dr. mi je samo rekao da je maligno i da mi nisu zlezde zahvacene a pravo da ti kazerm kad odem na kontrolu ja se toliko pogubim da zaboravim sta sam htela da pitam.

Ma ja se sva skoncentrišem šta će profes.diktirati asist.i onda kad završim kontrolu prebiram po glavi šta je sve rekao i da je zadovoljan onda tek odahnem!Samo budi pozitivna i sve će biti ok!!!!:bye:

Evo mene,sletela sam juce,ali sam se tako lose osecala da nisam imala snage da se javim.Jos od subote me uhvatio neki proliv,pa se to malo primirilo,pa opet...Uhvatila sam neku kubansku andjamu,ocigledno jer mi uobicajeni lekovi nisu pomogli(Probiotik i loperamid).Juce popodne-haos,sto puta u WC,gutljaj vide me potera,pa temeratura do 37,7,sva dehidrirana ,slaba...danas je malo bolje,rekla bih.Jos mi kofer nije stigao,valjda ce danas do 4 biti u Bgd.da ga preuzmem pa da me deca voze u Krusevac,nisam za autobus uopste.Sredice se sve ovo ubzo,pa da vam pisem o Kubi!Pozdravite Lilihip!
Dobro dosla,Vesna,ne brini za virus,mozda je od samog putovanja ilipromene vremenskih zona i klime.Sredice se,treba malo vremena
Lili je dobro,izujedala je pire,ceka veceru,pozdravlja sve

Opet se zahvaljujem. Jucer cijeli dan samo jedan proljev i jedna redovna stolica. Na ribi je bila,dosta se dobro osjeca. Osmi dan je prve terapije, a danas joj je i rockas. Za svjeze voce i povrce sam joj rekao jos jucer i eto sa četiri spalo na jedan proljev. Molim Vesnu kad bude u mogucnosti da se javi. Hvala vam svima i budite hrabri.

Ma ja se sva skoncentrišem šta će profes.diktirati asist.i onda kad završim kontrolu prebiram po glavi šta je sve rekao i da je zadovoljan onda tek odahnem!Samo budi pozitivna i sve će biti ok!!!!:bye:

E Gago da te jos nesto pitam, mene bas onako ruka zateze, u pocetku sam radila vezbe sad nesto ne, da li ce mi to stalno biti tako ja sam se pre cetiri meseca operisala neznam da li i dalje treba vezbe da radim

Baš mi je drago da je Lili ok,da je Vesna stigla i da ste svi dobro! :)
Tata radio prekjuče analize krvi i ima povišen holesterol,sve ostalo je ok,markeri i to.Ne znam više šta da mu dam da jede i pije da taj holesterol smanji.I,da-ima neke bakterije u mokraći i malo ga pecka.

E, pa mora uvek nesto da pokvari uzitak.... ako bagaze ni danas nema, tebe neka voze, a ono neka ti salju brzom postom . Ipak, u Krusvcu su tvoje doce pa ce nesto vec preduzeti ...
traje to tebi prilicno i mogu misliti koliko te iscrpilo....

E Gago da te jos nesto pitam, mene bas onako ruka zateze, u pocetku sam radila vezbe sad nesto ne, da li ce mi to stalno biti tako ja sam se pre cetiri meseca operisala neznam da li i dalje treba vezbe da radim
ja nisam operisana, ali moja drugarica je bila dobro dok je radila vezbe. Mislim da ti je to jako vazno i sumanuto je da tako brzo odustanes....njoj je ruka bila otecena, kada je prestala sa vezbama
i mislim da treba da se uozbiljis, to nije za zezanje.

Radi vježbe obavezno i masiranje ruke u ramenu tj.tamo gdje su povađeni čvorovi,ožiljak moraš masirati svaki dan,najbolje sa Jomelopom ili Šaljićeva mast kako ga neko zove!To je još kod tabe sve svježe,tako da je normalno da te zateže,ali vidjećeš kako vrijmeme odmiče to zatezanje će se svesti na promjenu vremena ili mijene,što mi je moj dr,rekao da je najnormalnije da te tad zateže!!!Ako još nekako mogu pomoći,tu sam!P.S. funkcija ruke je ok predpostavljam!?

Tata radio prekjuče analize krvi i ima povišen holesterol,sve ostalo je ok,markeri i to.Ne znam više šta da mu dam da jede i pije da taj holesterol smanji.I,da-ima neke bakterije u mokraći i malo ga pecka.[/QU
.Super da su razultati krvi dobri.Ja evo postala nadrilekar silom prilike:).Za smanjivanje holesterola lekar prepise tablete.Ima ih razlicitih vrsta,mama mislim trenutno koristi torvex ili atoris,a treba koristiti hranu sa manje masnoce t.z.light.Oko lekarstva sigurno konsultirajte lekare,ne na svoju ruku.Mama je juce radila kolonoskopiju i nalaz je uredan:),kako i analize krvi,hvala bogu.

Poslednja izmena:
Tata radio prekjuče analize krvi i ima povišen holesterol,sve ostalo je ok,markeri i to.Ne znam više šta da mu dam da jede i pije da taj holesterol smanji.I,da-ima neke bakterije u mokraći i malo ga pecka.[/QU
.Super da su razultati krvi dobri.Ja evo postala nadrilekar silom prilike:).Za smanjivanje holesterola lekar prepise tablete.Ima ih razlicitih vrsta,mama mislim trenutno koristi torvex ili atoris,a treba koristiti hranu sa manje masnoce t.z.light.Oko lekarstva sigurno konsultirajte lekare,ne na svoju ruku.Mama je juce radila kolonoskopiju i nalaz je uredan:),kako i analize krvi,hvala bogu.

Hvala puno,Reni!:zag:

Tata radio prekjuče analize krvi i ima povišen holesterol,sve ostalo je ok,markeri i to.Ne znam više šta da mu dam da jede i pije da taj holesterol smanji.I,da-ima neke bakterije u mokraći i malo ga pecka.

Drago mi je da su vaši dobro i da to i nalazi pokazuju!
Probajte taj holesterol da snizite na neki altern.način ili ishranom da ne bi pili lijekove protiv,jer nisu ni oni naiva!

ja nisam operisana, ali moja drugarica je bila dobro dok je radila vezbe. Mislim da ti je to jako vazno i sumanuto je da tako brzo odustanes....njoj je ruka bila otecena, kada je prestala sa vezbama
i mislim da treba da se uozbiljis, to nije za zezanje.

Liki nisam odustala niko mi nista nije ni rekao ja sam operisana 28 decembra(pred N.godinu) , sestra koja je trebala da nam pokaze vezbe otisla je na godisnji odmor meni sto su zene pokazale sa kojima sam bila na odelenju te vezbe radim to nije nista specijalno, kad sam isla na kontrole pokusavala sam da je nadjem ali bezuspesno tako da neznam koliko se rade dugo i koje vezbe, nesto sama radim otprilike

Radi vježbe obavezno i masiranje ruke u ramenu tj.tamo gdje su povađeni čvorovi,ožiljak moraš masirati svaki dan,najbolje sa Jomelopom ili Šaljićeva mast kako ga neko zove!To je još kod tabe sve svježe,tako da je normalno da te zateže,ali vidjećeš kako vrijmeme odmiče to zatezanje će se svesti na promjenu vremena ili mijene,što mi je moj dr,rekao da je najnormalnije da te tad zateže!!!Ako još nekako mogu pomoći,tu sam!P.S. funkcija ruke je ok predpostavljam!?

Nista meni bez tebe, radicu vezbe, ranu mazem sa jomelopom, i pocecu opet vezbe :zag:

Nista meni bez tebe, radicu vezbe, ranu mazem sa jomelopom, i pocecu opet vezbe :zag:

Ma ne brigaj ;)
Vježbe možeš naći i na youtube,a ono što su meni pokazali je da se prstima šake penjem po zidu iznad glave,da podižem ruke iznad glave koliko god mogu i iznad granice bola na početku,tek posle operacije, a sada je to već kao i prije,potpuno sam vratila funkciju ruke,zatim da tu ruku stavljaš preko glave da dodirneš suprotno uho,pa staviš ruke ispružene u visini prsa i okrećeš dlanove gore-dole..............mislim da sam ti uspjela objasniti :think:
:zag:

Liki nisam odustala niko mi nista nije ni rekao ja sam operisana 28 decembra(pred N.godinu) , sestra koja je trebala da nam pokaze vezbe otisla je na godisnji odmor meni sto su zene pokazale sa kojima sam bila na odelenju te vezbe radim to nije nista specijalno, kad sam isla na kontrole pokusavala sam da je nadjem ali bezuspesno tako da neznam koliko se rade dugo i koje vezbe, nesto sama radim otprilike
Vezbe se rade do kraja zivota ,radi obavezno ,ne znam gde si operisana ali u S.Kamenici na to puno paznje obracaju,svaka operisana zena se redovno kontrolise kod fizijatra zbog prevencije limfedema
Procitaj ovo ,nemoj se plasiti ali treba da znas sta moze da se desi ako opterecujes ruku ( nista teze od 1 kg ne smes dici tom rukom,kao ni da je dugo zamaras i redovno da radis vezbe ali polako )

http://www.stetoskop.info/Limfedem-i-njegovo-lecenje-1855-c13-content.htm
Jomelopom mazi ranu i blago masiraj bar godinu dana ,svi oziljci od operacije i zracenja ce nestati ( moj doktor mi to preporucio i na UZ mislili da nisam ni bila zracena jer uopste nije bilo oziljaka )

Poslednja izmena:
Ma ne brigaj ;)
Vježbe možeš naći i na youtube,a ono što su meni pokazali je da se prstima šake penjem po zidu iznad glave,da podižem ruke iznad glave koliko god mogu i iznad granice bola na početku,tek posle operacije, a sada je to već kao i prije,potpuno sam vratila funkciju ruke,zatim da tu ruku stavljaš preko glave da dodirneš suprotno uho,pa staviš ruke ispružene u visini prsa i okrećeš dlanove gore-dole..............mislim da sam ti uspjela objasniti :think:
:zag:

Jesi :heart: tako nesto sam i radila ali sam mislila da samo treba posle operacije dok ruka nepovrati funkciju. nastavljam dalje obavezno hvala Gago jos jednom

Vezbe se rade do kraja zivota ,radi obavezno ,ne znam gde si operisana ali u S.Kamenici na to puno paznje obracaju,svaka operisana zena se redovno kontrolise kod fizijatra zbog prevencije limfedema
Procitaj ovo ,nemoj se plasiti ali treba da znas sta moze da se desi ako opterecujes ruku ( nista teze od 1 kg ne smes dici tom rukom,kao ni da je dugo zamaras i redovno da radis vezbe ali polako )

http://www.stetoskop.info/Limfedem-i-njegovo-lecenje-1855-c13-content.htm
Jomelopom mazi ranu i blago masiraj bar godinu dana ,svi oziljci od operacije i zracenja ce nestati ( moj doktor mi to preporucio i na UZ mislili da nisam ni bila zracena jer uopste nije bilo oziljaka )

Hvala vam puno sad cu to sve lepo procitati inace sam operisana na Onkologiji, i kao sto sam rekla to se sve izdesavalo oko Nove godine pa se onda spojili praznici i zato nije imao ko da mi to objasni inace mazem ranu a za koji dan bi trebala da krenem sa zracenjem e tu su mi rekli da nesme nista da se maze. Hvala jos jednom

Joj koliko muka sa tom rukom imam od kad sam operisana,lenja sam da radim vezbe i masiram,pokazali nam u bolnici posle operacije kako da vezbamo ruku,ja to radila nedelju dana i cao,sad mi kriv djavo sto je ovako.
Ne stedim je preterano,bas kad se setim ja vise koristim drugu ruku,ali retko kad.
Meni je i oziljak problem,oba oziljka,posle zracenja nikako to iznutra da zaraste,
a ti Pahuljo,mazi slobodno i kad pocne zracenje,ja sam mazala posle svakog zracenja cim dodjem kuci,jomelop ili pantenol,
zracena sam na VMA,tamo kazu da treba mazati posle,nikako pred samo zracenje i nikako neka mleka za telo bez veze nego
jomelop ili pantenol,pred kraj zracenja budu te opekotine koje svako ima i moras da mazes,bice ti lakse.
Lilihip samo na jelo misli,smeje se ko blesava,ne mozes do reci doci od nje koliko brblja...
Mozda je puste sutra kuci ako ne sutra onda u ponedeljak!
Sve pozdravlja i oseca se odlicno.
Za nedelju ili dve nedelje dolazi kod mene na invalidsku komisiju i idemo na kafu,jedva cekam da je vidim!
Pozz od mene...

Evo me,landara potrosila pare po belome svetu pa nema da plati internet.....
Juce dete uplatilo pa evo me,sutra pocinjem da radim i tako,a bas malo pre sam ti bila na profilu da vidim gde si ti
i tebe slabo ima u poslednje vreme,jesi li dobro?
Sa onom blesavom nasom prijateljicom pricam svaki dan,ej kako je opicena,umrem joj od smeha svaki put
kad se cujemo,rekla sam joj da te pozdravi ako se cujete jer mi ne radi net,ali evi mene!
Boli me ruka,pre neku noc sam umirala od bola,od zgloba sake do ramena,sad malo prestalo sad me bole jajnici...
Nemam pojma odakle mi ti miomi sto mi prekjuce videli na UZ,kad nemam ciklus,a nikad ih nisam imala
kazu kad je zena u klimaksu a imala je problem sa miomima oni se osuse jer nema krvarenja,kod mene sve kontra,hebes ga!
Kissic tebi.

od lekara opste prakse trazi uput za fizijatra pa ce ti oni pokazati koje vezbe treba da radis
a rade se do kraja zivota

Hvala Mima to cu gledati sto pre da odradim, juce me bas zvala drugarica koja je u isto vreme kao ja samo nije primala hemioterapiju vec je imala samo zracenje, bukvalno nemoze da podigne ruku koliko je zateze, zato sam se ja malo uplasila

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back