Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro dosla Vesna,proci ce i ta slabost,jedva cekam da cujem detalje i da vidim slike)))))
Petre,nedaj se!!!!I meni je Lili rekla ako ne sutra izlazi u ponedeljak,a tamo samo na jelo misli,opicena je sto posto))))
Ahahaha,legenda! znaci mozda i sutra izadje ? divota :)

Pijes li nesto za tu temperaturu? Ne igraj se sa temperaturom,bez zezanja.
Popi barem neki febricet ako imas,paracetamol i slicno...

Cao draga,izgleda imamo isti problem,na zalost...
Velike dojke,a to crvenilo mi i dalje traje,otecena je i crvena kao da imam mastitis od dojenja!!
Kazu da je zbog zracenja,do duse i nije bilo tako dok nisam pocela sa zracenjem,sad je posle godinu dana od zracenja i dalje crvena,natecena i vruca...
Poludela sam od njihovog odgovora da stavljam obloge,nema tu nikakve pomoci samo trenutno ohladi dojku,mazem je i masiram tako,to mi je rekla dr. na magnetnoj jer su krvni sudovi sprzeni,limfa se krece nekim svojim cudnim tokovima jer nema limfnih zlezda,pa masaza malo pomaze cirkulaciji....
Meni je i u zlezdama bilo metastaze pa su i taj deo zracili,ali tu je oziljak normalan za razliku od dojke,uzas!
Bice dobro,potrebno je vreme kao i za sve u zivotu,a mi navalile kao da nam nista nije bilo....
Pozz tebi veliki i samo napred!
Imala sam crvenu i tvrdu dojku posle zracenja ali sam je duze mazala gelom aloje jer mi cerka nasla na sajtu neke londonske bolnice da to preporucuju .Meni je pomoglo,kad ga namazem ( kupovala u apoteci neki italijanski 99% aloje ) on tako lepo hladi,divota .A posle nekog vremena crvenilo nestalo ,dojka bila crna kao da sam se presuncala .I vremenom i to nestalo sad je meka kao da nikad nista nije bilo .Posle aloje sam valjda godinu -i-nesto mazala Jomelopom ( onaj saljicev melem ) tako mi rece dr .Preporucujem da probate

Hvala vam puno sad cu to sve lepo procitati inace sam operisana na Onkologiji, i kao sto sam rekla to se sve izdesavalo oko Nove godine pa se onda spojili praznici i zato nije imao ko da mi to objasni inace mazem ranu a za koji dan bi trebala da krenem sa zracenjem e tu su mi rekli da nesme nista da se maze. Hvala jos jednom
Meni su kad sam krenula sa zracenjem rekli da ne sme nista da se maze ali vec posle desetak dana ja sam bila " res pecena " pa sam otsla do doktorke i rekla mi da mazem saljicevim melemom POSLE zracenja, kad prodje sat vremena a uvece da to operem i da vise nista ne mazem dok drugi dan ne "obavim "zracenje pa onda opet mazanje .I bilo mi malo lakse ali oko dvadesetog zracenja bila mi dojka ljubicasta ,otecena i vrlo bolna i tad mi cerka nasla to sto sam pisala za aloju - tako da sam sat vremena posle zracenja mazala aloju na dojku i to do uvece nekoliko puta nanosila.I uspela sam bez rana da izdrzim 33 zracenja i mazala sam jos dugo alojom i posle ,sve dok crvenilo nije nestalo a onda sam presla na Jomelop
Aloja regenerise tkivo,kazu da ubija i maligne celije i sto je najvaznije hladi pa je uzmi i pocni od prvog zracenje da je mazes , ali ne bilo kakve kreme od aloje nego cistu aloju

cao ljudi,samo da se javim,kod kuce sam,ali jos vrlo kilava.Juce je kofer stigao,podigla sam ga i deca me dovezose kuci,u autobus nisam smela.Danas opet proliv,zestoka slabost,nije mi jasno sta me snadje.Idem sad na moje odeljenje da primim neku infuziju...

Ne znam da li se secate Vesna da sam vam rekla da se desi da ljudi zaglave stomacne probleme, ne samo na Kubi vec u vecini Karibskih drzava. Uglavnom je uzrok voda, koja njima ne smeta, a mi nismo navikli na takvu i onda nastaju problemi. Zato sam rekla da obavezno ponesete bactisuptil ili neke probiotike. Bice valjda dobro uskoro. Jedino sto jako iscrpljuje a plust toga presli ste i dug put. Pozdrav

Ne znam da li se secate Vesna da sam vam rekla da se desi da ljudi zaglave stomacne probleme, ne samo na Kubi vec u vecini Karibskih drzava. Uglavnom je uzrok voda, koja njima ne smeta, a mi nismo navikli na takvu i onda nastaju problemi. Zato sam rekla da obavezno ponesete bactisuptil ili neke probiotike. Bice valjda dobro uskoro. Jedino sto jako iscrpljuje a plust toga presli ste i dug put. Pozdrav

Pa pocela sam jajos tamo probiotik i Lometazid.Vodu sam pila kupovnu,ali dzaba,oni stavljaju kilo leda u svako pice,a sigurno ne lede flasiranu.Danas sam primala infuzije,i sutra cu,nesto je bolje...ali,odavno me nesto nije ovako smlatilo!

Pa pocela sam jajos tamo probiotik i Lometazid.Vodu sam pila kupovnu,ali dzaba,oni stavljaju kilo leda u svako pice,a sigurno ne lede flasiranu.Danas sam primala infuzije,i sutra cu,nesto je bolje...ali,odavno me nesto nije ovako smlatilo!

Mogu misliti.... jel jedes nesto ?

Nadam se da ovi tvoji znaju sta rade . Moj muz primao infuziju, ali kako je imao ludacke prolive, kalijuma u
infuziji nije bilo, posle nam rekli da kupimo kalijum u kesicama, ali kasno se setili ... nocu sam kuvala paradajz corbu ,
pa u nju ubacivala belanca, i godilo mu jako ..... prijatelj dr., internista nam je to preporucio i uradi obavezno laboratoriju.
Mi smo okasnili , sve smo mislili da ce probiotici i loperamid i njihova infuzija biti od koristi. Kod njega je proliv bio posledica
terapije , ali svejedno, moras biti oprezna.... zelim ti mirnu noc ...

Poslednja izmena:
Imala sam crvenu i tvrdu dojku posle zracenja ali sam je duze mazala gelom aloje jer mi cerka nasla na sajtu neke londonske bolnice da to preporucuju .Meni je pomoglo,kad ga namazem ( kupovala u apoteci neki italijanski 99% aloje ) on tako lepo hladi,divota .A posle nekog vremena crvenilo nestalo ,dojka bila crna kao da sam se presuncala .I vremenom i to nestalo sad je meka kao da nikad nista nije bilo .Posle aloje sam valjda godinu -i-nesto mazala Jomelopom ( onaj saljicev melem ) tako mi rece dr .Preporucujem da probate

Hvala,pokusacu ako nije kasno ))))

E bre Vesna, bas bezveze sta te snaslo... A proliv je gadan bas.. Toliko obori coveka da se jedva sastavi posle! Ali jos dan dva najvise i bice to dobro.
Znam da je rano, ali primecujes li nesto od kad pijes Escozul?

Meni su kad sam krenula sa zracenjem rekli da ne sme nista da se maze ali vec posle desetak dana ja sam bila " res pecena " pa sam otsla do doktorke i rekla mi da mazem saljicevim melemom POSLE zracenja, kad prodje sat vremena a uvece da to operem i da vise nista ne mazem dok drugi dan ne "obavim "zracenje pa onda opet mazanje .I bilo mi malo lakse ali oko dvadesetog zracenja bila mi dojka ljubicasta ,otecena i vrlo bolna i tad mi cerka nasla to sto sam pisala za aloju - tako da sam sat vremena posle zracenja mazala aloju na dojku i to do uvece nekoliko puta nanosila.I uspela sam bez rana da izdrzim 33 zracenja i mazala sam jos dugo alojom i posle ,sve dok crvenilo nije nestalo a onda sam presla na Jomelop
Aloja regenerise tkivo,kazu da ubija i maligne celije i sto je najvaznije hladi pa je uzmi i pocni od prvog zracenje da je mazes , ali ne bilo kakve kreme od aloje nego cistu aloju
Kupila sam neki gel na bazi aloje (Svajcarski) to mi je preporuciop dr Cole, isto mi je reakao kao ti posle zračenja, nikako pre zračenja i obavezno nesmem neke bruseve sa čipkom nego pamučni što komotniji i da se nečešem ako počne da svrbi i pecka.

Dobro jutro radni narode ))))))
Ja pocela da radim pa ne znam odakle da pocnem,poceh od kafe,cigare i foruma:D

Dobro jutro, evo i ja pijem kafu i mislim na sve vas.
Elem jutros sam se tako iznervirala sretnem drugaricu koja zna da sam operisana ali nezna da sam primala hemio.,
doduše nisam htela ni da joj kažem, pa me nagrdi da li ja vidim našta ličim kako mi je boja kose odvratna kako sam se ugojila kao krmača (doduše tu je u pravu jesam se ugojila) ali ja sebe ubedila da sam riba ipo (pa još neke čipkane čarape- računam svi će u čarape da gledaju niko u glavu) :zper: spusti me žena na zemlju za dve sekunde :evil:

Ma Vesna biće sve dobro, meni je drugarica prošle godine po povratku sa Kube zaglavila na infuziji, kao što rekoste za led, ona je naglašavala da joj nestavljaju, ali neperu oni ni voće i povrće flaširanom vodom .Biće sve dobro

Poslednja izmena:
Elem jutros sam se tako iznervirala sretnem drugaricu koja zna da sam operisana ali nezna da sam primala hemio.,
doduše nisam htela ni da joj kažem, pa me nagrdi da li ja vidim našta ličim kako mi je boja kose odvratna kako sam se ugojila kao krmača (doduše tu je u pravu jesam se ugojila) ali ja sebe ubedila da sam riba ipo (pa još neke čipkane čarape- računam svi će u čarape da gledaju niko u glavu) :zper: spusti me žena na zemlju za dve sekunde :evil:
Ljubomora je cudo ))))))

ma ova perika mi je uzas, bikilix pocela je kosa da mi raste osecam pod prstima, dosuse danas mi je 24 dan od poslednje hemioterapije :klap:

Ja nisam mogla da nosim periku ni minut,bila je prelepa ali mi je tako smetala,bolela me glava,ma uzas...
Kosa ce ti za mesec dana biti super,videla si onu moju sliku,to je posle 3 ili 4 meseca posle svih terapija,super je bila,sad niko ne zna tako lepo da me osisa,a volela bi da mi je takva uvek...
Ugojila sam se i ja deset kila,nikako ne mogu to da skinem i toliko me nervira,nemas pojma,a i Lilihip je nabacila podosta.

Ja nisam mogla da nosim periku ni minut,bila je prelepa ali mi je tako smetala,bolela me glava,ma uzas...
Kosa ce ti za mesec dana biti super,videla si onu moju sliku,to je posle 3 ili 4 meseca posle svih terapija,super je bila,sad niko ne zna tako lepo da me osisa,a volela bi da mi je takva uvek...
Ugojila sam se i ja deset kila,nikako ne mogu to da skinem i toliko me nervira,nemas pojma,a i Lilihip je nabacila podosta.

ja je nosim, mada kad me uhvati neka nervoza nemogu da podnesem nista na glavi, i ja sam se ugojila deset kila i bas me nervira a i smeta mi a da ti nepricam da nemogu nista da obucem

Ma što joj ne reče koju................šta nju zabole,uostalom dovoljno je i to što si operisana a kamoli da dotična zna još i za hamot.,šta bi onda sažalijevala te,ma moš misliti!!!Pitam se kako bi se ona nosila sa time???

Ćao društvance!!!
Mene danas zateže kao da mi je neko stavio pesnicu pod pazuh,užas :besna:.................valjda je ova promjena(izvedravanje) uzrok,a i mijena je u utorak,ma baš me zeza!
kissssssić

Ej Gago isto mi je kao i tebi jutros mi je bilo katastrofa, nego ja te lepo poslusala pa vezbe od ranog jutra malo pre sam i na youtubu pronasla nesto pa se razmahala po kancelariji ko prava, da znas da mi je malo lakse :zag:

Ma uzas, ali nekad budes u takvom bedaku da ti je dovoljna sitnica da potones skroz, i ja se isto to pitam

Ma ne daj da te takve potonu,samo glavu gore i hrabro,samouvjereno, i sa optimizmom,vidjećeš koliko će se promijena osjetiti!!!Meni kažu da bolje sad izgledam,nego dok sam imala kosu do pola leđa,par kg manje i kao zdrava!!!Kilažu sam ja vratila,nabacila novi friz a perikom su svi bili oduševljeni,a oni koji nisu imali pojma da je perika,su me pitali za boju kose,ma reko frizer nešto mućka :zcepanje:
Normalno je da svi imamo faze kad smo u totalnom bedaku,ali gledaj da je to što rijeđe i opet ponavljam samo pozitivno i biće sve ok,samo tako sebi pomažeš!!! :zag:

Ćao društvance!!!
Mene danas zateže kao da mi je neko stavio pesnicu pod pazuh,užas :besna:.................valjda je ova promjena(izvedravanje) uzrok,a i mijena je u utorak,ma baš me zeza!
kissssssić

Gago,meni je tako cele nedelje,vec sam se uplasila,vidim i vama je isto pa mi lakse ))))
Moram da radim sad,ne mogu da se kuckam,pozz...

Samo pozitivno a te tzv. prijatelje treba odbaciti-zar nije dovoljno sto si operisana ,normalno da tad ne mozes da budes tip-top a kakva je to drugarica koja te tad jos srozava?Posle svega sto mi se izdesavalo zakljucila sam da ne treba da trosim dragoceno vreme na takve ,bolje da sam sa porodicom ili uz knjigu ...
Vesna cesto mislim na vas i nadam se da vam ta nova terapija po koju ste isli na Kubu pomaze .Zar nije proliv nacin da se organizam cisti ?Nemojte uzimati loperamid ili bilo sta sto zaustavlja proliv,ono sto je lose i treba da izadje ,gledajte samo sto vise tecnosti da uzimate i supice da nadoknadite vodu i minerale
Inace za proliv moja porodica vec godinama umesto probiotika koristi sledeci recept : u casu vode staviti supenu kasiku sirceta ( najbolje jabukovo,ali nije obavezno ) i popiti ( moze i vise vode ako vam je kiselo) .Momentalno stane i proliv i nema vise grceva

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back