Kedi:Devojke, ja sada drzim proteinsku dijetu, i meni je ona jednostano savrsena. Ne drzim onu strogu proteinsku, vec Atkinsonovu. Stroga proteinska dijeta je bez mleka i mlecnih proizvoda, a Atkins ih dozvoljava, ali u malim dnevnim kolicinama i sto mladji sir to bolje. A radnje su i ovako pune proizvoda sa 0.5 ili 0.9 % m.m.
Ja se jesam gojila posle dijete, ali ne mnogo i ne brzo. Cak mi se desavalo da i dalje gubim kilazu posle prestanka dijete. A mozda i ova dijeta odgovara mojoj krvnoj grupi, ne znam.
Znam da se ne skida 6kg za 5 dana. Ja sam za mesec, bez muke, mislim gladovanja skinula 7kg. Osecam se dobro, krv, pritisak i holesterol su ok, sto je bitnije nego brzina gubljenja kiligramcica. Za celulit ne mogu da garantujem, on kao da podivlja i jos vise se vidi kad smrsam. Ili mi podivlja u glavi.
Jedino sto mi tesko pada su post i ova dijeta, pa samo jedem presno povrce i tek ponesto kuvano.
![]()
Kedi, nisam sigurna da si u pravu. Atkins dozvoljava mlecne proizvode, ali u uvodnoj fazi to je tvrdi sir, kisela pavlaka i nezasladjena slatka pavlaka. Po Atkinsu, beli sirevi (tu spada i mladji kravlji sir) imaju previse UH. Znaci, nije merodavan procenat masti, vec kolicina UH u nekom proizvodu. Cak, Atkins ne preprucije bilo kakvu varijaciju light dijete - to znaci proizvode a smanjenim procentom masti.
Eto, to je ono sto sam procitala u njegovoj knjizi, a ovde ima vrlo verziranih za Atkinsa (npr Die Cindarella) pa neka me isprave i dopune ako treba.