ona dijeta

• Začetnik teme Začetnik teme ?
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja nisam u sportskom fazonu, po prirodi sam gurman.Ni dan danas ne mogu da stanem kad je najsladje i da pobegnem od stola,metabolizam mi je cista katastrofa.Preko dana nisam nishta jela,a onda uvece kad mi se otvori azdaja...
Teshila sam se cuvenom recenicom,za mene se sve lepi pa cak i casha vode.
Kad sam pocela da brekcem kao lokomotiva,malo sam se opametila ali ne dovoljno.Skinem 2-3 kg nabacim 4 i tako u krug.
Tada odlucim da se slikam u kupacem kostimu,nalepim sliku na frizider i USPEM.

HEBEHA:
Pa ne skidam 100 kila nego 3-4. Ako mi za to treba 12 dana, onda okaci to macku o rep.
Ma, nisu neophodna ni ta 3-4, ali mi nesto tako sunulo.

Imam dobru dijetu. Jede se gomila mesa, ali ja cu je od sutra voditi, samo umjesto mesa moze sir (zbog proteina) ili jaja. Za 14 dana, ide 9 kg. Ma neka id i 6 pa je super. Sto ce reci - ja za mojih sedam ima da skinem bar 3! ;)

Evo malo matematike

Ssvako od nas ima svoj Bazalni metabolizam (neophodan broj kalorija za normalno funkcionisanje organizma i svih procesa - disanje, varenje i sl.) i to je BMR. Racuna se po formuli
BMR = 66 + (13,7 × težina) + (5 × visina) - (6,8 × godine) za muškarce
BMR = 655,1 + (9,563 × težina) + (1,85 × visina) - (4,676 × godine) za žene

To je minimalan broj kalorija koji se mora uneti da se ne ugrozi zdravlje, da se ne usporava metabolizam i da se zdravo mrsavi. Naravno da to ne budu "prazne kalorije" tipa slatkisi i razne grickalice, vec zdrave namirnice - povrce, voce, meso, integralne zitarice, mlecni proizvodi sa niskim procentom mlecne masti i sl., naravno uz pokoji slatkis BMR se mnozi sa koeficijentom fizicke aktivnosti (od 1.2 za sedecu i blagu aktivnost pa navise za svakodnevno treniranje) i dobija se dnevni unos kalorija.

1 kg ima 7.000 cal. Ako mislis da se za 14 dana gubi 9 kg, to bi znacilo da ces "potrositi" 63.000 cal (znaci - 4.500 cal dnevno) sto je NEMOGUCE!

Lekari ne preporucuju bilo kakve dijete ispod 1.200 cal dnevno za zene.

Nadam se da mi neces zameriti na citiranju tvoje poruke. Pozdrav od "bivse" buce.

naataasaa:
StoRmyGirl, za koji si period i koliko omršala? Znam da je sve to individualno, ali... Ja sam prošle jeseni, od oktobra do Nove godine skinula 10 kg, ali često sam grešila – slave i silni rođendani. I za pola godine vratila sam samo 2 kila, koja su mi otišla sa vrućinama. Volela bih ponovo da krenem, ali nešto ne mogu da se dogovorim sa sobom. I ima li neko stariji ko je dršao ovu dijetu i sa kojim rezultatima

Niko stariji, ko je krenuo, nije izdrzhao da dodje do tretjeg dana. Nazhalost!
Ja, lichno sam definisala svoje probleme u ishrani - vecheram uveche, dakle,
jedem kad god ogladnim, volim slatkishe, kafu sa shlagom.. Malo unosim vitamina u organizam, chesto se osetjam jako loshe..
Pochela sam sa UN dijetom sasvim sluchajno, a pre toga sam gledala druge kako ih topi
i psihichki se spremala za nju.
Na Reality ima emisija koja se bavi ljudima sa ogromnim vishkom kilograma.. Slushala sam savete njihovih nutricionista..
Za 2 meseca sam skinula 5 kilograma. Mozhda je to nekome malo, ali moj obim u struku je daleko manji. Ova dijeta vishe topi i oblikuje figuru, nego shto chini da se kilogrami smanje. Od tih 5, za 2 meseca nisam povratila nijedan!

I polako, svako ko hotje, dakle, zaista zheli, da pochne sa dijetom - UN dijeta je zaista
lagana i prijatna i daje vidne rezultate!

Ja sam se takodje pridruzila klubu "UN" :)
Za sada (prva 2 meseca) mi dobro ide - 10kg. Interesuje me sta posle...vidim da puno njih prica o negativnim efektima nakon dijete
Ima li nekih saveta za ishranu po zavrsetku...
Zaista ne bih zelela da mi se vrate ovi kg jer svi dobro znate koliko je tesko skinuti i 2 a kamoli 20kg.

barbed wire:
Ja sam se takodje pridruzila klubu "UN" :)
Za sada (prva 2 meseca) mi dobro ide - 10kg. Interesuje me sta posle...vidim da puno njih prica o negativnim efektima nakon dijete
Ima li nekih saveta za ishranu po zavrsetku...
Zaista ne bih zelela da mi se vrate ovi kg jer svi dobro znate koliko je tesko skinuti i 2 a kamoli 20kg.
Zavisi od organizma do organizma! Ja sam za dva meseca skinula 15kg.I vec dva meseca nisam na UN ishrani! Jedem sasvim normalno,i ni kilogram mi se nije vratio!

nadjem ti ja fotku autorki "one dijete"...iliti UN dijete... iliti "dijeta 90 dana"... Kad tamo, jedna onako a druga, bogami, dežmekasta! Valjda se ugojila od para od prodaje knjige..:(

Sve nesto mislim da je sve to, taj diktat dijeta i mrsavog izgleda zapravo odraz nasih strasnih frustracija koje nam namece potrosacko drustvo, u kojem smo i same roba::( :(
Zamilite koja je to grdna lova, sve te knjige, prograni, preparati ovakvi-i-onakvi, pa jos sprave za oblikovanje tela... Nego sta nego ce da nas ubede da je oblina ne zenski atribut nego ocigledan dokaz da si zapusten, neuredan, nepristojan (primitiovan covek bez samokontrole). Pa Merlin Monro bi danas bila trbušaste zen(etin)a sa velikom (masnom) zadnjicom... :(.

A ako sam ja (slucajno) vitka, to je zato sto samo jedem manje SVEGA (dakle, ni tu ne podlezem potrosackom mentalitetu, kupuj-krkaj), i setam, a ne zato sto mi je neko rekao ( i naplatio savet :) ) da su 2 jabuke dobre kao dorucak a 3 snicle od po 180 grama (di mogu da smestim toliko odjednom!?) dobar rucak... More!

Zato sam cvrsto odlucila da niposto debljinu ne smatram estetskim nedostatkom, naprotiv! Veliko je lepo! :)

zdravahranarecepti.blogspot.com/2007/05/recepti-za-un-dijetu.html - 132k -

Tu su recepti, pa sad...
I danas sam pokušavala da nagovorim sebe da počnem, ali izgleda da će to biti neki drugi dan

Lazine, kako je?

hanibal77:
draga moja,mislis da one to ne znaju?pa skorije smo saznali da jedna od ucesnica ove teme ima probleme sa zlezdama i da "zderinjanje" kako ti kazes nije imalo veze s njenom tezinom.nije lepo pisati kako neko zderinja,valjda jedu kao i ti i svi ljudi pobogu
pa gde si hani covece?!ja ove godine nisam ni probala da drzim dijetu,mozda dva tri dana ali nista ozbiljno.i dobro je jer sam konstantno na istoj tezini.a prosle godine kako sam samo smrsala.ali svaka dijeta kod mene ima jo-jo efekat.zato kad skupim kintu na akupunkturu.jer vidim da zene mrsave i po 20-30kg.

naataasaa:
zdravahranarecepti.blogspot.com/2007/05/recepti-za-un-dijetu.html - 132k -

Tu su recepti, pa sad...
I danas sam pokušavala da nagovorim sebe da počnem, ali izgleda da će to biti neki drugi dan

Lazine, kako je?
E moja nato ovde se radi,zaboravila na dijetu vidis da ni na forum nestizem.Hvala za dijetu!Koliko poznam sebe mislim da ja to necu ni pocinjati vec mi se smucila dok sam vas slusala :wink: :razz:

hanibal77:
e i ja sam to citala i ti recepti uopste ne odgovaraju onome sto sam ja jela za vrreme te dijete:? za prvi dan sam jela neke snicle ili pljeskavice cevape ili przena jaja ili onu salatu(red kuvanih jaja,red majoneza,red paradajza,red luka,red mrvljene fete malo da odstoji u frigo da pusti sok mmmhhhmhm do jaja je) i uz to salatu(zelenu,paradajz,cveklu,malo redje kupus
kad bude povrce malo mi je bilo teze jer sam teska za neke stvari,recimo sladak kupus(ali to uopste ne drzi) ili smuckam:uprzen luk pa dodati paprike pa paradajz dok se ne ukuva,ponekad grasak i sargarepice,nekad samo pomfrit bez hleba(to bas i nije po propisu) pasulj vrlo retko,boraniju pravim sa pavlakom pa to nisam mogla treci dan ili pizu margeritu ili kroasane prazne ili djevreke(nemam bolji izbor u fr) a za voce nisam imala obroke nego po ceo dan grickam pomalo,a kad me bas uhvati glad onda poneki orah(obican,indijski)ali cisto da me zavara,inace volela sam lubenicu za taj dan jer napuni stomak a slatka je.
sto se tice kolicina za rucak koliko mogu da pojedem(a ja na slano nisam alava pa mi se brzo smuci i batalim) a za veceru malo manje od onog sto bih pojela,osecam da ti tu nisam pomogla

Nisam bezveze pitao za količine već mjerkam koje su jabuke i grejp krupniji :lol:

Evo i ja da se prijavim, od danas sam na ovoj dieti :)
Nisam procitala celu temu, sutra cu detaljnjije, ovih dana sam je samo preletala.
Za prvi dan sam izabrala kuvana jaja, povrce razno, a da za dorucak dve zelene jabuke.
Inace jako slabo sam do sad jela voce, tacnije skoro i da nisam, tako da od ove diete ocekujem duple efekte i mrsaviti i hraniti se zdravije. Mada jedva cekam torte :)
Nisam jedino shvatila 100% - vodeni dan verovatno ste negde i pominjale - 1 mesecno znaci, a ceo dan pijes samao vodu ili jedes kuvano na vodi? Malo sam zbunjena :confused:
Javljacu rezultate..
Pozz svima!

intra:
Nisam bezveze pitao za količine već mjerkam koje su jabuke i grejp krupniji :lol:
ma daaaj ko jos moze da pojede dve jabule za dorucak?ja sam jela po jednu jabuku ili dve manje kajsije,ili jednu breskvu.ako zaista mozes da se prejedes takvih stvari onda ti predlazem porcije 20% manje od uobicajenih,ono kad mozes da stanes a mozes i da nastavis,ne smes da budes gladan iako je osecaj laganosti(posebno za zavisnike od masti i secera) obavezan,jer posle pola lubenice tebi zeludac jeste pun ali bas i nisi sit.a sad se javila ova supica pa mi se jede ona bistra petlova...:o

maja79:
pa gde si hani covece?!ja ove godine nisam ni probala da drzim dijetu,mozda dva tri dana ali nista ozbiljno.i dobro je jer sam konstantno na istoj tezini.a prosle godine kako sam samo smrsala.ali svaka dijeta kod mene ima jo-jo efekat.zato kad skupim kintu na akupunkturu.jer vidim da zene mrsave i po 20-30kg.
majo mislim da je vreme da se malo i opustis,dovoljno si mucila svoj organizam ;)

hanibal77:
ma daaaj ko jos moze da pojede dve jabule za dorucak?ja sam jela po jednu jabuku ili dve manje kajsije,ili jednu breskvu.ako zaista mozes da se prejedes takvih stvari onda ti predlazem porcije 20% manje od uobicajenih,ono kad mozes da stanes a mozes i da nastavis,ne smes da budes gladan iako je osecaj laganosti(posebno za zavisnike od masti i secera) obavezan,jer posle pola lubenice tebi zeludac jeste pun ali bas i nisi sit.a sad se javila ova supica pa mi se jede ona bistra petlova...:o
Pa da znaš, eto večeras sam jeo sladoled samo zato što se mora :D
uopšte nije drama, nego radno vrijeme mi je malo nezgodno, pa ne ručam do 4, zato doručak pomjerim oko 9 i 30 i za sada stvarno nije problem, da li pičite samo supicu od mesa ili i one od povrća, paradajza i sl.

T&A&M:
Sta je pisac hteo da kaze??? :confused:

pa bash to sto pise.

e lazem pazim sta jedem, tj pazim da ne jedem bez veze al kad me nesto izbaci iz takta a to niej toliko teshko onda ne pazim. ali malo cu da lazem da srusim neke stvari. ali u stvari necu da lazem poshtena sam bash. i tako.

e zar nije ironija svi te ignorishu.... i sad ti napises da hoces da se ubijes i onda ti kazu pa nemoj. :)

pa i jeste najpametnije ne opterecivati se dijetom i ziveti pametno....

ne znam bulimija je recimo super tu mozes da jedes koliko hoces. ok ima svoje negativne posledice ali kao dijeta nema, ili kao nema negativne posledice kad si kao svinja? jedino sta na ovom svetu vredi je hrana i isplati se

odgovor za supicu: pijes samo vodu ceo dan. strasno, zar ne?
ja svima preporucujem atkins dijetu, iako i ona ima svojih mana. bas sad se premisljam da pocnem da je drzim jer sam ses ugojila kao prase (stres oko nadolazeceg ispitnog roka pa ko sta radi ja samo sedim, ucim i jedem).
sramota me da izadjem medju svet, i sto me najvise nervira kad me neko vidi pa kaze 'ti si se malo ugojila..' znaci, ljudi, imam ogledalo kuci, dajte batalite me. svi su tako zlobni i srecni jer se bolje osecaju povodom sebe kad vide da je nekom gore.
isto tako, moram pod hitno na dijetu jer sam pocela sa vec pomenutom bulimijom, pa se plasim i za svoje zdravlje.
dobro, eto zalila sam se koliko sam stigla, bar cu sada misliti (ako nista drugo) da je imao ko i da me saslusa.
pa, tako

angelynna:
odgovor za supicu: pijes samo vodu ceo dan. strasno, zar ne?
ja svima preporucujem atkins dijetu, iako i ona ima svojih mana. bas sad se premisljam da pocnem da je drzim jer sam ses ugojila kao prase (stres oko nadolazeceg ispitnog roka pa ko sta radi ja samo sedim, ucim i jedem).
sramota me da izadjem medju svet, i sto me najvise nervira kad me neko vidi pa kaze 'ti si se malo ugojila..' znaci, ljudi, imam ogledalo kuci, dajte batalite me. svi su tako zlobni i srecni jer se bolje osecaju povodom sebe kad vide da je nekom gore.
isto tako, moram pod hitno na dijetu jer sam pocela sa vec pomenutom bulimijom, pa se plasim i za svoje zdravlje.
dobro, eto zalila sam se koliko sam stigla, bar cu sada misliti (ako nista drugo) da je imao ko i da me saslusa.
pa, tako
Kakva je to atkins dijeta?
Ja nikad nisam drzala taj vodeni dan! Spontano sam ga preskakala! :lol:

atkins - proteinska dijeta, bazira se na iskljucenju ugljenih hidrata, po meni je ona najefikasnija, mada je bilo mnogo za i protiv nje. uglavnom se jede meso, nesto od povrca, salata, sireva, a ne sme secer, voce itd. imam knjigu dok.atkinsa pa ako hoces da ti je pustim na mail, jedino sto je na engleskom. a ima i da se kupi prevedena, recimo u ips-u je 650din. ja sam prosle godine smrsala oko 10kg s njom i tek skoro su se vratili, a kada sam videla jednu drugaricu nakon 2 meseca drzanja dijete nisam mogla da je prepoznam.
ja planiram da krenem od 10.sept jer cekam da mi prodje ispit (prve dve nedelje prilagodjavanje tela na gorenje sala, pa su malo neugodne). pa cu javiti ako bude rezultata.

angelynna:
atkins - proteinska dijeta, bazira se na iskljucenju ugljenih hidrata, po meni je ona najefikasnija, mada je bilo mnogo za i protiv nje. uglavnom se jede meso, nesto od povrca, salata, sireva, a ne sme secer, voce itd. imam knjigu dok.atkinsa pa ako hoces da ti je pustim na mail, jedino sto je na engleskom. a ima i da se kupi prevedena, recimo u ips-u je 650din. ja sam prosle godine smrsala oko 10kg s njom i tek skoro su se vratili, a kada sam videla jednu drugaricu nakon 2 meseca drzanja dijete nisam mogla da je prepoznam.
ja planiram da krenem od 10.sept jer cekam da mi prodje ispit (prve dve nedelje prilagodjavanje tela na gorenje sala, pa su malo neugodne). pa cu javiti ako bude rezultata.

I ja drzim tu dijetu,pre godinu dana sam skinula 10 kg, trenutno imam 3 kg vishka.Malo je teshka ali je efikasna, nema jo-jo efekata.

Back