ona dijeta

• Začetnik teme Začetnik teme ?
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
bubica12:
Mene malo mrzi da citam svih 165 strana pa ne znam da li je neko vec pitao, zato se unapred izvinjavam, ta supa koja se pije posle rucka u 'UN dijeti', jel' moze supa iz kesice?

u dva decilitra vrele vode staviš četvrtinu kocke za supu i kuvaš dva, tri minuta. to je to

azizor:
Procitah od prve stranice do 165 sve sto ste pisale...
Moze li mala pomoc?
Vocni dan da li to znaci da se ceo dan jede samo voce?
Vodeni dan - zar se samo pije voda toga dana?????????????
Dajte po danima menu - pa da krenem u kupovinu za 90 dana....
Ne bih vas bas maltretirala sa ovim, ali izleteh se tu pred nekim strankinjama o toj vasoj dijeti i sad me blam da zenama ne dam tacne instrukcije sta, kako i koliko..i zamislite ako jos posle 90 dana ne omrsave...
Hvala unapred
Poz

Jeste, bas treba po bilo kom pitanju da cvikas od stranaca i strankinja! Pih i cvrc u isto vreme! Jeste, i one ce tebi da titraju - kako da ne! Nemoj da si glupa kao 90% Srba koji se useru i na sam pomen stranaca!

Iskreno se nadam da ovo još niste pročitale :)

Nova Baby Baby cudotvorna dijeta!

S godinama ste mozda primetili, kao sto sam i ja, da je vecina dvogodisnjaka fit. Nakon soljice crne kafe i sargarepe, sinulo mi je da je to mozda zbog njihove prehrane. Nije skupa, nudi raznovrsnu i kvalitetnu hranu. Sto ga sam zapisao tacno sta jedu dvogodisnjaci i dosao do fantasticne nove dijete sa kojom cete garantovano biti u top formi!
Srecno!

PRVI DAN

DORUCAK
Kajgana od jednog jajeta. Kriska tosta s marmeladom. Uz pomoc prstiju
pojedite dva zalogaja kajgane, ostatak bacite na pod. Pojedite jedan zalogaj tosta, zatim razmazite marmeladu po licu i odeci.
RUCAK
Cetiri bojice (bilo koje boje), saka cipsa i casa mleka. Potegnite tri gutljaja, a ostatak prolijte.
UZINA
Stapic, dva novcica od 2 dinara i jedan od 1, cetiri gutljaja ustajalog piva.
VECERA
Isprzite tost i bacite ga na kuhinjski pod.

DRUGI DAN

DORUCAK
Pokupite jucerasnji tost s kuhinjskog poda i pojedite ga. Popijte pola boce arome vanile ili paketic biljne boje.
RUCAK
Pola "pulsirajuce ruzicastog" ruza za usne i cigareta (mora se pojesti,
ne popusiti). Jedna kocka leda po zelji.
POSLEPODNEVNI ZALOGAJ
Lizite lizalicu dok ne postane lepljiva. Izadjite iz kuce i bacite je u prasinu. Uzmite nazad i cuclajte dok ponovno ne bude cista. Zatim je unesite u kucu i bacite na tepih.
VECERA
Kamencic ili sirovi pasulj, koji ste cuvali u levoj nozdrvi. Prelijte pire od krompira ledenim cajem. Jedite viljuskom.

TRECI DAN

DORUCAK
Dve palacinke s mnogo preliva. Jedite prstima, koje obrisete o kosu. Casa mleka. Popijte pola, zatim casu napunite palacinkama. Nakon dorucka, pokupite jucerasnju lizaljku s tepiha, polizite dlacice i pospremite je pod jastuk svog najskupljeg naslonjaca.
RUCAK
Tri sibice, puter od kikirikija i hleb s marmeladom. Izmedju zalogaja pljujte na pod. Razlijte casu mlijeka po stolu i posrcite ga.
VECERA
Casa sladoleda, saka cipsa, nesto vina i kafe.

ZADNJI DAN

DORUCAK
Cetvrt tube paste za zube (bilo koji ukus), komadic sapuna, maslina. Prelijte casu pahuljica casom mleka i dodajte pola soljice secera. Kad su pahuljice omeksale, popijte mleko, a pahuljicama nahranite psa.
RUCAK
Pojedite mrvice s kuhinjskog poda i tepiha u trpezariji. Pronadjite onu lizalicu i dovrsite je.
VECERA
Casa spageta i cokoladno mleko. Ostavite mesnu okruglicu na tanjiru. Za desert - maskara.

ja bih da drzim neku dijetu ali ne ide nikako.sreca moja da trenutno stojim na i da ne dodajem ali posle dijete sam vratila nesto.sreca ne sve!sta da radim?jedino sa atkinsom mogu 5-6kg do nove godine da smrsam.ocu da poludim!

@maja
ne znam da li grešim, ali čini mi se da si ti jako opterećena linijom i da srljaš iz jedne dijete u drugu. to ti uopšte ne valja. najpametniji recept ti je da izbaciš loše navike iz ishrane (a tu spadaju i brze dijete) i da pređeš na zdravu hranu, da izbalansiraš obroke i da se krećeš - i (najvažnije) da to usvojiš kao režim kojeg ćeš se pridržavati stalno i uvek. jednostavno da kažeš sebi " odsad, pa na dalje i ubuduće se hranim ovako i tačka! i polako ćeš početi da primećuješ rezultate, koji će ti ostati zato što će takav režim postati tvoja svakodnevnica. ako želiš neki savet, reci mi, rado ću ti napisati sve što znam o tome :D

Blpd girl, ne mogu a da se ne slozim.
Maja, koliko si visoka a koliko teska? I koliko to kila hoces da smrsas i koliko godina imas?
Nemoj uzimati tablete za mrsavljenje, ono nisu dugorocno resenje.

Naravno da su parametri visine i tezine bitni, ali sve vise se stavlja akcenat na odredjivanje procenta masti u organizmu. Psiholoski jeste zgodno i ohrabrujuce pratiti pad broja kilograma na vagi, ali to je uglavnom izgubljena voda, pa samim tim i povracaj kilograma odnosi se na istu.
U pravu su svi oni koji zastupaju stav da su dobre dijete spore dijete; meni su trebale godine i godine da to prihvatim, cak sam i u poslednjem naletu, posle druge trudnoce ipak smrsala naglo, pa sam tek tada presla na umereno odrzavanje.
Garantujem da ce sve dame umerenim dijetama postati i ostati vitke, i vremenom prestati sa opsesijom zvanom dijeta.

jesam opterecena to je tacno.imam posle dva porodjaja 14kg vise.ja sam od onih sto se nisu pomirili sa tim a ovamo obozavam sve da jedem.trenutno idem u teretanu i vezbam.ajde kao super ne mrsavim ali bar i ne dodajem kao sto znam.

majo, odlicno sto se fizicki trosis, to je veliki plus. bilo bi dobro da shvatis spremanje obroka kao obavezu, ti si odgovorna da svojoj porodici spremis uravnotezen obrok.
ja zivim u francuskoj gde svaki obrok pocinje salatom. u zimskom periodu uglavnom je to bareno povrce sa prelivom. kada pojedes porciju predjela, manje mozes da jedes glavno jelo. porcija mesa treba da bude tanka, i pracena povrcem, takodje barenim (zaboravi przeni krompir) ili kestenjem, gljivama, sljivama, zavisi od mesa. kao desert uzmes voce i ne moze da se desi da ne smrsas. nece biti brzo ali neces narednu godinu da provedes pitajuci se koju dijetu da probas.
onda, ako kazes sebi - treba da smrsam 14 kg, to je nerealan cilj. pocni sa: treba da smrsam 1 kg do 5 januara, i drzi se toga. ja sam od maja skinula 5 kg, sto je sasvim dovoljno. nakupuj mandarine, kivi i ostalo voce pa kad te uhvati kriza jedi voce. ako imas neki problem od kojeg skreces misli grickanjem, izbaci ga iz sebe makar i na forumu. znam kako ti je, posle porodjaja sam imala 10 kg vise i jedva sam nakon 3 godine vratila svoju tezinu.

I ne treba da se pomiris sa 14 kg viska. Samo imaj na umu da nekad kad se silno trudis da nesto postignes ono nece pa nece a ka se opustis krene samo.
Ja sam po zavrsetku kosarkaske "karijere" (igrala sam jedno 5, 6 godina) nabacila 15 kila =80 (1 +/-). Da pocnem sa intenzivnim vezbama nisam mogla jer moja kolena i zglobovi to nisu mogli da izdrze, tako da sam prvih godinu dana jela po nalogu nutriciologa i isla na pasivnu gimnastiku (na Tasu) i tu smrsala 10 kila a onda krenula sa vezbicama na Banjici (ima jedan klub sa odlicnim programom- prvo pola sata zagrevanje, pa onda vezbe za misice (ruku, grudi ili nogu, pa parter pa relax) i vratila e na predjasnju kilazu.
Nazalost vis ne vezbam jer mi posao ne dozvoljava ali nisam se uprasila.
Kad si se II put porodila? Mislim daj si makar godinu dana.
Ako vec ides u teretanu koristi male tezine jer su one bolje za definiciju- dosadno je ali efikasno, da se ne nabildujes pa budes ko ormancic.

Silvie:
Ako vec ides u teretanu koristi male tezine jer su one bolje za definiciju- dosadno je ali efikasno, da se ne nabildujes pa budes ko ormancic.

Predrasuda. Kad ti se misic navikne na jednu tezinu, mozes da ponavljas vezbe do sutra, misic nema vise izazov. Ravnomernim povecavanjem tezine, definicija se mnogo brze postize. A zene ne mogu da se nabilduju i prenabilduju, osim ako ne gruvaju hemiju.
A mojra je jedna mudra zena. :razz:

Mozda sam se lose izrazila:
Kad kazem male tezine ne mislim, radi vezbe sa tegicima od kilo i sve ce doci na svoje. Ja sam pocela od onih od kilo za ramena recimo, pa dosla do 4, ali nisam isla dalje, jer nije bilo potrebe.

Kada kazem da ne bude ko ormaric, mislila sm da ne nabaci na kilazu jos i misice bice ko kockica.
Naravno to zavisi i od predispozicija. Ja imam tzv. sportsku gradju i lako mi je da nabacim misice, pa sam uvek pazila da se ne zaradim da nebih izgledala bezveze.

I ja se slazem se sa Mojrom :)

Back