Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svakim danom sve snaznija, i tako svaki put. Neces se udebljati,ukoliko se ne prejedesz:). Gledaj da uzimas hranu koja nadoknadjuje ono sto najvise strada - krvna slika ; sto znaci da pojacas unos prirodnih sokova od voca i povrca (sveze cedjeni,ili neki organik sokovi - cvekla,sargarepa,borovnica,malina itd) i svaki dan obavezno kostunjavo voce - lesnik,badem,brazilski orah ..(saku dnevno,podstice porast leukocita),surutku za zastitu jetrenih celija,visoke doze iz grupe vitamina B i obavezna setnja. Eto,otprilike to je opsteprihvaceni stav za brzi oporavak organizma posle HT.
Ne plasi se ,promene raspolozenja i napadi depresije i placa su uobicajena pojava i ubrajaju se u rok sluzbez:lol:
Pozdrav!:zpozdrav:

Da...toliko ima saveta,preporuka,metoda...mnoge u suprotnosti jedna sa drugom...Svasta sam procitala i iz svega vratila se na pocetak,koji je cini mi se jedina "pamet"-umereno,ali sve.U danima posle hemioterapije jela sam cesto,po malo,ali bas ono sto osetim da mi telo trazi..prvog dana keksice,krekera..sutradan nisam mogla da ih gledam...Tako cu raditi i dalje.Ima nase telo svoju inteligenciju,samo treba oslusnuti!

Donamileva...to je tako tuzno.Jadno dete,jadni roditelji...

Knjiga Dr. Rudolfa Brojsa u kojoj možete naći izlečenje za mnoge bolesti, ukoliko se striktno pridržavate uputstava. Inače knjigu je nemoguće naći u slobodnoj prodaji.

http://rapidshare.com/files/332907524/Rudolf_Brojs.rar
Imam tu knjigu. Sam autor savetuje da se treba pridrzavati terapije koju prepisuje zvanicna medicina,a tek onda koristiti lekovite cajeve i ostale vidove lecenja, kao pomocna sredstva.
Cela knjiga je nastala kao rezultat prikupljenih narodnih recepata i njihovih uporedjivanja sa zvanicnom medicinom. Svaki recept ima logicno objasnjenje i razbija svaku sumnju u neispravnost ili neuspeh ...
Knjiga nije losa i ne moze da skodi,ukoliko ne prekidate veze sa zvanicnom medicinom.

Vesna, drago mi je da sve to dobro podnosisz:) z:) samo napred z:)

Eureka, u pravu si, ne treba napustati okvire zvanicne medicine, po neko pomocno lekovito sredstvo moze da dodje u obzir ali uz konsultaciju sa svojim onkologom. bar sam ja tako radila.

Drzim palceve z:)

Pozzz :zpozdrav:

Ja taman mislim prodjose sve "opasnosti"kad od prekjuce suvoca u ustima,zestoka.Od jutros pecka,boli,dal ce se otvoriti "ranice".Koristim ono-ispiranje,buckanje itd..ali nista nisam uradila,unutra odrano kao da sam jezeve jelaz:DAl dobro,ni to nije tako strasno.
Ej,sutra idem na posao!z:poz:

Ja taman mislim prodjose sve "opasnosti"kad od prekjuce suvoca u ustima,zestoka.Od jutros pecka,boli,dal ce se otvoriti "ranice".Koristim ono-ispiranje,buckanje itd..ali nista nisam uradila,unutra odrano kao da sam jezeve jelaz:DAl dobro,ni to nije tako strasno.

moja prijateljica koja je imala rak dojke i metastaze na plućima, za vrijeme kemoterapije, kad joj je pucala koža na tabanima, dlanovima, u ustima ...koristila je nekakav sprej na bazi aloe vera...i pomagalo je...I da...ako nekog zanima, mogu nešto napisati o njenoj borbi....prošlo je deset godina od prve operacije...i još je uvijek živa i zdrava...ali prošla je kalvariju...

Prijavi ranice onkologu (mozes i telefonom),savetovace te sta da uzmes,jer to je znak smanjenog imuniteta.
Na posao??z:shock:
Samo ako je kancelarijskog tipa i bez mnogo kontakata sa ljudima. Moras da se pricuvas dok ti se ne oporavi imuni sistem.

Knjiga Dr. Rudolfa Brojsa u kojoj možete naći izlečenje za mnoge bolesti, ukoliko se striktno pridržavate uputstava. Inače knjigu je nemoguće naći u slobodnoj prodaji.

http://rapidshare.com/files/332907524/Rudolf_Brojs.rar

U naslovu teme prepoznala sam Brojsa.Knjigu sam dobila pre 15godina,poverovala u tu teoruju i toplo je preporucila meni dragoj osobi koja se doslovce pridrzavala uputstva.Kako zivi na zapadu,vrlo lako je nabavila sve sto je u knjizi preporuceno i verujte da nije bilo rzultata,samo je gubila vreme te je morala na operaciju.Grize me savest zbog te preporuke.No,mozda je i to individualno,mozda je nekom pomoglo.Pre 20godina moj deda je imao zlocudni tumor na prostati,njemu je pomogao Janos Beres sa njegovim poznatim kapima i nekom vrstom dijete ali mora se odneti sveza analiza krvi da bi se odredila terapija.To kazem zato sto su moji poznanici sami nabavili kapi ali nije pomoglo a mozda je i to individualno.Srecan i dug zivot zelim svim ljudima sveta!

Pozdrav svima!

VesnaKS, odusevljavas me, poceces da radis! z:) Kraljice!

Ja sam jos uvek na odmoru, 18 januara je zakazan konzilijum u Kamenici o daljem lecenju. Veruj mi, jedva cekam taj dan, ubi me ova neizvesnost a, i sta ce ovaj konzilijum smisliti...samo da se opet ne raspravljaju u mom prisustvu. Zanima me misljenje marine-c i tvoje obe kao lekara, da li cu ja sa zracnim terapijama moci da radim ili cu morati na bolovanje?
Da li si cula za one preparate na bazi organskog germanijuma (germanijum sa tri atoma kiseonika)? Slusala sam neku doktorku na TV, a i citala nesto o njemu. Kazu da ga u Japanu obilato koriste, a i kod nas postoji u apotekama. Ono sto sam procitala kaze otprilike da je odlican kod osoba koje se bore sa kancerom a takodje i ga preporucuju za lakse podnosenje hemo i zracne terapije. Sta mislite o tome? Nisam lekar, hemicar sam po struci tako da mi mehanizam njegovog delovanja izgleda sasvim logicno i neverovatno. Sta vi lekari, sa medicinske strane mislite o tome?
Pozdrav, VesnaKs drzi se, svaki tvoj post me odusevi.

Odradih!He,vise je bilo razglabanja sa ljudima,ali malo sam i radila!I bas mi je prijalo!Naravno,ako krenu neke infekcije itd.sklonicu se ja,jer je rad sa ljudima,pacijentima i ne mogu da kazem"aha,draga moja,ti kijas,necu te pregledati"Naravno,mogu ja tamo samo i da boravim i ne radim uopste,moje kolege su pune razumevanja,zasticena sam kao beli medved.Prija ovo mojoj psiholoskoj konstituciji,ali osetice i dzep!Jer onih 65% je gadna stvar..ali naravno-ne po svaku cenu!

Inace onu suvocu usta prebrodih,sisala sam Lysobact,a i izgleda da svaki simptom traje 2 dana i ode..onda dodje sledeci(danas imam gorusicu,sama sam sebi smesna,kao zaludna baba-sad mi fali ovo,sada ono).
Germanijum...pojma nemam,toliko toga se nudi,red uzdize,red osporava...Uopste vise nemam stav prema tome.Ja sam dobila od familije Ekomer i Aloja-djus-jedno po jedno popicu da otpostujem(mada i njih neki osporavaju)...a sta ce mi kolko znaciti,najiskrenije ne znam!

*Djurdjevak-pisi,sva pozitivna iskustva ovde su vitaminska injekcija!

*vetox-najgore je to iscekivanje,znam,bas cesto mislim na tebe...za vreme zracenja moguce je raditi,ali ako ti je lokacija povoljna.Ja tada necu moci jer cu biti van mog Krusevca.Drzim ti palceve za konzilijum(i to je traumaticno iskustvo)i sve nakon toga...

Ljubim vas!

Pitanje za sve, posebno za Marinu-c i VesnuKS
Kao i VesnuKS i mene sa svih strana me bombarduju prijatelji i rodjaci savetima o koriscenju raznih preparata tipa ECOMER, ALOJA NA STO NACINA, CAJEVI OD OVOG I ONOG, cudesni NONI sok, brusnica, preparati na bazi organskog GERNANIJUMA.
I tako, slusajuci sve ja jos uvek ne koristim NISTA!!! A oni svi u cudu!
Sto se ishrane tice, ni to nisam narucito promenila. Nikad nism bila posebni ljubitelj mesa, svinjskog posebno eventualno piletina, junetina ili teletina, nekad riba. Voce i povrce sam uvek jela, svakodnevno, ali bas svo voce i povrce. Uvek sam pila enormne kolicine jogurta i vocnih jogurta, i jela dosta ostalih mlecnih proizvoda-sto je znalo da utice na moju kilazu , jedino sam to sada smanjila. Znaci corbice, supice, voce, povrce na sto nacina, ponekad meso, jogurt, ujutru caj i jednu ili dve kafe dnevno. Tako sam se hranila nekad a tako i sada.
Da li gresim? Mislim, misam neki neverni Toma, prosto sam zbunjena od toliko informacija. Jedino nisam pristalica koriscenja cudotvornih preparata i travki od nekih tamo Mika, Pera, Zika .
Negde sam iscaskala da je greska ne koristiti nikako crveno meso, cak naprotiv da ga treba koristiti u odredjenoj meri jer sadrzi kiseonik koji ce u organizmu ucestvovati u stavaranju antioksidacionih molekula-tela za koje se zna kako uticu na kancerogene celije.
Sta vi mislite?

Ja ću malo pisati o iskustvima svoje najbolje prijateljice , možda nekome pomogne, ne znam točno neke stručne izraze,ali ću je pitati pa ću i to napisati...1999.je imala prvu operaciju lijeve dojke, djelomično , nisu je odstranili...prošla je tada zračenje i kemoterapiju i 4,5 godina sve je bilo ok. 2004.g u proljeće, vratio se na desnu dojku i oba plućna krila su metastazirala...Tada joj je njezin liječnik davao 6 mjeseci života, ali je rekao da postoji i kemoterapeutik..koji je bio jako skup a i nije se moglo do njega, lista čekanja je bila takva da je to bilo strašno...Lijek se zove TAXOTER( valjda sam dobro napisala), ne mogu se sjetiti kolik ciklusa je imala, ali nuspojave su bile strašne...bar njoj...Bolovi u mišićima, kostima, pucanje kože, mućnine...ma strašno....Uz taj lijek stalno je pila aloe vera, čistu...također je posjetila gosp. Plečka u Samoboru u Hrvatskoj, i od njega je kupovala lijekove , baš zbog oštećenja pluča...Izgubila je kosu, obrve i trepavice...ali, bila je veliki borac i optimista...veće hrabrosti u životu nisam vidjela...i mislim da je to pobijedilo...Nakon kemoterapije, pluča su bila čista a nalazi odlični, liječnici nisu mogli vjerovati...i tako...Pronašla je naćin da se bori , i snage da izdrži...ali, uvijek kaže, da ne bi to mogla sama, imala je puno dobrih ljudi oko sebe, pozitivnih misli,..ne znam šta još da napišem...mogu saznati točno imena lijekova, cijene, imena liječnika...naćine ishrane...i to sve...I još samo ovo...liječnik koji je dijagnosticirao i na vrijeme sve obavio zove se Zlatko Mihelčić, onkolog je, dugo je radio na Rebru u ZG....sad radi privatno i nije skup...a za njega kažu da je najbolji dijagnostičar na ovim prostorima, pa ako netko želi broj ili adresu...napisat ću...

...pacijentima savetujem da za vreme hemioterapije ne uzimaju nikakve "meleme, bućkuriše i bapske preparate"...Ne savetujem nijedan posebno OTC preparat (ove što su pobrojani i što se mogu kupiti po apotekama) ali njih i ne zabranjujem.Definitivnu odluku za njih donosi pacijent.

Ja sam prosla svu terapijsku torturu bez pomocnih sredstava i kojekakvih suplemenata. Mislim da to moze vise naskoditi ,nego koristiti,jer :
-nedovoljno su ispitani i njihova iskoristljivost u organizmu je relativna i sumnjiva:
-nepoznata je njihova interreakcija u organizmu sa hemioterapijom:
-ako dodje do nekih (ne daj Boze)komplikacija, ne zna se da li su krivci ta pomocna sredstva,ili hemoterapija
-prirodni izvori raznih supstanci potrebnih organizmu se lakse i kompletnije resorbuju;
-itd,itd...
Ali,kao sto rece @marinac,odluka je na svakom ponaosob.

* marina.c-ja bih opet malo da te exploatisemz:lol:Trebalo bi da kompletnu terapiju zavrsim do kraja juna.Pitm se da li smem letos na more,makar krajem avgusta?Uvek sam u ovo doba birala,planirala..a sad samo gledam,pa me "svrbi"...

Inace potpuno sam dobro,kosa je jos kompletno tu,raduckam,skitam(naravno uz vise odmora nego ranije,telo samo trazi)I jos jedno zapazanje-zubi si mi belji nego ikada..!?!

*vetox-DRZIM PALCEVE!

...vesna- nema sunca! Može more, ali samo šetnja i plivanje u kasno popodne( istini za volju - svi tada i treba da izilaze na plažu a ne u sred podneva , kako većina radi...)
Moj ti je savet da što pre kupiš periku, ošipšas se na vrlo, vrlo kratko tako da opadanje kose nećeš ni primetiti...
A za belinu zuba se ne buni...z;)

Ma ne bunim se,nego se cudim!Perike sam kupila 2 odmah posle konzilijuma,bicu po zelji plavusa ili brinetaz:lol:,a sisanje sledi cim mi se pokazu dlake koje me napustaju(ili pramencici)
Hm..a more...pa ja nikad i ne legnem da se suncam,ali skitamo puno,u vodi puno..a i tu je sunce prisutno..Auuuu..sta cu sad...?

nije to strasno nisko - moji bili 2.7! Za par dana skocili na 11.3! Kad sam videla ,sokirala se,vec sam mislila da sam upala u neku zescu infekciju ,ali ,kazu, to je "normalna "reakcija organizma na leukopeniju. Kad sam videla onaj nalaz sa niskim leukocitima,zvala sam sve koji su imali neke dodirne tacke sa medicinom,pa mi (uglavnom) svi rekli isti recept - kostunjavo voce,visoke doze vit B,nemasna kokosija supica (od nogicaz:shock:). E, nogice nisam kuvalaz:lol:.
Pozdravz:girl:

...hematološkom toskičnošću (gradus 1) koji nalaže odlaganje hemioterapijskog ciklusa po postizanja zadovoljavajućih vrednosti, smatra se broj leukocita 3000/mm3, odnosno broj neutrofila (ANC) ispod 1500/mm3...Zato se kontrola krvne slike i radi između 11 i 14 dana od hemioterapije kada se očekuje i njihov pad...

Eureka 44
. ...ne savetujem uzimanje visokih doza vitamina B(postoje studije koje ukazuju da povećavaju broj leukocita istovremeno "pospešujući i rast malignih ćelija...Interesantno da pacijenti , od uva do uva, prenose ovakvu terapiju...Ne čuh nijednog "ozbiljnog" onkologa, niti pročitah u nekom onkološkom vodiču za istu...Ali pacijenti svi odreda, priznali ili ne, piju vitamin B komplex i pivski kvasac...No, moje kao onkologa je da kažem, pacijentovo je da sam odluči.Pozdrav

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back