ona dijeta

Bila sam na un dijeti oko mesec ipo i smrsala 6kg,a moj muz 8

Nama je toliko trebalo,sada smo oboje fit i izgledamo nikad bolje ;-) .

Oboje smo bili mrsaviji,ali kako covek stari metabolizam sve sporiji, a mi navikli na prirodnu pantljicaru u stomaku i krkali pice,kolace,prasice i jagnjice i....sve ono sto je mljac!
U roku od godinu dana oboje smo nagurali po 8kg vise.

Bila sam ocajna i onda sam resila STOJ!

Tada smo sreli jednog decka koji je ovom dijetom skinuo 20kg i nisu mu se vracali vec 2god.To mi je bio dovoljan podstreh!

Pridrzavali smo se dijete,sem onog vodenog dana za koji mislim da je besmislica.Radili smo vezbice i vozili bajs...sve u paru,tako je lakse,a i kontrolisete jedno drugog.

Kada smo stali sa dijetom oboje smo nakon toga smrsali jos po 2kg u roku od sledecih mesec dana.

Dijeta nije teska,narocito ako je u pitanju zaposlena osoba koja nema vremena da razmislja non stop o hrani i da samo broji minute kada ce sledeci obrok!

Takodje mislim da je dijeta poprilicno zdrava(koliko moze da bude zdrava bilo koja dijeta).
U svakom slucaju zdravija je nego da nastavis da krkas na uobicajeni nacin.

Ono sto je dobro je da ova dijeta stvarno smanjuje apetit,barem ja imam taj utisak.
Iako zelim vise ne mogu da pojedem kao pre.
 
a kad ja da veceram kad idem na trening od 7 do 9-pola10
veceraj kada se vratis,ali sto manje
Ako lezes kasno to ce biti ok!
Ne moras da se slepo pridrzavas pravila da bi se rezultati videli(mislim na razmak izmedju obroka,dok ne bih preporucila mesanje razlicitih grupa namirnica)
 
Pa lezem kasnije,recimo ne pre pola1.Evo,vec je skoro toliko :) Iskrena da budem prija mi da uzmem nesto malo posle treninga jer se bas puno istrosim,popijem puno tecnosti,pa valja da nesto malo veze tu tecnost :)Ali trudicu se da se vratim kuci sto je ranije moguce.. Hvala vam na svakom savetu..Lepo je kad te druga polovina podrzava u ovako nekim stvarima.Moju jacu polovinu ovo ne interesuje..ali moracemo da nadjemo neki kompromis definitivno..Ja sam dva tri meseca vodila racuna o ishrani,vezbala,ali nesto ne ide,definitivno nesto koci u toj ishrani,pa sam resila da probam sa ovim rezimom.Skroz je logican,a saznala sam da dosta lekara je upraznjava.Hvala na svakom savetu jos jednom..
 
Mozda ce neko savetovati da veceram pre treninga,ali to nikako nije moguce jer ja nikad ne jedem 3 sata pre treninga.A to je otprilike rucak..Tako da jedino ostaje ovo posle treninga ali sto manje i laganije.
Htela sam da vas pitam i to da li koristite ulje po malo.Recimo kasika ulja za pripremu..ili u salati?
 
o magnolijaa,svaka cast :)
sto se tice maslinovog ulja,ono jeste zdravije,ali ne da se przi na njemu,vec da se prelije preko recimo salate,povrca,mesa..jer pri zagrevanju ovo postaje kao obicnon suncokretovo ulje.Cula sam da recimo ulje od semenki grozdja moze da se koristi za przenje jer pri zagrevanju ne prelazi iz nerafinisanog u rafinisano.Mada pored tog ima i jos nekih..pitajte u prodavnici zdrave hrane.Ja ne volim miru masl.ulja pa jedino mi odgovora ono bez ikakvog mirisa.
Danas sam rucala boraniju..
Sta mi predlazete sutra za rucak za ugljeno-hidratni dan?
A koje obicno slatkise jedete za veceru?
 
magnolijaa:
i ja sam pocela pre nedelju dana skinula sam 4-5 kg .

Cestitam Magnolija :)

Ja sam cula isto za tu dijetu i ko god je probao svi je hvale. Meni bi trebalo da skinem 8-12kg i ja sam to i ranije uspevala ali je trajalo puno duze. Recimo da sam sigurno pola godine se dobro morala potruditi i vezbanjem i dobrom paznjom na to sta jedem i koliko jedem. Ovo mi sad zvuci kao dobra zamena za moj bivsi mukotrpni rezim :idea: Jedino sto me sprecava jos da pocnem je malo motivacije i pomalo strah sta ce se desiti kad postignem cilj i prestanem sa dijetom? Pitam se koji rezim onda da pratim da ne bih ponovo povratila sve skinute kg? Mislim da je to jos bitnije nego skidanje samog viska. Ima li neko iskustva sa tim? Jos me cudi to da nisam nigde uspela naci nikakve lose reakcije. Jel bi to trebalo da znaci da je ovo idealna dijeta za svakoga i da je uspeh zagarantovan ako se pridrzavas svih pravila? Mozda mnogo pitanja odjednom ali nadam se da ce se neko naci ko ima iskustva(i vremena :oops: ) da mi odgovori i na taj nacin pomogne.

Hvala unapred na reakcijama.
 
...100 g.
(zelena boranija) 18 Kcal, 2.10 (g) Prot, 2.4 (g) UH, 0.10 (g) masti...
mozes da je jedes pet kila dnevno ako hoces..a kao najbitnije (batali kalorije) zdrava je...
...znaci ne ciniti se dobro;)..
 
Ne može biti kaloričnija od krompira. :) Znači - Kuhinjica je nešto pogriješila.
I još nešto, činjenica je da se ovom dijetom gube kilogrami, ali se sigurno i vraćaju, kao uostalom i kod svake druge dijete, ako ne promijeniš navike i odlučiš da odsad živiš i jedeš drugačije.
Neću da solim pamet, da i mene ne bi neko iznapadao, ali ako nećeš da imaš famozni yo-yo efekat i budeš na dijeti svaki drugi mjesec, a pritom polako uništavaš tijelo i zdravlje, ne treba ti dijeta nego novi način ishrane. Ovo je dobar početak, jer se kilogrami gube relativno brzo, ali ne vrijedi dugoročno, ako imaš namjeru da nastaviš po starom.
Moje mišljenje. :)
 
@ laa-laa
Videla sam na temi "Da li je to stvarno mogutje" da si napisala prorachun Ani. Setjam se da postoji zaista pravi prorachun koji se bazira na tezhini osobe. Npr, koliko je 60 kg kalorija? Pa onda, naspram toga se pravi tablica, koliko kalorija max smesh da unesesh u toku jednog dana.
Blaa.. Nadam se da si me skontala. :roll:
 
Mislim da sam razumjela.
Tačno je da postoje formule na osnovu kojih se proračunava broj kalorija koje osoba treba da unosi u organizam, zavisno od pola, visine i težine da bi masa stagnirala. Da bi se kilogrami gubili, važno je postepeno smanjivati unos kalorija (ili pravilno - kilokalorija, da ne bude zabune) i rezultati će se pokazati...
Ako je to ono na šta si mislila.
A sad konkretnu formulu ne znam napamet, ali vjerujem da ćeš naći ako ti treba, samo pročešljaj google.
 
Na tržištu postoji veliki broj različitih preparata za mršavljenje, gojenje, lečenje svega i svačega. Neki od njih su kratkog daha, neki traju samo jednu sezonu ili dve, a neki traju mnogo duže.

Pratim iskustva korisnika većine tih preparata, kao i raznovrsnih dijeta i tehnika koje potpomažu gubljenje kilograma, ali nisam skoro pročitao ništa o
HERBALIFE preparatima.

Ja sam sa njima imao fantastične rezultate. Sada je već skoro godinu dana kako sam počeo da ih koristim u jednom ili drugom obliku, tako da mogu da vam pričam sa određene distance.

U principu sam jako skeptičan prema svim vrstama čudotvornih preparata, verovatno i kao posledica profesije kojom se bavim, ali pošto su mi
HERBALIFE preparati preporučeni od kolege, potrudio sam se da probam i ispoštujem. Svidelo mi se što mi niko nije obećavao čuda i skidanje 10 kilograma preko noći, već "samo" 3-5 kg mesečno, bez gladovanja i odricanja !

Za prvih mesec dana sam skinuo oko 3 kg, ali sam skinuo 10 cm u struku što je meni bilo extra, za sledećih 4 meseca još oko 12 kg, tako da sam sada 15 kg lakši . Ali, osim toga, shvatio sam da njihovom primenom sam naterao moj organizam da unosi obroke 3 puta dnevno, uz lake užine i dosta vode. Neprimetno sam izgubio potrebu za grickalicama, koka kolom i sličnim đakonijama, a primetno mi je skočio nivo energije tako da sam ubrzo po početku uzimanja preparata, krenuo da se bavim i plivanjem.

Kada sam malo bolje proučio kompaniju koja stoji iza cele priče, shvatio sam da je to jedna od top pet nutricionističkih kompanija u svetu i da imaju mnogo proizvoda, sve na biljnoj osnovi, koje koriste i zdravi i sportisti i ljudi koji žele da sačuvaju zdravlje. Tako da sada koristim prirodne preparate za poboljšanje imuniteta, za bolju izdržljivost, povećanje energije i sl, i mogu vam reći, imaju i oni efekta. Za sada nisam primetio nikakve neželjene efekte, a kilogrami koji su otišli, još se nisu vratili ...

Voleo bih da čujem Vaša iskustva, pozitivna i negativna... Smile
 
Za te pare koliko kostaju mislim da ne vrede..Pre bih dala nekom nutricionisti 100evra mesecno neko na hemiju..To je moje misljenje..Koristi sta hoces,ali ako posle skidanja ne vodis racuna kg ce se 100% vratiti..U sustini je mnogo bitnije odrzavati kilazu nego iste te kilograme skinuti..Tako da..ne znam sta da kazem..To su zamenski obroci,a sada ih svi redom proizvode..
 
Koristio sam kombinaciju niskokaloricnih shakeova i komprimovanih biljnih vlakana. kao i multivitaminskih tableta. Ali, ono sto je meni bilo najbitnije, posto sam duboko nepoverljiv prema "hemiji" je da su proizvodi totalno na biljnoj osnovi, da nisu sljb produkcija neke anonimus firme iz Kine, Koreje ili sl.
Herbalife postoji 26 godina, vode se kao jedna od 5 najvecih nutricionistickih kompanija u svetu, a glavna laboratorija im je na UCLA Univerzitet u Kaliforniji, imaju nobelovce iz medicine koje rade za njih i sl, da ne reklamiram previse.
Bilo bi odlicno kada bi za 100 e mesecno mogao da dobijes i usluge nutricioniste i dijetu koja ti odgovara, ali to je nemoguce. I da je moguce, opet izgladnjujes sebe.
Ono sto sam ja provalio jeste da ovde ne dobije samo preparate vec dobijes i coveka koji te stalno savetuje i prati i pomaze ti da istrajes. Ne zato sto gladujes, nego zato sto smo svi mi skloni da pravimo "izlete" u ozderavanje. Druga stvar je sto ti niko ne obecava cuda da za mesec dana sve zavrsis. Herbalife program ima dva dela, jedan kada skidas kilazu (ne vise od 3-5 kg mesecno) i drugi deo gde odrzavas kilazu.
Prvo sto osetis je da imas mnogo vise energije i pre nego sto izgubis kilograme, a onda, gube se cm i kilogrami, menjas dva obroka sa shakeovima koji su extra ukusa, a jedan obrok jedes sta god poyelis. Preporucuju ti da unosis vodu, da se rekreiras, i posle nekog vremena, bukvalno dodjes do idealnog nacina ishrane, tri obroka dnevno, vocna uzina, dosta vode i rekreacija. Ni u jednom trenutku nisam gladovao ili bio nevozan, napet, bas naprotiv, pun energije. S obzirom kojim se poslom bavim i kakvo je radno vreme i nacin ishrane bio do sada, neveovatno dovoljno energije za sve. Ja sam poceo da se bavim plivanjem, voznjom bicikla, malo i teretana, a do sada je bilo kuca posao, posao kuca, jelo krevet kombinacija.
I jos jedna stvar, Herbalife ima pored programa za regulaciju telesne tezine i masu drugih proizvoda proverenih u svetu, tako da ja sada povremeno i dalje koristim njihove shakeove kao brzi dorucak ili veceru, neke preparate za poboljsanje izdrzljivosti misica, za oci posto radim dosta pored kompa i sl....
Sve u svemu, moja iskustva su jako pozitivna, jer mi niko nije uvaljivao na silu proizvode, niti uclanjivao, nego su mi samo rekli probaj, pa vidi. Cena im deluje u startu kao nesto mnogo, ali kad covek izracuna koliko dnevno ustedi na kupovini namirnica, grickalica i dr gluposti, verujte mi, izadje jeftinije ili isto.
Pozdrav, izvinite ako sam malo smorio :lol:
 
Doktore,doktore :)
Sto ne kazes lepo da si njihov distributer i zavrsis pricu,ostavis tel,i eventualno poslajes ljudima svoju sliku pre i posle,to je super fora :)
Mislim da nikad nisam upoznala nijednog doktora koji bi ovako nesto preporucio..Mada ni sa njima se nista ne zna..Zapanjila sam se kad su jednom coveku koji je vojno lice,na VMA dali Atkinsovu dijetu..Za nepoverovati..
Mislim da je najvaznije ziveti i hraniti se zdravo..I bez mnogo truda to sebi mozes da priustis..Fizicka aktivnost je najbitnija..i redukovana ishrana.Ne samo zbog skidanja kilograma,vec zato sto ce nam organizam jednog dana zahvaliti na svemu sto smo u njega ulozili.Zasto ne bi umesto tog zamenskog obroka ujutru ili uvece pojeo tanjir jogurta i muslija,ili kornifleksa.Ili ako si kod kuce kacamak..i neku vockicu tipa jabuke,grejfruta..
Samo mogu da zakljucim da u sustini generalno zivimo i hranimo se nezdravo..Mozda bi nesto doktor imao na tu temu da kaze..
Nego jel ima neko iskustva sa onim proizvodom 4321?
Ja sam cula neke pohvale,a i na biljnoj je bazi :)
Doktore,jel to ok?
 
Ne želim da branim Dr-a, i ne sumnjam da je distributer gore pomenutih proizvoda, ali znam par osoba koje su oslabile fantastično i osećale se isto tako upotrebom HL proizvoda.
Sa druge strane,mislim da bi svakako oslabili i da su uzimali obično mleko umesto šejka...
E, sad tu imaš i neke silne tablete na biljnoj bazi koje pijes pre obroka...vlakna koja ti potpomažu varenje i samim tim stimulišu metabolizam.
Disciplina rešava sve, bilo da je HL ili 4321 ili 1234 u pitanju.....
 
Evo da se i ja ukljucim, jeste da nemam iskustva sa ovom - onom dijetom, ali sa dijetama svakako imam. Ja sam se u zivotu oslobodila 20kg uz dijetu koja se zasnivala na slicnim principima kao i "ona" (ne mesati proteine i ugljene hidrate i sl.) uz obaveznu fizicku aktivnost. Na kraju dijete sam imala cak 25kg manje nego na pocetku ali su mi se tih 5 kg vratila nakon nekog vremena, mozda je bilo previse za organizam. Ono sto je najbitnije, vec 10 godina odrzavam tu istu tezinu bez problema. Ukoliko neke od vas zanima, napisacu recept. Pozz.
 

Back
Top