Андроник Комнин
Elita
- Poruka
- 24.207
vidi, ja odgovorio tada...![]()
Ви форумски ветерани не можете све да попамтите...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
vidi, ja odgovorio tada...![]()

Nije jednostavno tako. Otvoriti nekoga i povaditi sve je najlakše, ali nije to kao kutija, pa uzmeš šta ti se svidja. Za telo je teško da se bori sa operacijom, a tek ako je ono izmučeno hemoterapijom.molim za odgovor onkologa
imam puno pitanja pa ako mozete pojasniti i posavjetovati
moj otac ima 57 god prosle godine u periodu od 2 mjeseca izgubio je oko 30 kg bez ikakvih bolova imao je mucnine i povracao bi sve pojedeno radjen je ultrazvuk koji je sve organe cak i jetru (vazno zbog dalje price) vidio tj ljekar bez oboljenja propisano nesto za varenje nakon 7 dana radjena gastroskopija koja nije nista pokazala doduse zeludac je imao u sebi hrane iako nije jeo 24 sata savjetovana je konsultacija hirurga nakon toga je pio rastvor i isao na rengen sto je pokazalo da i nakon nekoliko sati nista ne izlazi iz zeludca. Nakon toga hirurg radio gastroskopiju ponovo potapsao ga po ramenu ,,bravo nemas rak samo cir koji zatvar izlaz iz zeludca,,. Drzao ga je u bolnici oko 15 dana onako posto je ,,mrsav i tipicni ciras,, bez ikakvih daljih analiza. 18.10 otvoren i nadjen karcinom dvanaestopalacnog crijeva posto su bili sokirani zacudjuje da su uspjeli uraditi bilirot 2 i skinjena promjena na jetri velicine zrna psenice.
Prognoza 6 mjeseci zivota.
Postoperativni oporavak trajao mjesec dana. patohistoloski pokazao adenokarcinom, meta na jetri prvi linfni cvor i zeludac uredu. na vma ct pokazao jos promjena u dubini jetre pretezno u lijevom dijelu i tumor koji je ostao u njemu velicine 5 cm. od januara ide na hemo terapije prvo svakih 21 dan po 5 dana drugi ciklus svakih petnest dana jedan dan. dobro se osjeca vratio kilazu. posle prvog ciklusa radjena magnetna sve promjene mirovale mjere kao na ct-u nakon toga radjen ultrazvuk koji pokaruje smanjenje promjena na jetri cak neke su se smanjile i za duplo. konzilijumi ne preporucuju operaciju cak ni jetre jer ne vjeruju da nije zahvacena gusteraca iako hirurg koji ga je operisao kaze da nije i svi njeni nalazi i pregledi pokazuju da je uredu.
sta vi mislit o tome?
zasto se ne povade te promjene u jetri?
zasto se sada trazi ct snimka? nije mi logicno ct, pa ultrazvuk pa magnetna pa ultrazvuk pa opet ct?
kako sad ultrazvuk vidi promjene u jetri kad prije pokazivao nista?
kakva su vasa iskustva?
da li je tacno da zracenje tu ne djeluje?
ako oni ne bi dirali dok ne napravi nove probleme kakve oni to probleme predvidjaju?
molim za odgovor onkologa
imam puno pitanja pa ako mozete pojasniti i posavjetovati
moj otac ima 57 god prosle godine u periodu od 2 mjeseca izgubio je oko 30 kg bez ikakvih bolova imao je mucnine i povracao bi sve pojedeno radjen je ultrazvuk koji je sve organe cak i jetru (vazno zbog dalje price) vidio tj ljekar bez oboljenja propisano nesto za varenje nakon 7 dana radjena gastroskopija koja nije nista pokazala doduse zeludac je imao u sebi hrane iako nije jeo 24 sata savjetovana je konsultacija hirurga nakon toga je pio rastvor i isao na rengen sto je pokazalo da i nakon nekoliko sati nista ne izlazi iz zeludca. Nakon toga hirurg radio gastroskopiju ponovo potapsao ga po ramenu ,,bravo nemas rak samo cir koji zatvar izlaz iz zeludca,,. Drzao ga je u bolnici oko 15 dana onako posto je ,,mrsav i tipicni ciras,, bez ikakvih daljih analiza. 18.10 otvoren i nadjen karcinom dvanaestopalacnog crijeva posto su bili sokirani zacudjuje da su uspjeli uraditi bilirot 2 i skinjena promjena na jetri velicine zrna psenice.
Prognoza 6 mjeseci zivota.
Postoperativni oporavak trajao mjesec dana. patohistoloski pokazao adenokarcinom, meta na jetri prvi linfni cvor i zeludac uredu. na vma ct pokazao jos promjena u dubini jetre pretezno u lijevom dijelu i tumor koji je ostao u njemu velicine 5 cm. od januara ide na hemo terapije prvo svakih 21 dan po 5 dana drugi ciklus svakih petnest dana jedan dan. dobro se osjeca vratio kilazu. posle prvog ciklusa radjena magnetna sve promjene mirovale mjere kao na ct-u nakon toga radjen ultrazvuk koji pokaruje smanjenje promjena na jetri cak neke su se smanjile i za duplo. konzilijumi ne preporucuju operaciju cak ni jetre jer ne vjeruju da nije zahvacena gusteraca iako hirurg koji ga je operisao kaze da nije i svi njeni nalazi i pregledi pokazuju da je uredu.
sta vi mislit o tome?
zasto se ne povade te promjene u jetri?
zasto se sada trazi ct snimka? nije mi logicno ct, pa ultrazvuk pa magnetna pa ultrazvuk pa opet ct?
kako sad ultrazvuk vidi promjene u jetri kad prije pokazivao nista?
kakva su vasa iskustva?
da li je tacno da zracenje tu ne djeluje?
ako oni ne bi dirali dok ne napravi nove probleme kakve oni to probleme predvidjaju?
da on je na terapiji konstantno od januara
magnetna pokazuje da se tumor nalazi izmedju pankreasa zucne kese i vene kave
danas smo dobili ct nalaz radjen juce
tumor je se smanjio u odnosu na magnetnu u februaru sa 57*5 na 49*37
medjutim meni nije jasno tada je bilo 5 promjena na jetri sada ih ima 3 ali su 2 od te tri vece nego tada jedna manja 2 nestale
je li to uopste moguce da neke nestanu a neke se povecaju
u junu je radjen ultrazvuk jetre gdje su bile 3 promjene mnogo manje nego sad i nego na magnetnoj pa je to klasifikovano kao 100 postotna regresija
kako su mogle i zbog cega opet za 2 mjeseca narasti i sta je sad to a ista je terapija cijelo vrijeme
npr. hirurg koji ga je primio u bolnicu prije god dana prvi put smo od njega trebali uputnicu prije par dana dao je izjavu da ako je on jos uvijek ziv i dobro se osjeca dobio na tezini i radi sve nema tregoba vjerovatno to nije karcinom to je onda neka upala

:
( uraditi rekto-kolonoskopiju devet dana nakon operacije. Katastrofa, boli te ceo abdomen, sto od spoljnih sto od unutrasnjih rezova, a meni su i slepo crevo izvadili. Ma, haos...No, preziveh i to. Jos da docekam da se usaglase na konzilijumu i vidim sta cu dalje...Veliki pozdrav.
Ja sam moj konzilijum "odradila"-i stvarno mnogo znaci kad su ljudi jasni,ujednacenog misljenja(i sama kao lekar znam kako umemo da budemo nespretni)Dobih hemio i zracnu Th.Pocinjem 4.januara,kupila 2 perike...Potpuno sam ubedjena u pobedu!

Ja sam moj konzilijum "odradila"-i stvarno mnogo znaci kad su ljudi jasni,ujednacenog misljenja(i sama kao lekar znam kako umemo da budemo nespretni)Dobih hemio i zracnu Th.Pocinjem 4.januara,kupila 2 perike...Potpuno sam ubedjena u pobedu!