ona dijeta

• Začetnik teme Začetnik teme ?
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kedi:
Devojke, ja sada drzim proteinsku dijetu, i meni je ona jednostano savrsena. Ne drzim onu strogu proteinsku, vec Atkinsonovu. Stroga proteinska dijeta je bez mleka i mlecnih proizvoda, a Atkins ih dozvoljava, ali u malim dnevnim kolicinama i sto mladji sir to bolje. A radnje su i ovako pune proizvoda sa 0.5 ili 0.9 % m.m.
Ja se jesam gojila posle dijete, ali ne mnogo i ne brzo. Cak mi se desavalo da i dalje gubim kilazu posle prestanka dijete. A mozda i ova dijeta odgovara mojoj krvnoj grupi, ne znam.
Znam da se ne skida 6kg za 5 dana. Ja sam za mesec, bez muke, mislim gladovanja skinula 7kg. Osecam se dobro, krv, pritisak i holesterol su ok, sto je bitnije nego brzina gubljenja kiligramcica. Za celulit ne mogu da garantujem, on kao da podivlja i jos vise se vidi kad smrsam. Ili mi podivlja u glavi.
Jedino sto mi tesko pada su post i ova dijeta, pa samo jedem presno povrce i tek ponesto kuvano.
:)

Kedi, nisam sigurna da si u pravu. Atkins dozvoljava mlecne proizvode, ali u uvodnoj fazi to je tvrdi sir, kisela pavlaka i nezasladjena slatka pavlaka. Po Atkinsu, beli sirevi (tu spada i mladji kravlji sir) imaju previse UH. Znaci, nije merodavan procenat masti, vec kolicina UH u nekom proizvodu. Cak, Atkins ne preprucije bilo kakvu varijaciju light dijete - to znaci proizvode a smanjenim procentom masti.
Eto, to je ono sto sam procitala u njegovoj knjizi, a ovde ima vrlo verziranih za Atkinsa (npr Die Cindarella) pa neka me isprave i dopune ako treba.

ja kad sam je drzala prvi put nista od mlecnih proizvoda nisam jela i smrsala 14kg za mesec ipo.posle drugi put sam je malo krsila i smrsala 5-6kg za mesec dana.napravila pauzu nedelju dana i odmah povratila 2kg.meni se posle te dijete odmah vracaju kg.a sto se tice celulita i meni cim smrsam nekako se vise vidi.

ja sam dosla sa mora pre nedelju dana i vratila se kilogram laksa... nisam nesto preterano aktivna na moru, inace najvise volim da se izlezavam i odmaram. mozda sam dva puta dnevno usla u vodu na 10 minuta i pravac lezaljka! imali smo polupansion, znaci dorucak i vecera, mada smo mi svaki dan rucali negde u gradu i verujte mi da sam se skroz opustila i uzivala u svemu! ALI, nisam grickala izmedju obroka, nisam pila gazirane sokove i nisam jela hleb. i eto, za 10 dana uzivanja, 1 kg manje. a jela sam sve, od lubenica i raznog voca za doruzak, piletine na zaru sa krompiricima i salatom za rucak i testenina sa paradajzom za veceru. i naravno, posle vecere desert - tulumbice, urmasice, kolaci, tortice..ma prva dva dana sam imala grizu savesti a posle sam batalila i uzivala. i nisam se ugojila. evo, od kako sam se vratila, cak sam skinula jos 0,5 kg. a prvo sto sam uradila kad sam izasla iz autobusa jeste da sam pojela gurmansku pljeskavicu!! nije stvar u gladovanju, vec u nekim osnovnim navikama. ja ne drzim dijetu, ali svaki dan jedem voce za dorucak u neogranicenim kolicinama. i onda tokom dana jedem 3-4 puta dnevno ali u manjim kolicinama. i nemam problema sa kilazom. zato, drage moje, jedan savet, nemojte previse da se opterecujete, malo se opustite i izmenite svoje navike. gladovanje nije resenje, jednom cete morati i da pocnete jesti, jel tako?? bolje svaki dan malo odricanja ali bez nervoze, nego mesec dana mucenja za nesto sto cete cim se vratite na normalnu ishranu da nabacite ponovo.

Ja sam jela sve i svasta, ali u nesto manjim kolicinama, 3 obroka dnevno, za uzinu moze 1-3 kolacica, sok 1-2 case dnevno. Sto vise vode unosti i jednu limunadu od celog limuna bez secera u toku popodneva. Smrsala za 2 nedelje 3 kg

metabolizam se usporava sto si stariji znaci mislim da je vec posle 25 covek poceo da stari.
znaci sto si stariji manje hrane ti treba
ok ima ljudi koji zderu mnogo ali oni verovatno nisu na ovoj temi

Evo ispravljam se,tacno je da Atkins ne dozvoljava mleko i mlecne proizvode, u velikim kolicinama. Ja dijetu prilagodjavam sebi, jer ona meni nece. Da leskarim poceo dan i ne trosim se, bilo bi mi lakse. Ja danju ucim, nocu radim, a kada ne radim, vidjam se sa prijateljima, momkom, familijom...Ne pravim od dijete nocnu moru, pokusavam da se disciplinujem, i to mi pomaze. Ja sam kilazu povratila posle nekoliko godina intenzivnog prozdiranja ****, sendvica, girosa, pomfrita i slatkisa. I sada moram da se stisnem, ili cu poceti da nosim garderobu zajedno sa kevom a ne sestrom. :)

Nisi sama, ja jos uvek drzim, i mogu da prijavim jos dva manje...Polako ali sigurno...
Mada mi se omaklo da poslednja dva tri dana uzivam u mom novom omiljenom napitku-rum i sok od narandze. Ali samo jedan za vece, pa opet na vodu...
Kako tebi napreduje?

?:
meni se bas ne svidjaju ti saveti da se lisavam ove ili one hrane :I
ma ne radi ova dijeta kod mene ako sam 2 kg skinula...
mada to 3 hotelske snicle je bas neodredjeno. koliko je to u gramima? mada moze da se poejde pojela sam tih sest jaja.. valjda sto su samo proteini
ali grrr danas samo voce
ali bre zene...6 jaja! za jedan dan! :shock: :shock:
pa skoro celo zumance je holesterol! ok, ima tu i liposol. vitamina, ali bre holesterol razbija.
ja to u zivotu nisam cula, a prilicno sam upucena.
mozda samo belance? tu je 0 hol.

Ja nikada nisam držala dijetu, a mislim da odlično izgledam. Savetovala bih svim onima koji imaju nameru da se izgladnjuju da krenu sa fizičkim aktivnostima. Trenirajte nešto, budite aktivni. Mislim da to izgladnjivanje i razne dijete mogu veoma da škode organizmu. Negde sam čak pročitala da ne postoji univerzalna dijeta, već da svako treba da se konsultuje sa svojim lekarom, pre nego što počne sa dijetom.

znas li da je "tvorac" aerobika (kenet valjda nesto), tj covek koji je izmislio odnosno propagirao dzogiranje i sl (ne znam bas preciznu definiciju) umro od infarkta? (smisljao je programe rekreacije ljudima, trcanje plivanje stagod... on i njegova zena)...znaci i sport moze da sj.ebe

da ja drzim cudo dijetu,a za par dana krecem u teretanu.i to kad budem krenula planiram svakog dana da idem.nesto sam poludela,imam jednu komsinicu koja je nadmena i koja laze za svoju tezinu.ocajno je gradjena a fora joj je valjda da izgleda bolje od mene.pa sam tako poludela da sam opet rekla sebi ma imam da se istopim kako znam.da me gori skenjavaju.ok laze ona sebe a sto bre i mene?onu cudo dijetu sa paradajzom.kad prodju 22 dana javljam koliko sam skinula.opet sam se nalozila!

Ja sam prestala da drzim dijetu...Radila sam test mokrace i slogirala sam se, ali za pravo, jer se ispostavilo da sam nakupila kiselinu u preteranim kolicinama. Zato rekoh sebi, ok, bolje da stanem nego da podlegnem kojekakvim bolestinama.
Ne znam kako vama kada prestanete sa dijetom, ali ja sam prva dva tri dana prolazila kroz super dramu, horor u glavi kada treba da pojedem nesto sto nisam jela mesec i po dana. Sad sam vec ok, jedem sve, polako zvacem, a ujutru zobam zitarice. :)

Back