Ako sam dobro shvatila, sve ste mlade, znaci i lepe i zgodne cak i sa kojim kilogramom vise. Ozbiljno vam kazem, ni svesne niste sta znaci mladost.Samo promenite navike, uvedite disciplinu i kontrolu u vasu ishranu. Ne morate stalno nesto grickati. Doruckujte, rucajte i eventualno popodne nesto prezalogajite, a izmedju tih obroka jedite voce u neogranicenim kolicinama. I, naravno, pijte mnogo vode. Nemojte da vam se sve vrti oko hrane, da vam to bude glavna tema, jer vreme brzo prolazi i odu lepe godine. I morate biti strpljive. Dijete nisu zdrave. Ni tako brzo gubljenje kilograma nije zdravo, a ni opustena koza koja visi ne izgleda lepo. Dvadeset kg za mesec-dva, pa to nije normalno!!?!! sto se brze izgube, brze se i vrate.
Ja imam malo vise godina od vas i uspela sam za oko tri meseca da skinem 10 kg, kontrolom ishrane. Potrebno je i malo vise kretanja. To mozda jeste sporo, ali je sigurno zdravije. Prvih nekoliko dana mi je bilo tesko da se odreknem kasnih i obilnih vecera, bez nekih vidljivih rezultata, ali sama sam sebi govorila: sutra ces jesti. Koje je to zadovoljstvo, kad se probudis ujutro i pomislis da nisi vecerao. Koji uspeh! I tako, evo, tri meseca.
Najvaznije je da znate da nicega ne morate da se odreknete, ni pecenja, ni testenine, ni slanine, ni torte, ni pizze, ni bureka... samo, u za to odredjeno vreme i u normalnim kolicinama. Ja bas obozavam hranu, obozavam da jedem, jela sam i kad nisam gladna, jer, eto ja to volim, pa kad vec ima i koliko god ima... ja nisam znala kad je dosta. Malo sam jela i iz nezadovoljstva i iz dosade (duga, hladna ziiiima...) Razmislite i pokusajte. Ja se osecam predobro i jako sam zadovoljna i zivot mi je lepsi. Ne pada mi na pamet da se ikada vise vratim starim navikama. A i zasto bih? Navijam za vas!