ona dijeta

• Začetnik teme Začetnik teme ?
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
evo postim i 3puta posetim kupatilo dnevno.znaci sve sto pojedem ode ali ne mrsavim.stvarno cudna stvar a ekstra sto znaci slabo jedem.kako to kod mene ima obavezno jo-jo efekat posle dijeta neverovatno.

zene ja isprobavam nesto:D
ubrzavam metabolizam :lol: glupo zvuci al bas hocu da vidim da l funkcionise
dakle jedem na svaka dva tri sata po malo,ne gluposti nego malo voce malo djevrek malo povrce,rasparcam prave obroke
kako se snalazim ne pitajte,malo foliram na poslu kao moram hitno u kancelariju i onda dok nesto radim pojedem koji zalogaj i takoooo
sad cemo da vidimo,osecaj je sa zada ok uvek sam lagana i nikad preterano gladna
brdo ljudi koje znam da jedu na taj princip su mrsavi...moj deda prvi ,on jede svaki cas,te tanjir corbe,pa posle vidi ostala nam neka salata on je smaze,pa malo ovo malo ono,znam da je pokojna baba samo kukala kako ne moze da mu spremi dovoljno klope(ona jela jednom dnevno i bila debela),a takodje je osoba koja nikad ne hoda nego trci (i sa 74 god jos uvek)
javljam kako ide eksperiment

Moja mama tako vec godinama jede i nikada nije imala problema sa kilazom. Meni je to problem jer zaboravim da jedem pa nekada preskocim i dva obroka i onda kad pocnem da se tresem i preznojavam shvatim da nisam dugo jela i sednem pa se prejedem i ne mogu da disem. Javljaj kako ide

E stvarno je odlicno to sa cestim obrocima!
Znam po sebi prvenstveno. Najmrsavija u zivotu sam bila kad sam ovako jela, u stvari toliko mrsava da su ljudi vec poceli da se plase za mene :roll:
Mislili da nikad nista ne jedem... :shock:
A ja svakih dva-tri sata po jedan mini obrok, i NIKAD nisam bila gladna.
Ok, jesam bila premrsava (toliko sam valjda ubrzala metabolizam :lol: ) ali trebalo je samo da ubacim nesto kaloricnije tu i tamo, statijaznam, kikiriki il' tako nesto, umesto sto sam pocela da prozdirem cokoladu da bih se ugojila... :-?

Jel neko probao da pije jabukovo sirce tri puta dnevno (0,2dl na casu mlake vode + kasicica meda)? Dosta njih mi je reklo da to funkcionise, al nemam pojma, jel neko neko od vas probao? U svakom slucaju, treba da postoji neka blaga redukcija u ishrani, al nista preterano..

e bila sam najmrsavija sa 15tak god kad sam isla na bazen svaki dan s nekakvim drustvom...mada nikad ne uzivam stvarno u drustvu nisam nesto u centur paznje cutim i zato se posle grizem ali nema veze
i posle kad sam izlazila s drugim drustvom, nista spec bilo je dosadnjikavo ali opet je bilo neko drustvo...cak sam imala neki sacuvajboze odnos kao veza ali mozda me je stimulisalo
i posle sam neko vreme jos drzala kilazu i onda ....
e i prosle god je uspela ona dijeta ali posle nje sam bas pocela mnogo da jedem slatkisa.
u stvari valjda treba naci nesto da hrana nije jedino u zivotu..ako je to jos uvek moguce

Moje iskustvo je pomalo sumanuto. Dva puta sam u zivotu gubila po 35-40 kg. Prvi put u 19 i to spontano, bez ikakve dijete, unapred odredjene, vec sam samo izgubila apetit i skoro zivot. Krvni sistem ,imunitet, hipoglikemija i jos gomila gluposti. Drugi put sam drzala strogu verziju Atkinsonove dijete i za 8 meseci skinula 35 kg.
A onda sam shvatila da je sve bezveze, da ja jedem na nervnoj bazi, i da me to nervira, pa onda jedem i zbog toga. I tako stalno. Cim se malo ugojim ja odmah na dijetu i sigurna sam da se kg tope tek posle mesecak dana; pocnu masti da se tope.
A citala sam dosta o tome. Svi kazu da je najbolje da jedemo kada postoji fizicka a ne psihicka glad, i ako nismo sigurni, da je najbolje da brojimo sate koji su prosli izmedju dva obroka.
Druga stvar je unosenje polisaharida, slozenih secera, koji se sporo razlazu i daju pre svega istrajnost organizmu. Polisaharida ima najvise u zitaricama, pasulju, socivu, pirincu.
Mada treba imati mere u svemu.I mozda nije tako losa ideje da jede vise puta u toku dana. Kada drzim dijetu(tu Atkinsonovu jer se ispostavilo da je najbolja za mene), ja uvek pripremim hranu da mi bude pri rucim kad god pomislim da mi pada secer, ja nesto ubacim u usta.
Zagrljaji za cure :D

Da, meni takodje prijaju slozeni ugljeni hidrati kada osetim potrebu za necim bas slatkim; integralni kolacici, naravno svega dva, tri, lepo mogu resiti ovaj problem. Poenta je u tome, sto nema intenzivnog izlucivanja insulina, kao kod prostih secera, koji onda snizi nivo glukoze u krvi, i ponovo se javlja potreba za slatkim, i zabavi nikad kraja.

I meni se svidja ova ideja manjih obroka, moracu i sama da se nekako organizujem po tom principu. Moj problem je sto tokom dana popijem nekoliko nes kafa sa mlekom i zasladjivacem, pa sve do kasno uvece i ne osetim glad.

danas sam za rucak pojela predivan sendvic:integralna kifla sa svim mogucim semenkama premazana sirom a unutra kriske paradajza krastavca i polovine oraha:)
da nije semenki i oraha bio bi to obican sendvic ali ovako je bio mmmhhhmm cak sam posle u vozu razmisljala o njemu:lol:

Integralna kifla sa semenkama i povrcem je bolji izbor nego beli hleb, a cak je i ukusno...
Ne znam zasto svi imamo predrasudu da drzanje dijete, ili odricanje mora imati veze sa necim bljutavim i groznim.
Nego, sta za vas znace dijeta? Za mene je to kordinantni sistem koji me upucuje na to sta smem ili ne smem, pa mi je lakse. Ovako nemam neku specijalnu kontrolu. I najvise me ubijaju slatkisi, jer njih jedem i kada nisam gladna, sto znaci da su mi nepotrebni.

Ja nisam bila dugo na dijeti, prosto mi nedostaje taj mazohizam. Zato od danas drzim onu dijetu bez UH sa krstaricinog kuvara - meso, riba, jaja + salate.
Kao 6 kg za 5 dana a posla svaki dan gubis po kg - ako je to stvarno tako, zesce cu se iznenaditi.
Majo, ti si drzala ovu dijetu, zar ne?

evo ovako....ja čitala skoro....u engleskoj nestašica meda...a zašto pitamo se...
najnovija istraživanja pokazala da med čisti svu masnoću iz organizma....
dakle ,svako veče pred odlazak u krevet treba pojesti jednu kašičicu meda ..kilogrami se gube dosta kasnije ali se ne vraćaju...a kao, sigurno se mršavi ....eto izvolite pa probajte ako ništa drugo med je u svakom slučaju zdrav ....

ja med imam koliko hoces a ne jedem ga.ponekad ali retko stvarno.a jesam drzala sam dijetu bez UH i za mesec ipo dana smrsala 14kg i posle mi se skoro sve vratilo.a letos sam za tri nedelje smrsala 5-6kg i opet mi se vratilo.ja planiram da drzim un dijetu ali da istempiram da jedem tortu u ponedeljak.ipak sestra pravi neku sladoled tortu pa da spojijm korisno i lepo.a kazite mi koliko ce da ima lubenica jos?

Devojke, ja sada drzim proteinsku dijetu, i meni je ona jednostano savrsena. Ne drzim onu strogu proteinsku, vec Atkinsonovu. Stroga proteinska dijeta je bez mleka i mlecnih proizvoda, a Atkins ih dozvoljava, ali u malim dnevnim kolicinama i sto mladji sir to bolje. A radnje su i ovako pune proizvoda sa 0.5 ili 0.9 % m.m.
Ja se jesam gojila posle dijete, ali ne mnogo i ne brzo. Cak mi se desavalo da i dalje gubim kilazu posle prestanka dijete. A mozda i ova dijeta odgovara mojoj krvnoj grupi, ne znam.
Znam da se ne skida 6kg za 5 dana. Ja sam za mesec, bez muke, mislim gladovanja skinula 7kg. Osecam se dobro, krv, pritisak i holesterol su ok, sto je bitnije nego brzina gubljenja kiligramcica. Za celulit ne mogu da garantujem, on kao da podivlja i jos vise se vidi kad smrsam. Ili mi podivlja u glavi.
Jedino sto mi tesko pada su post i ova dijeta, pa samo jedem presno povrce i tek ponesto kuvano.
:)

Back