Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
samo da se javim da sam jos tu sa vama.citam vas al nesto nemam snage da pisem.ubijaju me ove tuzne vesti.kad god ovde udjem uvek nekoga nema.napustio nas.i ja se odmah potresem.saucesce svima ko je izgubio svoje drage.drago mi je za lili da joj je dobro i da bolest stagnira.nadamo se da ce krenuti u dobrom smeru.sto se mene tice ja sam uzela upute da krenem sa rezultatima za kontrolu 24 septembra.do 19 cu sve zavrsiti tako da cu vec tada znati kakvo je stanje jer su ti svi rezultati laki za ocitavanje.svi znamo da ih procitamo i da znamo jel su dobri il nisu.videcemo.ja ne osecam neke promene sto bi ukazalo na lose.al ko ce ga znati.opet kazem videcemo.cini mi se da mi zivci najvise stradaju.unervozim se pa neznam kud udaram.sve mi smeta.nikog ne mogu da slusam da mi ispira mozak nit ja mogu kome da ispricam kako se osecam.i onda cutim zderem se i cekam taj dan D/JAVIM SE SLOVIMA 19.DOTLE VAS SAMO CITA. POZDRAVITE LILI.JA AKO JE NAZOVEM IMA DA SE RASPLACEM KO MALO DETE A TO JOJ SAD NIJE POTREBNO.

Biće sve ok na kontroli, ne sumnjam :) Ne daj se ti, i uživaj u životu maksimalno!

Bobo kako je mama? Znam da je završila na urgentnom, kako je sad?

Mama je sanitetom vracena u nas grad,ali ne na kardiologiju,kako se dogovorila doktorka iz bg sa nasim nacelnikom kardiologije,vec na onkologiju ,koja izgleda kao da je upravo zavrseno snimanje najgoreg horor filma.Kao imaju i oni internistu,mada joj jos ni jednom nisu uradili ekg,a u bg radili i danju i nocu.Meni to izgleda da, ako imas tu bolest sto imas. nemas pravo ni od cega drugog da se lecic.Njoj su u bg smanjili i izbacili nirypan,pa sad ima strasne bolove u kolenima .Moram danas videti da je pregleda reumatolog.T mi je i dr u bg rekla da ima citave grupe lekova za reumatoloske bolove,samo da se da krv na analizu i odredi terapija.Nadam se da ce danas ,posle vikenda,nesto preduzeti.Mozda sam bila preopsirna ,ali ovo je samo delic onoga kroz ste smo prosle od cetvrtka do danas .Sve vas puno pozdravljam!

Mama je sanitetom vracena u nas grad,ali ne na kardiologiju,kako se dogovorila doktorka iz bg sa nasim nacelnikom kardiologije,vec na onkologiju ,koja izgleda kao da je upravo zavrseno snimanje najgoreg horor filma.Kao imaju i oni internistu,mada joj jos ni jednom nisu uradili ekg,a u bg radili i danju i nocu.Meni to izgleda da, ako imas tu bolest sto imas. nemas pravo ni od cega drugog da se lecic.Njoj su u bg smanjili i izbacili nirypan,pa sad ima strasne bolove u kolenima .Moram danas videti da je pregleda reumatolog.T mi je i dr u bg rekla da ima citave grupe lekova za reumatoloske bolove,samo da se da krv na analizu i odredi terapija.Nadam se da ce danas ,posle vikenda,nesto preduzeti.Mozda sam bila preopsirna ,ali ovo je samo delic onoga kroz ste smo prosle od cetvrtka do danas .Sve vas puno pozdravljam!

Jao bože me sačuvaj!!!
A za to si u pravu.. Čim znaju za dijagnozu uopšte se ne trude da nešto pomognu, nego sve tegobe pripisuju osnovnoj bolesti! Kao da je pacijent sa rakom odmah osuđen na smrt i ne zaslužuje pažnju!!
Nadam se da će biti bolje i da je to što ste doživele samo prolazno!

Boba,nadam se da ce mama biti boljeMozda pokusate kod drugog interniste,nisu svi ljudi isti..Kod nas je bio obrnuti slucaj takvog horor filma.Mama se 11 meseci tesko oporavljala od teske operacije srca,da bi na kraju usledio novi sok-karcinom.Niko nije imao hrabrosti da joj saopsti novu dijagnozu zeni koja se mucila da slomljeno srce zaleci.Operirana je hitno ponovo. .Nadam se i molim da muke nisu bile zaludne. D&J zao mi je,moje saucesce porodici.

Nedo, jedno pitanje. Ti si počela sa dijetalnom ishranom zbog lošeg holesterola? Pitam te, zato što se i ja patim s tim holesterolom od kako znam za sebe!
I kako otprilike izgleda tvoj dnevni jelovnik? I naravno koliko kg si u minusu :zper:
To je više od jednog pitanja :mrgreen:

Pazi Liki, taj holesterol je naduvana stvar i ne treba se toliko smarati oko toga.
Ja ocigledno imam od rodjenja ( genetika) visok holesterol ( imao je i moj otac, a nije nikada nista jeo, uvek je imao 70 kila sa sve krevet),
urmo je od starosti, srecan i zadovoljan.

Pre desetak godina sam se ipak zaintacila da ga kao smanjim, onda mi je kardiolog prepisao neku dijetu ( uglavnom pases travu, eventualno curece grudi i takav
shit) i posle 6 nedelja ( oslabila sam 3-4 kila, ali ja nisam debela tako da sa kilogramima to i nema veze), a holesterol je ostao isti.nIje se smanjio ni za 1%,

Onda sam mesec dana uzimala neko sredstvo i naravno smanjio se na normalu posle 3 nedelje.

Medjutim , moj kucni lekar, jedan matori cika internista, savetovao mi je da ne uzimam nista jer su te granice sa holestorolom vestacki napravljene i stalno ih snizavaju,
a sve u sluzbi farma indiutrije koja bi naravno da prodaje lekove.
Znaci, ako nemas visok pritisak, zaboravi na taj holesterol.

U svakom slucaju je tako da se od hrane ne dobija, pa tako i ne skida sa ( ili bez) hranom ili dijetom.

Bobo ja ne razumem,šta se to desilo na onkologiji pa je prebačena na urgentni?Zar su prekinuli zračenje?Kako se igraju s ljudima je za nevericu.Prosto ne znam ni šta da kažem ni šta da mislim.Gledaj da se odmoriš kad god možeš,trebaće ti puno snage da se izboriš sa svime.

Pazi Liki, taj holesterol je naduvana stvar i ne treba se toliko smarati oko toga.
Ja ocigledno imam od rodjenja ( genetika) visok holesterol ( imao je i moj otac, a nije nikada nista jeo, uvek je imao 70 kila sa sve krevet),
urmo je od starosti, srecan i zadovoljan.

Pre desetak godina sam se ipak zaintacila da ga kao smanjim, onda mi je kardiolog prepisao neku dijetu ( uglavnom pases travu, eventualno curece grudi i takav
shit) i posle 6 nedelja ( oslabila sam 3-4 kila, ali ja nisam debela tako da sa kilogramima to i nema veze), a holesterol je ostao isti.nIje se smanjio ni za 1%,

Onda sam mesec dana uzimala neko sredstvo i naravno smanjio se na normalu posle 3 nedelje.

Medjutim , moj kucni lekar, jedan matori cika internista, savetovao mi je da ne uzimam nista jer su te granice sa holestorolom vestacki napravljene i stalno ih snizavaju,
a sve u sluzbi farma indiutrije koja bi naravno da prodaje lekove.
Znaci, ako nemas visok pritisak, zaboravi na taj holesterol.

U svakom slucaju je tako da se od hrane ne dobija, pa tako i ne skida sa ( ili bez) hranom ili dijetom.

Ja imam visok pritisak :) Dobila sam ga od tableta za kontracepciju, pa se tu nadovezala i kilaža i tako... I ja oduvek imam i hol i trigl. Pokušala sam mesec dana da vodim računa šta i kako jedem, pridržavala se toga, ali su rezultati bili isti. I onda mi je moja dr rekla da mi je takav metabolizam i da tu ne treba ništa dirati.. To je bilo još pre godinu dana. Od tad više i nisam davala krv na analizu...

Peco,Jelicice,Reni hvala svima
Jelicice razumijem vas strah i sve,ali bice sve uredu,a to da ljudi svaki dan umiru i neke tuzne vijesti jeste,takav je zivot,na zalost...
Ne dajte se i bice sve ok vidjecete
Ostalim curkama :bye:

Bobo ja ne razumem,šta se to desilo na onkologiji pa je prebačena na urgentni?Zar su prekinuli zračenje?Kako se igraju s ljudima je za nevericu.Prosto ne znam ni šta da kažem ni šta da mislim.Gledaj da se odmoriš kad god možeš,trebaće ti puno snage da se izboriš sa svime.
Nedo,mama dobije ubrzani rad srca 170 otkucaja,a dr se uplasila da nije predinfarktno stanje,ona se znojila i bila malaksal.Mislim da je ispravno postupila ,prekinula zracenje po preporuci kardiologa dok se stanje ne stabilizuje.Rezultati krvi,koliko sam razumela visina enzima,pokazuju da nije bilo opasnosti od infarkta,stanje se posle dveinfuzije koje je primla sest sati ,stabilizovalo.Ukljucili joj nove lekove za pritisak i farin/Mene sad brinu njena kolena.Ona je takoreci nepokretna,a oni samo daju lekove protiv bolova.

Nedo,mama dobije ubrzani rad srca 170 otkucaja,a dr se uplasila da nije predinfarktno stanje,ona se znojila i bila malaksal.Mislim da je ispravno postupila ,prekinula zracenje po preporuci kardiologa dok se stanje ne stabilizuje.Rezultati krvi,koliko sam razumela visina enzima,pokazuju da nije bilo opasnosti od infarkta,stanje se posle dveinfuzije koje je primla sest sati ,stabilizovalo.Ukljucili joj nove lekove za pritisak i farin/Mene sad brinu njena kolena.Ona je takoreci nepokretna,a oni samo daju lekove protiv bolova.

Uh bas se iskomplikovalo... Da su bar mogli da je ostave u Beogradu i tamo da je prate, verovatno bi bolje prosla..
Nadam se da ce mami biti bolje vrlo brzo i da ce nestati ti bolovi u kolenima!
Ti si pretpostavljam odustala od odmora? Ma i to ce da se nadoknadi, samo nek mami bude bolje!

He he ako si joj nakršila :)
Gde si ti? Baš te dugo nema

pa od citanja diplomskih radova ne postizavam:mrgreen:
kad bi htele da sto pre diplomiraju da ih skinem sa vrata:mrgreen:
pa da od oktobra na doktorskim studojama se smaramo pa:mrgreen:

tu sam, citam ja vas redovno
i teme o diskusu za koje sam porodicno vezana, tj ne ja no to je stuka mm
ali kud ces vecu doktorku od zene doktora:mrgreen:
ustvari navatam ga povremeno da nesto odgovori

premda mislim se nesto da Milku Canic konsultujem
ja sam doktorka zbog svog phd a to sto sam zena doktora trebalo bi da se zovem doktorusa
kao one cuvene rakije doktoruse

nek razmisli Milka malo kako da to resimo....

ja sam doktorka zbog svog phd a to sto sam zena doktora trebalo bi da se zovem doktorusa

hehe ..doktorusa ;):lol:

Jel mozes ti da navatas tvoga mm za ovu nasu Lilihip , njoj je sada i savet zlata vredan .

Pa tek sada vidoh da si iz Nis, ali svejedno , doktoruse svasta nesto mogu ;)

Hellas ljudi ;)
Nadjoh net kafe,jedva,imam sat fore...
Sinoc sam pojela giros za Lili,sutra cu za Gagu
da,sinoc sam smazala loko...za Likitu,sa medom i cimetom...
Sunce me spicilo,i ako sam crna pogorela sam...
Ljubim vas sve,nedostajete mi puno...preko fona vise ne mogu
ni da pogledam net jer sam presla sve neke dozvole nemam pojma...
Bice slike al kad dodjem kuci,kissic za sve:heart:

Hellas ljudi ;)
Nadjoh net kafe,jedva,imam sat fore...
Sinoc sam pojela giros za Lili,sutra cu za Gagu
da,sinoc sam smazala loko...za Likitu,sa medom i cimetom...
Sunce me spicilo,i ako sam crna pogorela sam...
Ljubim vas sve,nedostajete mi puno...preko fona vise ne mogu
ni da pogledam net jer sam presla sve neke dozvole nemam pojma...
Bice slike al kad dodjem kuci,kissic za sve:heart:
Bikiceee!!!! :heart: jao što mi drago da si se javila!!!! I za lokomadese naravno :zper:
Uživkaj ti lepo za sve nas ovde!! Ljubim te puno!!!

He he doktoruša :zper:
A šta ćeš... Viš da svi vole što duže da budu studenti, tako se čine mlađim :zcepanje:

Bikiceee!!!! :heart: jao što mi drago da si se javila!!!! I za lokomadese naravno :zper:
Uživkaj ti lepo za sve nas ovde!! Ljubim te puno!!!

Gdeeeeee siiiii :heart:
Uzivkam za sve vas,naravno...voda je banja,toplo je ali ima hladovine svuda,prelepo je
Sutra idemo na mermernu plazu,u petak u neki obilazak svega i svacega pa ne golden beach...
Ne verujem da cu imati dovoljno para do kraja,drugarica ce me,nadam se ,sponzorisati....
Kako ste mi vi,sta se radi?
Citala sam vas na fonu dok sam mogla...sad ni to ne mogu a vec sam nakucala 1200 din preko onih 1200 mesecnog postpejda...
Ovde je sve katastrofa skupo,usi otpadaju:eek:
Ljubim te Likitice:heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back